Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Сьогодні, 11 серпня, о 12:00 в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція на тему: «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту». О 13:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Романа Шаповала про попередні результати вступної кампанії в 2011 році до вищих навчальних закладів області.

На випадки гасіння можливих великих лісових пожеж в лісових господарствах області створено відомчий резерв паливно-мастильних матеріалів в об’ємі 88 т

Як повідомив 10 серпня в ході прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха, на випадки гасіння можливих великих лісових пожеж в лісових господарствах області створено відомчий резерв паливно-мастильних матеріалів в об’ємі 88,0 т. Забезпечено роботу 38 пожежно-спостережних пунктів, в тому числі 27 веж, з яких на 6-ти встановлено телевізійні установки.

У Валківському районі перезатарено 78 т непридатних пестицидів

Станом на сьогодні у Валківському районі перезатарено 78 т непридатних пестицидів за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Зараз тривають роботи по перезатарці тари та піддонів. Крім того, продовжуються роботи по перезатарці непридатних пестицидів у Нововодолазькому районі. Станом на 10 серпня вже перезатарено 210 т.  

До Євро-2012 всі місця стихійного відпочинку людей у прилеглих до Харкова районах повинні бути обладнані відповідно до всіх вимог і норм. Володимир Росоха

Як зазначив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха, до чемпіонату Європи з футболу 2012 року всі місця стихійного відпочинку людей у прилеглих до Харкова районах повинні бути обладнані відповідно до всіх вимог і норм.

Роботи з будівництва очисних споруд в м.Зміїв за технологією «біоплато» виконані на 90%

Сьогодні в м. Зміїв відбулася робоча нарада за участю начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Романа Гриви та голови Зміївської РДА Євгена Мураєва. В ході наради розглядалося питання виконання будівельних робіт на очисних спорудах за технологією «біоплато» в м. Зміїв.

Ми провели всю необхідну роботу, щоб організувати безпечний відпочинок громадян на водних об'єктах області. Володимир Росоха

З метою запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах області 22 липня, 04 та 08 серпня були проведені виїзні засідання обласного оперативного штабу. Наступне засідання штабу відбудеться 12 серпня 2011 року у Ізюмському районі. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.

На час проведення Євро-2012 в Харківській області працюватиме спеціальний вертоліт чи літак МНС України

Планується, що на час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Харкові працюватиме спеціальний вертоліт чи літак з Ніжина Чернігівської області, де розташований авіазагін, і дислокується вся техніка МНС України. Він буде використовуватися для ліквідації можливих надзвичайних подій і транспортування постраждалих. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.

Пам’яті видатного земляка

Сьогодні, напередодні професійного свята Дня будівельника, на вшанування пам’яті видатного харківського діяча цієї галузі відбулося урочисте відкриття пам’ятника Олександру Гайовому, заслуженому будівельнику України, Лауреату державної премії в галузі науки і техніки, члену Академії будівництва України.  До останнього дня Олександр Федорович виховував молодих будівельників як професор та завідувач кафедри у Харківському державному технічному університеті будівництва та архітектури. За його активною участі, коли він працював начальником комбінату «Харківжитлобуд», у Харкові зводились житлові мікрорайони, дитсадки та школи.  

З початку року на водних об’єктах Харківської області загинула 91 людина

З початку року, на водних об’єктах області загинула 91 людина, з них 8 дітей. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха. За його словами, найбільша загибель громадян сталася на водних об’єктах районів: Балаклійський – 6 осіб, Борівський – 6 осіб, Зміївський – 5 осіб, Первомайський – 5 осіб, Харківський - 8 осіб, Чугуївський – 7 осіб, м. Харків – 14 осіб, м. Ізюм – 4 особи. В Великобурлуцькому – 1 дитина, Золочівському - 1 дитина, Дергачівському – 2 дитини, Нововодолазькому – 1 дитина, Ізюмському -1 особа, м.Харків – 2 дитина.

У 2011 році кількість лісових пожеж суттєво скоротилася

«Завдяки погодним умовам і організаційним заходам, які були проведені облдержадміністрацією, у 2011 році вдалося різко знизити кількість лісових пожеж», - зазначив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.

За перше півріччя 2011 року в області знешкоджено 2480 одиниць боєприпасів часів ВВВ

У 2011 році в Харківській області знешкоджено 2480 одиниць боєприпасів часів ВВВ.Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха. «Щодня ми отримуємо до 10 заявок з викликами на розмінування боєприпасів часів ВВВ, на які ми щодня виїжджаємо», - зазначив Володимир Росоха.  

Ігор Шурма відвідав з робочою поїздкою Дергачівській район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 9 серпня відвідав з робочою поїздкою Дергачівській район. В ході поїздки заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян, під час якого була вручена путівка на санаторно-курортне лікування учаснику ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС; вирішені питання формування реєстру людей, які відносяться до категорії «діти війни»; вирішене питання проходження обстеження в Європейскому радіологічному центрі; розглянуто питання стосовно змін до Пенсійного законодавства.

В 2011 році в Харківській області сталося 8 надзвичайних ситуацій

Як зазначив 10 серпня в під час прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха, в поточному році в Харківській області сталося 8 надзвичайних ситуацій, внаслідок яких загинуло 9 осіб, постраждало 45, нанесено матеріальних збитків на суму понад 484,5 тис. грн. «В порівнянні із зазначеним періодом 2010 року загальна кількість надзвичайних ситуацій зменшилася на 27,3 %, - повідомив він. - У 2011 надзвичайні розподілились на: техногенного характеру - 6; природного характеру – 2».

Територію 61-го арсеналу в м.Лозова планується повністю очистити від боєприпасів у 2013 році

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха, на 61-му арсеналі в м.Лозова тривають роботи з очищення території від боєприпасів і осколків. Уже очищено 135 га з 247 га території. За інформацією Володимира Росохи, на 2011 рік для утилізації боєприпасів виділено 18 млн.грн. Зараз на території арсеналу працюють 145 співробітників МНС, які займаються утилізацією, і 40 одиниць техніки. Очищення та утилізацію планується повністю завершити в 2013 році.

Відбулася презентація книги «Крепче стали»

Сьогодні в Музеї будівництва Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури відбулася презентація книги «Крепче стали», присвяченій компанії «Стальконструкція». Ця книга є продовженням серії книг «Люди і будівництва». Випуск книги приурочений до Дня будівельника, який цього року в Україні відзначається 14 серпня. Участь у презентації взяли перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, голова Фонду ветеранів будівництва Харкова Євген Гриневич, ректор Харківського державного технічного університету будівництва і архітектури Юрій Шкодовський, Почесний громадянин Харкова Михайло Пилипчук та інші. 

За невиплату зарплати стосовно директора КП «Зміївський ремонтний енерго-механічний завод» порушено кримінальну справу. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрація Ігор Шурма, у квітні 2011 року до голови ХОДА звернувся трудовий колектив (150 працівників) КП «Зміїівський ремонтний енерго-механічний завод» (підпорядкований Міністерству оборони України) з заявою про те, що ним з вересня 2009 року не виплачується зарплата. Заборгованість кожному працівнику склала від 8 до 31 тис.грн. В результаті проведеної перевірки встановлено, що станом на 1 липня 2011 року заборгованість з виплати зарплати на підприємстві становить 2 млн.грн., і з початку року вона зросла на 640,3 тис.грн. (на 46%).

Місту обласного підпорядкування Люботин надано 2,993 млн. грн. на ремонт доріг

Місту обласного підпорядкування Люботин надано 2,993 млн. грн. на ремонт доріг. За рахунок цих коштів планується відремонтувати 20 об’єктів, на яких вже розпочаті роботи. Станом на 10 серпня 2011 року виконання становить 228,69 тис. грн. Виконані роботи на 6 об’єктах: вул. Травнева, вул. Шевченка, вул. Гавенка, пров. Мерефянський, вул. Деповська, вул. Полтавський шлях. Розпочаті роботи на 3 об’єктах: вул. Ленінградська, вул. Кооперативна, пл. Комсомольська.  

Печенізьким водосховищем пустили річний трамвайчик

Наприкінці минулого тижня на березі Печенізького водосховища відбулося відкриття маршруту теплохода «Чайка», який вирушив у свою першу подорож. Цей проект фірма «TOP YACHTS DIVISION GROUP» реалізувала в рамках підготовки до Євро-2012.

В Харківській області складений перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 19.01.2011 № 52 (зі змінами) в Харківській області був складений перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Рішенням сесії Харківської обласної ради цей перелік був затверджений, загальний обсяг коштів склав 127,2 млн. грн., в тому числі по містах обласного підпорядкування ( м. Ізюм, м. Куп’янськ, м. Лозова, м. Первомайський, м. Люботин, м. Чугуїв) - 31,816 млн. грн.  

В Харківській області відбудеться конкурс на найкраще місце для розміщення кемпінгів

На думку директора ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Дениса Дармостук, на сьогоднішній день актуальним питанням в галузі туризму є створення належної матеріально-технічної бази закладів розміщення в області, що вимагає залучення значних коштів.Альтернативним шляхом вирішення зазначеного питання є розвиток мережі недорогих закладів розміщення, які зможуть обслуговувати всіх бажаючих відпочити на Харківщині.

Події дня

Сьогодні, 10 серпня, об 11:00 в музеї будівництва Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури (вул. Сумська, 40) відбудеться презентація книги «Крепче стали». О 14:00 прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимира Росохи про попередження надзвичайних ситуацій в області у літній період.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Вовчанському районі. У ході прийому до нього зверталися із земельних питань, які стосувалися отримання актів на право користування земельними ділянками та розпаювання майна. Заступник губернатора взяв питання на контроль.  

В області тривають роботи з благоустрою населених пунктів

На виконання плану заходів з підготовки та відзначення в області Дня Державного Прапора України та 20-ї річниці незалежності України райдержадміністраціями та виконкомами міст обласного значення проводяться заходи з благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників та місць поховання осіб, що загинули у боротьбі за незалежність України, воїнів полеглих у боях за їх свободу.

Основне завдання лікарських амбулаторій – активна профілактична робота з населенням. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 8 серпня провів зустріч з територіальною громадою та медичними працівниками села Бірки (Зміївський район). На зустрічі також були присутні начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, голова райдержадміністрації Євген Мураєв. Головною темою обговорення була організація роботи сільської лікарської амбулаторії з денним стаціонаром.

У рамках зустрічі Уповноважених з прав людини в Україні і Росії планується розглянути питання про недопущення порушень прав людини при перетині прикордонного контролю

Як зазначив сьогодні під час робочої наради з питань перетину російсько-українського державного кордону громадянами через пункти пропуску, розташовані на території Харківської області представник Уповноваженого - керівник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерій Терець, в рамках зустрічі Уповноважених з прав людини в Україні та Росії Ніни Карпачової та Володимира Лукіна планується розглянути питання про недопущення порушень прав людини при перетині прикордонного контролю.

В Криму відбудеться V Всеукраїнський фестиваль молодіжних трудових загонів

З 25 по 28 серпня 2011 року у АР Крим на базі дитячого оздоровчого комплексу «Южний» відбудеться V Всеукраїнський фестиваль молодіжних трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Україно!». До участі у фестивалі було відібрано 15 молодіжних трудових загонів з різних областей України.  

Ми повинні якісно організувати пропускний режим в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» при проведенні його реконструкції. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час наради з питань перетину російсько-українського державного кордону заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, до реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» Державна митна служба ще не приступила. Зараз йде підготовчий процес, ведеться коригування проектно-кошторисної документації.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні провів прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. В ході прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулося 14 людей (4 - мешканці Харкова). Безпосередньо під час прийому вирішенні питання щодо проведення операції з приводу катаракти, забезпечення слуховими апаратами та протезами. Створені комісії з перевірки роботи медико-соціальних експертних комісій. Надані роз’яснення стосовно забезпечення автомобілями інвалідів війни та медичного обслуговування пільгових категорій в Обласній клінічній лікарні.

Академік Національної академії аграрних наук України Борис Стегній святкує 60-річний ювілей

В Національному науковому центрі "Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини НААНУ" розпочала роботу Міжнародна наукова конференція "Сучасні аспекти ветеринарних біотехнологій, моніторингу та контролю інфекційних хвороб тварин", присвячена 60-річчю доктора ветеринарних наук, професора, академіка НААН, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата державної премії України в галузі науки і техніки Бориса Тимофійовича Стегнія. Відкрив урочисте зібрання і звернувся з вітальним словом до ювіляра заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. Віталій Володимирович подякував Борису Тимофійовичу за плідну самовіддану працю, побажав довгих років життя і творчої наснаги для вирішення складних завдань сьогодення.

Виплачено понад 10 млн.грн. боргів із зарплати. Ігор Шурма

«З початку року триває активна, системна робота Харківської облдержадміністрації та управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Харківській області щодо стягнення боргів із виплати зарплати. Результатом цієї роботи стало задоволення 2239 виконавчих документів на суму 10,8 млн.грн. Ці кошти виплачені людям, які працюють чи працювали на 46 підприємствах, установах та організаціях області», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Архів документів