Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області буде вибудована нова система роботи управлінь земельних ресурсів та земельного кадастру

«Ситуація, яка довгі роки складалася в Державному земельному кадастрі та управліннях земельних ресурсів, не могла привести ні до чого хорошого. Було ухвалено рішення зламати цій земельної гідрі хребет для того, щоб не мучили людей і не перетворювали видачу земельних актів в роботу приватної лавочки», - заявив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області освоєно 89 млн грн в рамках договору з НАК «Нафтогаз України» про соціально-економічний розвиток регіону

«Компанія «Укргазвидобування», як структурний підрозділ НАК« Нафтогаз України», бере участь у реалізації спільного договору про соціально-економічний розвиток нашого регіону, - сказав в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

За рахунок коштів "Нафтогазу" у Балаклійському районі закінчили будівництво сучасного спортивного комплексу

У Червоному Донці Балаклійського району Харківщини введено в експлуатацію сучасний спортивний комплекс, будівництво якого було ініційовано Президентом України Віктором Януковичем ще тоді, коли він обіймав посаду Прем'єр-міністра. Про це під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «З 2005 року там все було заморожено і нічого не будувалося. І тільки в 2010 році ми повернулися до завершення будівництва та провели роботу, яка дозволила ввести в експлуатацію цей об'єкт. Тут величезна заслуга керівництва ДК «Укгазвидобування», ДПУ «Шебелинкагазвидобування», Балаклійського району, місцевого самоврядування», - повідомив голова області.

У Харківському регіоні бачать стабільного економічного партнера. Михайло Добкін

«Президент Республіки Словенія поділився зі мною своїм баченням процесів, які зараз відбуваються в Україні. Він зазначив, що подібні процеси пережила  і Словенія напередодні свого вступу до Євросоюзу. Перед цією країною стояли непрості завдання, які необхідно було вирішити, щоб європейське співтовариство прийняло її в свої ряди. Ми сьогодні йдемо по такому ж шляху, який часом дуже непростий. Але я не вважаю, що легкий шлях веде до серйозних успіхів і серйозним перемог. Легкий шлях - це миттєвий успіх, але для того, щоб ніколи не повертатися до проблем, які є сьогодні у нашої економіки, ми повинні провести дуже грунтовну роботу»,- зазначив під час програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Під час візиту Президента Словенії харківськими підприємствами були укладені контракти на суму 60 млн. євро

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оцінив підсумки візиту до Харкова Президента Республіки Словенія Даніла Тюрка і делегації словенських бізнес-кіл як дуже вдалі. Про це він заявив в ході передачі обласного радіо «Зворотний зв'язок».

Харківська область зацікавлена ​​в залученні як вітчизняних, так іноземних інвесторів

Як наголосив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині зацікавлені в залученні інвесторів і роблять все можливе, щоб бізнесмени вчасно отримували всю необхідну інформацію про регіон і перспективні об'єкти. 

У кожному районі Харківської області розроблені свої туристичні маршрути

У кожному районі Харківської області розроблені свої туристичні маршрути з урахуванням особливостей і територіальних «родзинок» з тим, щоб кожна людина, яка вперше побуває в будь-якому районі Харківщини, захотіла повернутися туди ще раз. Так голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо оцінив роботу регіону з розвитку «зеленого туризму».

В Україні найближчим часом запрацює нова система підтримки інвесторів

Як повідомив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в Україні готується нова система супроводу та підтримки як зарубіжних, так і вітчизняних інвесторів, яка ефективно захищатиме бізнесменів від всіляких перешкод. 

Михайло Добкін візьме участь у II Українсько-російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку

Сьогодні, 18 жовтня, голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у II Українсько-російському міжрегіональному форумі за участю Президентів двох країн, який відбудеться в Донецьку. У ході форуму голова області виступить перед його учасниками і розповість про те, чого вдалося домогтися Харківській області за рік, що минув з часу першого форуму в Геленджику. Зокрема, мова піде про технопарк «Слобожанщина». 

Про життя Харківщини – під час «Чаю з губернатором»

Відбулося традиційне спілкування голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з представниками місцевих засобів масової інформації «Чай з губернатором». Михайло Маркович підбив підсумок участі Харківської області в різноманітних міжнародних економічних форумах, які відбулися останнім часом, розповів про роботу в області з наведення ладу у земельній сфері, про формування державного бюджету на 2012 рік, про інвестиційний клімат Харківщини та ін.  

25 листопада в Харкові відбудеться ІІІ науково-практична конференція «Державне регулювання соціального підприємництва та соціально відповідального бізнесу»

За підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Українського фонду підтримки підприємництва спільно з представниками робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ Харківський регіональний комітет спільно з фондом підтримки підприємництва, Національною академією державного управління при Президентові України, Харківським регіональний інститут державного управління та Харківським обласним центр молоді 25 листопада 2011 року о 10.00 в приміщені Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України проведе IІІ Міжнародну науково-практичну конференцію за темою: «Державне регулювання соціального підприємництва та соціально відповідального бізнесу».

Визначено переможців XXIІ Спартакіади області з настільного тенісу на Кубок голови облдержадміністрації

15 жовтня у спортивної залі ХНУ ім. В.Н.Каразіна відбулась ХХІІ Спартакіада області з настільного тенісу серед районів і міст на Кубок голови обласної державної адміністрації. За результатами змагань в І група 1 місце посіло м. Лозова, друге – Харківський район і трете – Балаклійський район. У ІІ групі перемогу одержав Лозівський район, друге місце посів Чугуївський і третє – Борівський район.

Збірна Харківської області завоювала 4 золотих медалі у відкритому кубку України «Ukraine Open Cup» з тхеквондо ВТФ

13-16 жовтня 2011 року в м. Києві спортсмени збірної команди області брали участь у відкритому кубку України «Ukraine Open Cup» з тхеквондо ВТФ. Змагання проходили серед усіх вагових категорій. У кубку брали участь близько 200 спортсменів 14 областей України, міст Києва та Севастополя, Азербайджану (регіони 1,2), Латвії (регіони 1,2), Молдови.

До 1 листопада Мінекономіки приймає роботи для участі у конкурсі «До чистих джерел»

Міністерство екології та природних ресурсів України та Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління проводять Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел». Захід проводиться на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2001 р. № 51 з метою об'єднання зусиль, спрямованих на поліпшення стану джерел, водойм і річок України, раціональне використання водних ресурсів та виховання дбайливого ставлення населення до водних об'єктів.

Триває вікторина рефератів з історії, географії, культури та економіки Республіки Польща

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Харкові проводить вікторину - конкурс рефератів з історії, географії, культури та економіки Республіки Польща. Вікторина проводиться в межах Харківського консульського округу – в Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській та Запорізькій областях. Вікторина розпочалась 1 жовтня та триватиме до 30 жовтня 2011 року. У вікторині бере участь молодь віком від 10 до 21 року, що навчається у вищих навчальних закладах, школах, ліцеях та гімназіях України.

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається персональна виставка гліптики Владлена Семенова «Геми-Образи»

20 жовтня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкривається персональна виставка гліптики «Геми-Образи» відомого майстра, архітектора Владлена Семенова. Урочисте відкриття виставки відбудеться о 16.00. Виставка складається з гем, скульптурних композицій і фото-колажів. Створенню колекції автор присвятив понад 40 років, і зараз вона нараховує близько 300 каменів. Експозиція відкрита для відвідувачів до 12 листопада.  

Будівництво другої черги Дергачівського полігону ТПВ буде завершено до грудня

Будівництво другої черги Дергачівського полігону ТПВ ведеться дуже інтенсивно, до грудня роботи повинні бути закінчені і другу чергу можна буде запускати. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, все залежить від того, як будуть надходити кошти з Державного фонду із захисту навколишнього середовища – для завершення будівництва потрібно 4 млн. грн. Заступник губернатора висловив упевненість, що ці кошти будуть отримані і роботи незабаром будуть завершені.

У Харкові і області підключено до опалення 70,2% житлових будинків

C 15 жовтня в Харківській області розпочався опалювальний сезон. На сьогоднішній день підключено 63% об'єктів житлової сфери в м. Харків та близько 90% в районах області, загальний показник по області складає 70,2%. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це досить високі темпи для теплових підприємств міста і області - зокрема, подача тепла в усі житлові будинки м. Харкова зазвичай займає 10-14 днів. «На сьогоднішній день всі райони і міста Харківської області, крім м. Куп'янська практично повністю підключили житло до опалення. Я із задоволенням відзначаю, що в такі рекордні терміни наші теплові підприємства розгортаються вперше за останні кілька років», - підкреслив Валентин Дулуб.

На сьогоднішній день рівень розрахунків харківських підприємств за газ складає 68%

Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Збільшити цей показник не дозволяє, в основному, невиплачена підприємствам різниця в тарифах: «Сьогодні тривають різні судові процеси, пов'язані з НАК «Нафтогаз України», і залежно від результату цих засідань, будуть виплачуватися борги по різниці в тарифах.

У Харківській області створять «Біржу інвестиційних проектів»

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у Харківській області за прикладом проекту Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами буде створена своя «Біржа інвестиційних проектів». «За словами Владислава Каськіва, національна «Біржа інвестиційних проектів» міститиме окремі інвестпроекти, які є складовими Національних проектів або інших регіональних або галузевих проектів. Наша біржа буде включати пріоритетні для регіону інвестпроекти – від багатомільйонних (як, наприклад, агрокластер «Село майбутнього») до невеликих», – зазначив віце-губернатор.

19 жовтня відбудеться перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен

19 жовтня о 7:52 та о 14:25  Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Управління звертається до громадян з проханням під час перевірки бути спокійними та продовжувати свої справи.

Першокурсники Харківського ліцею з посиленою військово–фізичною підготовкою Харківської обласної ради урочисто склали Клятву

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома привітав вихованців І курсу Харківського ліцею з посиленою військово–фізичною підготовкою Харківської обласної ради з урочистою подією: складанням Клятви ліцеїста: «У Вас в житті є унікальний шанс, який дається не кожному юнакові: бути причетним до особливого співтовариства, зі славними традиціями, правилами і підвалинами, стати гідними їх. Саме тут у Ваших серцях зміцниться дух патріотизму, віра в свою Вітчизну, любов до України. Ви повинні гідно нести ці почуття по життю, передаючи їх своїм дітям, своєму народу».

Студентський загал Харківщини обговорює нові правила вступу до ВНЗ

У конференц-залі Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації відбулося засідання обласної студентської ради. В її роботі взяли участь представники обласної державної адміністрації, студентського самоврядування провідних ВНЗ Харкова, ЗМІ.

Харківська та Львівська області реалізують підписану Угоду про співпрацю

«Участь Харківської області в одному з найстаріших економічних форумів нашої країни - XI Міжнародному економічному форумі - стала можливою, завдяки підписаній у 2010 році Угоді між Харківською та Львівською областями. Це і практична реалізація наших домовленостей, і пряме виконання доручення Президента України про міжрегіональну співпрацю, - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін.

Управління у справах преси та інформації започатковує виїзні семінари для редакторів комунальних ЗМІ

Наприкінці жовтня на базі Золочівської районної державної адміністрації управлінням у справах преси та інформації буде проведений виїзний семінар-нарада з редакторами і бухгалтерами районних комунальних газет з метою вивчення досвіду редакції газети «Зоря», яка вийшла на самоокупність. В семінарі планується участь голови ХОДА Михайла Добкіна. «Впевнена, що досвід з менеджменту та редакційної політики газети «Зорі» буде цікавий і для інших районних видань, і ми спільними зусиллями зможемо всі комунальні газети зробити прибутковими», - сказала під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.  

Кожна редакція районної комунальної газети отримає нову комп’ютерну техніку

«Комп’ютери в редакціях не оновлювалися вже майже 10 років, а це напряму впливає на якість підготовки газети, - сказала під час обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич. - Наше управління ініціювало вирішення цього питання і воно буде розглянуто на сесії обласної ради за підсумками виконання бюджету за 9 місяців 2011 року».  

15 листопада в Україні почне працювати Єдине інвестиційне вікно

Єдине інвестиційне вікно запрацює в Україні 15 листопада. Про це сьогодні під час XI Міжнародного економічного форуму повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів. За його словами, це механізм персонального супроводу стратегічних інвесторів на українському ринку.

Реформи – це ключовий чинник, який допоможе українцям залучити іноземні інвестиції

«Реформи – це ключовий чинник, який допоможе українцям залучити такі необхідні іноземні інвестиції. Експерти продовжують наголошувати на тому, що Україна має дуже хороший потенціал: геополітичне положення, багаті природні ресурси і хорошу освіту громадян. Україна – унікальна країна в багатьох аспектах. Наше завдання полягає у тому, щоб розкрити її потенціал і належним чином ним скористатися, щоб досягнути процвітання країни і людей», – зазначив на XI Міжнародному економічному форумі Президент Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі.

Рівень фінансування районних комунальних видань співзасновниками значно виріс

Про це під час обласної селекторної наради повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «На жаль, тісна співпраця з районними газетами та з райдержадміністраціями з приводу фінансування комунальних ЗМІ розпочалася лише півтора роки тому, тому дуже важко виводити «районки» з того важкого стану, в якому вони знаходилися не один рік, - зазначила Вікторія Михайлівна.

«Турбоатом» переймає досвід словенських фірм

«Під час співпраці зі словенським «LITOSTROJ» ми побачили рівень і якість їхніх технологій і багато чого взяли для розвитку власного ливарного виробництва. Ми зробимо ливарний цех «Турбоатому» не гірше, ніж у «LITOSTROJ»», – зазначив генеральній директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін, розповідаючи про перспективи співробітництва зі словенськими компаніями. Він зазначив, що «Турбоатом» працює над тим, щоб замовляти продукцію, подібну тій, що закуповується у «LITOSTROJ STEEL Ltd.», на українських підприємствах. Аналогічну продукцію — лопаті для парових турбін – «Турбоатом» виробляє на власних потужностях, але меншого тоннажу, через можливості ливарного цеху, який виплавляє деталі до 10 тонн.

Архів документів