Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Одесі завершився фестиваль "Молодь обирає здоров'я"

На початку вересня в Одесі на базі Дитячого центру «Молода гвардія» відбувся  IV-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». У фіналі фестивалю взяла участь 31 команда з усіх регіонів України. 

В’їзд великотоннажного транспорту на дорогу до бази «Металіст» біля с. Бабаї буде заборонено

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів виїзну нараду щодо ремонту дільниці дороги біля бази «Металіст» на під’їзді до с. Бабаї. Заступник губернатора зауважив, що на реконструкцію дороги було виділено з державного бюджету 7 млн. грн. Також було розглянуто питання щодо проїзду цією дорогою великотоннажного транспорту. В результаті було ухвалене рішення встановити на в’їзді на дорогу відповідні дорожні знаки, згідно з якими проїзд великотоннажного транспорту буде заборонено і автомобілі буде скерований в об’їзд.

Харківська облдержадміністрація перерахувала «Металісту» 7 млн. грн. для придбання двох дизель-генераторів

В рамках підготовки до Євро-2012 Харківська обласна державна адміністрація перерахувала 7 мільйонів гривень КП «ОСК «Металіст» для придбання двох дизель-генераторів. Наявність джерела енергопостачання на аварійний випадок дозволить стадіону наблизитися до першої категорії за енергозабезпеченням.

На ділянці дороги Київ-Харків-Довжанський розпочато ремонт моста через річку Сіверський Донець

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів виїзну нараду, присвячену ремонту моста через річку Сіверський Донець на трасі Київ-Харків-Довжанський. Як зазначив заступник губернатора, на ремонт даного об'єкту було виділено 12 млн. грн. За рахунок цих коштів планується провести заміну перехідною плити, тротуарних блоків, збільшити проїжджу частину до 7,5 м, покласти гідроізоляцію і нове покриття, відремонтувати деформаційні шви.Роботи на об'єкті виконує підрядник ВП «Міст-1».

Управління охорони здоров’я збирає інформацію про соціальні послуги, надані аптеками області

Для підготовки інформації до Міністерства охорони здоров`я України щодо впровадження та відкриття соціальних аптек в області Головне управління охорони здоров`я Харківської обласної державної адміністрації звертається до керівників діючих аптек державних/комунальних та інших форм власності щодо подання інформації про подані станом на 01.09.11 соціальні послуги для населення області. Інформацію просимо надавати за тел./факс 705-11-01 або на електронну пошту: uprpharmoda@ukr.net.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів України

У Києві розпочалося засідання Ради регіонів під головуванням Президента України Віктора Януковича. Участь у засіданні бере голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Найближчим часом ремонт доріг у Чугуєві завершиться. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відвідав з робочою поїздкою м. Чугуїв та перевірив стан робот з ремонту доріг комунальної власності. За його словами, найближчим часом ремонт доріг у Чугуєві завершиться. За рахунок виділених Чугуєву на ремонт доріг комунальної власності 6,619 млн.грн. планується відремонтувати 13 об’єктів. Як зауважив заступник губернатора, на 14 вересня повністю завершено роботи по 8 об’єктах: вул. Гагаріна, вул. Рози Люксембург, вул. Карла Либкнехта, вул. Леонова, вул. Харківській, вул. Есхарівській, вул. Робочій, вул. Кірова. В даний час ведуться роботи по вул. Каляєва та вул. Осинівській. Станом на сьогодні виконання становить 3922,0 тис. грн.

Валентин Дулуб провів нараду на Дергачівському полігоні ТПВ

Відбулася виїзна нарада на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів, яку провів заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У ньому взяли участь начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, перший заступник голови Дергачівської райдержадміністрації Геннадій Лазарєв, представники від Харківського міського виконавчого комітету та адміністрації Дергачівського полігону.

Подібної техніки роботи з візуальним рядом наш глядач ще не бачив. Володимир Миславський

«Сьогодні харківський глядач зміг побачити дуже рідкісний і маловідомий фільм, який випередив свого часу десятиліття. Завдяки начальнику Управління у справах преси та інформації Вікторії Маренич харків'яни змогли оцінити це творіння Михайла Кауфмана», - зазначив 14 вересня в рамках прем'єри фільму Михайла Кауфмана «Весной» в кінотеатрі ім. А.Довженка харківський кінокритик, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

Фестиваль «Харьковская сирень» - продовження добрих традицій українського кінематографа, які існують вже 115 років. Вікторія Маренич

«2 грудня 1896 року, коли видатний в той час фотограф Альфред Федецький провів перший публічний кіносеанс у Харкові, наше місто отримало певний статус в історії кінематографа. Саме з цього моменту можна відраховувати час народження і становлення українського кінематографа. Харків зробив вагомий внесок в сторінки історії кінематографа дореволюційного періоду, радянської та пострадянської епохи. Фестиваль «Харьковская сирень» - це продовження тих добрих традицій, які існують вже 115 років. Те, що ми сьогодні прийшли до меморіальної дошки Альфреду Федецькому, яка була встановлена під час фестивалю «Харьковская сирень» в 2010 році, це знак того, що в Харкові пам'ятають тих, хто закладав основи кінематографа», - зазначила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Багато культурних ниточок веде до Харкова. Юрій Янко

На церемонії урочистого покладання квітів до пам'ятної дошки фотографу Альфреду Федецькому на будівлі Харківської обласної філармонії з нагоди Дня українського кінематографу виступив директор і головний диригент філармонії Юрій Янко. Він зазначив, що до Харкова, до будівлі по вул. Римарській, 21 веде багато культурних ниточок - тут було вперше показано кіно, і тут же пройшли перші музичні прем'єри. «Нам дуже приємно, що саме в нашому залі відбувся перший публічний кіносеанс, і я бажаю нам усім щоб ми, нарешті, побачили в Харкові проспект і вулицю Альфреда Федецького, вулицю Варвари Каринської, щоб ми все пам'ятали, тому що у нас немає майбутнього, якщо ми не пам'ятаємо минулого»,- подчеркнул Юрий Янко.

Цей рік став переломним в розвитку тваринницької галузі Харківщини. Віталій Алексейчук

Сьогодні у Харківській державній зооветеринарній академії відбулася ІІІ обласна спеціалізована виставка «Ефективне тваринництво Харківщини». На ній було презентовано високоякісне обладнання, новітні технології відгодівлі тварин, комбіновані корми тощо. З експозицією ознайомився заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Я сподіваюся, що коли-небудь день першого публічного кінопоказу в Харкові стане днем ​​українського кіно. Володимир Миславський

Виступаючи на церемонії урочистого покладання квітів до пам'ятної дошки фотографу Альфреду Федецькому з нагоди Дня українського кінематографу, кінокритик – член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський висловив сподівання, що одного разу день першого публічного кінопоказу в Харкові стане Днем української кінематографії.

Віталій Алексейчук привітав Харківську державну зооветеринарну академію зі 160-річчям

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди 160-річчя Харківської державної зооветеринарної академії. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Завдяки Харківській державній зооветеринарній академії нам поступово вдається вирішити кадрове питання з молодими спеціалістами на селі. Звісно, для того аби випускник не вагався в тому, куди йому після закінчення академії йти працювати, своє вагоме слово повинні сказати і керівники сільгосппідприємств та фермерських господарств. Тобто, вони за всебічної допомоги держави повинні створити молодим спеціалістам всі необхідні умови і постійно зміцнювати соціальну інфраструктуру сіл, щоб людям жилося не гірше, ніж, приміром, в райцентрі. І ми до цього обов'язково прийдемо», – зазначив Віталій Алексейчук, звертаючись до присутніх.

У Харкові почали працювати молокомати

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, в Харкові почали працювати молокомати (автомати з розливу молока). Два таких автомата встановлені біля ринку на вул. 23-го Серпня та біля супермаркету «Клас» на Олексіївці.

Ми не маємо права відмовити в публічній інформації. Василь Хома

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома повідомив, що станом на 13 вересня в обласну державну адміністрацію надійшло 305 запитів на надання публічної інформації, на 189 з них інформація надана, 7 знаходяться в роботі, 96 направлено за належністю, по 13 відмовлено в наданні інформації.

При вступі на державну службу людина повинна уникати конфлікту інтересів. Василь Хома

З 1 липня набрав чинності закон про протидію та запобігання корупції. Цим законом введені в дію положення про загальні правила поведінки держслужбовців - це розділ 3, який регулює відносини, пов'язані з конфліктами інтересів. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

В рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбувся прем'єрний показ кінострічки Михайла Кауфмана «Весной»

14 вересня в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» в кінотеатрі ім. Довженка відбувся прем'єрний показ кінострічки Михайла Кауфмана «Весной» після її реконструкції. «Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» ми демонструємо вам фільм Михайла Кауфмана «Весной». Режисер Михайло Кауфман був незаслужено забутий, але сьогодні ми відновимо справедливість і покажемо харківському глядачеві цю гідну кінострічку, - підкреслила начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. - У проект «Харьковская сирень P.S.» ми з задоволенням включаємо все, що не може в собі вмістити основна програма кінофестивалю. За рік перерви між фестивалями ми постараємося познайомити харківського глядача з багатьма цікавими кінороботами, з акторами, з режисерами і з багатьма забутими іменами».

Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому з нагоди Дня українського кінематографу

Сьогодні біля будівлі Харківської обласної філармонії відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки видатному фотографу, одному з перших кінематографістів Російської імперії Альфреду Федецькому з нагоди Дня українського кінематографу. У церемонії взяли участь: начальник Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, кінокритик-член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко,а також представники засобів масової інформації.

16 - 17 вересня в Змієві відбудеться Великий Слобожанський ярмарок

Харківська облдержадміністрація, реалізуючи принцип рівних можливостей доступу населення районів і міст до найбільшого ярмарку в області, продовжує традицію виїзних варіантів Великого Слобожанського ярмарку. 16, 17 вересня 2011 року в місті Змієві Харківської області у десятий раз відбудеться Великий Слобожанський ярмарок. У ярмарку візьмуть участь представники всіх районів і міст Харківської області та сусідніх областей України, делегації з країн ближнього і далекого зарубіжжя. Усього в роботі ярмарку візьмуть участь близько 200 суб'єктів господарювання і майстрів народної творчості, більше 25 творчих колективів районів і міст області.

Василь Хома взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів області

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома взяв участь у координаційній нараді керівників усіх правоохоронних органів області. В ході наради розглядалися питання про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення правопорядку в області, особливу увагу було звернуто на боротьбу з економічною, організованою злочинністю і на боротьбу з корупцією. За підсумками наради були намічені конкретні заходи, які спрямовані на підвищення якості боротьби зі злочинністю та корупцією, і вони повинні бути втілені в життя до кінця 2011 року.

Валентин Дулуб відвідав Люботин з робочою поїздкою

Під час робочої поїздки до м. Люботин заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб оглянув водопровідно-каналізаційне господарство міста, системи теплопостачання та перевірив виконання ремонтних робіт на дорогах. Зокрема він оглянув водозабірні споруди по вул. Підгірній, котрі надають свої послуги 5-7 тисячам населення у північній частині міста та с. Водяне. Дулуб відзначив, що даний водозабір працездатний, оснащений 2 новими котлами, що дасть змогу економити 25-30% електроенергії та зменшить тарифи населення. Проте було зроблено зауваження за незадовільний стан прилеглої території, котра знаходиться під охороною. Для виправлення ситуації було дано певний час.

Ми зробимо все, щоб забезпечити наші хлібозаводи борошном та виконати умови Меморандуму про непідвищення цін на хліб. Віталій Алексейчук

«Ми відповідальні за продовольчу безпеку в області, тому ми повинні зробити все, щоб забезпечити наші хлібозаводи борошном, щоб виконати умови меморандуму про непідвищення цін на хліб», - підкреслив 14 вересня в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» Харківського обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 

Валентин Дулуб відвідав з робочою поїздкою м. Мерефа Харківського району

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відвідав з робочою поїздкою м. Мерефа Харківського району, де ознайомився із станом підготовки господарчого комплексу до нового опалювального сезону та благоустроєм міста. В ході робочої поїздки заступник губернатора відвідав котельню, котра обслуговує Мереф'янську центральну районну лікарню, та з’ясував, що до опалювального сезону 2011-2012 р.р. котельня та теплові мережі готові на 100%.

До уваги журналістів!

Оголошується акредитація на участь у висвітленні заходів під час Великого Слобожанського ярмарку. Акредитація проходить за телефонами: 700-03-31, 700-17-49 до 15:00 15 вересня.

Тваринництво не може бути збитковим. Віталій Алексейчук

«Сьогодні є велика підтримка сфери тваринництва з боку держави. 50% будівництва молочних комплексів, свиноферм, птахоферм відшкодовує держава. Вперше за роки незалежності нашої країни є велика підтримка цієї сфери також з боку обласного бюджету», - зазначив 14 вересня в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» Харківського обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, тваринництво не може бути збитковим, бо це не тільки молоко та м'ясо, але і органічні добрива. «В Європі всі сьогодні хочуть їсти тільки все натуральне - чистий продукт на чистих кормах, а це значить, що треба вирощувати корма на органічних добривах», - зазначив він.

Площа посівів озимих культур складе 515 тис.га

«Настає час посіву озимих культур. Цього року ми плануємо посіяти 515 тис.га озимих культур. Ми маємо достатній запас насіння. Поставлене завдання буде виконано - збільшимо площу посівів на 25 тис.га. Крім того, губернатором поставлене завдання збільшити посіви жита, щоб задовольнити потребу області та не купувати в інших регіонах. Це завдання також буде виконане. Площі посівів планується збільшити в 4 рази – до 50 тис.га», - повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

В цьому році для потреб жителів області планується отримати 134 тис. тонн цукру. Віталій Алексейчук

В Харківській області розпочалось збирання цукрових буряків. Про це 14 вересня в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» Харківського обласного державного радіо повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  «Цукровий буряк треба зібрати на площі 40,5 тис. га, а це вдвічі більше, ніж у минулому році, - зазначив Віталій Алексейчук. - На базі Савінського цукрового заводу ми плануємо провести семінар. Ще рік тому ніхто не вірив, що завод буде працювати, а сьогодні ми вже його будемо запускати та проводити семінар».  

Відбулося друге кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років

13 вересня в Харківській райдержадміністрації відбулося друге кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років   під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба. Були розглянуті питання про виконання доручень за результатами проведення виїзних штабів. В даному засіданні взяли участь всі члени обласного штабу, голови Харківської, Богодухівської, Краснокутської, Коломацької, Дергачівської, Золочівської райдержадміністрацій, міський голова м.Люботин, їх заступники, а також представники комунальних служб і різних підрозділів даних районів та міста.

Михайло Добкін в Москві бере участь в урочистому заході з нагоди 20-ї річниці незалежності України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні бере участь в урочистому заході з нагоди 20-ї річниці незалежності України, який відбувається у Москві. Захід організований Посольством України в Російській Федерації. В ході урочистостей заплановано привітання перших осіб від української та російської сторін, демонстрація фотовиставки «Україна. Етапи становлення незалежності», а також виступи Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського та Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди».

Архів документів