Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Від'їзд журналістів, акредитованих для висвітлення візиту Віце-прем'єр-міністра - Міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова до Харківської області, о 14:00 з площі Свободи (біля Палацу піонерів).

Обласна влада працює над вирішенням питання забезпеченості шкіл транспортом

«Одним з найважливіших питань, яке нам необхідно вирішити найближчим часом, є питання забезпечення шкіл області транспортом. Це необхідно, щоб у будь-який час року діти могли без проблем потрапити до школи, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. - У деяких районах, де немає достатньої забезпеченості шкіл автобусами, діти повинні приїжджати набагато раніше до школи. В інших школах автобус, щоб доставити всіх дітей в школу, повинен долати маршрут двічі».  

На будівництво культурно-спортивного комплексу в селі Коробочкине Чугуївського району вже виділено 3 мільйони гривень

У селі Коробочкине Чугуївського району на базі старого напівзруйнованого сільського клубу буде створено спортзал, їдальню і актовий зал для місцевої школи. При цьому в селян також буде можливість проводити культурні заходи в реконструйованому будинку культури. Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, подібні проекти дуже вигідні для громади, і саме їм буде віддаватися перевага надалі.

Ремонт школи в с.Криштопівка Близнюківського району, яка постраждала внаслідок стихійного лиха, планується завершити до 15 жовтня

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, ремонт школи в с.Криштіповка Близнюківського району, яка постраждала внаслідок стихійного лиха, планується завершити до 15 жовтня. «Школа була підтоплена, постраждала через сильний вітер і град, який зруйнував шиферну покрівлю. Частина ремонтних робіт виконана, і школа 1 вересня почала працювати. Вивчивши це питання досить глибоко, губернатор вирішив, що потрібно створити в школі умови, за яких діти будуть відчувати себе комфортно, тому було вирішено вкласти додаткові кошти в ремонт школи», - зазначив Євген Савін.

Ми будемо шукати оптимальні форми реалізації проекту «Слобожанського «Артека», щоб ціна і якість об'єкта відповідали нашим можливостям і бажанням. Євген Савін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, робота над проектом «Центру оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» на базі табору «АІСТ» буде продовжено з метою його оптимізації. «Проектанти дуже відповідально підійшли до формування функціональних особливостей цього табору, включили туди все, що можна включити, і попередні цифри досить високі. Але це дало нам можливість зрозуміти, що ми хочемо, і скільки це коштує, і ще раз підтвердилося те, що ми правильно вибрали місце, бо там чудові можливості для відпочинку та оздоровлення дітей. Тепер ми будемо глибше аналізувати, від чого можна відмовитися. Ми будемо шукати оптимальні форми реалізації проекту «Слобожанського «Артека», щоб ціна і якість об'єкта відповідали нашим можливостям і бажанням», - підкреслив Євген Савін. За його словами, як об'єкт, який можна виключити з проекту, розглядається школа.

На будівництво туалетів усередині 60 сільських шкіл необхідно близько 12 млн. грн.

«Одне із завдань, які ми ставимо перед собою на наступний рік, - це забезпечення наявності туалетів у будівлях шкіл Харківської області. У сільській місцевості ця проблема існує, і я розумію всю відповідальність, яка лежить і на мені, і на головах районних адміністрацій і профільних управлінь. Цю проблему необхідно вирішити. Ми з вами живемо в 21-му столітті і розуміємо, що сьогодні наші школярі не можуть перебувати в таких умовах», - заявив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Харківським профтехучилищам необхідна реклама. Євген Савін

«На Харківщині існує гостра проблема незаповненості студентами профтехучилищ області. Мене дуже хвилює ця проблема. Найголовніше, що вона полягає не тільки в тому, що діти прагнуть здобути освіту у вищій школі, а й у недостатній реклами цих навчальних закладів», - підкреслив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін.  

На Харківщині планується ухвалити програму, покликану поліпшити матеріально-технічну базу оздоровчих таборів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, вже у вересні на розгляд обласної ради буде винесено проект програми по збереженню і матеріально-технічному оснащенню оздоровчих таборів регіону. В рамках цієї програми передбачається виділення 1 мільйона гривень кожному комунальному оздоровчому закладу регіону. «Програма передбачає серйозну суму на 5 років. Загальна вартість проекту 185 мільйонів гривень, у тому числі і з державного бюджету близько 70 мільйонів. Усім таборам комунальної власності планується виділити по 1 мільйону гривень на реконструкцію та забезпечення матеріально-технічної бази. Я думаю, це хороша можливість змінити меблі, спортивні споруди на території, створити більш комфортні умови для проживання та відпочинку наших дітей», - зазначив заступник голови області.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Кегичівському районі

Сьогодні під час робочої поїздки до Кегичівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян. У ході прийому обговорювалися питання продовження капітального ремонту районного будинку культури в пос.Кегичівка; продовження будівництва газопроводу в с. Червоне Кегичівського району; про ремонт доріг в районі та придбання дорожньої техніки наступного року.

У 2012 році прохідний бал ЗНО для вступу до вузів може бути піднятий до 162 балів

У 2012 році прохідний бал ЗНО для вступу до вузів може бути піднято з 124 до 162 балів. Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник сьогодні під час відеоконференції. Він зазначив, що підтримує ініціативу громадянської мережі «Опора» щодо підняття прохідного балу зовнішнього тестування до 162. «Мені дуже приємно, що громадська організація виявляє таку свідому і наполегливу позицію в питанні якості підготовки студентів», - сказав Табачник.

Оздоровча кампанія в Харківській області закінчилася благополучно. Євген Савін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, оздоровча кампанія на Харківщині закінчилася успішно. 171 тисяча дітей отримали оздоровлення в Харківській області завдяки налагодженій роботі оздоровчих та пришкільних таборів.  «З радістю можу сказати, що оздоровча кампанія в Харківській області закінчилася благополучно. Жодна дитина не постраждала, жоден оздоровчий табір не було з якихось причин закрито, не було отруєнь, всі діти оздоровилися і благополучно повернулися додому», - підкреслив Євген Савін. 

Практика вступних іспитів до магістратури дає вузам можливість відібрати кращих випускників бакалаврських програм. Дмитро Табачник

Практика вступних іспитів на магістерські програми буде збережена, оскільки вона дає можливість ВНЗ відібрати кращих випускників бакалаврських програм. Про це сьогодні під час всеукраїнської відеоконференції заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.  За його словами, ретельний відбір вступників до магістратури важливий, оскільки тут студенти набувають навичок самостійного дослідження і готуються до наукової роботи.

Цього року всі школи Харківської області відкрили свої двері учням. Євген Савін

«До 1 вересня поточного року всі 900 шкіл Харківської області, які ми планували відкрити, підписали акти про готовність до початку навчального року. 224 000 школярів нашої області сіли за парти», - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

Відбулася відеоконференція за результатами вступної кампанії 2011 року

Сьогодні в ХарРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника на тему «Результати вступної кампанії 2011 року». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. У Харківській студії були присутні директор ХарРІДУ Вадим Ландсман, голова Ради ректорів ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації Харківського регіону Віль Бакіров, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, представники громадських організацій і ЗМІ.

Відроджується регіон – відроджується і країна. Михайло Добкін

«Сьогодні в ході робочої поїздки ми оглянули знакові об'єкти, які можна наводити як приклад для всього регіону та інших областей України. Відроджується регіон – відроджується і країна. Приходять працювати люди, які розуміють, чого хочуть, а найголовніше – знають, як цього досягти. Я сьогодні отримав додатковий заряд позитивної енергії, яка, сподіваюся, дозволить нам вирішувати ще більш складні завдання», – заявив сьогодні під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Красноградського і Кегичівського районів Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Населенню районів області стають доступними сучасні виховання і освіта дітей. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Красноградського і Кегичівського районів Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, слова влади про роботу з відновлення і поліпшення якості роботи навчальних закладів не розходяться зі справами. «Відродження об'єктів освіти – одне з пріоритетних завдань», – підкреслив він.

В Україні і Харківській області відроджується тваринництво. Михайло Добкін

«Відродження тваринництва в регіоні і Україна – це найпріоритетніша задача, задача, яку ставить перед нами Президент. Приємно відзначити, що Харківська область – один з двох регіонів України, які у цьому році мають приріст поголів'я великої рогатої худоби. В даний час приріст становить 2 тисячі голів, але за підсумками року результат буде ще вищим», – підкреслив під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Красноградського і Кегичівського районів Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін ознайомився з роботою агрофірми «Сади України»

В ході робочої поїздки до Кегичівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою в ТОВ АФ «Сади України». Губернатор оглянув систему зрошення полів та демонстраційні поля агрофірми, на яких вирощується соняшник та кукурудза. Як повідомила директор «Садів Україна» Ніна Зайцева, на полях очікується висока врожайність. Всього підприємством посіяно 490,5 га зернової кукурудзи та 165,9 га соняшнику.

У Харківській області відновлена робота ще одного дитячого садка

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та голова Кегичівської райадміністрації Андрій Хвесик взяли участь в урочистому відкритті Кегичівського дитячого садка № 2 (ясла-садок) Кегичівської селищної ради Кегичівського району Харківської області. Глава області в ході церемонії звернувся до присутніх зі словами: «Сьогодні радісна подія, тому що відкривається дуже важливий об'єкт не тільки для району, а й для всієї області, - зазначив він. - Ми будемо працювати над тим,щоб максимально скоротити чергу до дитячих садків нашого регіону». Михайло Добкін подякував усім, хто доклав свої зусилля, щоб відновити дитячий сад, а також побажав, щоб діти отримували тут гарне виховання, були здоровими, щасливими і прийшли до школи повністю підготовленими.

Михайло Добкін ознайомився з роботою підприємства «Агропрогрес» Кегичівського району

Сьогодні в ході робочої поїздки до Кегичівського району голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою сільськогосподарського підприємства «Агропрогрес», яке є одним з найбільш успішних у районі. Зокрема, голова області оглянув доїльний комплекс, розширений літній табір для корів, нові кормові столи. Тваринництву на підприємстві приділяється особлива увага. Поголів'я великої рогатої худоби в «Агропрогресі» становить майже 1300 голів, причому в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року в 2011 році приріст склав 112 голів. За 8 місяців поточного року на підприємстві було вироблено 1021 тонну молока, реалізовано майже 250 тонн худоби та птиці в живій вазі. 

Керівник області ознайомився з роботою підприємства «Промінь»

6 вересня в ході робочої поїздки до Красноградського району глава Харківської ОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою приватного аграрно-орендного підприємства «Промінь» Красноградського району. На сьогоднішній день господарство завершує реконструкцію молочно-товарної ферми з утримання 800 голів корів із сучасним доїльним залом. У першій декаді вересня 2011 року вводиться в експлуатацію нове приміщення для безприв'язного утримання корів на 240 голів з доїнням дійного стада в сучасному доїльному залі.

До уваги журналістів! Проводиться акредитація!

7 вересня Харківську область відвідає з робочим візитом Віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлити візит, необхідно акредитуватися за телефонами 700-03-31, 700-17-49 до 16:00 6 вересня. 

Кожна шкільна бібліотека області поповниться новим комплектом книг художньої літератури

Кожна школа Харківської області отримає новий комплект книг художньої літератури. Про це 6 вересня в ході ознайомлення з роботою загальноосвітньої школи № 1 Красноградського району Харківської області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов подарували колективу Красноградської школи № 1 набір книг художньої літератури. «Такі набори книг поповнять бібліотеки кожної школи Харківської області», - зазначив він. 

Харківський регіон виховає нових олімпійських чемпіонів

 У загальноосвітній школі № 1 Красноградського району буде відкрита низка спортивних секцій. З такою пропозицією сьогодні виступив в ході огляду нового спортивного комплексу школи голова ХОДА Михайло Добкін.  «Тут побудовано дуже хороший спортивний зал, тому потрібно розглянути можливість організувати при школі декілька спортивних секцій», - запропонував Михайло Добкін.   

Красноградська школа є прекрасним прикладом того, як бюджетні кошти перетворюються в комфортні для навчання умови. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні після огляду загальноосвітньої школи № 1 Красноградського району голова Харківської облдержадміністарції Михайло Добкін, ця школа є прекрасним прикладом того, як бюджетні кошти перетворюються в комфортні класи та сучасні спортивні зали.  Керівник області подякував керівництву района, керівництву школи і підрядникам за виконану роботу. «Помітно, що під час будівництва цього корпусу було віддано багато тепла і доброти тих, хто проводив ці роботи», - підкреслив Михайло Добкін.

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

6 вересня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета - встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00.

Розпочалась робоча поїздка голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна до Красноградського та Кегичівського районів Харківської області

В програмі робочої поїздки голови Харківської ОДА заплановано ознайомлення з роботою  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені О.І. Копиленка Красноградського району, відвідування виробничої бази «Приватне аграрно-орендне підприємство «Промінь» Красноградського району Харківської області. В Кегичівському районі керівник області ознайомиться з роботою підприємства «Агропрогрес», візьме участь у відкритті Кегичівського дошкільного навчального закладу № 2 (ясла-садок), а також відвідає ТОВ АФ «Сади України» Кегичівського району.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 6 вересня, о 12:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відео-конференція міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника на тему «Результати вступної кампанії 2011 року». О 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна на тему: «Початок нового навчального року та попередні підсумки оздоровчої компанії-2011».

У Харківській області буде продовжена робота з ремонту шкіл

У наступному році в Харківській області буде продовжена робота з ремонту шкіл. Про це повідомив 5 вересня в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. «Сьогодні необхідні колосальні кошти для того, щоб серйозно відремонтувати ті школи, які потребують глобальних ремонтів, - підкреслив він. - У нас є розуміння що ми будемо робити ще в цьому році, і є розуміння, які фінанси ми отримаємо на наступний рік. Сьогодні основні наші зусилля спрямовані на створення проектно-кошторисної документації, яка дозволить нам безперешкодно отримати гроші з державного бюджету на ремонт шкіл».

Спільними зусиллями ми відновимо сільську інфраструктуру нашої області. Михайло Добкін

«У нас в області близько 20 великих агрохолдингів, які давно вже ведуть свій бізнес у нас на Харківщині і стикаються з безліччю проблем. Ці проблеми можуть мати локальний характер, а деякі можуть мати систематичний, - зазначив сьогодні під час програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Ми довго готувалися до підписання Меморандуму з аграрними об'єднаннями області. Ми намагалися максимально позначити весь пласт проблем, які є у влади щодо агрохолдингів і у агрохолдингів по відношенню до влади. Ми детально обговорювали участь у відродженні сільської інфраструктури з кожним керівником підприємства. Я вважаю,що це абсолютно справедливий підхід. Соціальна справедливість повинна бути у всьому».  

Архів документів