Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До 70% обладнання ДП «Радмір» спрямовується на експорт

Дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» займається розробкою і виробництвом ультразвукових діагностичних приладів, цифрових мамографів, фізіотерапевтичного та урологічного обладнання. У 2010 році до 70% випущеного обладнання склав експорт в Російську Федерацію і країни Азії. Про це повідомив директор підприємства Сергій Литвиненко.

Валентин Дулуб і Віталій Алексейчук взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді

Сьогодні під головуванням першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва відбулася всеукраїнська селекторна нарада. У ньому взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і Віталій Алексейчук.

Всі об'єкти Євро-2012 будуть профінансовані згідно Закону. Микола Азаров

Сьогодні в ході робочого візиту на Харківщину Прем'єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що фінансування об'єктів Євро-2012 у всіх областях відбувається в рамках запланованих термінів та обсягів.  «Все, що закладено в нас у законі на Євро-2012, на 100% буде профінансовано. У нас немає жодної області, жодного міста, де б ми не виконали своїх обіцянок», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Микола Азаров взяв на контроль питання про своєчасну видачу студентських квитків студентам-першокурсникам

 Сьогодні в ході робочого візиту в Харків Прем'єр-міністр України спростував чутки про те, що цього року студентам-першокурсникам може не вистачити студентських квитків, в результаті чого вони зможуть позбутися пільг.  «Я поцікавлюся в Міністерстві освіти, з чим пов'язана ця проблема. Це дріб'язкове питання, яке давно вже потрібно було вирішити, - підкреслив Микола Азаров. - Я поспілкуюсь з керівництвом Міністерства освіти на цю тему та попрошу, щоб вони зайнялися її вирішенням. До 1 вересня ситуація буде вирішена, і жоден студент не залишиться цього року без квитка».  

Микола Азаров ознайомився з роботою центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров ознайомився з роботою автоматизованої системи організації, управління та контролю служби швидкої та невідкладної медичної допомоги м. Харкова  Щорічно станція швидкої медичної допомоги обслуговує понад 350 тисяч викликів. У роботу служби швидкої медичної допомоги впроваджена авторська розробка співробітників міської клінічної лікарні ім. проф. Мещанінова - автоматизована система організації, управління та контролю швидкої допомоги на основі GPRS-зв'язку. Система дозволила підвищити оперативність роботи та ефективність використання ресурсів швидкої допомоги і скоротити час прибуття бригади за викликом з 15 до 8 хвилин.  

Харківське підприємство «Радмір» в 2012 році отримає державне замовлення на виробництво медичної техніки

«Безумовно, замовлення на 2012 рік у цього підприємства буде», - повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками ознайомлення з роботою дочірнього підприємства акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» Прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами,також уряд займеться питанням виплати боргу держави перед підприємством. «Директор підприємства поставив перед нами питання про держзамовлення 2009 року, яке попередній уряд не сплатив. Ми спробуємо цього року вирішити це питання»,- підкреслив голова уряду.

Микола Азаров ознайомився з роботою відділення ультразвукової діагностики обласної клінічної лікарні

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров оглянув відділення ультразвукової діагностики комунальної установи охорони здоров'я «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Діагностичний центр лікарні забезпечує повноцінне всебічне обстеження пацієнтів, доступність громадянам спеціалізованої медичної допомоги і високий рівень надання лікувальних послуг.

Прем'єр-міністр України оглянув Харківську обласну клінічну лікарню

У ході робочого візиту до Харкова Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав комунальну установу охорони здоров'я «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Він оглянув реконструйований операційний блок і Діагностичний центр лікарні. Протягом 2010 року в обласній лікарні вперше за останні роки виконано значні обсяги капітального ремонту. З обласного бюджету на їх виконання було направлено 9,47 млн. грн., у тому числі на ремонт операційного блоку головного 9-поверхового корпусу, де капітальні ремонтні роботи не проводилися з часу введення будівлі в експлуатацію в 1988 році, було направлено 2,7 млн. грн. з бюджету області. Також протягом 2010 року було вперше одноразово виділено 7,2 млн. грн. на придбання медичного обладнання та устаткування.

З питання газових контрактів з Росією необхідно вести переговори. Микола Азаров

У ході робочого візиту до Харкова Прем'єр-міністр України Микола Азаров прокоментував можливість перегляду газових контрактів з Російською Федерацією.  «Тему газу поки в такому ключі обговорювати не варто. Ми налаштовані на переговори, тому що є дуже багато сфер, в яких ми співпрацюємо, а будь-яка конфліктна тема не буде сприяти розвитку відносин в корисному ключі. Я прихильник переговорів на умовах рівноправності і поваги, на умовах того, щоб наші партнери прислухалися до наших аргументів, а аргументи у нас досить серйозні», - зазначив Прем'єр-міністр.

Микола Азаров оглянув харківську молочну фабрику-кухню дитячого харчування

У ході робочого візиту до Харкова Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров ознайомився з роботою КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування». Підприємство організовано за рішенням 11-ої сесії XXIII скликання Харківської міськради від 11.11.2009. Починаючи з 2010 року, підприємство забезпечує дітей м. Харкова харчуванням щодня без винятків. У добу фабрика-кухня виробляє в середньому 28 тисяч порцій, що дозволяє забезпечити харчуванням близько 14,8 тисяч дітей у віці до 3-х років. На сьогоднішній день у Харкові та області функціонує 70 роздавальних пунктів для видачі готової продукції дитячого харчування.

Микола Азаров відвідав дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» (доповнено)

У ході робочого візиту до Харкова Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав дочірнє підприємство акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір» та ознайомився з його продукцією та науковими розробками.  «Сьогодні «Радмір» презентує ті розробки, з якими Україна може виходити на зовнішні ринки і бути цікавою іншим країнам. Продукцією цього підприємства ми зможемо закрити внутрішні позиції в частині апаратури для діагностики захворювань, - зазначив у ході ознайомлення з продукцією «НДІ радіотехнічних вимірювань «Радмір» Прем'єр-міністрУкраїни Микола Азаров.  - Ми могли б закупити 100 імпортних апаратів, але на цю ж суму ми можемо закупити 250-300 вітчизняних апаратів, а це суттєва різниця в плані реформи системи охорони здоров'я та створення якісної медицини на всіх рівнях».

До Харкова з робочим візитом прибув Прем'єр-міністр України Микола Азаров

Сьогодні в Харкові з робочим візитом перебуває Прем'єр-міністр України Микола Азаров. У програмі візиту ознайомлення Прем'єр-міністра України з виробництвом медичної техніки на дочірньому підприємстві акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» - «Радмір». Крім того, сьогодні заплановано відвідання Миколою Азаровим центральної станції швидкої медичної допомоги в Харкові та обласної клінічної лікарні, ознайомлення з роботою КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» та огляд нового і споруджуваного терміналів Харківського аеропорту. Також запланована зустріч Миколи Азарова з адміністративно-господарським активом області, в ході якого відбудеться підписання меморандуму між харківськими пекарями та обласною владою.

В Куп’янську відбувся чемпіонат України в багатоденній гонці з велоспорту ВМХ

Закінчився чемпіонат України в багатоденній гонці з велоспорту ВМХ, який проводився в м. Куп’янську Харківській області з 18 по 23 серпня 2011 року. В змаганнях взяли участь більш ніж 70 спортсменів з 4 областей України та Білорусії. Вдало виступила збірна команда Харківської області наші спортсмени вибороли в особистому заліку 11 медалей: 4 золотих, 4 срібних та 3 бронзові.

Тренерам-викладачам спортивних установ Харківської області будуть присвоєні кваліфікаційні категорії

Сьогодні об 11.00 годині у приміщенні Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації відбудеться засідання постійної комісії з присвоєння кваліфікаційних категорій тренерам-викладачам з видів спорту. У складі комісії 9 членів, головуючий – заступник голови комісії, заступник начальника управління – начальник відділу учбово-спортивної та масової роботи Геннадій Круговой.

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

30 серпня 2011 року відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета - встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00.   

Кожна дитина, учень, студент повинні отримати якісну освіту. Роман Шаповал

«Рівень роботи всіх освітян регіону у минулому навчальному році був достатнім та задовільним. Проте нам є до чого прагнути, і кожен з нас повинен докласти зусиль, щоб сфера освіти Харківщини з кожним днем лише вдосконалювалась. Кожна дитина, учень, студент повинні отримати якісну освіту, і поки ми не досягнемо цього, вся наша діяльність залишатиметься формальною», - зазначив в ході конференції педагогічних працівників Харківської області начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

Учні і студенти повинні відчувати себе комфортно в усіх установах освіти. Євген Савін

Як повідомив сьогодні в ході конференції педагогічних працівників Харківської області заступник голови ХОДА Євген Савін, на Харківщині реалізується програма з облаштування всіх шкіл регіону внутрішніми туалетами. На даний момент ця робота вже проведена в 11 школах Балаклійського, Барвінківського, Дворічанського, Дергачівського, Ізюмського, Краснокутського, Золочівського, Шевченківського, Богодухівського, Зміївського районів та міста Ізюм. За словами заступника керівника області, наступного року в регіоні планується остаточно вирішити цю проблему.

Ми дійшли порозуміння з ДК «Газ України» та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Украини. Валентин Дулуб

Валентин Дулуб взяв участь у нараді-співбесіді з першим заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олександром Аліповим та керівництвом ДК «Газ України»,  яка відбулась в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в м.Київ.  

До кінця 2011 року в Харківській області відкриється 30 дитячих дошкільних установ. Євген Савін

«На Харківщині ведеться активна робота з розширення мережі дитячих дошкільних установ. Цього року почали працювати 7 дитячих садків, у вересні планується відкрити 14, а до кінця року ще - 16. Я прошу всіх голів районних державних адміністрацій взяти під особистий контроль своєчасність закінчення всіх ремонтних та підготовчих робіт, а також відкриття дошкільних установ», - зазначив сьогодні в ході конференції педагогічних працівників Харківської області заступник голови ХОДА Євген Савін.

У рамках робочого візиту на Харківщину Прем'єр-міністра України Миколи Азарова будуть порушені всі хвилюючі нашу область питання. Михайло Добкін

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у ході робочого візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова в Харківський регіон будуть порушені всі існуючі в області питання, які знаходяться в компетенції Прем'єр-міністра.  «В обов'язковому порядку ми обговоримо фінансування метрополітену. У нас є питання стосовно пожежних депо, що будуються в місті Харкові, які теж потребують фінансування, - зазначив Михайло Добкін. - Ми не залишимо поза увагою питання з приводу митного переходу «Гоптівка». Також плануємо порушити питання будівництва цього року сучасного перинатального центру на базі обласної клінічної лікарні». 

До уваги журналістів!

Журналістам, акредитованим для висвітлення робочої поїздки на Харківщину Прем'єр-Міністра України Миколи Азарова, необхідно прибути 30 серпня о 8:30 до центрального входу Будинку Рад (вул. Сумська, 64). При собі обов'язково мати паспорт та редакційне посвідчення.

На III Всеукраїнському з'їзді педагогічних працівників Харківщину представлятимуть 58 делегатів

Сьогодні під час педагогічної конференції, яка выдбулась в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», було обрано 58 делегатів, що представлятимуть Харківський регіон на III Всеукраїнському з'їзді педагогічних працівників.  

У Харківській області дуже багато робиться для підвищення рівня і якості освіти. Михайло Чечетов

Як зазначив сьогодні під час конференції педагогічних працівників Харківської області народний депутат України Михайло Чечетов, на Харківщині проблемам освіти приділяється належна увага. «У Харківській області дуже багато робиться для підвищення матеріального рівня і якості освіти. Робота ведеться і обласною адміністрацією на чолі з Михайлом Добкіним, і керівництвом міста на чолі з мером Харкова Геннадієм Кернесом», - підкреслив він.

Сфера освіти Харківщини стрімко розвивається і зміцнює свої лідируючі позиції в Україні. Михайло Добкін

«Ми маємо всі підстави пишатися тим, що освіта Харківщини стрімко розвивається і з року в рік укріплює свої лідируючі позиції в Україні. Минулий навчальний рік ознаменувався численними досягненнями учнів і вчителів нашої області. 73 учні стали переможцями на Всеукраїнському етапі учнівських олімпіад, серед переможців є рекордсмени, і це не тільки представники міста Харкова, а й шкіл районів області. Підтвердили свій високий рівень у минулому навчальному році учні-члени Малої академії наук України, які з 45 перемогами посіли перше рейтингове місце в Україні. Минулий рік був «врожайним» і для вчителів нашої області. Одна абсолютна перемога і три лауреати - це досягнення педагогів на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2011», яке є кращим за весь час існування конкурсу», - зазначив сьогодні в ході конференції педагогічних працівників Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Основа будь-якого суспільства - освічені особистості. Михайло Добкін

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулася конференція педагогічних працівників Харківської області. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, народний депутат України Михайло Чечетов, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови ХОДА Євген Савін, представники сфери освіти районів Харкова та області.

На Харківщині ведеться робота з підготовки та оформлення документації об'єктів ЖКГ

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, із загальної суми, виділеної для об’єктів житлово-комунального господарства рішенням сесії обласної ради, що складає понад 3 млн.грн., частину грошових коштів було направлено на фінансування геодезічних робіт, оплату сертифікатів та послуг Державного департаменту страхового фонду документації.  

На ремонт об’єктів ЖКГ області виділено більше 2 млн. грн.

Рішенням сесії обласної ради, було виділено більше 2 млн.грн. на фінансування робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів ЖКГ. Як зазначив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, ці кошти були виділені на 3 об’єкти: технічне переоснащення котельні по вул. Соборна, 52 в м.Ізюм в сумі 758,81 тис.грн., капітальний ремонт покрівлі котельні в сел.Курилівка на ділянці хімічної водоочистки в сумі 282,0 тис.грн. та капітальний ремонт ділянки теплотраси від Т17.1 до Т17.2 в м.Балаклея на суму 1329,72 тис.грн.  «Особливо важливим є питання у м. Балаклея, тому що воно стосується опалення 10 житлових будинків» - повідомив заступник губернатора.

Михайло Добкін відвідав ярмарок на площі Свободи

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ярмарок на площі Свободи, який розпочав свою роботу до початку навчального року. Михайло Маркович ознайомився з асортиментом товарів, підготовлених харківськими підприємцями для школярів, та з ціновою політикою. І товари щоденного вжитку, і продукти харчування продаються на ярмарці за цінами виробників.  

У жовтні цього року в область надійде ще 10 шкільних автобусів. Михайло Добкін

«Сьогоднішні 10 автобусів не зможуть вирішити всієї проблеми з доставкою дітей до місця навчання в області, але вони вносять свій внесок у її вирішення, - зазначив 29 серпня після церемонії вручення ключів від 10-ти шкільних автобусів районним відділам освіти області голова ХОДА Михайло Добкін.- Ці автобуси закуплені за гроші обласного бюджету, а 10 автобусів від Міністерства надійде в область в перших числах жовтня. Ці автобуси теж будуть віддані районам, де існує максимальне навантаження з перевезення школярів».  

Десять районів Харківської області отримали нові шкільні автобуси

29 серпня в Харкові відбулось урочисте вручення ключів від 10 шкільних автобусів відділам освіти 10-ти районів Харківської області. В урочистій церемонії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, працівники районних відділів освіти та представники засобів масової інформації.  

Архів документів