Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На центральній алеї саду ім. Шевченка діє фотовиставка "Харків - місто, що пережило війну"

22 серпня відбулася урочиста церемонія відкриття двох фотовиставок: «Харків – місто, що пережило війну» і фотовиставки міста-побратима Харкова Новосибірська «Новосибірськ: вчора і сьогодні». Заходи відбуваються під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, Харківського міського голови Геннадія Кернеса, КУ «Харківський обласний центр молоді» і мера Новосибірська Володимира Городецького. Виставка працює з 17 по 26 серпня на центральній алеї саду ім. Т.Г. Шевченко.

Студентська молодь Харківщини вшанувала пам’ять студбатівців, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни

23 серпня, в день визволення м. Харкова, біля пам’ятника студбатівцям зібрались представники Харківської профспілки студентів, КУ «Харківській обласний центр молоді» та інших молодіжних організацій щоб вшанувати пам’ять бійців "студентського батальону", які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.

Події дня

Сьогодні, 25 серпня, о 17:00 у виставковій залі Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться музично-поетичний вечір „Україні – 20! Незалежна і талановита!”  

Вітаємо, нові громадяни Харкова!

У Харкові на площі Свободи в ході святкування Дня міста та Дня незалежності України відбулося вручення сертифікатів на дитячі візочки молодим татусям, у яких в День міста народилися діти. Всього 23 серпня на світ з'явилося 43 маленьких харків'янина - 26 хлопчиків, з них одна двійня, і 17 дівчаток.

У Харкові кожен має шанс реалізувати свої можливості

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, однією з ідей створення у Харкові секції тенісу було надання шансу людям з обмеженими фізичними можливостями брати участь в Паралімпійських іграх і завойовувати медалі в тих видах спорту, які до цього у нас не культивувалися. «Сьогодні створені всі умови, є професійні тренери і бажання спортсменів досягати серйозних результатів. Найяскравіший приклад - наша тенісистка Олена Шингарьова, яка буквально за 1 рік увірвалася в сотню кращих тенісистів і зараз посідає 85 місце у світі. Рівень спортсменів, які приїхали до нас на турнір з інших країн, досить високий, і вони можуть показати тут не тільки хороший теніс, а й дати можливість нашим спортсменам підвищити свою майстерність», - підкреслив Михайло Добкін.

Золота зірка Героя України харківської вчительці - гідна оцінка всієї сфері освіти нашого регіону. Михайло Добкін

«Вчора в Києві підводився підсумок роботи і життя нашої країни за 20-ть років. Вінцем підбиття підсумку стало присвоєння 7-ми звань Героя України нашим видатним співвітчизникам. Мені дуже приємно відзначити, що одна з семи зірок приїхала до Харкова. Ця золота зірка справді належить всій Слобожанщині, бо вона оцінює всю сферу освіти нашого регіону, яка в нашій країні вважається однією з найсильніших. У нас є чим пишатися, тому у нас сьогодні є ще один привід для радості», - зазначив 24 серпня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У Харкові стартував міжнародний тенісний турнір серед спортсменів-візочників «Кубок губернатора»

Сьогодні на літніх кортах харківського клубу «Спорт&Корт» стартував міжнародний тенісний турнір серед спортсменів-візочників «Кубок губернатора». Цього року турнір вперше проводиться як частина світової професійної серії «NEC Wheelchair Tennis Tour». У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Євген Савін.

Я впевнений в успіху і процвітанні Харківщини та всієї України. Сергій Чернов

"Харківщина, пройшовши непростий шлях становлення, до 20-річчя незалежності країни серед регіонів Україні не втратила своїх лідерських позицій. Вона була і залишилася кращою, найпотужнішої, передовою в науці, промисловості та сільському господарстві, - зазначив після церемонії покладання квітів до Монументу Незалежності голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.  - У нас живе і працює величезна кількість чудових людей. У стабільності, любові і прекрасної атмосфері ми будуємо нову країну. Ми знаємо, як це робити, а наші діти й онуки хочуть це продовжувати. Я впевнений в успіху і процвітанні Харківщини та всієї України".  

Найголовніше досягнення України в тому, що вона відбулася як незалежна, правова та демократична держава. Михайло Добкін

Сьогодні Україна святкує найголовніше державне свято - День Незалежності. У Харкові до пам'ятника Незалежності України кошики з квітами поклав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, народний депутат України Олександр Кузьмук, заступники голови Харківської облдержадміністрації і Харківської облради,начальники Головних управлінь, департаментів та інших структурних підрозділів обладміністрації та міськвиконкому, представники різних релігійних конфесій, керівники районних рад, організацій, підприємств, вузів, представники громадських і партійних об'єднань,а також жителі та гості нашого міста.

Відбулося покладання квітів до пам'ятника Григорію Сковороді

Сьогодні, в день 20-річчя Незалежності України, представники Харківської облдержадміністрації та міської ради, духовенства, політичних і громадських організацій поклали квіти до пам'ятника Григорію Сковороді.

Це свято має увійти в серце кожного громадянина України і кожного харків'янина. Євген Савін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що 20-річчя Незалежності України - це серйозна дата, час підбиття підсумків, вивчення хорошого і поганого, всебічного аналізу та побудови планів на майбутнє. "Якщо в 1991 році я ще не дуже розумів що таке незалежність і що таке окрема держава, то сьогодні, після 20 років, я розумію, що живу в самостійній країні, яка пройшла складний шлях. Сьогодні, в день 20-річчя незалежності, ми вивчаємо те, що вже зроблено, і розуміємо, чого ми хочемо досягти: розвиненої, самостійної, благополучної, безпечної країни для себе і для жителів України. Це свято має увійти в серце кожного громадянина України і кожного харків'янина, тому що якщо жителі країни будуть відчувати себе українцями, то Україна буде міцніше, сильніше і гідніше", - підкреслив він.

У Харкові в день Незалежності поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку

Сьогодні, в день 20-річчя Незалежності України, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова та заступник міського голови Ігор Терехов поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку. В урочистій церемонії також брали участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, керівники управлінь облдержадміністрації та голови департаментів міськвиконкому, представники духовенства, політичних і громадських організацій.

Сьогодні можна з упевненістю говорити - Україна як держава відбулася. Василь Хома

"20 років - період для світової історії невеликий, але для окремої держави - це значно. В Україні вже виросло нове покоління, яке не знає іншої країни. Молоді люди люблять і цінують свою батьківщину, і будуть їй надійною опорою. А старше покоління людей, які виросли в Радянському Союзі, сьогодні по-новому оцінює історичну подію, що відбулася 20 років тому, - поділився своїми роздумами з нагоди Дня незалежності України заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.   

24 серпня – день народження нашої держави

Сьогодні з нагоди 20-ої річниці незалежності України в усіх містах і селах нашої держави відбуваються святкові заходи. В Харкові урочистості розпочалися покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Ярославу Мудрому. В церемонії взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, керуючий справами обласної ради Сергій Клименко, керівники управлінь та структурних підрозділів обласної адміністрації та міської ради, представники громадських і політичних організацій, релігійних конфесій.  

Події дня

Сьогодні, 24 серпня, в день святкування 20-ої річниці незалежності нашої країни в Харкові відбудеться низка урочистих покладань квітів: о 09:20 - до пам’ятника Ярославу Мудрому (площа перед Національною юридичною академією); о 09:30 – до пам’ятника Г.С. Сковороді (Соборний узвіз, сквер "Покровський каскад");  також о 09:30 – до пам’ятника Т.Г. Шевченку (парк ім. Т.Г. Шевченка)  та о 10:00 - до Монумента Незалежності України (пл. Рози Люксембург).   Об 11:00 на літніх кортах харківського клубу «Спорт & Корт» (вул. Сумська, 81) урочисто відкриється «Кубок Губернатора - 2011» - турнір серед тенісистів-візочників серії «NEC Wheelchair Tennis Tour».   О 18:00 на площі Свободи розпочнеться театралізована святкова програма, присвячена святкуванню Дня міста та 20-річчя Незалежності України. У программі: вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, урочиста хода представників кращих підприємств Харкова і кращих головних лікарів міста, нагородження почесних громадян Харкова, святковий концерт та феєрверк.  

У Харкові визначили «Кращого голову району-2011»

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету ім.М.В.Лисенка відбувся міський конкурс «Кращий голова району-2011». У конкурсі взяли участь голови дев'яти районних адміністрацій Харківської міської ради.Оцінювало учасників компетентне журі, до складу якого увійшли: голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, заступник харківського міського голови Тетяна Таукешева, народний депутат України Валерій Писаренко, народний депутат України Дмитро Святаш, народний депутат України Олександр Фельдман, генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін.

Привітання голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Днем незалежності України

Дорогі земляки! Два десятиліття відділяють нас від вікопомного 24 серпня 1991 року, коли Україна стала на незалежний шлях розвитку. Це був непростий період пошуку і випробувань, здобутків і втрат. Головний підсумок – Україна відбулася як суверенна, гідна належного місця в Європі і світі держава.  Нам випало жити і творити в непростий, але доленосний і цікавий час розбудови української державності. Ми можемо мати різні погляди на шляхи побудови сучасної європейської держави, але нас усіх єднає щире прагнення передати нащадкам могутню і процвітаючу Батьківщину.  Вітаю вас із 20-річчям Незалежності України. Нехай на шляху розвитку нашої країни нас усіх єднають мир і злагода, цілеспрямованість і наполегливість, непохитна віра у світлу долю нашої Вітчизни. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Харківській вчительці присвоєно звання Герой України

Президент України Віктор Янукович за визначний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти, впровадження інноваційних методів навчання та багаторічну плідну педагогічну діяльність присвоїв вчительці математики Харківської гімназії №47 Ларисі Шитиковій звання Герой України з врученням ордена Держави.

Низку харків’ян відзначено державними нагородами з нагоди 20-ї річниці незалежності України

Президент України Віктор Янукович з нагоди 20-ї річниці незалежності України за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові відзначив низку харків’ян державними нагородами України.

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку AGRA в Республіці Словенія

У період з 19 по 22 серпня у місті Горнія Радгона Республіки Словенія відбулася 49-а Міжнародна сільськогосподарська та продовольча виставка AGRA. У ній взяв участь Президент Республіки Словенія Даніло Тюрк, міністр сільського господарства лісів і продовольства Словенії Деян Жидан, міністр сільського господарства Республіки Польща і голова Ради ЄС з сільського господарства та рибальства Марек Савіцкі, міністр сільського господарства Чехії Іван Фукса, а також делегація Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Віталій Алексейчук, яка представляла на виставці Україну. 

Михайло Добкін нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня

Указом Президента України № 845/2011 за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові та з нагоди 20-ї річниці незалежності України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня. 

25 серпня в Харкові відбудеться музично-поетичний вечір „Україні – 20! Незалежна і талановита!”

25 серпня у виставковій залі Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва за адресою вул. Пушкінська, 62, о 17.00 відбудеться музично-поетичний вечір „Україні – 20! Незалежна і талановита!” У вечорі будуть брати участь знаний український композитор Лариса Донник, відомий харківський поет Віктор Бойко та молоді поети, співаки і музиканти міста і області. Головною метою вечора „Україні – 20! Незалежна і талановита!” є відображення сучасного життя українців в роки Незалежності держави та пропагування української національної культури, збереження народних традицій та безцінної спадщини нашої країни і, звичайно, висвітлення нових імен талановитих митців Харкова і області.

Списки бойових втрат мотострілкових частин, які брали участь у визволенні Харкова

Сайт «Книга пам'яті Харківської області» опублікував списки і фотодокументи бойових втрат усіх мотострілкових частин, які брали участь у визволенні Харкова в серпні-вересні 1943 року. Ці документи були викуплені з московських архівів за сприяння Харківської обласної адміністрації. Ознайомитися з документами можна за посиланням http://memorial.kharkov.ua/list.

В Ізюмі відкрито 3 реконструйовані котельні

Сьогодні в місті Ізюм відбулося урочисте відкриття 3 реконструйованих котелень. В заході взяв участь начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива та заступник Ізюмського міського голови Юрій Червінський. За словами начальника управління, технічне переоснащення котелень було проведено за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених на виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку ЖКГ за напрямком енергозбереження, розвиток та реконструкція систем теплопостачання.

Увага! Змінився час початку заходу!

Конкурс голів районних адміністрацій м. Харкова розпочнеться о 19:30 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25). Конкурс буде транслюватися в прямому ефірі обласним телебаченням і 7 каналом.

Харків став для мене рідним досить давно. Юрій Сапронов

«Я харків'янин у першому коліні, але Харків став для мене рідним досить давно. Тому 23 серпня для мене, як і для будь-якого, хто живе в цьому місті і щиро його любить - найголовніше свято в році. Це день визволення міста, день перемоги добра над злом, життя над смертю, - зазначив у інтерв'ю газеті «Комсомольская правда» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. - Незважаючи на те, що з дня визволення Харкова пройшли десятки років, відчуття радості, відчуття єдності в цей день у харків'ян залишилось. А сам Харків 23 серпня блищить як нова копійка, тому сьогодні його взагалі неможливо не любити».  

У Харкові відкрито меморіальну дошку Івану Франку

Сьогодні в Харкові на будівлі міського історичного архіву по вул. Університетській, 13 відкрито меморіальну дошку видатному українському письменнику Івану Франку. У церемонії урочистого відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник міського голови Ігор Терехов, автор меморіальної дошки скульптор Олександр Рідний та інші. «Ми сьогодні зібралися з приводу відкриття меморіальної дошки Івану Яковичу Франку. 27 серпня 1856 року на Львівщині в сім’ї коваля і селянки народився Іван Франко. Ніхто тоді не міг передбачити, що вони подарували людству одного з класиків світової літератури. Це неперевершена людина, яка на сьогоднішній день відома у цілому світі», - підкреслив у ході церемонії Ігор Шурма.

Ми повинні зробити все, щоб наші діти і наші онуки ніколи не знали значення страшного слова «війна». Сергій Чернов

«Скільки б не проходило років після цієї страшної війни, після перемоги, щорічно, приходячи до пам'ятників і монументів, ми завжди будемо відчувати переживання і гордість за наших батьків і дідів, які перемогли і завоювали свободу, - поділився своїми емоціями голова обласної ради Сергій Чернов.  - І сьогодні наше завдання, всіх нас разом з ветеранами, зробити все, щоб наші діти і наші онуки ніколи не знали значення страшного слова «війна» і жили в прекрасній країні, квітучій та найкращій на цій землі».  

Ми повинні відродити, відновити, і пам'ятати. Геннадій Кернес

«68 років тому наше місто було звільнено від окупантів. Не шкодуючи себе, солдати проливали кров, воювали за мирне небо, за свободу, за майбутнє, і сьогодні ми бачимо, що це було зроблено не дарма. Вічна пам'ять тим, хто загинув, визволяючи нашу країну і наше місто, - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.  - Ми зобов'язані робити все можливе для тих, хто борючись за мир, за свободу, ризикував своїм життям. Ми повинні відродити, відновити, і пам'ятати. Емоції переповнюють завжди в такий день, тому що це день пам'яті, скорботи і радості. Радості за майбутнє, за мирне небо».  

Взаєморозуміння обласної та міської влади позитивно впливає на розвиток Харківського регіону

Як зазначив 23 серпня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні Харківський регіон повністю готовий до святкування Дня Незалежності України. «У нас не було випадку, щоб ми щось не встигли зробити з того, що раніше запланували, - підкреслив глава області. - Сьогодні вибудувана чітка і міцна вертикаль влади - від Президента до голови найвіддаленішого куточка Харківської області. У нас є взаєморозуміння з обласною та міським радою, а також з мером міста Харкова. Саме тому нам набагато легше сьогодні вирішувати ті речі, які дозволять Харківському регіону стати найкращим, а головне найуспішнішим на Україні», - підкреслив Михайло Добкін. 

Архів документів