Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому розглядалися питання, які стосувалися соціальної сфери.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні на серпень 2011 р. становив 99,6%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Події дня

Сьогодні, 8 вересня  о 11:00 на Учбово-спортивній базі «Темп» (вул. Батумська, 16) відбудеться Урочистий захід, присвячений Дню фізичної культури і спорту в Україні та презентація інформаційного збірника «Харківщина спортивна – кроки зростання», присвяченого XX річниці Незалежності України. О 12:00 в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відео-конференція на тему "Реалізація Стратегії державної екологічної політики на період до 2020 року". О 18:00 в ТЦ «Дафі «Айсхолл» (ул. Героїв Праці, 9) відбудеться прес-конференція представників команд, що візьмуть участь в турнірі з хокею на Кубок губернатора Харківської області.

Українці зробили найбільший внесок у підготовку до Євро-2012. Борис Колесніков

Найбільший внесок у підготовку до Євро-2012 зробила держава, платники податків – тобто, всі українці. Держава інвестувала близько 90% коштів. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков. «За великим рахунком не важливо, хто головний інвестор. Коли закінчиться реалізація всіх інвестиційних проектів в квітні 2012 року, будуть підбиті підсумки і визначиться, хто скільки вклав коштів: держава, місцеві ради та інвестори. Ця інформація буде опублікована», – зазначив він.

Цього року будуть здані в експлуатацію всі об'єкти Євро-2012

Як зазначив сьогодні в ході робочого візиту до Харкова віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесников, сьогодні найслабшою ланкою в підготовці до Євро-2012 є персонал. «Держава 20 років була за бортом   процесів, які відбувались в Європі. В СРСР не було міжнародних аеропортів, крім Шереметьєво-2, - зазначив Борис Колесніков. - Єдине можу сказати точно, якщо подивитися на сучасну українську молодь, то немає сумнівів, що ми будемо готові на найвищому рівні».  

Аеродромний комплекс Харківського аеропорту планується ввести в експлуатацію наприкінці жовтня 2011 року

Аеродромний комплекс Харківського аеропорту планується ввести в експлуатацію наприкінці жовтня 2011 року. Про це повідомив сьогодні віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков. Він також зазначив, що у зобов'язаннях з підготовки до Євро-2012 терміном здачі цього об'єкту значиться березень 2012 року. «Якщо будівельники та авіатори нас переконають, ніщо не завадить нам здати злітно-посадкову смугу в останній декаді жовтня 2011 року», - підкреслив він. 

У жовтні на пункті пропуску "Гоптівка" відбудеться нарада з підготовки до Євро-2012

У другій декаді жовтня на пункті пропуску «Гоптівка» буде проведено нараду за участю прикордонників з усієї України. Про це сьогодні повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков.  «Я буду вимагати негайного виконання контрактних зобов'язань. Уряд виділив Прикордонній службі 40 млн. грн., але вони досі не освоєні. Прикордонна служба повинна підготуватися до Євро-2012 і не перший день не може цього зробити. Значить, потрібно вживати більш жорстких заходів до тих, хто не виконує зобов'язання», - підкреслив він.

В Харкові відбувся круглий стіл «Молодіжне житлове будівництво – досвід, реалії, перспективи»

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл «Молодіжне житлове будівництво – досвід, реалії, перспективи», присвячений 40-річчю Руху МЖК «Молодіжних житлових комплексів». Він проводиться за підтримки Харківського обласного відділення Всеукраїнської Асоціації «Укрмолодьжитло», Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. 

У місті Первомайський відкрилась пересувна виставка-ярмарок харківських книговидавців

7 вересня ініційована головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним та управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації пересувна книжкова виставка - ярмарок «Харківські видавці - районам області» розпочала свою роботу в центрі міста Первомайський.

У тренувальному центрі «Сонячний» може базуватися одна з кращих футбольних збірних Європи

Віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков високо оцінив навчально-тренувальний центр для команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року «Сонячний». За його словами, передбачається, що в «Сонячному» буде базуватися одна з кращих футбольних збірних Європи. Остаточно це буде визначено після жеребкування команд 2 грудня.

На Харківщині відбувся етап VII Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!»

6 – 7 вересня на території Харківської області выдбувся етап VII Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!», присвячений Дню фізичної культури та спорту в Україні. Головною ідеєю всеукраїнського заходу є об’єднання громадян усіх регіонів України, популяризація здорового способу життя серед молоді та залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом. 

У Харкові відкрито черговий об'єкт Євро-2012

Сьогодні в Харкові відбулася церемонія відкриття навчально-тренувального центру для команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року «Сонячний». В урочистому заході взяли участь віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, Герой України, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.

У 2011 році відкриється 30 груп у дитячих садах Харківської області

Як повідомив у ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, в даний час в Харківській області на 100 місць в дитячих садах 111 претендентів, а в перспективних населених пунктах тих районів, куди приїжджає і залишається молодь, навантаження на одне місце в садочку незабаром збільшиться. «Створюються сім'ї, народжуються діти - ми зобов'язані бути готовими прийняти дітей як в ясельні групи, так і в основні групи дитячого садка», - підкреслив він.  Заступник губернатора повідомив, що цього року обласна влада планує відкрити ще 30 груп у дитячих садах Харківської області. 

Сесія обласної ради виділить по 1 млн. грн. на поліпшення матеріально-технічної бази кожного з 18 комунальних таборів області

В ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін підбив підсумки оздоровчої кампанії, яка закінчилася в області 31 серпня. За його словами, кампанія пройшла успішно, всі служби і всі співробітники штабу з оздоровлення дітей спрацювали чітко і скоординовано, не сталося жодних випадків, що  вибиваються з ряду геть.   Заступник губернатора повідомив, що основним недоліком залишається матеріально-технічна база таборів, рівень якої до наступного сезону планується підвищити. 

Є люди, яким необхідний легкий дотик до вищого мистецтва. Анатолій Сліпченко

«Ми дуже цінуємо ту взаємодію, яка сьогодні склалася у нас в області в плані забезпечення прав людей, які тимчасово позбавлені волі. Ми бачимо постійну увага з боку обласної влади, і це накладає на нас підвищені зобов'язання і відповідальність. На сьогоднішній день у нас в місцях позбавлення волі перебуває 13 160 осіб, які потребують повсякденної взаємодії з адміністраціями наших установ», - зазначив 7 вересня в ході брифінгу, присвяченого симфонічному концерту в рамках акції «З музикою в серці!» начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в Харківській області Анатолій Сліпченко.  

Харківщина відзначить День фізичної культури і спорту

8 вересня об 11:00 годині на учбово-спортивній базі «Темп» (вул. Батумська, 16) відбудеться урочистий захід, присвячений Дню фізичної культури і спорту в Україні. Під час заходу буде висвітлено основні підсумки розвитку фізичної культури і спорту та нагороджено почесними нагородами кращих працівників сфери фізичної культури і спорту. Також відбудеться презентація інформаційного збірника «Харківщина спортивна – кроки зростання», присвяченого XX річниці Незалежності України.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. До заступника губернатора зверталися з питань ремонту доріг, будівництва житла та установки лічильників на гарячу і холодну воду. Валентин Дулуб зазначив, що всі питання будуть вирішені і взяв їх на особистий контроль. Також в ході прийому заступник керівника області дав роз'яснення з питання опалення житлових будинків.

Облдержадміністрація приділяє велику увагу розвитку протитуберкульозної служби Харківщини. Ігор Шурма

В ході робочої поїздки до Вовчанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в залі засідань райдержадміністрації зустрівся з колективом Обласного протитуберкульозного диспансеру №2. В ході зустрічі Ігор Шурма представив колективу нового головного лікаря – Аллу Зарубіну, а також проінформував присутніх про основні напрямки розвитку протитуберкульозної служби. Було доведено до відома обсяг проведеної роботи в межах області по виведенню протитуберкульозної служби на обласний рівень адміністрування; про перспективи співпраці з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» в зв’язку з визначенням Харкова як одного з пріоритетних міст, з якими співпрацюватиме фонд.

Ми повинні зробити все, щоб ці люди могли змінитися на краще. Василь Хома

«Одним з наших обов'язків є створити всі умови, щоб люди, які перебувають у виправних колоніях, могли змінитися на краще. Сьогоднішній концерт спрямований на ці цілі, - зазначив сьогодні під час брифінгу, присвяченого симфонічному концерту в рамках акції «З музикою в серці!» заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. - Обласна державна адміністрація підтримує це починання управління пенітенціарної служби України. Ми вважаємо, що треба розвивати цю ініціативу, а ми всіляко будемо цьому сприяти».  

1 вересня в усіх школах Харківської області розпочався навчальний процес. Євген Савін

1 вересня в усіх школах Харківської області було розпочато навчальний процес. Про це повідомив в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, тільки ситуація в Криштоповській школі перебуває на особистому контролі губернатора Михайла Добкіна – вона настільки постраждала від стихії, що потребує капітального ремонту. «Ми зобов'язані привести її в порядок. Там був такий град і така злива, що школі було завдано серйозної шкоди. Ми зробимо серйозний капітальний ремонт з внутрішнім туалетом, автономним опаленням, ремонтом даху, класів і електропостачання. Школа невелика – в ній навчається 80 школярів. Вона буде однією зі зразкових», – підкреслив Євген Савін.

Проблем із забезпеченням шкіл області підручниками в цьому році немає. Євген Савін

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, цього року немає проблем із забезпеченням шкіл області підручниками. «Практично всі школи забезпечені підручниками. Питання щодо забезпечення підручниками 11-класників в цьому році вже неактуальні. На сьогодні 11 класи забезпечені підручниками повністю. Якщо в інших класах якихось підручників не вистачає, вони довозяться в школу згідно з графіком Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Головного управління освіти і науки ХОДА. Проблем із забезпеченням підручниками цього року немає», - підкреслив Євген Савін.

Розпочато будівництво двох перехоплюючих паркінгів для великовантажного транспорту

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Харківській області розпочато будівництво двох перехоплюючих паркінгів для великовантажного і великотоннажного транспорту. «Такі паркінги на сьогоднішній день є в більшості європейських держав і в Америці, але в Україні їх поки немає. У рамках підготовки до Євро-2012 в Харківській області буде зроблено 4 таких паркінги», - підкреслив він.

У виправній колонії № 25 відбувся симфонічний концерт «З музикою в серці!»

7 вересня вперше в Україні стартував проект «З музикою в серці», спрямований на соціальну реабілітацію засуджених. Перший концерт в рамках проекту відбувся у виправній колонії № 25 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області.   «Сьогодні відбулась дуже важлива подія, тому що вперше в нашій країні у виправній установі звучить симфонічна музика для людей, що відбувають термін покарання. Ми сподіваємося, що цей концерт дасть серйозний ефект, - зазначив заступник голови ХОДА Василь Хома. - Особи, які перебувають у місцях позбавлення волі, обмежені в соціальних правах, знаходяться в ізоляції від суспільства і втрачають соціальні зв'язки. Одним з таких зв'язків є музика, що супроводжує людину все її життя. Важливо, щоб цей концерт відновив цей соціальний зв'язок».  

До уваги журналістів! Акредитація! (виправлено)

Журналістам, які будуть висвітлювати турнір з хокею на Кубок губернатора Харківської області, необхідно акредитуватись до 8 вересня 12:00 за телефонами: 700-03-31 та 700-17-49. Передматчева прес-конференція відбудеться 8 вересня о 18:30 у приміщенні ТЦ «Дафі «Айсхолл». Учасники прес-конференції: Президент хокейного клубу "Харківські Акули" Валерій Середенко Головний тренер хокейного клубу "Донбас-2" Сергій Петров Тренер хокейного клубу "Сокіл" Василь Бобровников Головний тренер хокейного клубу "Беркут" Дмитро Марковський  Президент Харківської обласної федерації хокею Іван Ковальов

Харків прощається з Олександром Сергійовичем Барсегяном

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сповіщає, що 7 вересня на 83-му році життя помер відомий український режисер, директор -головний режисер Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна, народний артист України, професор, академік Академії педагогічних наук України, почесний громадянин м. Харкова Барсегян Олександр Сергійович.

У вересні буде завершений ремонт ділянки київської траси до повороту на Дніпропетровськ

З минулого тижня дорожні служби приступили до робіт з реконструкції дороги Київ - Харків - Довжанський. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, до 15 - 20 вересня планується закінчити 11 кілометрів дороги, в даний час готові вже 7,5 км. «Ця ділянка триватиме до повороту на Дніпропетровську трасу. Вона з'єднається з тією трасою, яка була відремонтована в попередні роки, і буде єдиний комплекс реконструйованої дороги від Харкова до Дніпропетровська», - зазначив заступник губернатора.

Вищі навчальні заклади будуть забезпечені студентськими квитками до 15-20 вересня

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, питання видачі студентських квитків буде вирішене найближчим часом. «У мене є певні гарантії чиновників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України про те, що до 15-20 вересня питання видачі студентських квитків для вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації на території Україні буде закрито», - підкреслив Євген Савін.

У цьому році знову популярні спеціальності лікарів, економістів та юристів. Євген Савін

Вступна кампанія закінчилася, і вузи набрали достатню кількість першокурсників. Всі державні вузи виконали державне замовлення, і набрали студентів і на контрактну, і на заочну форму навчання. Про це повідомив в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, цього року знову популярні спеціальності лікарів, економістів та юристів, менш популярними стали фізика, математика, деякі технічні спеціальності.  

До кінця року завершиться оновлення Вовчанської центральної районної лікарні. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав з робочою поїздкою Вовчанський район. Під час поїздки було проінспектовано хід ремонтних робіт в операційному блоці, створення реанімаційних палат, відновлення роботи операційної в приймальному відділенні, завершення робіт зі створення дитячої консультації та підготовку рентген-кабінету центральної районної лікарні, яка виконує функцію міжрайонного медичного центру.

До уваги журналістів! Акредитація!

Представникам ЗМІ, які 10 вересня будуть висвітлювати Х етнофестиваль «Печенізьке поле», необхідно акредитуватися до 15:00 9 вересня за телефонами: 700-03-31 та 700-17-49.

Архів документів