Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Напередодні Нового року в Харкові відкриється підсумкова книжкова виставка-ярмарок

Як зазначила 22 серпня в ході відкриття виставки-ярмарку книговидавців Харківського регіону начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, пересувні книжкові виставки-ярмарки, які традиційно проводить Управління у справах преси та інформації в районах Харківської області, будуть продовжувати свою роботу.  «Наші книжкові виставки почали впевнено «крокувати» районами області ще рік тому. Губернатор Харківської області відкрив першу пересувну книжкову ярмарку в місті Чугуїв. Пройшов рівно рік, а ця виставка продовжує свою подорож. У суботу вона почала свою роботу в місті Красноград Харківської області. Тепер я впевнена, що всі мешканці цього міста мають можливість отримати найкращу літературу до нового сезону, а також всі необхідні канцелярські приладдя до нового навчального року, - зазначила Вікторія Маренич. - У нас залишилося ще 8 районів, які відвідає до кінця календарного року пересувна книжкова виставка-ярмарок. Напередодні Нового року на площі Свободи відбудеться підсумкова виставка, де ми презентуємо книги видавців нашого регіону». 

Харків не тільки перша столиця України, але і нинішня столиця книговидання. Віктор Круглов

Те, що експозиція Харківської області одержала диплом VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку, яка відбулася 16 - 18 серпня в Києві, є підтвердженням високого рівня розвитку книговидання в регіоні. Це заявив директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов сьогодні в ході відкриття у фойє Будинку Рад виставки-ярмарку книговидавців Харківської області, присвяченої 20-річчю Незалежності України. «Мені дуже приємно, що наш стенд став кращим на київському ярмарку. Це визнання того, що Харків не тільки перша столиця України, але і нинішня столиця книговидання і друкарства», - підкреслив він.

В фойє Будинку Рад відкрилася книжкова виставка-ярмарок, присвячена 20-річчю Незалежності України

Сьогодні в фойє Будинку Рад відкрилась виставка-ярмарок книговидавців Харківської області, присвячена 20-річчю Незалежності України.  «Виставка книговидавців Харківської області, яка стартувала в січні цього року, не випадкова, тому що все найцікавіше міститься в працях наших книговидавців, які є найкращими і найбільш затребуваними по всій Україні, - наголосила сьогодні в ході відкриття виставки начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. 

Міністерство охорони здоров’я України погодило створення обласного центру перинатальної допомоги при Обласній клінічній лікарні. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за міжнародними нормативами в області повинно функціонувати 3 перинатальних центра. «Станом на сьогодні в області працює Міський пологовий будинок №4 з неонатологічним стаціонаром, який надавав перинатальну допомогу і отримав погодження від МОЗ України про надання йому статусу міського перинатального центру. Крім того, міський пологовий будинок №5 отримав статус Обласного перинатального центру, але на остаточне завершення проекту зі створення перинатального центру сучасного рівня необхідно близько 70 млн.грн. та 2-3 роки на проведення робіт. Тому для дотримання міжнародних вимог і стандартів організації перинатальної допомоги, враховуючи наявність всієї необхідної інфраструктури, ухвалено рішення про створення центру перинатальної допомоги при Обласній клінічній лікарні», - підкреслив Ігор Шурма.

Харківська та Луганська області уклали Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво

Між Харківською облдержадміністрацією і облрадою та Луганською облдержадміністрацією та облрадою укладено Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Документ підписали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк та голова Луганської облради Валерій Голенко. Укладення цієї Угоди є підсумком зустрічі керівництва Харківської та Луганської областей, яка відбулася в Харкові 31 травня.

ХОДА і Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» домовились про співпрацю в медико-соціальній сфері. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів переговори з директором Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолієм Заболотним. В ході зустрічі обговорювалися перспективи співпраці у фтизіатрії. Як повідомив Ігор Шурма, Благодійний фонд «Розвиток України» готовий надати допомогу фтизіатричній службі Харківської області шляхом закупівлі лабораторного та діагностичного обладнання. 6 вересня в м.Київ відбудеться наступна зустріч, в ході якої будуть обговорені особливості спільної роботи у боротьбі з захворюваністю на туберкульоз.

Харківщина - лідер з виробництва кращих вітчизняних товарів у 2011 році (доповнено)

16 серпня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав загальнодержавну виставкову акцію «Барвиста Україна». В рамках виставки відбувся Всеукраїнський конкурс-виставка «Кращий вітчизняний товар 2011 року», в якому взяли участь 30 підприємств та наукових установ Харківської області, що номінували 70 видів продукції, товарів та послуг. 20 підприємств регіону представили на конкурс три і більше видів продукції та отримали статус «Виробник кращих вітчизняних товарів 2011 року» з нагородженням «Золотим» символом конкурсу. В ході виставки експозицію Харківської області оглянув прем’єр-міністр України Микола Азаров. 

Харківська область нагороджена Дипломом учасника VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку за кращу експозицію

Харківська область нагороджена Дипломом учасника VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку за кращу експозицію, що відзначилася різноманіттям представленої літератури. VII Міжнародна книжкова виставка-ярмарок відбулася в Українському Домі в Києві 16 - 18 серпня 2011 року. Харківська область була представлена як окремими стендами регіональних видавництв, так і колективної книжковою експозицією краю "Книги Харківщини", організованою управлінням у справах преси та інформації ХОДА.  

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав голову Харківської обласної ради Сергія Чернова з ювілеєм

Шановний Сергію Івановичу!  Прийміть мої найщиріші вітання з ювілеєм. Зичу Вам міцного здоров`я на довгі роки, незгасної енергії, душевного комфорту, особистого щастя. Бажаю, щоб Ви ніколи не зупинялися на досягнутому і максимально реалізували свій творчий і діловий потенціал. З повагою, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін  

У районі Саржиного Яру освятили храм на честь ікони Божої Матері «Відрада»

21 серпня в районі Саржиного Яру відбулася урочиста церемонія освячення храму на честь ікони Божої Матері «Відрада» (або «Втіха») Харківської єпархії Української Православної Церкви. У церемонії взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, Харківський міський голова Геннадій Кернес, архієпископ Ізюмський, вікарій Харківської єпархії Української Православної Церкви Онуфрій, представники громадськості, які брали участь в будівництві храму, парафіяни, а також представники ЗМІ. «Цей храм був побудований за дуже короткий термін. Його будівництво почалося в грудні минулого року, а вже наприкінці літа поточного року храм відкриває свої двері парафіянам. Храм будувався спільними зусиллями, тому дякувати потрібно всій громаді, - звернувся до присутніх на церемонії перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. - Сьогодні ми відновлюємо те, що десятиліттями руйнувалося. Ми будуємо прекрасне майбутнє, яке буде радісним для наших дітей і майбутніх поколінь».

«Кубок Губернатора - 2011» - турнір серед тенісистів-візочників серії «NEC Wheelchair Tennis Tour» - стартує в День Незалежності України

24 серпня об 11:00 на літніх кортах харківського клубу «Спорт & Корт» (вул. Сумська, 81) відбудеться відкриття турніру тенісистів-візочників «Кубок Губернатора-2011». Цей турнір проводиться вперше, у рамках світової професійної серії «NEC Wheelchair Tennis Tour».

У "прямій" телефонній лінії "Слобідського краю" -  Роман Шаповал

Сьогодні, 22 серпня, з 12:00 до 13:00 у "прямій" телефонній лінії в редакції газети "Слобідський край" візьме участь начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. Телефоном 392-14-09 Роман Володимирович відповість на запитання читачів.

На площі Свободи харків'яни розгорнули найбільший в Україні державний прапор

Акція приурочена до святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України і відбулася у нашому місті вперше. За словами Харківського міського голови Геннадія Кернеса, Харків завжди прагнув бути кращим містом. «Сьогоднішня подія - це свідчення єдності нашої держави. Символічно, що цей прапор розгорнули молоді люди - ровесники незалежної Україні. Я впевнений у тих починаннях, які сьогодні втілюються в життя в нашій країні, в тому, що робиться для людей і для їх майбутнього», - зазначив міський голова.

У Харкові вшанували пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов'язків

22 серпня в Україні відзначаться День пам'яті працівників органів внутрішніх справ, загиблих при виконанні службових обов'язків. Напередодні цієї дати в Харкові відбулася церемонія покладання квітів та факельна хода до пам’ятного знаку загиблим міліціонерам.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 22 серпня, об 11:00 на меморіальному комплексі "Дробицький Яр" буде встановлено пам'ятний знак на місці поховання жертв Голокосту. О 12:30 у фойє Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочисте відкриття виставки-ярмарку книговидавців Харківщини, присвяченої 20-ій річниці Незалежності України. О 15:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка, присвячена Дню визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників.

Харкові відбудуться 26-й Міжнародний традиційний легкоатлетичний марафон «Звільнення» і біг по шосе на честь Дня міста і 20-ї річниці Незалежності України

21 серпня в Харкові відбудуться 26-й Міжнародний традиційний легкоатлетичний марафон «Звільнення» і біг по шосе на честь Дня міста і 20-ї річниці Незалежності України. Змагання проходитимуть за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і Харківського міського голови Геннадія Кернеса. У змаганнях на дистанціях 3, 10, 21 км і 42 км, 195 м братимуть участь ветерани війни, спортсмени-інваліди, представники міст України, країн ближнього зарубіжжя, гості з міст-побратимів, жителі Харкова - усього очікується близько 5 тис. учасників.

Питання оснащення енергії приладами обліку відпуску теплової енергії і води на контролі обласної влади

Як зазначив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, потреба в установці приладів обліку води на підприємствах водопостачання в Харківській області складає 257 одиниць, а приладів обліку відпуску теплової енергії - 322 одиниць.

Необхідно шукати мотивацію, яка дозволить залучити на роботу в райони області хороших фахівців. Євген Савін

Як зазначив у ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін, облдержадміністрація приділяє серйозну увагу питанню кадрового забезпечення навчальних закладів області, та Головне управління освіти буде постійно тримати це питання на контролі.

В школах Харківщини працюють майже 23 тисяч педагогічних працівників

В минулому навчальному році в школах Харківщини працювало майже 23 тис. педагогічних працівників. Майже 35% (8084) педагогічних працівників мають вищу кваліфікаційну категорію, 27% (6080) – I категорію, 11% (2489) - II категорію, 19% (4286) – категорію «спеціаліст». Збільшилися кількість вчителів, які мають педагогічне звання вчитель-методист та старший вчитель. Про це в ході обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

У Харкові відбуваються міжнародні турніри з бадмінтону «Кубок Визволення» та «Кубок Незалежності»

З 17 по 24 серпня 2011 р. на спортивної базі ШВСМ (вул. Динамівська, 5-а) відбуваються міжнародні турніри з бадмінтону «Кубок Визволення» та «Кубок Незалежності». В них беруть участь найсильніші бадмінтоністи України, Ізраїлю та Азербайджану. «Кубок Визволення» відбувається в Харкові у 28 раз, а «Кубок Незалежності» - в 15. У змаганнях беруть більше 100 гравців, серед яких будуть розіграні медалі у всіх номерах олімпійської програми.

У Харкові відбудеться міжнародний турнір пам'яті Євгена Кушнарьова  з волейболу серед чоловічих команд

22 по 24 серпня 2011 року у палаці спорту «Локомотив» ім. Г.Н. Кірпи відбудеться міжнародний турнір пам'яті Євгена Кушнарьова  з волейболу серед чоловічих команд, присвячений Дню міста та 20-ї річниці Незалежності України.

22 серпня відкриється виставка робіт харківського художника Івана Іванова, присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників

22 серпня о 15:00 в Харківському художньому музеї відбудеться презентація виставки творів харківського художника Івана Іванова, яка організована за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і буде присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників. Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції директор музею Валентина Мизгіна. Експозиція виставки включає понад 90 творів із зібрання Харківського художнього музею і приватних колекцій Михайла Добкіна, Іллі Лучковського, Світлани Дуденко. Це портрети і пейзажі, жанрові і декоративно-символічні композиції, промислова графіка, ескізи агітаційних панно, значків, книжкових оформлень.  Як повідомила директор музею, твори мистецтва з приватної колекції Михайла Добкіна складають біля половини експонатів виставки.

До уваги журналістів!

У неділю, 21 серпня, о 07:00 зі стадіону «Динамо» (вул. Динамівська, 3) стартують 26-й Міжнародний традиційний легкоатлетичний марафон «Звільнення» і біг по шосе на честь Дня міста і 20-ї річниці Незалежності України; о 08:30 в районі Саржиного Яру (вул. Рязанська ріг вул. Саржинська) відбудеться церемонія освячення храму на честь ікони Божої Матері «Відрада» або «Втіха» Харківської єпархії Української Православної Церкви. Початок офіційної частини о 10:30; о 09:00 на території Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної та невідкладної допомоги ім. А.І. Мещанінова (пров. Балакірєва, 3-а) розпочнеться урочисте освячення храму Пантелеймона Цілителя Української Православної Церкви. Початок офіційної частини об 11:30; о 10:00 на пл.Свободи відбудется масштабна акція, в ході якої більше тисячі харків'ян розгорнуть на центральній площі міста найбільший в Україні Державний Прапор.   В понеділок, 22 серпня, об 11:00 на меморіальному комплексі "Дробицький Яр" буде встановлено пам'ятний знак на місці поховання жертв Голокосту. О 12:30 у фойє Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочисте відкриття виставки-ярмарку книговидавців Харківщини, присвяченої 20-ій річниці Незалежності України. О 15:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка, присвячена Дню визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників.

В Харківському художньому музеї розпочинає роботу виставка «Нові надходження. 1991-2011», присвячена 20-річчю Незалежності України

Сьогодні о 16 годині в Харківському художньому музеї розпочинає роботу виставка «Нові надходження. 1991-2011», присвячена 20-річчю Незалежності України. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор музею Валентина Мизгіна. За її словами, ця експозиція – свідоцтво щоденної кропіткої праці науковців музею щодо поповнення колекції. «Музей ніколи, ні на хвилину не припиняв свою роботу з поповнення колекції. За роки незалежності ми поповнилися більш ніж 3,5 тис. експонатів», - зазначила директор.

Цього року для шкіл Харківщини придбано 10 нових шкільних автобусів

За прогнозами у навчальному році 2011-2012 безкоштовним перевезенням буде охоплено 12 тис. 899 учні та 2 тис. 106 педагогічних працівників. У перевезення планується задіяти 275 одиниць автотранспорту, за яких 18 належать закладам освіти, 42 – орендовані, 15 – здійснюють підвезення на умовах спонсорської допомоги. Про це повідомив начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

У 2011 році до шкіл області мають надійти 62 нових навчальних комп’ютерних комплекси

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, відповідно до постанови Кабінету міністрів України №307 за рахунок коштів державного бюджету планується придбати 62 навчальних комп’ютерних комплекси для закладів освіти Харківської області. На початку навчального року ці комплекси, ймовірно, прибудуть до шкіл області.

Підготовка до нового навчального року завершена в 99% навчальних закладів. Роман Шаповал

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, до початку навчального року 2011-2012 в області готується 919 шкіл, 610 дитячих садів і 103 позашкільних навчальних закладів. Станом на 19 серпня за підсумками роботи виїзних комісій районних, міських управлінь освіти та Головного управління освіти і науки ХОДА підготовка завершена в 99% навчальних закладів. Підписані майже всі відповідні акти готовності.

Відбудуться змагання збірних Харківської та Бєлгородської областей, присвячені 20-й річниці Незалежності України

20 серпня у спорткомплексі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради та стрілецькому тирі ОСК «Снайпер» відбудуться відкриті змагання з кікбоксингу, шахів та кульової стрільби за участю збірних команд Харківської та Бєлгородської областей, присвячені 20-й річниці Незалежності України. Організатори змагань: Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, обласній федерації з відповідних видів спорту, зазначені вищі організації.

Євген Савін зустрівся з членом правління національно-культурного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» Шахіном Омарова

17 серпня відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Савіна з членом правління Харківського обласного національно-культурного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг», канд. екон. наук Шахіном Омаровим. Під час зустрічі обговорювався хід реалізації проекту з організації відпочинку дітей та молоді національно-культурних об'єднань в оздоровчому таборі «Берізка» Золочівського району Харківської області в рамках тематичного заїзду «Національні візерунки».  

Теплопостачальні підприємства Харківської області отримали 154,9 млн. грн. на компенсацію різниці в тарифах

На рахунки КП «Харківські теплові мережі», КП ТМ Харківського району та ХОКП «ДРІТ» перераховано 154,9 млн. грн. субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, яка виникла через невідповідність фактичної вартості теплової енергії діючим тарифам. Про це повідомляє Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Архів документів