Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулося засідання обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства

19 вересня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбулося засідання обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства. У ході засідання були розглянуті питання про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03.08.2010 №417 «Про створення обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства» та щодо стану дотримання законності при виданні головами районних державних адміністрацій розпоряджень із земельних питань.

В Харківській області укладено контракт щодо утилізації меланжу

Як повідомив 20 вересня в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації командир військової частини А-2136 м. Шевченково підполковник Олександр Ніколаєв, на сьогоднішній день вже укладено міжнародний контракт №926/02 щодо надання послуг утилізації меланжу. «Згідно плану виконання утилізації меланжу, в додаток до міжнародного контракту, встановлені терміни відвантаження меланжу з військової частини А-2136. Розпочнеться вивіз 07.12.2011 року, а завершиться 19.05.2012 року, - повідомив він. - Всього буде проводитись 7 циклів вивозу меланжу, за які буде вивезено 4 832 тонни. Остатня партія меланжу в 322 тони буде переміщена у військову частину А-2791 у м. Біла Церква та до Національного космічного агентства України». 

Вакцини для планової імунопрофілактики почали надходити. Олександр Толстанов

Як наголосив сьогодні в ході відеоконференцзв'язку заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, з вакцинацією мешканців Харківщини проблем не буде. «Керівництво Харківської області та міста завжди було на передових позиціях щодо медицини і розуміло питання необхідності імунопрофілактики. І на сьогоднішній день я з упевненістю можу сказати про те, що вакцини для планової імунопрофілактики почали надходити», - підкреслив він.

Відбулася відеоконференція на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями»

20 вересня в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Толстанова на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей.  У Харківській студії був присутній начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, а також представники громадських організацій та ЗМІ.  

Чотири райони Харківської області отримали шкільні автобуси від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

Сьогодні у Києві відбулася урочиста церемонія передачі ключів від першої партії шкільних автобусів представникам відділів освіти районних державних адміністрацій. Чотири автобуси отримала Харківщина. Вони працюватимуть у Красноградському, Чугуївському, Лозівському та Первомайському районах. Всього цього року за програмою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Харківська область отримає 10 шкільних автобусів.

Інноваційний розвиток є пріоритетним для України. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у проекті державного бюджету України на наступний рік уряд заклав 17,3 млрд. грн. на фінансування інноваційно-інвестиційних програм.  «Інноваційний розвиток національної економіки та всієї держави є пріоритетним напрямком. Сьогодні Україні доводиться змагатися з країнами-конкурентами, що розвиваються швидкими темпами, тому у нас досить жорсткі часові рамки на виконання цього завдання. Наука та наукові інноваційні високотехнологічні розробки повинні стати пріоритетом для держави, передумовою для ривка в соціально-економічному розвитку країни. Роль держави тут - виступити своєрідним модератором, налагодити конструктивний діалог між великим бізнесом і наукою, стимулювати бізнес інвестувати в інновації, тобто об'єднати науку і виробництво», - сказав Юрій Сапронов.

Зарубіжні партнери чекають від нас зрозумілих правил гри. Юрій Сапронов

«Дерегуляція економіки, впровадження зрозумілого для іноземного інвестора досвіду роботи з державними установами і зведення контактів з бюрократією до мінімуму – ось чого чекають він нас зарубіжні партнери, які розглядають Харківщину як місце для можливого ведення бізнесу. Це норма в усьому цивілізованому світі, що влада не ставить бізнесу палиці в колеса, не вимагає поборів і хабарів, не «кошмарить» податками і непотрібними дозвільними процедурами. І інвестор дивується, коли приходить в Україну, і бачить, що тут ця норма не працює. Але Україна семимильними кроками рухається в цьому напрямку – напрямку дерегуляції та спрощення життя інвестору, тому що не бажає, як раніше, залишатися на низових позиціях рейтингу країн, в яких зручно і вигідно вести бізнес, що   складається Всесвітнім банком», – сьогодні зазначив заступник губернатора Юрій Сапронов.

На розвиток Харківської області у 2011 році було виділено значно більше коштів, ніж у попередні роки

У цьому році Харківська область отримала значно більше коштів з державного бюджету, ніж у попередні роки. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час прямої телефонної лінії газети «Вечірній Харків». «Сьогодні Харків і область вже отримали фінансування від Кабміну в розмірі близько 500-600 мільйонів гривень на всі проекти без урахування Євро. Хіба можна ці суми зіставити з обсягами 2009 року, коли максимальне фінансування від уряду всіх галузей - охорони здоров'я, ЖКГ, освіти - становило близько 1,5 млн. гривень на півторамільйонне місто? Завдяки цьому у нас з'явилися нові дороги - і в місті, і в області; ми закупили медтехніку - на 75 мільйонів у минулому році і на 60 мільйонів в цьому; робимо ремонти в школах, будуємо дитячі сади. Коли я приїжджаю, наприклад, в ту ж Кегичівку, і бачу новий, побудований з нуля дитячий сад - у мене серце радіє. Нові дитячі садки ми будемо відкривати і в Богодухівському, і в Харківському районах - всього по області і в Харкові близько 40 установ. Тільки до кінця року у нас з'явиться нових садів і груп майже на 900 діточок, не враховуючи вже відкритих», - зазначив губернатор.

Відкрилося музичне відділення Первомайської дитячої школи мистецтв

У Палаці культури «Хімік» м. Первомайський відбулося святкове відкриття музичного відділення Первомайської дитячої школи мистецтв. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та мер м. Первомайський Сергій Теплицький. «Сьогодні у нас знакова подія – ми присутні на відкритті Первомайської дитячої школи мистецтв у нових приміщеннях. Школа, історія якої відраховується з 60-х – 70-х років минулого століття, сьогодні відкриває двері для своїх вихованців у відремонтованих приміщеннях, повністю підготовлених до того, щоб розвивати таланти наших дітей», – підкреслив заступник губернатора, вітаючи присутніх з початком нового навчального року.

Євген Савін привітав лозівчан з Днем міста

Заступник голови облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови обласної ради Олена Олешко привітали лозівчан із днем ​​міста та 68-ю річницею визволення від фашистських загарбників. «Обличчя міста, насамперед, визначають люди, їхні справи і вчинки. Лозова впевнено дивиться в майбутнє, у неї прекрасні перспективи. Місто з кожним днем ​​змінюється все більше і більше. А це означає, що у міста все більше можливостей не тільки для розвитку, але і для поліпшення якості життя та зростання добробуту городян», - зазначив Євген Савін.

В ХОДА обговорять стан додержання законодавства у сфері земельних відносин

21 вересня 2011 року о 11:00 у Малій залі Будинку Рад відбудеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету з порядком денним: «Про стан додержання законодавства у сфері земельних відносин». Пряму трансляцію засідання буде здійснювати телеканал ХОД ТРК. 

Михайло Добкін у м.Києві візьме участь у нараді з питань цивільного захисту

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у м.Києві візьме участь у зборах керівного складу центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році, визначення основних завдань у зазначеній сфері на 2012 рік та підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років. Засідання відбудеться під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 20 вересня, о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр-т. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою: "Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів (питання оптимізація мережі). Організація роботи з молодими фахівцями" о 15:45 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації з питань: 1. Про хід підготовки забезпечення техногенної безпеки на підприємствах і об’єктах енергетичної, теплопостачальної, газової галузей, житлово-комунального господарства, освіти, науки та медицини до роботи в осінньо-зимовий період. 2. Стан забезпечення техногенно-екологічної безпеки на військових арсеналах та складах Харківської області. 3. Забезпечення безпеки при перевезенні залізничним та автомобільним транспортом небезпечних речовин. 4. Про профілактику отруєння дикорослими грибами. 5. Про стан радіаційної безпеки та захисту персоналу і населення на спеціалізованих підприємствах Харківської області, поводження з радіоактивними відходами і радіаційного моніторингу об’єктів довкілля та шляхи його вдосконалення

Ми свідомо пішли на те, щоб проводити Слобожанський ярмарок щороку на новому місці. Михайло Добкін

«Ми свідомо пішли на те, щоб проводити Слобожанський ярмарок щороку на новому місці. Це колосальне свято, свято культури і творчості, масові народні гуляння, плюс ще можна придбати за хорошою ціною продукти харчування або товари народного творчості. Та атмосфера, яка там панує, вона все заряджає позитивною енергією», - зазначив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, немає жодної проблеми в тому, що Слобожанський ярмарок сьогодні не проходить у місті Харкові, де він не проводиться з 2006 року. Географія ярмарку буде набагато ширше, ніж тільки площа Свободи.

Такої людини як Владика Никодим на Слобожанщині не було сотні років. Михайло Добкін

«Сотні років на Слобожанщині не було такої людини як Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим, і я навіть не знаю, коли на нашій рідній землі знову з'явиться людина, що має такий авторитет, вплив і мужність. Адже, фактично, Владика Никодим дуже сильно вплинув на подальший розвиток православ'я в Україні. Це було зроблено в Харкові. Тільки Господь і Владика Никодим знали, чого це йому коштувало тоді. Нам у житті дуже сильно пощастило, що ми змогли слухати його проповіді, розмовляти з ним. Остаточно ми зрозуміємо ступінь втрати тільки після закінчення певного часу. Зараз ми ще самі не розуміємо, що відбулося», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Сьогодні Україна жорстко відстоює свої інтереси по всіх векторах взаємовідносин. Михайло Добкін

На відносини України і Російської Федерації не вплинуть газові суперечки. Про це 19 вересня в ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ці питання складні, тому що Україна вголос заявила про відстоювання своїх національних інтересів. Сьогодні ми можемо сміливо говорити про те, що українська політика існує, а Україна жорстко відстоює свої інтереси по всіх векторах взаємовідносин. Я не сумніваюся, що переговори про ціну за російський газ увінчаються успіхом, і буде знайдено прийнятне рішення як для України, так і для Росії», - підкреслив керівник Харківської області.  

Кращий рейтинг - це та довіра, яку має влада в окремому регіоні. Михайло Добкін

Як зазначив під час програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, довіра харків'ян і жителів області до керівництва регіону - це найкращий показник роботи влади.  «Кращий рейтинг - це та довіра, яку має влада в окремому регіоні. Ми проводили соціологічне дослідження, згідно з яким люди висловлюють точку зору, що життя потрібно змінювати на краще, що зміни необхідні. І найголовніше, що більшість респондентів відповідають, що вони готові чекати змін. І головне, чого хоче переважна більшість наших земляків, - щоб не були згорнуті реформи. Це означає, що люди в них вірять, що люди сподіваються, що по їх завершенню життя буде краще, і добробут багатьох родин у нас покращиться», - підкреслив голова області. 

Правила повинні бути однаковими для всіх, і чим раніше всі це зрозуміють, тим швидше буде наведено порядок в країні. Михайло Добкін

«Боротьба з тіньовими зарплатами, з підприємствами, які мінімізують податки, створення сприятливого інвестиційного клімату, а також створення нових робочих місць - це величезний ресурс для збільшення обсягу наповнення дохідної частини бюджету», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

В Україні ведеться боротьба з корупцією

«Я неодноразово говорив, що всі контролюючі органи в нашій країні з якогось часу перестали працювати на попередження порушення, і працювали винятково як караючий меч. Більше того, я впевнений, що багато хто, бачачи, що відбувається порушення, чекали, коли воно здійсниться, для того, щоб мати можливість диктувати свої умови комерційній структурі», – заявив сьогодні в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на сьогоднішній момент в країні йде серйозна робота з дерегуляції, скасування величезної кількості актів, які були ухвалені радами всіляких рівнів. Кожен такий акт змушував структуру, що займається бізнесом, платити гроші за консультації, довідки та ін.

Показувати кращих із кращих в регіоні обов'язково необхідно. Михайло Добкін

В ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін відзначив, що Харківська область активно розвивається в різних напрямках. За його словами, в основі цього розвитку не тільки робота обласної влади, а й досягнення кожного окремого мешканця регіону. «Область розвивається, регіон не стоїть на місці. Життя, вносячи свої корективи в роботу всіх без винятку органів влади, підприємств будь-якої форми власності, ставить нові завдання, і ми зобов'язані бути готовими до їх вирішення. Але настає час підбивати підсумки, і кращих потрібно обов'язково виділити, щоб країна знала своїх героїв. Багато хто скептично ставиться до різних нагород і заохочень, але я вважаю, що показувати в регіоні кращих з кращих, хто досяг найкращих результатів на своїй роботі, обов'язково необхідно для підняття духу, для патріотичного виховання і в якості наочного прикладу для молоді»,- підкреслив голова області.

Кордон - не розділяючий фактор, а додатковий позитивний елемент співпраці. Михайло Добкін

«Нещодавно в Харкові відбулося перше засідання ради Єврорегіону «Слобожанщина» на рівні перших осіб. У ході засідання ми ухвалили Регламент ради та дирекції, затвердили емблему і виробили ряд серйозних пропозицій, - зазначив у ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Я вдячний губернатору Бєлгородської області і всій бєлгородській делегації, що вони приїхали з цікавими пропозиціями, які носять економічний характер. Ми зараз спробуємо знайти можливості в рамках існуючого законодавства, щоб створити таку інвестиційно привабливу зону на кордоні наших областей, де створимо певний бізнес-клімат для залучення інвестицій. Ми будемо для цього залучати засоби масової інформації, науку, а також провідних вітчизняних та зарубіжних бізнесменів».  

Трьом дітям проведені операції з імплантації штучного кришталика

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, трьом дітям, які мешкають в районах області, проведені операції з імплантації штучного кришталика. «Ми планували провести операції чотирьом дітям, але батьки одного з них відмовилися через те, що вони мають інші плани щодо лікування. Прооперовані діти почувають себе добре», - підкреслив Ігор Шурма.

В області розробляється програма кадрового забезпечення медичних установ

«Соціальна незахищеність медичної галузі приводить до відтоку кадрів. За орієнтовними розрахунками дефіцит лікарів в області складає близько 500 посад, і приблизно стільки ж – середнього медичного персоналу. Ми отримали звернення від міністра охорони здоров’я України з проханням розробити регіональну програму. Вона передбачає не тільки затвердження плану забезпечення медичними працівниками, але і їх соціальний захист», - зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У ХОДА вручили відзнаки Президента України - ювілейні медалі «20 років Незалежності України»

 Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбувся прийом з нагоди нагородження відзнаками Президента України - ювілейними медалями «20 років Незалежності України».   У церемонії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.  

Планується, що з 2012 року за забезпечення області вакцинами буде відповідати регіональна влада. Ігор Шурма

Ситуація із забезпеченням жителів Харківської області вакцинами та медикаментами, які передбачені в державних програмах, може бути виправлена, якщо за рішення цієї проблеми буде відповідати регіональна влада. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, в даний час 100% забезпечення вакцинами в Харківській області нема. В цьому році Міністерством охорони здоров’я не було проведено практично жодного тендеру, і тому в область не надходять лікарські засоби за всіма програмами, в тому числі вакцини для імунопрофілактики і медикаменти для кардіології та онкології.

Благодійний фонд «Розвиток України» планує виділити 2,5 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області. Ігор Шурма

«Сьогодні ми ведемо активний пошук партнерів, які нам дозволять залучити позабюджетні кошти на реалізацію соціальних програм. Нами були проведені переговори з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», і ми домовились про широкомасштабну співпрацю між облдержадміністрацією і цим благодійним фондом, - повідомив 19 вересня в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма. – Планується, що у 2012-2014 рр. область отримає близько 2,5 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби. Кошти будуть рівними пропорціями розподілятися на придбання для Харківської області лікарських препаратів, а також медичного обладнання, яке дозволить своєчасно діагностувати туберкульоз».

Харківська область святкує своє 246-річчя

У Харківській облдержадміністрації відбувся урочистий прийом голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова з нагоди 246-річчя Харківської області. «Нашій області виповнилося 246 років. Багато видатних людей присвятили своє життя служінню суспільству і країні. Багато хто з наших земляків золотими літерами вписували свої прізвища в історію розвитку та відродження нашого краю. Сьогодні Харківська область – потужний промисловий, культурний, сільськогосподарський центр, один з найпотужніших регіонів України, а частка Харківської області у ВВП країни дорівнює 6%. Я впевнений, що сьогоднішні трудівники готові гідно виконувати свій обов'язок і тримати на висоті планку трудових звершень, яку наші попередники підняли дуже високо», - підкреслив у своїй промові губернатор.

До 1 січня 2012 року при Обласній клінічній лікарні буде створено регіональний центр перинатальної допомоги

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за міжнародними нормативами в області повинно функціонувати 3 перинатальних центра. Зараз, за словами заступника голови ХОДА, в області функціонує перинатальний центр в пологовому будинку №4 з неонататологічним стаціонаром, а також Обласний перинатальний центр, який в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» створений на базі колишнього міського пологового будинку №5 м.Харкова, але для того, щоб він відповідав всім сучасним стандартам і почав повноцінно працювати потрібно близько 100 млн.грн. та 3-4 роки роботи.

Всі внутрішні роботи в обласному госпіталі інвалідів війни будуть завершені до кінця 2012 року. Ігор Шурма

До кінця 2011 року в обласному госпіталі інвалідів війни буде відкрито відновленні реанімаційні палати, операційний блок, центральну стерилізаційну лабораторію, відремонтований приймальний покій, а також другий поверх, де знаходяться хворі хірургічного профілю. Про це 19 вересня в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Проект госпіталю – не проект на один рік, бо там майже 30 років ніхто не робив жодного ремонту, - підкреслив Ігор Шурма. - Перші капіталовкладення ми почали робити минулого року, коли одноразового замінили 360 вікон і відремонтували майже 2000 метрів покрівлі. Крім того, був створений новий приймальний покій, бальнеологічне відділення, замінений ліфт та весь ліжковий фонд госпіталю».  

До кінця поточного року в області буде відкрито 5 нових операційних блоків, нова лікарня в Липцях та реанімаційне відділення в Обласній лікарні. Ігор Шурма

В Харківській області до кінця поточного року буде відкрито 5 нових операційних блоків. Про це 19 вересня в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У форматі створення єдиного медичного простору ми передбачали наближення до третього рівня медичної допомоги людям, які проживають у сільській місцевості, - зазначив Ігор Шурма. - Третій рівень медичної допомоги може надаватися лікарями обласних установ за наявності певних матеріально-технічних умов. Для того, щоб ця допомога була більш наближена до людей у районах, у 2010 році ми організували 10 міжрайонних центрів та відкрили операційний блок в Краснограді. Цього року ми відкриємо ще 5 таких операційних блоків у Вовчанську, Чугуєві, Мерефі, Валках та Куп’янську».  

Архів документів