Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Впровадження енергозберігаючих технологій на Харківщині буде заохочуватися

«Впровадження енергозберігаючих технологій залежить від прямої зацікавленості керівників підприємств. Буде справедливо, якщо в наступному році ми в обласному та районних бюджетах закладемо кошти на компенсацію кредитної ставки тим підприємствам, які будуть брати кредити на придбання обладнання для заміни неефективних енергоємних агрегатів, вузлів та іншого устаткування», - зазначив у ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області буде створено Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

У Харківській області планується створити Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування за прикладом «Смарагдового містечка», яке є в Славенську Донецької області. Про це сьогодні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Держпідприємства Харківської області розрахувалися за спожите тепло на 103,7%

Рівень розрахунків за спожите тепло за час опалювального сезону 2010/2011 рр. об'єктами, які фінансуються з державного бюджету, становить 103,7%. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, незважаючи на те, що в цілому по області рівень розрахунків установ, які фінансуються з державного бюджету, вище 100%, залишається непогашеною заборгованість окремих організацій, яка складає 853 тис. грн. Борги за попередні роки мають Липковатівський аграрний коледж, військові частини Чугуївського гарнізону, установи Міноборони та МВС в місті Харкові.

В області збільшилася кількість прийомних сімей. Ігор Шурма

Станом на 1 вересня 2011 року на території області 801 дитина виховуються у 52 дитячих будинках сімейного типу та 289 прийомних сім’ях. Протягом 8 місяців 2011 року кількість дитячих будинків сімейного типу збільшилася на 3, прийомних сімей – на 18. До зазначених сімейних форм виховання передано 79 дітей. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Практично всі райони і міста Харківської області забезпечили на 100% оснащення підприємств області приладами обліку теплової енергії і води

Практично всі райони і міста Харківської області забезпечили на 100% оснащення підприємств області приладами обліку теплової енергії і води. «Сьогодні ми можемо вже не відволікатися на вирішення цієї проблеми, а готуватися до нового, не менш складного етапу, який зажадає від нас виключно організаційної роботи, а фінансову сторону візьме на себе держава. У наступному році виділяються колосальні кошти на оснащення абонентів приладами обліку, а наша з вами завдання буде полягати в тому, щоб ці прилади були встановлені», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Майже 80% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають у сімейних формах виховання

Як повідомив в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з 4927 дітей, які мають правовий статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, 1081 дитина (21,9%) виховуються в умовах державних закладів, решта - 3846 (78,1%) – у сімейних формах виховання.

В області зменшилася кількість дітей, які мають статус сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ігор Шурма

Станом на 1 вересня 2011 року в області налічується 4927 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом року кількість дітей цих категорій зменшилася на 117 осіб. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Найкраща ситуація щодо розрахунків за оренду земельних паїв в Харківській області у Барвінківському, Первомайському, Золочівському та Близнюківському районах

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, на сьогоднішній день найкраща ситуація щодо розрахунків за оренду земельних паїв в Харківській області у Барвінківському, Первомайському, Золочівському та Близнюківському районах. «В середньому по області маємо 55,9%, і це краще, ніж в середньому по Україні, але це все таки не той показник, на який можна було розраховувати при цьогорічному врожаї», - заявив Віталій Алексейчук.  

При формуванні регіонального запасу зерна необхідно враховувати не тільки чисельність населення району, а й кількість орних земель. Михайло Добкін

В ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення переглянути механізм формування регіонального запасу зерна. На його думку, при створенні регіонального запасу зерна необхідно враховувати не тільки чисельність населення району, а й кількість орних земель, оскільки в ряді потужних промислових районів досить велике населення, але мало посівних площ, і такі регіони не в змозі забезпечити великий урожай.

До наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області не підвищиться. Михайло Добкін

До наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області не підвищиться. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  «У Харківській області виконано завдання по наповненню регіонального та аграрного фондів продовольчим зерном. Це завдання виконано нерівномірно усіма районами області, але за рахунок передовиків ми маємо цей 101%, - зазначив Михайло Добкін. - Це дає мені сьогодні право ще раз сказати, що до наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області не підвищиться».  

В Харківській області регіональний запас продовольчого зерна сформовано на 101,9%

У ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук доповів щодо формування регіональних запасів продовольчого зерна. За його словами, Кабінет Міністрів України затвердив для Харківської області обсяги формування регіональних ресурсів продовольчого зерна врожаю 2011 року в розмірі 100 тис. тонн. За регіональні ресурси, тобто шляхом укладання договорів і реалізації зерна хлібопекарським підприємствами, заготовлено 78,6 тис. тонн продовольчого зерна на загальну суму 125,9 млн. грн. Законтрактовано для продажу Аграрному фонду 23,3 тис. тонн зерна на суму 57 млн. грн. Разом це складає 101,9 тис. тонн на загальну суму 182,9 млн. грн.

30 вересня у Харкові відбудеться Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

30 вересня о 10.00 у Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Цього року у Форумі візьмуть участь понад 300 учасників з 35 країн світу. Основним партнером Форуму виступає всесвітньо відома компанія, лідер у сфері консалтингу «PricewaterhouseCoopers». Участь у Третьому міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» також візьмуть американський інвестиційний фонд «SigmaBleyzer», Американська торгова палата, група компаній «Shell», компанія «Nestle», ЄБРР, Європейська бізнес-асоціація та інші. Підтвердили присутність на Форумі посли КНР, В'єтнаму, Хорватії, тимчасовий повірений Естонії, Литви, Словенії, дипломати Великобританії, Нідерландів, Польщі та інших країн.

У найближчі дні розпочнеться теплопостачання установ соціальної сфери

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, у найближчі дні почнеться теплопостачання установ соціальної сфери: пологові будинки, лікарні, школи, дитсадки і т.д. «Як тільки погодні умови дозволять нам це зробити, робота з включення опалення буде розпочата без якихось зволікань», - підкреслив Михайло Добкін.

30 вересня на стадіоні «Металіст» відбудеться прес-конференція з нагоди урочистого відкриття Всеукраїнської Молодіжної Асамблеї 2011

30 вересня о 16:00 у конференц-залі стадіону «Металіст» відбудеться прес-конференція з нагоди урочистого відкриття Всеукраїнської Молодіжної Асамблеї 2011. Її організовано за підтримки Посла Доброї Волі Червоного Хреста України 2010-2012 р.р. Марко Девіча. До участі у прес-конференції запрошено представників місцевих органів влади, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Московської регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста та товариства Червоного Хреста України.

Харківщина вивчить досвід Донецької області по роботі з керівниками підприємств-боржників за послуги ЖКГ

Сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення вивчити досвід сусідніх областей по роботі з підприємствами-боржниками за послуги ЖКГ, зокрема Донецької області. «Необхідно розробити систему, при якій жоден керівник підприємства, де є борги за послуги теплопостачання, водопостачання та електропостачання, не зможе отримати дозвіл на виїзд з країни. Так робиться в усьому цивілізованому світі: борги є, залишайся в країні і працюй над тим, як їх ліквідувати. Якщо підприємство має борги, то керівник не має права їхати за кордон. Це стосується госпрозрахункових підприємств, керівників підприємств, які фінансуються з держбюджету і місцевих бюджетів», - підкреслив Михайло Добкін.

В НУА відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Учитель перед ім'ям твоїм ...», присвячений Дню Вчителя

30 вересня о 16.30 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Учитель перед ім'ям твоїм ...», присвячений Дню Вчителя. Напередодні Дня вчителя в актовій залі ХГУ «НУА» зберуться ветерани освіти - заслужені вчителі та директори шкіл міста Харкова, кращі представники викладацького корпусу Харківської вищої школи.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру

У Будинку рад розпочалося спільне засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. Перед початком засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Бабиного Яру, а також віддали шану митрополиту Никодиму. Пам'ять жертв Бабиного Яру вшановується 29 вересня. Саме в цей день 1941 року в урочищі на околиці Києва почалися масові розстріли мирного населення і військовополонених. Тільки в перші два дні було розстріляно близько 34 тисяч євреїв - майже все єврейське населення Києва. Згідно з різними підрахунками, в 1941-1943 роках у Бабиному Яру фашистські окупанти розстріляли від 70 до 200 тисяч людей - євреїв, циган, радянських активістів, підпільників, членів ОУН, порушників комендантської години та інших.

Події дня

Сьогодні, 29 вересня, о 10:00 у великій залі Будинку рад розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Про стан розрахунків споживачів за комунальні послуги". 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 28 липня 2011 року "Про оснащення підприємств – виробників теплової енергії, надавачів послуг з централізованого тепло- і водопостачання та багатоквартирних будинків засобами обліку і регулювання води та теплової енергії". 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Підсумки збирання ранніх зернових культур в господарствах Харківської області та формування регіонального запасу продовольчого зерна". 4. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Про підсумки виконання бюджету області за І півріччя 2011 року". 5. Про стан виконання програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на 2010-2014 роки по Харківській області. 6. Забезпечення оптимальних умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Харківській області. 7. Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних закладів та збереження культурної спадщини. О 15:00 у Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (Пушкінська, 88) розпочнуться урочисті заходи з нагоди святкування Дня працівників освіти 

Відбувся семінар «Практика застосування податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців»

28 вересня 2011 о 17.00 в приміщені зали засідань Держпрому (пл. Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх) Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з представниками робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ та ХОМО «Союз молодих підприємців» проведено безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу за темою: «Практика застосування податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців»

Держкомтелерадіо висловив подяку Михайлу Добкіну за сприяння проведенню 16-18 серпня VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку

Державний комітет телебачення і радіомовлення України висловив голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну щиру подяку за сприяння проведенню VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку 16-18 серпня 2011 року. «Завдяки Вашій підтримці  VII Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок отримала позитивні відгуки як організаторів заходу, так і видавців, журналістів, письменників та численних гостей. Форум продемонстрував досягнення вітчизняного книговидання, сприяв утвердженню української книги на міжнародному книжковому ринку, взаємовигідному співробітництву у книговидавчій галузі», - йдеться у вітальному листі.

Сьогодні ми маємо яскравий приклад плідної взаємодії двох країн, в основі якої - взаєморозуміння, повага, діалог. Василь Хома

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового Інтернет – центру в Харківській державній науковій бібліотеці ім. Короленка, приуроченій до Всеукраїнського дня бібліотек та 125 – річчя заснування Харківської державної наукової бібліотеки.

Урядове завдання з енергозбереження ми виконаємо достроково. Михайло Добкін

На одному з останніх засідань уряду Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив облдержадміністраціям розробити п'ятирічний план з впровадження на комунальних об'єктах енергозберігаючих технологій. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що область впорається з поставленим завданням раніше терміну, повідомляє УКРІНФОРМ. "Ми зробимо раніше. Зараз проводиться системна робота, розпочата на підприємствах Харкова ще 4 роки тому. Тепер вона переноситься на підприємства Харківської області. У чому вона полягає? Наприклад, наше головне підприємство по подачі тепла до будинків харків'ян і жителів Харківської області (Харківські теплові мережі) кілька років працює за Кіотським протоколом і вже зуміло залучити мільйони євро на переоснащення застарілого обладнання", - розповів керівник області.

Агропромислова фірма «Савинська» розпочала виробництво цукру

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук і учасники обласної наради з питання збирання та переробки цукрових буряків ознайомилися з роботою ВАТ «Агропромислова фірма «Савинська». У 2009 - 2010 р.р. ВАТ "Савинський цукровий завод" не функціонував у зв'язку з відсутністю цукрових буряків в достатній кількості. У 2011 році завод знову почав працювати. «Цукровий завод почав працювати з 17 вересня. До теперішнього часу він вже прийняв 39 тис. тонн цукрових буряків, з яких переробив 23 тис. тонн і виробив 2 тис. тонн цукру», - повідомив директор агрофірми Віктор Коваленко.

Облрада і облдержадміністрація приділяють ветеранам максимум уваги. Ігор Шурма

Сьогодні в малій залі Харківського національного академічного театру опери і балети відбулись урочистості з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку і Дня ветерана. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови Харківської облради Людмила Давидова привітали із святом присутніх у залі, а також вручили державні нагороди і почесні відзнаки облдержадміністрації та обласної ради. «З нагоди вашого свята перед усім зичу вам міцного здоров’я. Все, що відбувається сьогодні, те, чого ми досягли, – все це завдяки вам. В юнацькі і зрілі роки ви, віддаючи свою душу і тіло, виходили на роботу і працювали, мріяли збудувати таку державу, де було б комфортно жити вашим дітям, онукам і правнукам, - зазначив у своїй вітальній промові Ігор Шурма. – Ті люди, які зараз працюють у владі, намагаються віддати свою шану і данину вам. Нам дуже хочеться зробити так, щоб у такий скрутний фінансовий час якось полегшити долю ветерана. Сьогоднішній день має бути для вас світлим і ясним, нести вам тепло, усмішку і радість».

Цукровим заводам області необхідна технічна модернізація. Віталій Алексейчук

28 вересня учасники обласної наради з питання «Збирання цукрових буряків та переробка їх на цукрових заводах в сезон виробництва 2011 року» ознайомились з роботою ПАТ «Балаклійське хлібоприймальне підприємство», оглянули техніку та організацію збирання цукрових буряків. В ході ознайомлення з роботою ПАТ «Балаклійське ХПП» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук наголосив на необхідності закупівлі сучасної техніки та модернізації виробництва.  

Робота з організації безпеки об'єктів і заходів у рамках Євро-2012 вже ведеться. Анатолій Шевцов

На даний момент в Харківській області ведеться активна робота з підготовки всіх об'єктів Євро-2012 до чемпіонату. Зокрема, мова йде про безпеку гостей і учасників Євро-2012, а також харків'ян у ході всіх заходів на кожному з об'єктів.  «Робота щодо організації безпеки об'єктів і заходів в рамках Євро-2012 вже ведеться»,- підкреслив сьогодні під час засідання Регіонального міжвідомчого штабу з питань безпеки та правопорядку при Харківській обласній державній адміністрації виконавчий секретар штабу, заступник начальника ГУ по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Анатолій Шевцов.

Ми повинні бачити перспективу розвитку галузі цукроваріння в цілому по області мінімум на найближчі 5-10 років. Віталій Алексейчук

«Ми повинні знати перспективу кожного заводу, ми повинні бачити перспективу розвитку галузі цукроваріння в цілому по області мінімум на найближчі 5-10 років», – заявив у своєму заключному слові на нараді, присвяченій прибиранню та переробки цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, ефект від розширення площ посіву цукрових буряків буде нульовим, якщо цукор, вироблений на заводах області, виявиться не конкурентоспроможними на внутрішньому і зовнішньому ринках. Заступник губернатора зазначив, що в світі відбулися революційні зміни в питаннях цукроваріння, і Україна також стоїть на порозі впровадження технічних нововведень.

У Харківській області буде розроблено новий план-схему організації дорожнього руху

У Харківській області буде переглянуто план-схему організації дорожнього руху. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку, яке відбулося сьогодні в Харківській облдержадміністрації.  «На дорогах загальнодержавного значення є дорожні знаки, світлофори, направляючі пішохідні огорожі, але немає балансоутримувача, тому виникають певні проблеми з їх обслуговуванням», - зазначив заместитель председателя – руководитель аппарата ХОГА Василий Хома. Також він підкреслив, що до 1 березня 2012 року в Харківській області необхідно привести у належний стан всі технічні засоби організації дорожнього руху та вирішити питання постановки їх на баланс відповідних підприємств.  

Харківщина зобов'язана гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Віталій Алексейчук

Підводячи підсумки наради, присвяченої прибиранню та переробці цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відзначив ряд завдань і прогнозів розвитку бурякоцукрової галузі на 2012 і наступні роки. «Харківська область – це зона бурякосіяння, отже, ми зобов'язані гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Це 115 – 120 тис. тонн у розрахунку на рік. Крім того, певну частину цукру область повинна поставити в інші регіони, де умови для вирощування буряку менш сприятливі», – зазначив він.

Михайло Добкін взяв участь у святкуванні 20-ї річниці незалежності Республіки Вірменія

У Харкові відбулись урочистості з нагоди 20-ї річниці незалежності Республіки Вірменія. У святковому заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Вірменія в Україну Андранік Манукян, глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, архієпископ Григоріс Буніатян.

Архів документів