Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До Нового року будуть відкриті сучасні операційні комплекси в 5 міжрайонних лікарнях Харківської області

Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У рамках програми реформування охорони здоров'я у нас в регіоні було ухвалено рішення і визначено з 27 районних лікарень зробити 10 міжрайонних, які будуть надавати кваліфіковану медичну допомогу такого рівня, який раніше міг забезпечити тільки Харків.

У нас реально працює єдиний медичний простір. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході огляду приміщень майбутнього регіонального перинатального центру голова ХОДА Михайло Добкін, реформа системи охорони здоров'я в Харківській області вже має позитивний результат. Зокрема, надання медичної допомоги на трирівневій системі зручно і ефективно як для пацієнтів, так і для медиків. Так, значно зріс рівень надання медичної допомоги у фельдшерсько-акушерських пунктах та амбулаторіях сімейного типу. «Для того, щоб мати можливість поставити діагноз, ми там передбачили можливість за допомогою мобільного телефону передати кардіограму до Харкова на розгляд кваліфікованого кардіолога. Мало того, що ми швидше зможемо надати медичну допомогу, ми ще економимо паливо, не відправляючи машину у віддалений район», - зазначив Михайло Добкін. 

В Харківській області вже впроваджуються моделі співпраці науки, влади та бізнесу

Харківська область – регіон високої концентрації виробництва та наукових інститутів, які повинні через тісну взаємодію забезпечити новий цикл інноваційного росту та технологічного оновлення ключових галузей економіки регіону на основі перевірених часом і новітніх теорій та управлінських практик. Про це сьогодні заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході дев'ятої міжнародної конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія».

Ухвалення Закону України „Про ринок земель” – новий крок у розвитку земельних відносин та сільського господарства

В Харківському регіональному інституті Державної академії управління при Президентові України відбулася відео конференція із циклу з роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: "Прийняття Закону України „Про ринок земель” – новий крок у розвитку земельних відносин та сільського господарства". Від Харківської облдержадміністрації участь у відеоконференції взяв заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Юрій Сапронов взяв участь у міжнародній конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія»

Сьогодні заступник голови ХОГА Юрій Сапронов взяв участь у відкритті дев'ятої міжнародної конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія», присвяченої актуальним питанням сприяння розвитку досліджень в сфері інституціональної економічної теорії, розширенню контактів між провідними представниками економічних шкіл країн СНД та зарубіжжя. В роботі конференції беруть участь більш як 148 провідних науковців з України, Російської Федерації, Білорусії, Франції, Бразилії.

Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківщини з намолотом 3 мільйонів тонн зерна

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківської області з високим урожаєм і побажав їм подальших успіхів у роботі на благо українського народу. «Щиро вітаю працівників агропромислового комплексу Харківської області з намолотом 3 мільйонів тонн зерна нового врожаю! Цей результат досягнутий завдяки високому рівню організації праці і самовідданій роботі. Дякую за ваш професіоналізм та оперативну роботу для досягнення поставлених цілей. Нехай ваша самовіддана праця і надалі слугуватиме на благо рідної України та її народу!», - йдеться у вітальній телеграмі.

Наступного тижня буде відкрита лікарня в Липцях

Наступного тижня лікарня в Липцях буде здана в експлуатацію. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, менш ніж за два роки лікарня побудована практично з нуля, тому що попередня влада не спромоглася провести там необхідний комплекс робіт. «Лікарня буде затребувана, тому що ті умови, в яких там до сьогоднішнього дня знаходяться пацієнти, – це не той рівень, який може собі дозволити Харківська область», – підкреслив губернатор.  

В Харківській області триває реалізація програми «Бібліоміст»

Сьогодні у бібліотеці смт. Сахновщина відбулася урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів. В заході взяли участь співробітники програми «Бібліоміст», представники місцевої влади та засобів масової інформації.

Регіональний перинатальний центр зможе надати допомогу пацієнтам з патологіями

У ході брифінгу за підсумками огляду приміщень майбутнього регіонального перинатального центру у складі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що цей центр буде унікальний тим, що тут зможуть надавати медичну допомогу вагітним, породіллям і новонародженим, які мають патології і потребують спеціалізованого лікування.

По валовому виробництву сільськогосподарської продукції Харківщина вийшла на перше місце в України

Про це під час урочистого прийому з нагоди Дня працівників харчової промисловості повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «Ми зустрічаємо свято з добрими показниками. Наш агропромисловий комплекс, в який ви теж входите своєю частиною, зробив сьогодні, мабудь, неймовірне! Сьогодні по валовому виробництву сільськогосподарської продукції ми вийшли на перше місце в Україні! Ви – переробники – робите все, щоб було в Україні краще жити. І всі це відчувають. Сьогодні по ціновій політиці Харківська область посідає 1-2-3 місця в країні. Ми першими в державі підписали Меморандум з хлібопекарськими підприємствами і сьогодні вся Україна пішла по нашому шляху. Я низько вклоняюся перед вами, перед вашою працею, за те, що ви так чудово працюєте».

Сьогодні ми є свідками результатів співпраці, дружби і бізнес-партнерства між українським і словенським народами. Данило Тюрк

Президент Республіки Словенія високо оцінив готовність харківських бізнесменів співпрацювати зі Словенією та прагнення місцевої влади створити комфортні умови для цього бізнесу. Про це він, зокрема, сказав під час українсько-словенського бізнес-форуму. З повним текстом виступу пана Данило Тюрка на українсько-словенському бізнес-форумі 12 жовтня 2011 року у Харкові можна ознайомитися тут.

До 1 січня в обласній клінічній лікарні буде відкрито сучасний перинатальний центр

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма ознайомилися з ходом будівельно-монтажних робіт у приміщеннях майбутнього перинатального центру у складі КУОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Під патронатом Президента України Віктора Януковича в країні реалізується Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» зі створення сучасних обласних перинатальних центрів для надання високоспеціалізованої та висококваліфікованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям і новонародженим дітям з важкими патологіями. Харківська область включена в перелік перших 8 областей України, де сучасні перинатальні центри планується відкрити вже в 2011 році.

Відбувся безкоштовний бізнес-семінар для підприємців «Джерела фінансування бізнесу: кредити та інвестиції»

12 жовтня 2011 року о 17.00 в приміщені зали засідань Держпрому (пл. Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх) Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з представниками робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ та ХОМО «Союз молодих підприємців» проведено безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу на тему: «Джерела фінансування бізнесу: кредити та інвестиції».

В Харківській області тривають продовольчі ярмарки

Як інформує Головне управління агропромислового розвитку ХОДА, всього з початку року у Харкові та районах області було проведено 1 138 продовольчих ярмарків та реалізовано продукції на суму 35,4 млн. грн. Так, минулими вихідними ярмарки відбулися по всім районам міста Харкова, активну участь в них взяли 10 районів області, які представили сільськогосподарську продукцію 71 підприємства.

Хлібороби Харківщини подолали 3-х мільйонний рубіж валового збору зерна всіх зернових культур

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука хлібороби Харківщини станом на 11 жовтня поточного року подолали 3-х мільйонний рубіж валового збору зерна всіх зернових культур. Це один з найкращих показників області за останніх 20 років. Вагомий здобуток є результатом високої професійної майстерності хліборобів на усіх етапах вирощування та збирання врожаю цього року, використання новітніх технологій і передового досвіду.

До уваги журналістів!

У п’ятницю, 14 жовтня 2011 року, відбудеться прес-тур на ВАТ «Турбоатом», присвячений перспективам співробітництва з словенськими компаніями RIKO та «Літош строй стіл». Збір біля центральної прохідної підприємства о 10.15. Акредитація проводиться 13 жовтня 2011 року до 15.00 за телефонами 700-17-49 та 700-03-31.

Події дня

Сьогодні, 13 жовтня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудуться урочистості з нагоди святкування Дня працівників харчової промисловості; о 12:00 в ХарРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московский, 75) розпочнеться відеоконференція з циклу роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ. Тема: "Прийняття Закону України „Про ринок земель” – новий крок у розвитку земельних відносин та сільського господарства". За участю представників Міністерства аграрної політики та продовольства України; о 14:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми з питання ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства.

Як губернатор я беру на себе відповідальність за створення оптимальних умов ведення бізнесу іноземними інвесторами на території Харківської області. Михайло Добкін

«На сьогоднішній момент існуюча у нас система отримання всіляких дозволів для ведення бізнесу ще до кінця не зламана та її реформа не завершена, - сказав на брифінгу за підсумками візиту в наш регіон Президента Республіки Словенія Данило Тюрка голова ХОДА Михайло Добкін. - Тому, до закінчення реформи, до настання того моменту, коли бізнес не потребуватиме спеціальної допомоги влади, ми готові будь-який іноземний проект, який передбачає інвестиції для реалізації на території Харківської області, проводити в «ручному» або «напів ручному» режимі» .

Підписання договорів зі словенськими компаніями - це приклад злагодженої роботи Харківської обласної адміністрації та міста на шляху інновацій. Геннадій Кернес

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту в Харківську область Президента Республіки Словенія Данила Тюрка Харківський міський голова Геннадій Кернес, підписані сьогодні угоди про співпрацю між низкою словенських компаній і харківськими підприємствами - це результат спільної роботи обласної і міської влади. Зокрема, це стосується Меморандуму про співробітництво між Харківською міською радою та словенською компанією «RIKO doo» про реалізацію проекту «Реінжиніринг системи поводження з відходами в місті Харкові». 

Словенія надасть Україні підтримку у питаннях інтеграції в європейський простір

У ході свого візиту пан Президент Республіки Словенія Данило Тюрк висловив підтримку євроінтеграційним процесам, які сьогодні відбуваються в нашій країні. Про це повідомив під час брифінгу за результатами візиту словенської делегації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми дві дружні країни, і наше прагнення до ЄС можна порівняти з тим, що було в Словенії до того, як вона стала членом Євросоюзу. У нас безліч однакових проблем, тому словенцям зрозуміло, які процеси відбуваються сьогодні в нашій країні. За запевненням пана Президента, в будь-якій ситуації, в самих складних питаннях, які необхідно вирішити Україні для того, щоб інтегруватися у європейський простір, Словенія з нами, і буде надавати нам політичну та іншу підтримку, як старі добрі друзі», - підкреслив губернатор.

Іноземним інвесторам стає все комфортніше і звичніше працювати в нашому регіоні. Михайло Добкін

«Сьогодні в Харкові були підписані угоди між харківським регіоном і словенськими бізнесменами на 60 млн.євро. Це реальні інвестиції, які будуть реалізовані на території області найближчим часом. Це ще один приклад того, що іноземним інвесторам стає все комфортніше і звичніше працювати в нашому регіоні», - зазначив під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Візит Президента Словенії в Харків став новим етапом у відносинах України і Словенії. Сергій Чернов

 «Сьогоднішній візит Президента Словенії в Харків став новим етапом у відносинах України і Словенії. Ми бачимо, що у наших країн дуже багато спільного практично у всіх сферах життєдіяльності країни, - зазначив 12 жовтня під час брифінгу за підсумками візиту в Харківську область Президента Республіки Словенія Данила Тюрка голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - Сьогодні підписані абсолютно конкретні договори з країною, яка з 2004 року в Європейському Союзі. Я вважаю, що це сигнал всьому європейському співтовариству, що з Харковом сьогодні можна укладати договори та реалізовувати проекти, які працюють на економіку країни та її народу». 

Завдяки словенським партнерам Кулиничівський хлібозавод має новітні технології та якісну сервісну підтримку

Як зазначив сьогодні під час церемонії закладки фундаменту логістичного центру ТОВ «Хлібокомбінат Кулиничі» в рамках візиту в Харківську область Президента Республіки Словенія Данило Тюрка директор хлібокомбінату «Кулиничі» Володимир Мисік, сьогоднішня подія є результатом реалізації найважливіших напрямків українсько-словенського співробітництва. «У Харківській області створено сприятливі умови для ведення бізнесу, стабільні відносини з партнерами, завдяки яким ми сьогодні маємо новітні технології та якісну сервісну підтримку. Також ми отримали від них величезний досвід високотехнологічного заводу, фундамент якого ми сьогодні закладаємо», - зазначив Володимир Мисік. 

Харківська область має можливість ще раз продемонструвати свій потужний потенціал. Михайло Добкін

Сьогодні в рамках візиту в Харківську область Президента Республіки Словенія Данила Тюрка голова ХОДА Михайло Добкін зі словенською делегацією оглянули виробничі потужності Кулиничівський хлібозаводу. Як зазначив керівник області, ознайомившись з роботою підприємства, співпраця заводу зі словенськими компаніями дасть можливість ефективніше розкрити потенціал як окремого хлібокомбіната, так і області в цілому.

Данило Тюрк взяв участь у церемонії закладення нового логістичного центру ТОВ «Кулиничівський хлібокомбінат»

Президент Словенії Даніло Тюрк і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідали ТОВ «Кулиничівський хлібокомбінат» та взяли участь у церемонії закладення нового логістичного центру підприємства. Данило Тюрк, Михайло Добкін та генеральний директор хлібокомбінату Володимир Мисик підписали символічну Хартію, яка була укладена в «капсулу часу» і залита у фундамент майбутнього логістичного центру. Також Президент Словенії ознайомився з потужностями підприємства. «Нинішній візит на Кулиничівський хлібозавод глибоко символічний, тому що хліб - це основа цивілізації, той продукт, без якого людство не може існувати, - зазначив Данило Тюрк. - Сьогодні ми є свідками результатів співпраці, дружби і бізнес-партнерства між українським і словенськими народами. Закладка нового логістичного центру - це демонстрація того, чого можна досягти в цій області».

Одній з найстаріших бібліотек Харкова виповнилося 125 років

В палаці студентів Юридичної академії відбулися урочистості з нагоди 125-річчя Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка. З вітальним словом до працівників одного з найстаріших закладів України звернувся заступник голови ХОДА Євген Савін: «Ваша праця, дорогі бібліотекарі, націлена на те, щоб бібліотека відповідала викликам ХХІ століття і щоб кожен читач міг знайти відповіді на питання, пов'язані з наукою і культурою, з минулим і сьогоденням.

Словенія готова допомогти Україні на шляху до Євросоюзу

Президент Республіки Словенія Данило Тюрк виступив з лекцією перед студентами Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та відповів на їхні запитання. У своєму виступі він підкреслив, що в історії України і Словенії є багато спільного, відзначив важливість інтеграції України до європейського співтовариства і дотримання демократичних цінностей. Г-н Тюрк підкреслив, що Словенія підтримує просування України до Європи, висловив упевненість в тому, що Україна стане членом ЄС і сказав, що Словенія готова допомогти Україні на цьому шляху.

Словенія підтримує спрощення візового режиму з Україною

Словенія підтримує лібералізацію візового режиму з Україною - зазначив під час перебування у Харкові Президент Словенії Данило Тюрк. «Адже лібералізація візового режиму - це є система створення сильної бази людського фактору і налагодження контактів, які необхідні для того, щоб можна було ефективно будувати наше майбутнє. Лібералізація візового режиму – це також реалізація прав людини, і як раз в ці дні ми дуже добре усвідомлюємо, що це таке. Одне з таких прав – право на свободу пересування. І коли візовий режим буде спрощений або повністю скасований, тоді дійсно через деякий час ми побачимо який ефект це дасть. Мені хочеться, щоб процедура спрощення була застосована до низки країн східного партнерства. Європейська співдружність повинна визначитись зі своєю політикою до своїх сусідів», - зазначив Президент.  

Країнам Європи необхідно співпрацювати в сфері туризму

«Я хочу підкреслити ще одну важливу економічну сферу діяльності – співпрацю в області туризму і також медичний туризм. Співпраця у цій сфері може стати не тільки цікавою подорожжю аби відвідати певні туристичні об’єкти. Співпраця в сфері туризму – це взаємне пов’язування людей, і як раз в Європі нам потрібно розширювати ці контакти. Нам необхідно знати один одного краще. Сьогодні мало можливостей для подорожей українців у всі країни європейської співдружності – Словенія дуже добре розуміє цю проблему», – заявив під час українсько-словенського бізнес-форуму Президент Республіки Словенія Данило Тюрк.

Україні і Словенії вже сьогодні варто починати співпрацю в сільському господарстві

«Варто пошукати можливості співпраці в сфері сільського господарства. В наступних десятиліттях попит на продукти харчування буде збільшуватися, тому співпрацю в сільському господарстві варто починати вже сьогодні», – заявив під час українсько-словенського бізнес-форуму Президент Республіки Словенія Данило Тюрк. За його словами, велику перспективу має екологічне сільське господарство, яке не буде наносити шкоду навколишньому середовищу. Президент зазначив, що в європейській співдружності такі проекти мають велику підтримку, хоча їх непросто реалізувати, і в Словенії вже є досить велика практика такої роботи у країнах Східної Європи, зокрема, в Польщі.

Архів документів