Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відкриття туристсько-інформаційного пункту (ТІП) в приміщенні міжнародного аеропорту «Харків»

7 жовтня 2011 року о 12:00 в приміщенні міжнародного аеропорту «Харків» відбудеться урочисте відкриття туристсько-інформаційного пункту (ТІП). Це вже другий туристсько-інформаційний пункт (ТІП) у місті, який відкриє ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму». Відкриття першого туристсько-інофрмаційного пункту (ТІП) у приміщенні залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський» відбулося 17 червня 2011 року. Туристсько-інформаційний пункт (ТІП) буде безкоштовно надавати інформацію про туристичні маршрути, туристичні фірми, об'єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги об'єктів харчування, розміщення і так далі), що знаходяться на території м.Харкова та Харківської області.

Потрібно робити все для того, щоб діти, які залишилися без батьків, входили в доросле життя підготовленими. Михайло Добкін

«Я маю намір відвідати інтернати та інші установи, де виховуються діти, які з різних причин залишилися без батьків. Мій досвід роботи в місцевому самоврядуванні та місцевій владі показує, що батьки, які позбавляються батьківських прав, як правило, ведуть асоціальний спосіб життя, зловживають алкоголем, наркотиками. Діти з'являються на світ вже ослабленими через нездоровий спосіб життя їхніх батьків. Допомоги їм чекати нізвідки, і коли вони потрапляють у дорослий світ, то для того, щоб прогодувати себе, часто стають на шлях злочину. Завдання держави зробити все для того, щоб у них були хоча б мінімальні шанси не ставати на шлях порушення закону і надати можливість у міру дорослішання стати більш підготовленою людиною для входження в доросле життя», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відкрито меморіальну дошку видатному академіку Олексію Коржу

Сьогодні на будівлі Інституту патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка було відкрито меморіальну дошку академіку, колишньому директору Інституту Олексію Коржу. Захід відбувся в рамках науково-практичної конференції «Сучасні дослідження в ортопедії та травматології», присвяченої пам’яті академіка. В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівництво Інституту ім. М. І. Ситенка, учні академіка та співробітники закладу.

Міра покарання підлітків повинна бути адекватною скоєним ними правопорушеням. Михайло Добкін

«Досить велика частина підлітків, які перебувають у Курязькій виховній колонії, засуджені за такими статтями кримінального кодексу, за яким на законодавчому рівні можна було б змінити міру покарання. Це буде предмет окремої наради в облдержадміністрації. Міра покарання повинна бути адекватною скоєному правопорушенню. У нас люди, які сотнями гектарів крадуть землю, спокійно знаходяться на волі і відчувають свою безкарність, а покарання за крадіжку мобільного телефону в 15-16 років призводить до того, що у людини ламається життя», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

В Харкові відбудеться турнір команд Вищої Української ліги КВК

7 та 8 жовтня в ККЗ «Україна» о 18:00 у Харкові вперше відбудуться Ігри Вищої Української ліги КВК Телевізійного Творчого Об’єднання «АМіК». В цьому сезоні у іграх ВУЛ візьмуть участь 12 команд КВК: - Збірна Батайську (Батайськ, Росія) – учасник Вищої ліги КВК, м. Москва; - «Бомба» (Млинів, Україна) – чемпіон Вищої Української ліги КВК сезону 2010 року; - «Снег» (Сургут, Росія); - «Перша столиця» (Харків, Україна); - Збірна НАУ (Київ, Україна); - Збірна портових міст (Миколаїв – Південне, Україна); - «Самоцвіти» (Кострома, Росія); - Збірна РУДН (Москва, Росія); - «КемБрижд» (Кемерово, Росія); - Збірна КПІ (Київ, Україна); - R2D2 (Харків, Україна); - «Проспект Металургів» (Запоріжжя, Україна).

Харківський Фонд підтримки молодих дарувань проводить конкурс на стипендії Фонду 2012 року

У конкурсі можуть брати участь учні харківських шкіл та ВНЗ (аж до закінчення очної аспірантури при безперервному процесі навчання), які мають високі результати (міжнародний і всеукраїнський рівні) в точних, природничих, гуманітарних науках, в літературі, мистецтві та спорті.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці області звернулися до губернатора, стосувалися соціально-побутової та земельної сфер.  

Система виконання покарань в Харківській області одна з найкращих в Україні. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав Курязьку виховну колонію і Харківський слідчий ізолятор, де ознайомився з умовами утримання неповнолітніх. «Система виконання покарань в Харківській області одна з найкращих в Україні. Це стосується, у тому числі умов утримання підлітків. У Курязькій колонії створені умови, які дозволяють отримувати вихованцям повноцінну освіту, є можливість отримати робітничу спеціальність, яка при бажанні дасть можливість заробити гроші, організоване якісне харчування, створені умови для заняття спортом. Професійне ставлення співробітників системи виконання покарань до неповнолітніх дає підстави стверджувати, що у них в цій установі більше шансів виправитися, ніж ще більше озлобитися на весь світ і поламати життя собі та оточуючим», - зазначив Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками відвідування установ.

В Харківський області розпочався процес масової видачі державних актів на право власності на земельні ділянки

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми відбулась нарада з сільськими, селищними та міськими головами Харківського району області. На нараді розглядалось питання видачі державних актів на право власності на земельні ділянки. В обговоренні питання взяли участь керівники Головного управління Держкомзему у Харківській області.

Відкрита меморіальна дошка професору Юрію Вороному, який вперше в світі зробив пересадку нирки людині

Сьогодні на будівлі Інституту дерматології і венерології НАМН Україна була урочисто відкрита меморіальна дошка доктору медичних наук, професору Юрію Вороному, який 3 квітня 1933 року вперше в світі зробив пересадку нирки людині. У відкритті взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий, директор ДУ "Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України" Валерій Бойко та співробітники Інституту дерматології і венерології.

Події дня

Сьогодні, 6 жовтня, о 9:00 біля будівлі Інституту дерматології і венерології НАМН Україна (вул. Чернишевська, 7/9) відбудеться відкриття меморіальної дошки доктору медичних наук, професору Юрію Вороному. О 12:50 біля будівлі Інституту патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка (вул. Пушкінська, 80) відбудеться відкриття меморіальної дошки академіку Олексію Коржу.

Вища освіта нашого регіону традиційно найсильніша у країні. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті будівництва та архітектури відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Харківської області III-IV рівнів акредитації. У ньому взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Євген Савін.

Присвоєння Харківському університету будівництва і архітектури статусу національного – це оцінка роботи всіх, хто кував славу рідного вузу. Михайло Добкін

Відбулися урочистості з нагоди присвоєння Харківському державному технічному університету будівництва і архітектури статусу національного. У них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник губернатора Євген Савін, професорсько-викладацький склад і студенти університету, а також видатні будівельники й архітектори – випускники вузу. «Список харківських вузів, що мають статус національних, поповнився ще одним навчальним закладом, який гідно проявляв себе багато років і, я сподіваюся, тепер дасть ще більш значущі результати. За більш ніж 80-річну історію цей вуз підготував понад 55 тисяч висококваліфікованих фахівців, які працюють більш ніж в 90 країнах світу. Це дуже серйозний результат. Це величезна робота. Я думаю, що оцінка, яку Президент України дав роботі ВНЗ рішенням присвоїти йому статус національного, – це оцінка роботи і нинішніх викладачів, і всіх тих, хто протягом багатьох десятиліть кував славу рідного вузу, – зазначив у своєму привітанні губернатор. – Я хочу побажати вам так тримати, і підготувати ще безліч талановитих інженерів, архітекторів і будівельників, які будуть відроджувати наш рідний Харків, Україну і стануть затребуваними в країнах Європи і всього світу».

Університет ім. В.В. Докучаєва – один з провідних сільськогосподарських вузів усієї України. Роман Шаповал

Начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал привітав викладачів, студентів і випускників Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва з 195-річчям вузу. «Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва - один з провідних сільськогосподарських вузів не тільки нашого регіону, а й усієї України. Багато випускників цього вузу працюють викладачами аграрних вузів Росії. Те, що ми бачимо тут стільки вдячних випускників - свідчить, що тут прекрасні викладачі. Кількість присутніх красномовно говорить про рівень і якість освіти в університеті», - зазначив він.

Студенти сільськогосподарських вузів повинні отримувати якомога більше практики. Віталій Алексейчук

В ході урочистостей з нагоди 195-річчя Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук наголосив на необхідності підвищувати якість освіти студентів. «Проблема якості освіти дійсно існує, тому що необхідно об'єднати науку і виробництво з тим, щоб у студентів було якомога більше практики і вони отримували більш глибокі знання. Студенти повинні більше часу проводити в підсобних господарствах і починати замислюватися про те, щоб після закінчення вузу залишитися працювати на селі», - підкреслив він.

Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва відзначає 195-річчя

Сьогодні в Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва відбулися урочистості з нагоди 195-річчя вузу. У заходах взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, голова Ради ректорів Віль Бакіров, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, гості з Польщі та Росії.  

На заміну дільничним лікарням з соціальними ліжками прийдуть лікарські амбулаторії з денним стаціонаром. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав лікарську амбулаторію та терапевтичне відділення центральної районної лікарні у сел.Кочеток Чугуївського району. В ході візиту була проаналізована робота цих установ, і було зроблено висновок, що оптимальною формою обслуговування людей на селі є лікарська амбулаторія з денним стаціонаром. «Існування дільничних лікарень сьогодні є невиправданим. На харчування пацієнтів в таких установах виділяється до 2 грн., на лікування – аналогічна сума. Річне утримання такої установи коштує бюджету приблизно в 1 млн.грн. Сьогодні потрібно рахувати гроші, щоб вони максимально корисно працювали для людей. Тому у сел.Кочеток на базі дільничної лікарня та терапевтичного відділення ЦРЛ потрібно розвинути потужну лікарську амбулаторію», - підкреслив Ігор Шурма.

В школах Харківщини традиційно відбувся Урок ґендерної рівності

29 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області відбувся Урок ґендерної рівності. Цей Урок проводиться з 2007 року і його метою є підвищення ґендерної чутливості вчителів та виховання підростаючого покоління на засадах ґендерної рівності. Напередодні Уроку було проведено комунікативну кампанію «Ґендер очима дітей», під час якої відбувались екскурсії до Обласної художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» та відвідування виставки «ЇЇ сторія». В Обласному ґендерному ресурсному центрі було організовано виставку дитячих малюнків «Ґендер очима дітей».

Визначено 20 найкращих методик проведення Уроку з питань подолання насильства в сім’ї

Завершилось підбиття підсумків першого етапу Конкурсу уроків з питань подолання насильства в сім’ї серед вчителів 5-11 класів, що проводиться Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН. Загалом на Конкурс надійшло більше 100 заявок від вчителів різної спеціалізації з 19 регіонів України. Журі, до складу якого увійшли ґендерні експерти та представники міжнародних організацій, визначили 20 фіналістів, які будуть запрошені до Києва на II етап Конкурсу. Під час II етапу фіналісти на базі міських шкіл презентують на практиці свої методики столичним школярам. За результатами II етапу будуть визначені 3 переможці. Серед 20 фіналістів – представниця КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» С.Л. Губіна.

Обсяг надходжень внесків до обласного відділення Пенсійного фонду збільшився на 710 млн.грн. Ігор Шурма

У січні-вересні 2011 року до обласного відділення Пенсійного фонду України надійшло внесків на 710 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Всього цього року в області до Пенсійного фонду надійшло внесків на суму 5 млрд. 681 млн.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Надходження таких обсягів внесків гарантує в області своєчасні виплати пенсій в повному обсязі», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Запрошуємо до обговорення проекту Державного бюджету України на 2012 рік

З метою широкого інформування та роз’яснення основних положень проекту Державного бюджету України на 2012 рік, а також залучення громадян до його обговорення на Інтернет-форумі Міністерства фінансів запроваджено рубрику «Обговорюємо проект Державного бюджету на 2012 рік». Головною перевагою Інтернет-форуму порівняно з іншими інформаційними ресурсами є його інтерактивність – громадяни отримують відповіді на запитання безпосередньо у фахівців Міністерства. Окрім того, громадяни мають змогу висловлювати та обґрунтовувати свою точку зору з будь-яких питань, вносити свої зауваження та пропозиції.

В академії культури відбувся тренінг «Реалізація гендерної політики в системі державного управління»

3 жовтня 2011 року в Харківській державній академії культури відбувся тренінг «Реалізація гендерної політики в системі державного управління» для викладачів та студентів академії – майбутніх соціальних педагогів. Ведучі тренінгу – сертифіковані тренери Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні. Учасниці та учасники тренінгу були ознайомлені з міжнародним та національним законодавством в сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, з базисними поняттями з ґендерної тематики, ґендерними проблемами та комплексним ґендерним підходом щодо їх вирішення. Вони взяли участь в групових вправах, обговореннях та дискусіях під час яких було піднято багато питань, в т. ч. питання щодо національних особливостей України в сфері утвердження ідей ґендерної рівності.

Пенсійна реформа покликана змінити на краще фінансовий стан людей, які будуть виходити на пенсію. Ігор Шурма

«Пенсійна реформа покликана змінити на краще фінансовий стан людей, які будуть виходити на пенсію. Розмови про те, що пенсіонерам стане жити важче, не відповідають дійсності», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харківська команда посіла перше місце на Кубку України з водного поло серед чоловічих команд

З 2 по 4 жовтня у м. Маріуполі відбувся Кубок України з водного поло серед чоловічих команд, організаторами якого виступили Державна служба молоді та спорту України та Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

Харків’янин бере участь в чемпіонаті світу з боксу в м. Баку

З 28 вересня по 8 жовтня 2011 року у м. Баку (Азербайджан) проходить чемпіонат світу з боксу серед чоловіків за правилами AIBA. У складі збірної команди України в цих змаганнях бере участь харків’янин Олександр Гвоздик (вагова категорія – 81 кг). На цей час харківський боксер здобув вже три перемоги, увійшов в 1/4 фіналу чемпіонату і виборов ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2012 року у м. Лондон (Великобританія). Наступний поєдинок за вихід до півфіналу Гвоздик проведе зі спортсменом з Російської Федерації.

На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві та ряді інших установ ліквідована заборгованість із зарплати. Ігор Шурма

На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві повністю ліквідована заборгованість із заробітної плати у розмірі 7,9 млн.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, також ліквідована заборгованість із зарплати на КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» (1,5 млн.грн.), ВАТ «НДІ Радіотехнічних вимірювань» (866,9 тис.грн.), ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод (495,1 тис.грн.), ТОВ «Агро-Трейд» (280,5 тис.грн.), Первомайському комунальному виробничому управлінні водопровідно-каналізаційного господарства (251,2 тис.грн.) та ряді інших підприємств.

Працює «гаряча лінія» Головного управління ЖКГ облдержадміністрації

З метою оперативного реагування та надання інформації щодо аварійних ситуацій у Харківській області на об’єктах житлово-комунального господарства, а також з метою координації заходів щодо початку та проходження опалювального сезону 2011-2012 року, інформацію щодо виникнення аварійних ситуацій прохаємо надавати до Диспетчерської служби Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури в Харківській області за телефоном (057) 705-21-53 (цілодобово, без вихідних). Додатково інформуємо, що станом на 4.10.11 аварійних ситуацій, пов’язаних з пуском тепла до об’єктів соціальної сфери, не виникало.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки, повинні вступати в доросле життя з розумінням того, що вони потрібні державі. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області налічується 4927 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2010 року кількість дітей цих категорій зменшилася на 107 осіб. З загальної кількості дітей, які мають правовий статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, близько 22% виховуються в умовах державних закладів, решта 78% – у сімейних формах виховання.

Тепло подано у 81% об'єктів соціальної сфери області

За інформацією управління житлово-комунального господарства, на поточний момент тепло подано у 81% об'єктів соціальної сфери області.

Відкриття регіонального центру перинатальної допомоги – це питання престижу та професійності обласної влади. Ігор Шурма

«Відкриття регіонального центру перинатальної допомоги при Обласній клінічній лікарні – це питання престижу, відповідальності, професійності і результативності обласної влади. До 1 січня 2012 року на Харківщині має з’явитися найсучасніший регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок, і наш регіон стане одним з перших в Україні, який реалізує перший етап національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», - підкреслив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Архів документів