Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кордон - не розділяючий фактор, а додатковий позитивний елемент співпраці. Михайло Добкін

«Нещодавно в Харкові відбулося перше засідання ради Єврорегіону «Слобожанщина» на рівні перших осіб. У ході засідання ми ухвалили Регламент ради та дирекції, затвердили емблему і виробили ряд серйозних пропозицій, - зазначив у ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Я вдячний губернатору Бєлгородської області і всій бєлгородській делегації, що вони приїхали з цікавими пропозиціями, які носять економічний характер. Ми зараз спробуємо знайти можливості в рамках існуючого законодавства, щоб створити таку інвестиційно привабливу зону на кордоні наших областей, де створимо певний бізнес-клімат для залучення інвестицій. Ми будемо для цього залучати засоби масової інформації, науку, а також провідних вітчизняних та зарубіжних бізнесменів».  

Трьом дітям проведені операції з імплантації штучного кришталика

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, трьом дітям, які мешкають в районах області, проведені операції з імплантації штучного кришталика. «Ми планували провести операції чотирьом дітям, але батьки одного з них відмовилися через те, що вони мають інші плани щодо лікування. Прооперовані діти почувають себе добре», - підкреслив Ігор Шурма.

В області розробляється програма кадрового забезпечення медичних установ

«Соціальна незахищеність медичної галузі приводить до відтоку кадрів. За орієнтовними розрахунками дефіцит лікарів в області складає близько 500 посад, і приблизно стільки ж – середнього медичного персоналу. Ми отримали звернення від міністра охорони здоров’я України з проханням розробити регіональну програму. Вона передбачає не тільки затвердження плану забезпечення медичними працівниками, але і їх соціальний захист», - зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У ХОДА вручили відзнаки Президента України - ювілейні медалі «20 років Незалежності України»

 Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбувся прийом з нагоди нагородження відзнаками Президента України - ювілейними медалями «20 років Незалежності України».   У церемонії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.  

Планується, що з 2012 року за забезпечення області вакцинами буде відповідати регіональна влада. Ігор Шурма

Ситуація із забезпеченням жителів Харківської області вакцинами та медикаментами, які передбачені в державних програмах, може бути виправлена, якщо за рішення цієї проблеми буде відповідати регіональна влада. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, в даний час 100% забезпечення вакцинами в Харківській області нема. В цьому році Міністерством охорони здоров’я не було проведено практично жодного тендеру, і тому в область не надходять лікарські засоби за всіма програмами, в тому числі вакцини для імунопрофілактики і медикаменти для кардіології та онкології.

Благодійний фонд «Розвиток України» планує виділити 2,5 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області. Ігор Шурма

«Сьогодні ми ведемо активний пошук партнерів, які нам дозволять залучити позабюджетні кошти на реалізацію соціальних програм. Нами були проведені переговори з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», і ми домовились про широкомасштабну співпрацю між облдержадміністрацією і цим благодійним фондом, - повідомив 19 вересня в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма. – Планується, що у 2012-2014 рр. область отримає близько 2,5 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби. Кошти будуть рівними пропорціями розподілятися на придбання для Харківської області лікарських препаратів, а також медичного обладнання, яке дозволить своєчасно діагностувати туберкульоз».

Харківська область святкує своє 246-річчя

У Харківській облдержадміністрації відбувся урочистий прийом голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова з нагоди 246-річчя Харківської області. «Нашій області виповнилося 246 років. Багато видатних людей присвятили своє життя служінню суспільству і країні. Багато хто з наших земляків золотими літерами вписували свої прізвища в історію розвитку та відродження нашого краю. Сьогодні Харківська область – потужний промисловий, культурний, сільськогосподарський центр, один з найпотужніших регіонів України, а частка Харківської області у ВВП країни дорівнює 6%. Я впевнений, що сьогоднішні трудівники готові гідно виконувати свій обов'язок і тримати на висоті планку трудових звершень, яку наші попередники підняли дуже високо», - підкреслив у своїй промові губернатор.

До 1 січня 2012 року при Обласній клінічній лікарні буде створено регіональний центр перинатальної допомоги

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за міжнародними нормативами в області повинно функціонувати 3 перинатальних центра. Зараз, за словами заступника голови ХОДА, в області функціонує перинатальний центр в пологовому будинку №4 з неонататологічним стаціонаром, а також Обласний перинатальний центр, який в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» створений на базі колишнього міського пологового будинку №5 м.Харкова, але для того, щоб він відповідав всім сучасним стандартам і почав повноцінно працювати потрібно близько 100 млн.грн. та 3-4 роки роботи.

Всі внутрішні роботи в обласному госпіталі інвалідів війни будуть завершені до кінця 2012 року. Ігор Шурма

До кінця 2011 року в обласному госпіталі інвалідів війни буде відкрито відновленні реанімаційні палати, операційний блок, центральну стерилізаційну лабораторію, відремонтований приймальний покій, а також другий поверх, де знаходяться хворі хірургічного профілю. Про це 19 вересня в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Проект госпіталю – не проект на один рік, бо там майже 30 років ніхто не робив жодного ремонту, - підкреслив Ігор Шурма. - Перші капіталовкладення ми почали робити минулого року, коли одноразового замінили 360 вікон і відремонтували майже 2000 метрів покрівлі. Крім того, був створений новий приймальний покій, бальнеологічне відділення, замінений ліфт та весь ліжковий фонд госпіталю».  

До кінця поточного року в області буде відкрито 5 нових операційних блоків, нова лікарня в Липцях та реанімаційне відділення в Обласній лікарні. Ігор Шурма

В Харківській області до кінця поточного року буде відкрито 5 нових операційних блоків. Про це 19 вересня в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У форматі створення єдиного медичного простору ми передбачали наближення до третього рівня медичної допомоги людям, які проживають у сільській місцевості, - зазначив Ігор Шурма. - Третій рівень медичної допомоги може надаватися лікарями обласних установ за наявності певних матеріально-технічних умов. Для того, щоб ця допомога була більш наближена до людей у районах, у 2010 році ми організували 10 міжрайонних центрів та відкрили операційний блок в Краснограді. Цього року ми відкриємо ще 5 таких операційних блоків у Вовчанську, Чугуєві, Мерефі, Валках та Куп’янську».  

20 вересня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

20 вересня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета - встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-00-24 з 14.00 до 16.00.

Спорт в Харківській області буде процвітати і набирати обертів. Євген Кафельников

Після нагородження переможців турніру з гольфу на Кубок Михайла Добкіна, учасник команди-чемпіона, відомий тенісист Євген Кафельников зазначив, що обласна влада багато уваги приділяє розвитку спорту. «Найголовніше, що спорт в Харківській області буде процвітати і набирати обертів», - підкреслив він. За його словами, Superior Golf Club має потужну інфраструктуру, аналогів якій в Україні немає, і рівень клубу ще зросте, коли тут з'явиться повноцінне 18-луночне поле. У свою чергу гольфіст Марк Ніколс заявив, що йому було приємно грати цей турнір на харківському полі. «Я тут вперше, але напевно не в останній раз», - зауважив спортсмен.

У Харкові відбувся гольф-турнір на Кубок Михайла Добкіна

16-18 вересня в Superior Golf Club відбувся Кубок Михайла Добкіна з гольфу. У ньому взяли участь найсильніші гольфісти Україні (Київ, Луганськ, Харків), Росії (Москва, Старий Оскол), Великобританії та Австралії - всього 13 команд. У 2009 році цей турнір проходив у Харкові під назвою Кубка мера, а в 2010 році отримав нову назву. Кубок Михайла Добкіна розігрувався у форматі Scramble серед команд з 4-х осіб. Також в рамках гольф-турніру були проведені індивідуальні змагання у форматах Stableford і Stroke Play.

Події дня

Сьогодні, 19 вересня о 13:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. К. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми на тему "Відкриття перинатального центру". В 14:00 у малому залі Будинку Рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня Харківської області. О 16:00 у малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом та церемонія нагородження відзнакою Президента України - ювілейною медаллю "20 років незалежності України".

Слобожанщина простилася з Митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом

Сьогодні в Свято-Благовіщенському соборі Харкова відбулася Божественна літургія та чин архієрейського поховання митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Літургію провів керуючий Московської єпархією, митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій. Проводити Владику Никодима в останню путь прийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голови райдержадміністрацій, депутати обласної та міської рад, керівники правоохоронних органів, вищих навчальних закладів та інших установ і організацій Харкова та області, а також десятки тисяч харків'ян.

Головне багатство Харківщини - її жителі. Юрій Сапронов

16 веренся у ході церемонії нагородження переможців Великого Слобожанського ярмарку заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов звернувся до присутніх зі словами: «Вітаю вас ще раз з підбиттям підсумків збиральної кампанії в нашій області. Цього року Харківщина домоглася серйозних успіхів. Сьогодні, за підсумками збиральної кампанії ранніх зернових, Харківська область знаходиться на 4 місці в Україні. Цю славу принесло Харківщині її головне багатство - люди! Низький вам уклін і спасибі за те, що ви робите для нашої рідної області», - підкреслив він.

Зміївський район отримав Гран-прі Великого Слобожанського ярмарку 2011 року

В ході Великого Слобожанського ярмарку відбулася церемонія нагородження переможців та учасників. Нагороди вручили заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та заступник голови обласної ради Людмила Давидова. Дипломом вищого ступеню за вагомий внесок в організацію, проведення Великого Слобожанського ярмарку 2011 року та за кращу експозицію, а також Гран-прі ярмарку отримав Зміївський район. Дипломами вищого ступеню та головними призами ярмарку нагороджені Богодухівський та Вовчанський райони.

На Великому Слобожанському ярмарку ми краще пізнаємо чим славні і сильні наші райони. Сергій Авершин

«Зараз пора збирання врожаю, заготівлі на зиму овочів і фруктів, тому для людей дуже важливо мати можливість придбати продукцію безпосередньо у сільгоспвиробників. А для самого сільгоспвиробника важливо показати себе», - заявив під час Великого Слобожанського ярмарку начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, багато сільгосптоваровиробників не займаються рекламою, тому що у них немає на це можливості, часу або фінансів, а на подібних заходах їх досягнення можуть бути представлені дуже широкій аудиторії.

Увага! Пряма трансляція!

Завтра, 17 вересня, о 9:00 у прямому ефірі обласного державного телебачення і 7-го каналу розпочнеться трансляція Божественної літургії та чину архієрейського поховання митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, які відбудуться в Свято-Благовіщенському соборі.

Наша перемога належить усім жителям Зміївського району. Євген Мураєв

Голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв в ході церемонії нагородження переможців Великого Слобожанського ярмарку зазначив: «Ми вдячні всім, хто взяв участь в організації цього чудового свята.Другий рік поспіль наш район отримує премію Гран-прі за кращу експозицію ярмарку, - зазначив він. - Ця перемога була дуже складною, тому що експозиції всіх районів були дуже сильні й насичені. Сьогоднішня перемога належить усім жителям Зміївського району. Найголовніше, що ми працюємо не тільки на результати власних районів, але й на результат всієї області. Такі заходи необхідні нашій області, щоб ми розуміли свою єдність, що є запорукою нашого майбутнього, яке ми передамо нашим дітям».  

У місті Лозова розпочала роботу книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

16 вересня у День міста Лозова та 68-ї річниці визволення Лозівщини від фашистських загарбників, в місті відкрилась пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», ініційована головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним і управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації.  

Відбулося третє кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до зими

У Вовчанської районної державної адміністрації під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба відбулося третє кущова засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років повиконання доручень за результатами проведення виїзних штабів. В даному засіданні взяли участь всі члени обласного штабу, голови Вовчанської, Великобурлуцької, Дворічанської, Печенізької, Шевченківської, Чугуївської, Куп'янської райдержадміністрацій, міський голова м. Куп'янськ, перший заступник Чугуївського міського голови, а також представники комунальних служб і різних підрозділів даних районів та міст.

У ці дні розпочинається велике єднання двох українських міст – Львова та Харкова. Михайло Цибалюк

«Я сьогодні маю велику честь щиро вітати всіх слобожан. Львів і Харків - це прекрасні міста, в яких хочеться жити. Хотілося б, щоб ми більше пізнавали один одного, щоб ми пишалися тими хорошими традиціями, що є у кожному українському місті. Я хотів би, щоб за ці 2 дні розпочалося велике єднання двох європейських, українських міст – Харкова та Львова. Хай допоможе нам в цьому Господь», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк під час церемонії відкриття днів Львова у Харкові.

Великий Слобожанський ярмарок – приклад того, як у цьому краї вміють працювати, відпочивати і святкувати. Михайло Цимбалюк

«Від імені державної влади Львівщини щиро вітаю вас на цьому прекрасному святі. Це приклад того, як Слобожанщина вміє працювати, відпочивати і святкувати», - зазначив під час церемонії відкриття Великого Слобожанського ярмарку голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк. Він нагадав, що у минулому році Львівщина і Харківщина підписали угоду про міжрегіональну співпрацю. «Це приклад того, як мають дружити дві великі українські області, як мають співпрацювати між собою всі галузі економіки, культури, та різні форми господарювання. Сьогоднішній ярмарок – це гідний приклад того, як кожен район може влаштувати таке свято», – підкреслив львівський губернатор.

Дні Львова у Харкові - це конкретні кроки на шляху єднання міст і регіонів України. Михайло Добкін

16-17 вересня в Харкові відбуваються Дні Львова. В їх урочистому відкритті, що відбулося сьогодні на майданчику біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенко, взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник міського голови Харкова Ігор Терехов та заступник міського голови Львова Василь Косів. «У західного міста Львова і східного Харкова багато спільних рис. Обидва міста є потужними промисловими, науковими, освітніми і культурними центрами України. Львів визнано культурною столицею України, а Харків був її першою столицею. Роль приймаючих міст чемпіонату Європи з футболу 2012 року нас об’єднала і наклала особливу відповідальність. Ми представляємо Україну. Від вражень про Львів і Харків залежить сприйняття України зарубіжними гостями чемпіонату», - зазначив у своєму виступі Михайло Добкін.

Великий Слобожанський ярмарок - це традиція показувати досягнення і поважати працю людей, які прославляють рідний край. Михайло Добкін

«Сьогодні в рамках святкування Дня Харківської області відбувається ювілейний Х Великий Слобожанський ярмарок. Відроджена колись Євгеном Кушнарьовим традиція показувати після збору врожаю всі досягнення області, пишатися ними, поважати працю людей, які прославляють рідний край, - все це стало невід'ємною частиною Слобожанського ярмарку. Сьогодні буде багато чудових заходів. Тут є багато почесних гостей, які приїхали розділити з нами цю радість. Я не сумніваюся, що ми на високому рівні проведемо все, що запланували», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час церемонії відкриття Великого Слобожанського ярмарку.

У Харкові триває міжнародний турнір з парашутного спорту на точність приземлення «Кубок Дружби»

З 15 по 18 вересня у м. Харкові на базі Харківського АК ТСО України аеродрому «Коротич» буде проходити міжнародний турнір з парашутного спорту на точність приземлення «Кубок Дружби».  Метою проведення міжнародного турніру є розвиток парашутного спорту, визначення найсильніших спортсменів-парашутистів авіаційних організацій та подальше зростання спортивної майстерності.

Команда Харківської державної зооветеринарної академії посіла 2 місце у Польсько-Українському футбольному турнірі «Студєвро-2012»

З 8 по 14 вересня 2011 року в містах Познань, Гданськ, Вроцлав та Варшава (Польща) відбувся Польсько-Українській футбольний турнір університетських команд «Студєвро-2012». В турнірі взяли участь 16 студентських чоловічих команд України та Польщі, які представляли приймаючі міста чемпіонату з футболу «Євро-2012». На даних змаганнях в м. Гданськ Слобожанщину представляли команди Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківської державної зооветеринарної академії.

У Змієві розпочав свою роботу Великий Слобожанський ярмарок

16 вересня в місті Зміїв Харківської області розпочав свою роботу десятий Великий Слобожанський ярмарок, приурочений до святкування Дня Харківської області. Слобожанський ярмарок розмістився в центрі міста Зміїв. У ньому беруть участь представники усіх районів і міст Харківської області, близько 200 суб'єктів господарювання та майстрів народної творчості, більше 25 творчих колективів, представники сусідніх областей України та делегації з країн ближнього і далекого зарубіжжя.

Слобожанщина сумує через непоправну втрату

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть видатного церковного і громадського діяча, почесного громадянина Харківської області та м. Харкова, керуючого Харківською єпархією, Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима.

Архів документів