Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків посідає важливе місце в розвитку україно-польських взаємин. Ян Гранат

У ході церемонії відкриття форуму «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України» з вітальним словом до учасників форуму звернувся Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат: «Сьогодні ми присутні на зустрічі теоретиків і практиків українського суспільного життя. Незважаючи на те, що Харків знаходиться далеко від україно-польського кордону, він займає важливе місце у розвитку взаємин двох країн. Ми відчуваємо, що у нас багато схожих проблем, - зазначив Ян Гранат. - Польща була першою країною, яка визнала Україну як державу. Ми і сьогодні робимо все, щоб наші відносини розвивалися».  

Форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України» повинен підкреслити значимість партнерських відносин влади і громадськості. Михайло Добкін

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України розпочав свою роботу форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України». У церемонії відкриття форуму взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, ректори профільних вузів Харкова, Герої України, Народні депутати України, почесні громадяни, а також наукові діячі та студенти.

В область надійшли перші 50 млн.грн. на будівництво харківського метрополітену

Як повідомлялося раніше, у вересні область мала отримати з державного бюджету кошти на продовження будівництва Харківського метрополітену. Перші 50 млн.грн. вже знаходяться на рахунках дирекції з будівництва харківського метро.

Програма імпортозаміщення передбачає не лише збільшення виробництва сільськогосподарської продукції. Юрій Сапронов

Незважаючи на те, що експорт сільськогосподарської продукції з України переважає імпорт, країна гостро потребує програми імпортозаміщення. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Юрій Сапронов відвідав виставку «Армія генерала Андерса»

26 вересня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав відкриття виставки «Армія генерала Андерса», присвяченої найбільш незвичній з усіх армій союзників у період Другої світової війни. Армія поляка Владислава Андерса складалася з польських громадян, що потрапили в радянський полон, а також поляків, які були депортовані і заточені в табори ГУЛАГу. Символом героїзму для польського народу став штурм армією генерала Андерса Монте-Кассіно, коли поляки прорвали німецьку оборонну лінію Густава біля Риму.

Мішель Платіні зміг на власні очі переконатися, що рішення про переведення Харкова в основні приймаючі міста Євро-2012 було абсолютно вірним. Михайло Добкін

«Мені дуже приємно, що президент УЄФА Мішель Платіні високо оцінив рівень підготовки інфраструктури Харкова до проведення Євро-2012. Під час сьогоднішнього візиту він міг на власні очі переконатися, що рішення про те, що місто Харків із запасних було переведене в основні приймаючі міста Євро-2012, було абсолютно вірним», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи оцінку, яку дав президент УЄФА рівню готовності міста до Євро-2012.

В Україні не існує великих проблем у підготовці до Євро-2012. Мішель Платіні

У ході робочого візиту до Харкова президент УЄФА Мішель Платіні взяв участь у відкритті віп-терміналу аеропорту «Харків» та нараді з керівництвом міста та області. Він позитивно оцінив харківський аеропорт та відзначив, що стадіон підготовлений чудово. Говорячи про готовність українських міст до проведення Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», президент УЄФА підкреслив, що підготовка була досить складною для Польщі та України, які раніше не організовували таких великих змагань, але обидві країни сильно просунулися у вирішенні поставлених перед ними завдань. На сьогоднішній день великих проблем вже немає, залишилися тільки маленькі питання.

Роман Шаповал візьме участь у «прямій лінії» в редакції газети «Вечірній Харків»

Сьогодні з 16.00 до 17.00 в редакції газети «Вечірній Харків» (вул. Сумська, 4, 2 поверх) відбудеться «пряма телефонна лінія» за участю начальника Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації Романа Шаповала. Запитання можна поставити за телефоном 760-47-01.

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

27 вересня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета - встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00. У проведенні заходу візьмуть участь: заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області - Гайко Лариса Олександрівна, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України - Скляр Олександр Сергійович, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор - Струкова Тетяна Михайлівна, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції - Назаров Андрій Олександрович.

Події дня

Сьогодні, 27 вересня о 12:00 в ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр-т.Московський, 75) розпочнеться відеоконференція на тему: «Державний бюджет на 2012 рік». О 14:00 в ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр-т. Московський, 75) відбудеться відкриття форуму "Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України". О 15:00 в бібліотеці ХДУ "НУА" (вул.Лермонтовська, 27) розпочнеться презентація посібника для вчителів молодших класів "Не смійся наді мною". 

Мішель Платіні прибув на Харківщину

Делегація УЄФА на чолі з президентом цієї організації Мішелем Платіні прибула на Харківщину з робочим візитом. У міжнародному аеропорту «Харків» делегацію зустріли голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Разом з делегацією УЄФА до Харкова прилетіли президент федерації футболу України Григорій Суркіс та директор турніру ЄВРО-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Ми повинні навчитися обговорювати проблеми вголос. Вадим Ландсман

 «Ми повинні навчитися обговорювати проблеми вголос! Якщо ми навчимося це робити, то ми зможемо знайти правильне рішення всіх наших проблем, – заявив 26 вересня під час прес-конференції директор ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман. - Нашій державі виповнилося 20 років, і ми хочемо поговорити про це. Ми хочемо зрозуміти, чи правильний шлях ми обрали для розвитку України».  

В рамках днів США в Харкові буде презентовано посібник для вчителів молодших класів „Не смійся з мене”

27 вересня о 15.00 в рамках днів США в Харкові Посольство США в Україні, Харківський гуманітарний університет „Народна українська академія” і наукове видавництво „Акта” проводять презентацію посібника для вчителів молодших класів „Не смійся з мене”. Посібник виданий в рамках проекту „Повага дією” і спрямований на сприяння вихованню і розвитку дитини в емоційному, соціальному і етичному планах, навчанню дітей толерантно відноситися до інших.

В Харкові відбудеться форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України»

27- 28 вересня в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбудеться форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності Украіни». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман. 

28 вересня відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців «Практика застосування Податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців»

З метою підвищення обізнаності підприємців Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Практика застосування Податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців». На бізнес-семінарі будуть висвітлені такі питання: - особливості утримання податку з доходів фізичних осіб у Податковому кодексі України; - особливості ведення обліку суб’єкту підприємницької діяльності на загальній та спрощеній системах оподаткування.

Інформація про хід осінньо-польових робіт у Харківській області

Станом на 23 вересня в Харківській області зібрано 32 тис. 93 тонни гречки (оброблено 97% посівних площ) при врожайності 14,1 ц з га; 34 тис. 483 тонни просо (94%), врожайність 26,8 ц з га; 196 тис. 152 тонни кукурудзи на зерно (17%), врожайність 51 ц з га; 587 тис. 717 тонн соняшнику (68%), врожайність 23,8 ц з га; 35 тис. 617 тонн сої (41%); врожайність 17,8 ц з га; 145 тис. 90 тонн цукрових буряків (17%), врожайність 280 ц з га. Озимі культури посіяні на площі 382,4 тис.га (74% посівних площ). Зокрема, пшениця посіяна на площі 364,068 тис.га, жито - 13,27 тис.га, ячмінь - 1,29 тис.га.

Школа вищої спортивної майстерності нагороджена ювілейною медаллю «20 років Незалежності України»

23 вересня в Національної Академії наук у м. Києві відбулася Урочиста церемонія нагородження Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна» з нагоди 20-ї річниці Незалежності України. Видатні вітчизняні і зарубіжні діячі, представників усіх галузей і регіонів країни, за представленнями міністерств і відомств уряду, обласних і районних держадміністрацій, виконкомів міських рад урядовими, були відзначені відомчими та академічними нагородами. Зокрема, за вагомий внесок у розвиток держави ювілейною медаллю«20 років Незалежності України» було нагороджено колектив харківської комунальної установи «Школа вищої спортивної майстерності».

Обрано керівництво Регіональної ради підприємців Харківської області

Відбулось перше організаційне засідання учасників Регіональної ради підприємців у Харківській області. В ході засідання було розглянуто та схвалено регламент Регіональної Ради підприємців у Харківській області та обрано керівництво Ради підприємців. 

Василь Хома провів виїзний  прийом громадян у Шевченківському  районі

У ході робочої поїздки до Шевченківського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися видачі державних актів на землю, роботи відділу громадянства і реєстрації фізичних осіб, проблем екологічної безпеки тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль. 

Події дня

Сьогодні, 26 вересня о 14:00 в прес-центрі облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка і директора Харківського регіонального інституту Національної державної академії управління при Президентові України Вадима Ландсмана про форум "Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності ". 

Держекоінспекція виявила в області низку порушень природоохоронного законодавства

Протягом 2011 року Державною екологічною інспекцією в Харківській області було проведено ряд перевірок дотримання підприємствами Харківської області вимог природоохоронного законодавства. Про це в ході обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Держекоінспекції в Харківській області Анатолій Вінник. Було встановлено, що ПАТ «Харківське кар’єроуправління» здійснює забір води з артезіанської свердловини за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, а також підприємством було знято поверхневий шар ґрунту на земельній ділянці площею 1,4 га за відсутності відповідного дозволу. Компанії пред’явлено відповідні претензії на загальну суму на 25106,79 грн.

Ми повинні бути готові в будь-який момент запустити котельні і почати опалювальний сезон. Валентин Дулуб

Підбиваючи підсумки селекторної наради, заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на необхідність підготовки до опалювального сезону об'єктів теплопостачання, водопостачання і водовідведення. «Підготовка до зими йде повним ходом. Ми повинні бути готові в будь-який момент запустити котельні для того, щоб розпочати опалювальний сезон з 1, 2 або 14 жовтня - в залежності від погодних умов», - заявив він.

Євген Савін взяв участь у засіданні Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпіадах та чемпіонатах

Сьогодні на базі Конча-Заспа відбулося засідання Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи під головуванням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Від Харківської області у ньому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Євген Савін та начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. 

Підприємства теплоенергетики області сплатили 67% суми за спожитий у минулому опалювальному сезоні природний газ

Підприємства теплоенергетики Харківської області за опалювальний сезон 2010-2011 років спожили природного газу на суму 1882,0 млн.грн., оплата за спожитий ними газ склала 1261,0 млн. грн. Про це сьогодні повідомив під час обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.  

У 16 районах Харківської області повністю завершені роботи з ремонту доріг комунальної власності

«На сьогоднішній день за рахунок субвенції з державного бюджету, яка становить для області 127, 2 млн. грн., було відремонтовано дороги комунальної власності на суму 41,9 млн.грн., що становить 33% від загальної суми субвенції», - зазначив 23 вересня в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.  

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за послуги теплопостачання складає 95,3%

Станом на 21 вересня рівень розрахунків споживачів за надані в опалювальному періоді 2010/2011 за послуги теплопостачання складає 95,3%, сума заборгованості - 113 млн.грн. Про це повідомив в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. Рівень розрахунків населення за надані послуги теплопостачання в опалювальному періоді 2010/2011 станом на 21 вересня склав 95,3%, сума заборгованості - 56,1 млн.грн.

Необхідно створити ефективні умови для самореалізації сім'ї. Євген Савін

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін прийняв участь у парламентських слуханнях на тему: «Інститут сім'ї в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення», які відбулися 21 вересня 2011 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України.

На підготовку водопровідно-каналізаційного господарства області до осінньо-зимового періоду витрачено 27,2 млн. грн. Сергій Дорошенко

«Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому підготовлено на 99,9%. Виконано заміну 48,5 км водопровідних мереж з 47,6 км, перекладку 10,5 км каналізаційних мереж, 130 водопровідних насосних станцій і 185 каналізаційних насосних станцій, підготовлено 68 каналізаційних очисних споруд і 788 артезіанських свердловин, - повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. - На підготовку витрачено 27,2 млн. грн. із запланованих 42,2 млн. грн. Залишилося завершити підготовку по одній очисній споруді у Чугуївському та Шевченківському районах та артезіанської свердловини у Барвінківському районі».

Практично 100% житлових будинків області підготовлені до нового опалювального сезону

Як зазначив 23 вересня у ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, на сьогоднішній день в області комплексно підготовлено до нового осінньо-зимового опалювального періоду 2011-2012 років 15 021 житловий будинок з 15 026, що складає 99,97%. «У житловому фонді комунальної власності виконано ремонт покрівель в кількості 1263 об'єктів, що становить 100%. Виконано ремонт 6164 опалювальних систем, відремонтовано 7211 опалювальних печей. Промито 1263 од. опалювальних систем, що становить 100% від плану. Відремонтовано 2711 систем гарячого водопостачання та 7634 системи холодного водопостачання», - повідомив він.

У Харкові відбудеться обласна Спартакіада серед депутатів, присвячена 20-річчю Незалежності України

24 вересня у м. Харкові на базі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» ХОР (пр. Московський, 244/1) відбудеться обласна Спартакіада серед депутатів, присвячена 20-річчю Незалежності України. Для участі у змаганнях подали заявки 17 команд. Учасники спартакіади будуть змагатися у наступних видах спорту: футзал, волейбол, шашки та настільний теніс.

Архів документів