Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харкові відкрилася виставка робіт майстрів народної творчості  «Україно моя, неозора!»

17 серпня у виставковій залі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62), відкрилася виставка робіт майстрів народної творчості «Україно моя, неозора!», яка присвячена 20-й річниці Незалежності України. Метою виставки є збереження і пропагування традицій народної та декоративної вишивки, українського національного костюму та підтримка діяльності народних майстрів Слобожанщини.

19 серпня в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття  виставки «Рідний край через призму сучасності»

19 серпня о 16.00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття виставки «Рідний край через призму сучасності». Виставка представляє роботи шести молодих художників Харкова — Ольги Бабак, Катерини Гончарової, Лариси Лященко, Ленура Велиляєва, Оксани Солоп та Ольги Скоробагатової. Автори представлять особистісні відчуття щодо сучасного життя та живопису, демонструючи багату стилістичну та образно-тематичну палітру харківського мистецького сьогодення.

22 серпня відбудеться історичний похід по місцях боїв армій Степового фронту на Харківщині

22 серпня 2011 відбудеться історичний похід по місцях боїв армій Степового фронту на Харківщині, який організовує Харківський Обласний Комітет Міжнародної Української Спілки ветеранів війни і Рада колективних членів ветеранських організацій учасників війни. У заході візьмуть участь ветерани-фронтовики, представники молодіжних організацій, кафедр історії вузів м. Харкова, представники засобів масової інформації, а також жителі області.  

Підсумки районного огляду-конкурсу  на кращу підготовку навчальних закладів Кегичівського району до нового навчального року

У Кегичівському районі проведено огляд-конкурс на кращу підготовку навчальних закладів до нового 2011-2012 навчального року. За інформацією Кегичівської РДА, цей конкурс було організовано з метою встановлення рівня готовності дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних закладів освіти до роботи в 2011/2012 навчальному році.

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття з приводу передчасної смерті голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василя Джарти

Пішов з життя справжній лідер. Заступник губернатора, мер, народний депутат, голова Ради міністрів - на кожній з цих посад Василь Георгійович максимально реалізував свій діловий та творчий потенціал. Працював на благо України та українського народу. За півтора роки на посаді голови кримського уряду він встиг зробити багато успішних справ, що сприяли об’єднанню півострова. Харківську область та Крим пов’язують дружні, партнерські стосунки, які останнім часом реалізовуються в конкретних спільних проектах, чимало з яких започатковані за ініціативи Василя Георгійовича. Василь Джарти назавжди запам'ятається нам не лише професійним політиком, а й надійним колегою та добрим товаришем. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях.

Кабінет міністрів удосконалив порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг ЖКГ. Ігор Шурма

З метою подальшого підвищення ефективності Програми житлових субсидій Кабінетом Міністрів України 6 липня 2011 року ухвалено постанови № 728 «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1156» та № 774 «Про удосконалення порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Завершуеться процедура державної атестації дитячих таборів в Харківській області

Підходить до завершення процедура державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Державна атестація в області проводиться з метою оцінки стану організації і здійснення оздоровчо-виховного процесу, матеріально-технічної бази закладу та забезпечення відповідними фахівцями.

Візит Прем’єр-міністра України Миколи Азарова переноситься

В зв’язку зі зміною робочого графіку Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова, його робочий візит на Харківщину 18 серпня переноситься. Про дату буде повідомлено додатково.

До 2015 року обсяг виробництва картоплі та овочів в Харківській області планується збільшити у 1,5 рази

Як зазначив сьогодні у ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, до 2015 року обсяг виробництва картоплі в Харківській області планується збільшити у 1,4-1,5 рази (до 990 тис.т на рік) порівняно з рівнем виробництва, який область мала в середньому за 2008-2010 роки. При цьому щонайменше 15% картоплі буде вироблятися у спеціалізованих сільськогосподарських підприємствах. Стосовно овочів приріст обсягу виробництва прогнозується також у 1,5 рази (до 748 тис.т). Частка великотоварних господарств при цьому повинна досягти у загальнообласному обсязі виробництва щонайменше 11%.

В 2011 році площа вирощування картоплі в області зросла на 6,6 тисяч га

Як зазначив 16 серпня заступник голови ХОДА Віталий Алексейчук, площа вирощування картоплі під урожай 2011 року в цілому по області зросла порівняно з минулорічною на 6,6 тис. гектарів або на 8,8%. «Більше, ніж у минулому році, було посіяно, також, овочів. Площа під ними розширилась в цілому по області на 8 тис. гектарів або на 27,7%, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах збільшилася в 1,9 рази», - повідомив він.

За обсягами виробництва овочів Харківська область посідає 3 місце по Україні

За обсягами виробництва овочів область стабільно посідає 3 місце по Україні. Про це повідомив в ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, перше місце практично постійно за Херсонською областю, а друге поперемінно займають Київська, Одеська, Дніпропетровська області.

У вересні планується провести нараду з питання видачі державних актів на землю

«Настав час розібратися з величезною кількістю недоробок державних структур, які видають акти на землю, тому що у всіх районах області є скарги на роботу цих структур. У вересні ми проведемо нараду з цього питання і запросимо на нього прокурора області, щоб він дав додатковий імпульс ухваленим рішенням», - заявив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Маркування насіння - це результат роботи сільгоспвиробника. Олександр Демидов

«Згідно ст.27 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» насіння і посадковий матеріал, які вводяться в оборот, обов'язково маркуються і затарюються відповідно до вимог законодавства та нормативних документів.Так наказом Міністерства аграрної політики України був затверджений Порядок пакування та маркування насіння сільськогосподарських культур в Україні, який регламентує основні вимоги до упаковки і маркування насіння, призначених для реалізації та посіву на території України»,- зазначив 16 серпня у ході Республіканського наради-семінару директор Департаменту землеробства Мінагрополітики України Олександр Демидов.

Ми живемо в Україні, про яку мріяли багато поколінь наших предків. Михайло Добкін

«Ми живемо в Україні, про яку мріяли багато поколінь наших предків. Ми живемо в країні, за яку було пролито багато крові і навряд чи знайдеться ще на світі така земля. День народження держави - велике свято для всієї країни. Дуже важливо, що сьогодні, судячи з результатів соціологічних опитувань, переважна більшість населення позитивно оцінює те, що Україна стала незалежною, не зважаючи на всі складнощі і проблеми, на те, що нам поки не вдалося стати однією з провідних європейських держав», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область отримає 40 млн. грн. на будівництво крупнооптового сільськогосподарського ринку  (оновлено)

Вчора уряд затвердив виділення 200 млн. грн. на будівництво крупнооптових сільськогосподарських ринків в 5 областях України. У тому числі 40 млн. грн. буде виділено Харківській області. Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва.

Покращення матеріально-технічної бази господарств виробників насіння є одним з найважливіших для нас питань. Ігор Зубрич

Сьогодні одним з найважливіших питань для Міністерства аграрної політики та Академії аграрних наук України є покращення матеріально-технічної бази господарств виробників насіння та забезпечення технології виробництва високоякісного насіння.

У 2012 році овочівництво і картоплярство отримають підтримку з обласного бюджету

«У державному бюджеті на 2011 рік передбачено 50 млн. грн. на компенсацію витрат з будівництва тепличних комплексів. Вже у цьому році держава приділяє значну увагу виробництву овочів. У 2012 році, ухваливши обласну програму підтримки виробництва овочів і картоплі, ми хочемо передбачити в обласному бюджеті фінансування тих підприємств, які будуть розвивати системи крапельного поливу на площах, де вирощуються овочі», - підкреслив під час брифінгу за підсумками семінару-наради з питань розвитку овочівництва, який відбувся в Чугуївському районі, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, ці кошти дозволять компенсувати підприємствам 30-50% вартості виконаних ними робіт.

Михайло Добкін відвідав фермерське господарство «Дружба» Чугуївського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук та учасники семінару-наради з питань розвитку овочівництва ознайомилися з технікою, продукцією та виробничою базою сільськогосподарського фермерського господарства «Дружба».

Під урожай 2012 року в Харківській області планується провести посів озимих зернових культур на площі близько 515 тисяч га

В Україні буде переглянута зональна структура посівних площ зернових. Це питання підіймалось під час Республіканської наради-семінару з питань насінництва, яка відбулась сьогодні в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААНУ.

Харківська спортсменка виборола срібну медаль XXVI Всесвітньої літньої Універсіади – 2011

З 12 по 23 серпня в м. Шенжень (Китай) тривають змагання XXVI Всесвітньої літньої Універсіади 2011 року з 24 видів спорту. 15 серпня відбулися змагання з плавання на дистанції 100 метрів вільним стилем, на яких срібну медаль одержала студентка Харківської державної академії фізичної культури, майстер спорту Дар’я Степанюк. За підсумками 4 днів змагань Україна посідає 4 загальнокомандне місце, поступаючись лише збірним командам Росії, Китаю та Японії. На рахунку українців: 4 золоті, 3 срібні та 1 бронзова медалі.

Учасники семінару-наради з питань розвитку овочівництва ознайомилися з виробничою базою та полями СК «Вітязь»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук та учасники семінару-наради з питань розвитку овочівництва ознайомилися з виробничою базою та полями СК «Вітязь». Як розповів директор СК Михайло Золотарьов, підприємство засновано в 1999 році, загальна посівна площа 830 га, з яких 115 га зайняті під овочівництво.

Національна академія аграрних наук України працює над реалізацією програми «Зерно України -2015»

Національною академією аграрних наук України розроблено ряд галузевих програм, якими передбачається збільшити виробництво сільськогосподарської продукції. Про це сьогодні під час наради-семінару повідомив заступник президента НААН України Ігор Зубрич. «Основною програмою є «Зерно України -2015». На сьогоднішній день вже обговорюються та визначаються приорітетні шляхи її реалізації в регіонах», - зазначив він.

З цього року ми змінимо ставлення до вирощування овочів і картоплі. Михайло Добкін

Підбиваючи підсумки першої частини семінару-наради з питань розвитку овочівництва, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що завдання семінару, по-перше – змінити укорінений в останні роки стереотип про те, що вирощування овочів і картоплі – це доля виключно дрібних приватних господарств, а по-друге – надати можливість переконатися в тому, що в умовах Харківської області можна вирощувати овочі на значних площах з належним економічним ефектом, і на цій основі визначити шляхи розвитку овочівництва та картоплярства на найближчі роки. Голова ХОДА підкреслив, що в нашій області є підприємства, які успішно займаються цими видами сільськогосподарської діяльності, не дивлячись на всі складнощі.  

Понад 5 тисяч сортів нараховується у Державному реєстрі сортів рослин придатних для поширення в Україні

Як зазначив 16 серпня під час Республіканської наради-семінару з питань насінництва заступник президента Національної академії аграрних наук України Ігор Зубрич, у Державному реєстрі сортів рослин придатних для поширення в Україні нараховується понад 5 тисяч сортів, в тому числі української селекції більше 3 тисяч, з них 2 тисячі національної академії аграрних наук. Сортів іноземної селекції до 2 тисяч, питома вага озимих культур вітчизняної селекції – 83%. Яра зернова група складає 54%, в тому числі ячмінь – 64%, бобові – 68%, круп’яні – 90%. «Не дивлячись на достатню кількість сортових ресурсів, а їх в Україні більше, ніж в Німеччині, Польщі, Білорусі, спостерігається тенденція деяких сільськогосподарських виробників закуповувати тільки імпортне насіння. А окремі холдинги вже соромляться закуповувати насіння вітчизняної селекції, яке у 3-4 рази дешевше від іноземного», - підкреслив він.

Впровадження електронних підручників в українські школи почнеться не раніше 2012 року

Програма з впровадження електронних підручників в українські школи має бути державною. Начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал зазначив, що найімовірніше Міністерство освіти розробить пілотний проект в 2012 році.

Аграрії Харківщини впритул займуться відродженням овочівництва та картоплярства

Як зазначалося в ході обласного семінару-наради, до останнього часу, по суті, єдиною великою галуззю сільського господарства, питання розвитку якої не розглядалися впритул на обласному рівні, залишалася галузь овочівництва і картоплярства. «Сьогодні прийшла черга виправити і цей пробіл, - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін.- Передбачається, що в обласному бюджеті на майбутній рік будуть передбачені кошти на підтримку підприємств, які будуть займатися овочівництвом і картоплярством, щоб вони могли стати на ноги, і розвиватися надалі». 

Видавництво «Ранок» закінчило друк 500 тисяч підручників для 11 класів загальноосвітніх шкіл

Видавництво «Ранок» закінчило друк 500 тисяч підручників для 11 класів загальноосвітніх шкіл. Начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал заявив, що вперше за всю історію незалежної України друк і розвезення підручників по школах області відбудуться до початку навчального року. «Цього року, на відміну від попередніх років, Міністерство освіти і науки своєчасно провело тендерні процедури, зараз всі замовлення на книги для 11 класів знаходяться в роботі і вже почалися поставки підручників у школи Харкова і Харківської області», - підкреслив начальник управління.

Станом на сьогоднішній день Харківська область більш ніж на 50% виконала план поставок зерна за регіональним контрактом

Про це в ході семінару-наради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «З різних причин 5 районів області поки ще не здали жодної тонни зерна. У них ще є час до 18 серпня, коли будуть підбиті підсумки збиральної кампанії і підписаний Меморандум з пекарями, - зазначив голова ХОДА. - Якщо ж і далі буде таке безвідповідальне ставлення до регіонального контракту, то будуть зроблені серйозні оргвисновки». Також Михайло Добкін зазначив, що поки не буде виконаний регіональний контракт, вивіз зерна за межі Харківської області потрібно обмежити.  

Завдяки системній роботі та наполегливому труду аграріїв в Харківській області отриманий рекордний урожай. Михайло Добкін

Як зазначив у ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва голова ХОДА Михайло Добкін, тільки завдяки системній та цілеспрямованій роботі обласної влади – проведенню нарад з весняних польових робіт, з розвитку бурякоцукрової галузі, семінарів з підготовки до збирання ранніх зернових, засідань колегії облдержадміністрації щодо стану справ у тваринництві, завдяки розробці та затвердженню обласною радою Програми раціонального використання та охорони земель в Харківській області та Програми розвитку тваринництва в господарствах області до 2015 року - і наполегливому труду аграріїв стан сільськогосподарської галузі в регіоні помітно змінився, доказом чому служить хороший урожай зернових культур цього року:

В інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва розпочалась Республіканська нарада з питань стану насінництва в країні

В інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук України розпочалась Республіканська нарада з питань стану насінництва. В нараді беруть участь директор Департаменту землеробства Мінагрополітики України Олександр Демидов, заступник президента НААНУ Ігор Зубрич, ВО начальника ГУ АПР Харківської ОДА Олена Кулик, заступники начальників головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій по рослинництву, керівники Української державної насіннєвої інспекції та ДП «Державного резервного насіннєвого фонду», Державної служби з охорони прав на сорти рослин, керівники регіональних центрів наукового забезпечення АПВ НААН, керівники крупних насіннєвих підприємств.

Архів документів