Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Нам необхідна реструктуризація великих державних промислових підприємств. Микола Азаров

Про це Прем'єр-міністр України заявив в ефірі програми «Пряма мова» Харківського обласного державного телебачення:  «Розраховувати на те, що держава буде безперервно оплачувати неефективну, непродуктивну роботу підприємства, не можна. Прийде час, і ми вживемо найсерйозніших заходів для того, щоб ці підприємства запрацювали ефективно».

Тариф на газ для населення залишається незмінним. Микола Азаров

В Україні протягом року тариф на газ для населення не підвищувався, незважаючи на те, що відповідно до тієї угоди, яку підписала колишній Прем'єр-міністр, ціна на газ для держави підвищується щоквартально.  Про це в ефірі програми «Пряма мова» ХОД ТРК розповів Прем'єр-міністр України Микола Азаров:   

Наше завдання - домогтися того, щоб не зменшувалася купівельна спроможність наших людей. Микола Азаров

Виступаючи в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров зазначив, що на стабільність національної валюти впливає ряд зовнішніх факторів, на які не може впливати уряд України, наприклад зростання світових цін на нафту, зростання цін на золото, валютні коливання, неврожай. За його словами, в силах Кабінету міністрів забезпечити купівельну спроможність населення.

У нас достатньо запасів зерна. Микола Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК заявив, що ситуація на продовольчому ринку країни у цьому році стабілізувалася. «У цьому році я абсолютно спокійний з точки зору стабільності. У нас достатньо запасів зерна, будуть абсолютно всі крупи, буде більше ніж нам потрібно цукру, більше ніж нам потрібно соняшникової олії, і так далі. В цілому ми створили запас, який дозволяє нам стабільно дивитися в майбутнє», - підкреслив він.

В Україні будуть виробляти ліки для хворих, що страждають на гемофілію

Ліки для хворих, що страждають на гемофілію, будуть виготовлятися Україні. Про це в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.  За його словами, Кабінет Міністрів України готовий виділити фінансування на виробництво медичних препаратів високоочищених білків для людей, що страждають на гемофілію.  «У країні існує гостра проблема, пов'язана з ліками для хворих, що страждають на гемофілію.До сьогоднішнього дня ці ліки закуповувалися за кордоном. Ми вирішили, що необхідно організувати їх виробництво у нас в країні, - підкреслив Микола Азаров. - У наших вчених є науково-технологічні розробки.Ми обов'язково реалізуємо цю програму, щоб повністю забезпечити країну такими ліками». 

Підприємство «Радмір» отримає замовлення на роки вперед. Микола Азаров

«Для нас зараз дуже важливо розпочати технічне переозброєння в країні, вийти на ринки з конкурентоспроможною продукцією. На підприємстві «Радмір» я побачив дуже хороші зразки медичного діагностичного обладнання, яке може замінити зарубіжні аналоги. Перед нами стоїть завдання технічного оснащення всіх лікарень країни. На цьому підприємстві я побачив сучасні мамографи, які дозволяють на ранній стадії діагностувати рак молочної залози. Ми впровадимо це обладнання в кожній районній лікарні, і «Радмір» отримає замовлення на роки вперед», - зазначив в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

Протягом найближчого місяця всі лікарні будуть забезпечені необхідною кількістю вакцин. Микола Азаров

«Проблема з вакцинами буде вирішена в найближчий місяць. Кабінет міністрів ухвалив низку рішень, і Міністерство охорони здоров'я, нарешті, почало реально працювати в цьому напрямку. Протягом місяця всі лікарні будуть забезпечені необхідною кількістю вакцин», - повідомив в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

Стратегія реформування медицини Харківської області заслуговує вивчення і розповсюдження. Микола Азаров

«Харківська облдержадміністрація показала мені стратегію реформування медицини. Це 10 серйозно обладнаних міжрайонних медичних центрів, обласні установи, які будуть надавати спеціалізовану допомогу. Зокрема, в обласній лікарні функціонує 10 нових операційних, які обладнані за останнім словом техніки. Це система надання швидкої допомоги, що працює в дуже цікавому режимі. 10 хвилин - максимальний час прибуття до пацієнта - це дуже добре. Потрібно це запозичувати для інших областей. Підходи, які я побачив в Харківській області, заслуговують вивчення і розповсюдження», - зазначив в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

Події дня

Сьогодні, 31 серпня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури та туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та голови Чугуївської РДА Володимира Лобойченко про проведення 3 вересня відкритого фестивалю обрядового і сучасного весільного свята "Весілля в Малинівці - плюс"

Прем’єр-міністр України Микола Азаров оглянув відремонтовану автодорогу Харків-Щербаківка

Зокрема, на дорозі виконані всі роботи з укладання асфальтобетону (укладено близько 110 тис. т), ремонт шляхопроводу та моста в с. Руська Лозова. Крім того, додатково виконані роботи з ремонту 4 смуг руху та майданчиків для стоянки автомобілів при під'їзді до міжнародного пункту пропуску «Гоптівка».  Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, автодорога Харків-Щербаківка є одним з найважливіших об'єктів будівництва при підготовці до Євро-2012, оскільки нею буде пересуватися велика кількість вболівальників з Росії.  

Потрібно створювати фабрики дитячого харчування в інших обласних центрах. Микола Азаров

Як підкреслив сьогодні під час зустрічі з адміністративно-господарським активом Харківської області Прем'єр-міністр України Микола Азаров, харківський досвід по роботі фабрики дитячого харчування необхідно впроваджувати і в інших регіонах країни. «Фабрика дитячого харчування - здавалося б, дрібниця, але яка потрібна для людей. Тому треба розвивати цю ідею в інших обласних центрах, інших містах, адже наші діти повинні отримувати якісне дитяче харчування. Була колись така система, але її розвалили, і зараз ми завозимо імпорт. Подивіться в будь-якому супермаркеті в ідділ дитячого харчування - там все заставлено імпортними продуктами», - зазначив голова уряду.

Микола Азаров оглянув спеціалізовану загальноосвітню школу №62 з поглибленим вивченням англійської мови

В ході робочої поїздки до Харкова Прем'єр-міністр України Микола Азаров оглянув Харківську спеціалізовану загальноосвітню школу I-III ступенів №62 з поглибленим вивченням англійської мови на пр. Академіка Курчатова, 23. Цей навчальний заклад є одним із переможців конкурсу серед шкіл міста Харкова з підготовки до нового навчального року 2011-2012.  Директор школи Олександр Гряник повідомив прем'єр-міністра, що заклад урочисто відзначить День знань, і під час святкування 1 вересня всі учні школи будуть танцювати вальс.

У 2011 році було відновлено 1500 км доріг України загального користування

«В Україні 170 тисяч кілометрів доріг. У 2009 році було відремонтовано 14 км, а в 2011 році - 1500 км. Відразу видно прогресивний підхід до цього питання. Якщо ми крок за кроком будемо відновлювати дороги, то скоро наша країна вийде на європейські показники», - заявив 30 серпня під час робочого візиту до Харкова Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.  

Необхідно підвищувати купівельну спроможність людей, розвивати внутрішнє виробництво і внутрішній ринок. Микола Азаров

«Сьогодні ми відвідали підприємство «Радмір», яке виробляє різну апаратуру, в тому числі сучасну діагностичну, що за своїми характеристиками не гірша, а може і краща зарубіжних аналогів. У 21 столітті наша країна повинна володіти новітніми технологіями, технікою, а це значить, ми повинні приділяти багато уваги всім науково-технічним розробкам, які будуть конкурентними на ринку», - зазначив у ході засідання адміністративно-господарського активу Харківської області Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

Досвід Харківщини з організації роботи швидкої медичної допомоги будуть переймати інші регіони

Сьогодні в Харкові під час зустрічі з адміністративно-господарським активом області Прем'єр-міністр УкраїниМикола Азаров дав доручення Міністерству охорони здоров'я вивчити досвід Харківщини в організації роботи швидкої медичної допомоги.  «Той досвід, який я тут побачив по організації роботи швидкої допомоги, треба поширювати. Що таке 10 хвилин для того, щоб під'їхати і надати медичну допомогу людині, яка її потребує, - це дуже важливо, особливо в тих ситуаціях, коли від кожної хвилини залежить життя людини або майбутнє здоров'я», - підкреслив Микола Азаров.

Микола Азаров взяв участь в програмі ХОД ТРК «Пряма мова»

Сьогодні о 19:30 на телеканалі ХОД ТРК в ефір вийде програма «Пряма мова» за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.  

Хоч невеликий крок вперед повинен бути зроблений скрізь. Микола Азаров

Виступаючи перед адміністративно-господарським активом Харківської області Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров підкреслив, що поступовий прогрес має відзначатися в господарській сфері всіх міст і населених пунктів України.  «Хоч невеликий крок вперед повинен бути зроблений скрізь - в кожному районі, в кожному населеному пункті. Кожен наш населений пункт повинен мати свою програму розвитку: хоч дах на районній лікарні, але зроби, хоч 100 метрів дороги, але відремонтуй. Хоч крок вперед», - заявив глава Кабінету міністрів.

Перед нами стоїть завдання скоротити обсяги закуповуваного в Росії газу в три рази. Микола Азаров

Перед урядом України стоїть завдання скоротити обсяги газу, який ми закуповуємо в Росії. Про це 30 серпня під час робочого візиту до Харкова заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.  «Сьогодні парадокс полягає в тому, що вугіллям топити дешевше, ніж газом, а ми довгі роки позбавлялися від вугілля і переводили на газ наші котельні. Тепер, коли у нас газ став коштувати по 400 доларів США за 1 тисячу метрів кубічних, а нам розповідають, що він може бути ще дорожче, то у нас немає іншого виходу, як тільки переходити з нього на більш вигідне паливо», - заявив Микола Азаров. 

Меморандум про непідвищення ціни на соціальні сорти хліба - механізм створення стабільності на продовольчому ринку країни

Підписаний сьогодні Меморандум між керівництвом Харківської області і керівниками хлібопекарських підприємств - це один з механізмів створення стабільності на продовольчому ринку держави.  Про це в ході підписання Меморандуму заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров: «Люди повинні відчувати цю стабільність. Ми повинні створити таку систему, при якій ми в меншому ступені будемо залежати від неврожаїв, нерозпорядливості, від змов і т.ін. Особливо це стосується соціальних продуктів харчування, серед яких хліб посідає перше місце».  

Ціна на скраплений газ має бути приведена до обгрунтованого рівня протягом тижня. Андрій Клюєв

Протягом тижня роздрібні ціни для населення на скраплений газ мають бути кардинально знижені. Це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв сьогодні на селекторній нараді з керівниками регіонів України. За його словами, останнім часом роздрібні ціни постачальних компаній перевищують оптові в 2,2 - 6,5 разів. У травні було проведено спеціалізований аукціон, на якому були реалізовані планові обсяги скрапленого газу за травень-грудень 2011 року за ціною 2130 грн. за тонну «Якщо оптова ціна 1-го балону скрапленого газу склала 44,73 грн., то роздрібна ціна ніяк не може бути вище 90-100 грн.», - заявив Андрій Клюєв.

Сьогодні є серйозне економічне обґрунтування для непідвищення цін на хліб. Михайло Добкін

«Враховуючи, що в більшості районів області вже завершена робота з формування регіональних запасів продовольчого зерна, сьогодні ми можемо бути абсолютно впевненими в завтрашньому дні», - прокоментував ситуацію із запасами зерна в області голова ХОДА Михайло Добкін.  

Микола Азаров вручив державні нагороди працівникам сільського господарства і дорожньої галузі

Під час перебування у Харкові з робочим візитом Прем’єр-міністр України Микола Азаров вручив високі державні нагороди працівникам сільського господарства і дорожньої галузі. За значний особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Харківської області, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомі трудові здобутки харків’яни дістали Почесні грамоти Кабінету Міністрів та Подяки Прем’єр-міністра України.

Для нас дуже почесно, що перші кроки на шляху відродження слави Харківщини зустріли дієву підтримку з боку Кабміну і Прем'єр-міністра України. Михайло Добкін

«Для нас дуже почесно, що перші кроки на шляху відродження слави Харківщини не тільки як промислового, науково-освітнього, а й потужного аграрного регіону зустріли таку дієву підтримку з боку Уряду і особисто Прем'єр-міністра України», - зазначив у ході засідання адміністративно-господарського активу області за участі Прем'єр-міністра України Миколи Азарова голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У нас може бути краще, ніж в американців. Микола Азаров

Такий запис Прем'єр-міністр України залишив у книзі відгуків після відвідин харківської центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги. Заступник голови ХОДА Ігор Шурма познайомив Миколу Азарова із запровадженою авторською розробкою співробітників міської клінічної лікарні ім. проф.Мещанінова - автоматизованою системою організації, управління та контролю швидкої допомоги на основі GPRS-зв'язку, що дозволило практично досягти рівня світових стандартів за швидкістю обслуговування викликів бригадами.  

У Харкові підписано Меморандум взаєморозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба

Сьогодні в ході робочого візиту Прем’єр-міністра України Миколи Азарова відбулось підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Державною інспекцією з контролю за цінами в Харківській області, Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, Харківським обласним управлінням у справах захисту прав споживачів, виробниками борошна, хліба і хлібобулочних виробів та супермаркетами продовольчого профілю.

Для демонстрації Прем'єр-міністру ми вибирали вже апробовані об'єкти. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації прокоментував програму сьогоднішнього робочого візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Харкова. «Для демонстрації Прем'єр-міністру України ми вибирали вже апробовані об'єкти, - підкреслив Михайло Добкін. - Ми могли з таким же успіхом показати лікарню в Липцях, яка відкривається, але ми не хотіли під приїзд Прем'єра показувати окремі об'єкти». 

До 70% обладнання ДП «Радмір» спрямовується на експорт

Дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» займається розробкою і виробництвом ультразвукових діагностичних приладів, цифрових мамографів, фізіотерапевтичного та урологічного обладнання. У 2010 році до 70% випущеного обладнання склав експорт в Російську Федерацію і країни Азії. Про це повідомив директор підприємства Сергій Литвиненко.

Валентин Дулуб і Віталій Алексейчук взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді

Сьогодні під головуванням першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва відбулася всеукраїнська селекторна нарада. У ньому взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і Віталій Алексейчук.

Всі об'єкти Євро-2012 будуть профінансовані згідно Закону. Микола Азаров

Сьогодні в ході робочого візиту на Харківщину Прем'єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що фінансування об'єктів Євро-2012 у всіх областях відбувається в рамках запланованих термінів та обсягів.  «Все, що закладено в нас у законі на Євро-2012, на 100% буде профінансовано. У нас немає жодної області, жодного міста, де б ми не виконали своїх обіцянок», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Микола Азаров взяв на контроль питання про своєчасну видачу студентських квитків студентам-першокурсникам

 Сьогодні в ході робочого візиту в Харків Прем'єр-міністр України спростував чутки про те, що цього року студентам-першокурсникам може не вистачити студентських квитків, в результаті чого вони зможуть позбутися пільг.  «Я поцікавлюся в Міністерстві освіти, з чим пов'язана ця проблема. Це дріб'язкове питання, яке давно вже потрібно було вирішити, - підкреслив Микола Азаров. - Я поспілкуюсь з керівництвом Міністерства освіти на цю тему та попрошу, щоб вони зайнялися її вирішенням. До 1 вересня ситуація буде вирішена, і жоден студент не залишиться цього року без квитка».  

Архів документів