Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Збірна Харківської області візьме участь у відкритих Всеукраїнських змаганнях зі стрільби з лука «Золота осінь»

З 11 до 18 вересня 2011 року у м. Львові на базі спортивного комплексу «Динамо» відбудуться відкриті Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука «Золота осінь», у котрих візьме участь збірна команда області. Заявки для участі у змаганнях надали близько 250 спортсменів із 12 країн світу та Сумської, Київської, Харківської, Донецької, Львівської, Чернівецької, Закарпатської, Херсонської, Рівненської, Одеської областей України.

Завершилась літня оздоровча кампанія

З початком шкільного року завершилась літня оздоровча кампанія. Як повідомляє управління сім’ї, молоді та спорту ХОДА, основними завданнями, які планувалось вирішити в цьому році, були: максимально охопити процесом оздоровлення дітей області, добитися найбільшої завантаженості всіх змін в дитячих таборах, зробити путівки в ці установи доступними, не втративши при цьому якості надаваних послуг. За попередніми даними, ці завдання виконано. Заступник голови облдержадміністрації Євген Савін доручив відповідним структурам і службам провести детальний моніторинг організації та проведення оздоровчої кампанії 2011 року. Підведення підсумків оздоровчої кампанії планується у жовтні поточного року на засіданні обласного штабу.

Стартував Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

1 вересня стартував Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва, заснований Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. Головною метою конкурсу є сприяння розвитку періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва, підвищення ролі друкованих засобів масової інформації у вихованні підростаючого покоління, популяризації сучасних технологій художнього оформлення та поліграфічного виконання періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва. 

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у серпні не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж серпня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Мешканці нашої області дбайливо зберігають, примножують і передають з покоління в покоління традиції українського народу. Михайло Добкін

«У мене дуже позитивні враження від «Весілля в Малинівці-плюс». Фестиваль вдався завдяки злагодженій роботі глави Чугуївського району, керівників селищних рад та жителів області, які брали участь в організації, підготовці та проведенні цього свята, - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін. - На фестивалі було все, що пов'язане з нашою культурою, з нашою самоідентифікацією і з тим, що нас помітно відрізняє не тільки від інших народностей, а й від інших областей України. Сьогодні тут справжнє народне гуляння, гарний настрій, прекрасні емоції, які запам'ятаються на довгий час не тільки жителям Малинівки, а й гостям з Львівської та Курської областей».

Фестиваль «Весілля в Малинівці» стане регіональним

Голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко в ході урочистої церемонії відкриття фестивалю обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс» звернувся до присутніх зі словами: «Я сподіваюся, що ви всі сьогодні тут добре відпочинете та отримаєте заряд емоцій, енергії та любові на довгий час, тому що фестиваль «Весілля в Малинівці» - фестиваль любові і веселощів. Дай Боже усім вам здоров'я, щастя і любові і радості в кожен дім». Також Володимир Лобойченко повідомив, що голова ХОДА Михайло Добкін запропонував зробити фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс» регіональним.

Цикл святкування Дня Харківської області буде починатися із «Весілля в Малинівці»

Цикл святкування Дня Харківської області буде починатися зі «Весілля в Малинівці». Про це в ході фестивалю «Весілля в Малинівці-плюс», який відбувся в Чугуївському районі 3 вересня, сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Через тиждень у нас відбудеться етнічний фестиваль «Печенізьке поле», потім Слобожанський ярмарок. Я думаю, що святкування Дня області необхідно починати з того, що помітно виділяє Харківську область на фоні інших регіонів нашої країни», - зазначив Михайло Добкін.

Від нас сьогодні залежить, наскільки ми будемо успішними, наскільки буде щасливою наша країна. Михайло Добкін

3 вересня в селищі Малинівка Чугуївського району відбувся відкритий фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс». Він зібрав понад 500 учасників з Харківської та Львівської областей України, а також Курської області Російської Федерації. На фестивалі було показано 40 театралізованих весіль, 19 з яких представили селищні ради Чугуївського району. У ході урочистої церемонії відкриття фестивалю голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав усіх молодят з цим знаменним днем в їхньому житті, а всім гостям побажав від душі повеселитися на «Весіллі в Малинівці».

До уваги журналістів!

Сьогодні, 5 вересня о 13:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури ХОДА Дмитра Кузнєцова та режисера-постановника фестивалю "Печенізьке поле" Олександра Бінуса про проведення 10 вересня 10-го етнофестивалю "Печенізьке поле". О 14:00   у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитра Перепелиці та президента Федерації хокею з шайбою Харківської області Івана Ковальова про хокейний турнір на кубок губернатора. О 15:00   в Малій залі Будинку Рад (вуд. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між Харківською облдержадміністрацією і аграрними об'єднаннями області. 

В ефірі – прес-конференція голови ХОДА

 Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна, яка відбулася 2 вересня, харків’яни та гості нашого міста зможуть побачити на 7 телеканалі: - у неділю 4.09  - 14:20  - в понеділок  5.09 - 18:10  - у  вівторок  6.09 - 9:50  

У Чугуївському районі відбувся відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс»

Сьогодні поблизу села Малинівка Чугуївського району відбувся відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс». Фестиваль відвідав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Євген Савін та Валентин Дулуб, перший заступник голови облради Олена Олешко, голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, депутати Верховної Ради України та Харківської обласної ради. Михайло Добкін привітав учасників та гостей фестивалю, побажав гарного настрою, цікавих конкурсів та яскравих вражень.

Питання створення єдиних тарифів - це завдання непросте, але вирішуване. Михайло Добкін

У Міністерстві регіонального розвитку та житлово-комунального господарства призначено нового керівника - колишнього губернатора Донецької області Анатолія Близнюка. Сьогодні міністерство готується виконати доручення Президента про створення єдиних тарифів у різних регіонах України. Про це 2 вересня на прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Кращі працівники поліграфічної галузі нагороджені з нагоди 20-ої річниці Незалежності України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив почесні нагороди за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, вагомі здобутки та з нагоди 20-ої річниці незалежності України. Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної ради нагороджено колектив поліграфічного підприємства «Фоліо-плюс», Подяка голови облдержадміністрації та голови обласної ради висловлена генеральному директору підприємства Дмитру Балану, заступнику генерального директора Олександру Донченко та президенту підприємства «Фоліо-плюс» Руслану Кузнєцову.  

Погашення заборгованості із зарплати на ДП «Харківський електромеханічний завод» буде завершено наступного тижня. Михайло Добкін

«Вчора на рахунки ДП «Харківський електромеханічний завод» надійшли перші 800 тис. грн. з 6 млн. грн., які повинні внести нові власники реорганізованого підприємства. Сьогодні мав надійти ще 1 млн. 200 тис. грн., але я поки не володію інформацією, надійшли кошти чи ні. Наступного тижні буде завершена виплата заборгованості із зарплати, після чого розпочнеться процес реорганізація підприємства на 2 окремі: ДП «ХЕМЗ» і підприємство, яке буде належати інвесторові», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Завод імені Шевченка візьме участь у виконанні замовлення на виробництво обладнання для Південноукраїнської атомної станції

Як підкреслив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, завод імені Шевченка отримає свою частину роботи в рамках тендера на виробництво обладнання для Південноукраїнської атомної станції. «Відбувся тендер на поставку обладнання для Південноукраїнської атомної станції. Це обладнання буде коштувати близько 9 млн.грн., і воно буде частково вироблено на заводі імені Шевченка. Скільки з цієї суми отримає завод, буде відомо, коли завершаться переговори з продажу того обладнання, яке знаходиться на заводі імені Шевченка. Я не виключаю виконання завдання, яке ми поставили - повного закриття боргів на цьому підприємстві, тим більше, що поточна заробітна плата виплачується у повному обсязі», - підкреслив глава області.

Питання матеріально-технічного стану закладів культури області перебуває на постійному контролі в облдержадміністрації. Євген Савін

«Незадовільний матеріально-технічний стан закладів культури є основною проблемою галузі, і саме її поліпшення визначено пріоритетним напрямком серед завдань по активізації розвитку Харківської області, - підкреслив 2 вересня в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін. - 97% будівель закладів культури потребує ремонту, майже 50% опалювальних систем перебуває в неробочому стані. Виправлення цієї ситуації вимагає не тільки наполегливої праці, але залучення нових форм господарювання та пошук альтернативних джерел фінансування, залучення позабюджетних коштів». 

Нарада з питання видачі державних актів на землю відбудеться після 15 вересня

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, нарада з питання видачі державних актів на землю відбудеться після 15 вересня. «Зараз ведеться підготовка до нього. Це буде або нарада, або засідання Антикорупційного комітету. На ньому будуть розглянуті не тільки питання видачі актів на землю, а й питання земельних відносин в цілому. У мене відбулася попередня розмова з прокурором області. Прокуратура готує матеріали за своїм профілем. Це буде дуже серйозне засідання, на якому ми визначимо шляхи вирішення тих проблем, які тривалий час існують в сфері земельних відносин», - підкреслив Михайло Добкін.

Два українських міста висловили бажання купити орган, який зараз знаходиться в Свято-Успенському соборі Харкова

Два українських міста висловили бажання купити орган, який зараз знаходиться в Свято-Успенському соборі Харкова. Про це 2 вересня на прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, Успенський собор передано Харківської єпархії УПЦ, яка не планує зберігати в храмі орган. «Це не буде концертний зал, це буде об'єкт культу, яким дуже пишаються харків'яни», - зазначив Михайло Добкін.

Україна завдяки Євро-2012 отримує можливість стати більш відкритою територією для людей, отримати нових друзів, нових інвесторів. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, протягом 3 днів у Харкові відбувалися зйомки промо-фільму до Євро-2012. Харкову співробітники британської продакшн-студії "Pitch International", яка володіє правами на створення відеоматеріалів про Євро-2012, присвятили максимальну кількість часу. «Для фільму про Харків зняли всі основні спортивні об'єкти міста, інтерв'ю з деякими харків'янами, а також танцювальний флешмоб, який 1 вересня, відбувся на пл.Свободи», - повідомив Михайло Добкін.

Харківська філармонія отримає кошти для завершення реконструкції органного залу

Роботи з реконструкції Харківської філармонії йдуть повним ходом. Про це під час прес-конференції 2 вересня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Фінансування органного залу закладено в двох субвенціях – одна вже отримана в повному обсязі і перерахована на рахунки підрядника, друга очікується найближчим часом – рахунок йде на тижні. Цих грошей цілком вистачить для того, щоб завершити всі необхідні заплановані роботи в органному залі і в наступному році привезти і встановити орган», - підкреслив він.

Харківський історичний музей чекає реконструкція

У рамках підготовки до Євро-2012 в Харкові запланована реалізація ряду значущих проектів. «Ми плануємо реконструювати частину історичного музею, щоб на її місці з'явився сучасний, дуже стильний і креативний музей сучасного мистецтва, - зазначив Михайло Добкін. - Ті площі, які з'являться після реконструкції історичного музею, будуть віддані під музей сучасного мистецтва. Кілька днів тому я провів перші переговори з Віктором Пінчуком, який виявив зацікавленість в участі в реконструкції Історичного музею.Ми говорили про те, щоб після здачі в експлуатацію площ нового музею, він допоміг нам ідеологічно правильно наповнити змістом високого рівня ці виставкові площі».  

Реорганізація вищої освіти - це питання виживання системи освіти нашої держави. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської обгосадміністраціі Михайло Добкін, за даними Міністерства освіти, науки, молоді та спорту в Україні вищих навчальних заклад, ніж в Англії, Франції, Голландії, Бельгії та ще кількох країнах разом узятих. «В Україні налічується 300 університетів, а за оцінками фахівців нашій країні вистачило б і 30. Питання реорганізації вищої освіти це питання виживання системи освіти нашої держави. Якщо життя саме підштовхнуло нас до реорганізації, зокрема демографічною ситуацією початку 90-х років XX століття, що зараз вплинуло на кількість студентів, то, можливо, її необхідно провести саме зараз», - підкреслив голова ХОДА.

Будівництво сміттєпереробного заводу – це не данина моді, це життєва необхідність. Михайло Добкін

Завдяки дуже гарним відносинам з почесним консульством Словенії та активній позиції Повноважного і Надзвичайного посла Республіки Словенії в Україні налагоджені досить серйозні бізнес-контакти з рядом словенських компаній, які можуть взяти участь у будівництві в Харкові потужного сміттєпереробного заводу. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це найбільш великий економічний проект серед усіх міжнародних контактів Харківщини.

Інвестиції компанії Shell в економіку Харківської області складуть майже 1 млрд. долл.

У ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що в даний час є всі умови для того, щоб в Харківську область вкладали інвестиції не тільки бізнесмени з Російської федерації, але і з Європи. За його словами, бізнес воліє підтримувати ті галузі, які приносять доходи, і традиційно найбільші інвестиції у видобуток корисних копалин, у тому числі – вуглеводнів. «Буквально недавно був підписаний договір між НАК «Нафтогаз Україна» і компанією «Shell». Дві третини територій, де планують добувати сланцевий газ, знаходяться в Харківській області, і одна з недавніх сесій обласної ради дала попередню згоду на роботу в нас цього підприємства, тим більше що сума інвестицій підходить до 1 млрд. долл.», - повідомив губернатор.

У Харківської області традиційно сильні відносини з рядом регіонів Російської федерації. Михайло Добкін

У Харківській області та міста Харкова традиційно сильні взаємини з рядом регіонів Російської федерації. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Традиційно у нас сильні контакти та дружні взаємини з Бєлгородською областю, стабільні і дуже хороші відносини з Санкт-Петербургом. Тільки недавно Новосибірськ підписав угоду з Харковом під час святкування 357 річниці заснування та 68 річниці визволення міста, – підкреслив губернатор.

На території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини

Сьогодні на території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини, з них 6703 пам’ятки археології, 2770 пам’яток історії та 62 пам’ятки монументального мистецтва. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнецов. 

У мене немає сумнівів, що ми отримаємо фінансування на будівництво харківського метрополітену. Михайло Добкін

«Наступного дня після візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Харківської області я був з робочою поїздкою у Києві, в ході якої проводилося узгодження з Міністерством фінансів основних показників бюджету області на 2012 рік. І, звичайно, ж, я не упустив можливість поспілкуватися в Кабінеті міністрів з відповідальними фахівцями з приводу виконання всіх доручень, які дав Микола Азаров: фінансування будівництва харківського метрополітену з вересня, додаткове фінансування будівництва доріг, а також ряду обласних об'єктів. У понеділок я отримаю зворотну інформацію. У мене немає сумнівів, що все заплановане під час візиту Прем'єр-міністра, буде виконано», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Частка кожного харків'янина досить вагома в підготовці міста до Євро-2012. Михайло Добкін

«На сьогоднішній момент, незважаючи на всі складнощі, ми готові до Євро-2012, і це головне», - підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, кожен харків'янин зробив все від нього залежне, щоб місто змогло гідно прийняти чемпіонат у 2012 році. «Місто Харків унікальне, насамперед, тим, що частки співфінансування у цьому проекті помітно відрізняються від усіх інших міст. У нас головний інвестор - це і держава, і приватний інвестор. На сьогоднішній момент нам необхідно завершити підготовку регіону і міста до Євро-2012 і рухатися далі, покращуючи наше рідне місто, регіон і, звичайно ж, країну. Можу сказати, що частка кожного харків'янина, неважливо, працює він, вчиться, ходить в дитячий сад або перебуває на пенсії, досить вагома в підготовці міста до Євро-2012», - підкреслив глава області.

Харківська модель реформування сфери медицини може бути поширена на всю Україну. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, модель реформування сфери медицини, яке проводиться в області, фахівці Міністерства охорони здоров'я України та Адміністрації Президента України розглядають як можливий проект реформування сфери охорони здоров'я України.

У регіоні поліпшується матеріально-технічна база закладів культури

«На сьогодні ситуація з поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури регіону значно краща в порівнянні з минулими роками. Тільки за рахунок субвенцій з державного бюджету передбачається провести капітальні ремонти в 9 закладах культури на суму 3 млн. 586 тис.грн.», - підкреслив сьогодні в ході селекторної наради начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнецов.  

Архів документів