Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область посідає перше місце в Україні з освоєння державної субвенції на ремонт доріг

Про це під час ефіру програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, у цьому році на ремонт доріг Харківської область з держбюджету виділено 127,2 млн. грн. За ці кошти передбачається виконати ремонти на 126 об’єктах області. Перелік їх було розроблено, узгоджено та затверджено рішенням сесії Харківської обласної ради.

25 листопада 2011 року буде визначено 5 райдержадміністрацій Харківської області, в яких краща організована управлінська діяльність

Про це сьогодні у ході навчально-методичного семінару «Організація управлінської діяльності – форми, методи та технології» повідомив заступник голови ХОДА – керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, впродовж року співробітники апарату облдержадміністрації виїжджали до райдержадміністрацій, вивчали їхню роботу та надавали методичну допомогу по усіх напрямках діяльності райдержадміністрацій. Оцінку їхній роботі дадуть на селекторній нараді, що відбудеться 25 листопада 2011 року.

В області проведено велику роботу з приведення полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень до належного санітарного стану

Про це під час прямого ефіру програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. «У цьому році була проведена значна робота з приведення полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень до належного санітарного стану. Зараз вона продовжується. Уздовж автомобільних доріг на площі понад 500 га було приведено у належний стан біля трьох тисяч кілометрів узбіччя і лісозахисних смуг. Вивезено 8,5 тис. куб.м сміття, гілля та чагарнику», - сказав Роман Грива.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Печенізькому районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Печенізькому районі. На прийомі громадянами були порушені питання, повязані з отриманням державних актів на право користування земельними ділянками та паїв, розрахунків за зданий на цукрові заводи цукровий буряк, державною підтримкою в галузі тваринництва та нарощуванням поголів’я великої рогатої худоби. Заступник губернатора взяв вирішення питань на контроль.

Цього року Харківська область добре підготувалась до опалювального сезону

«Відповідно до розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна опалювальний сезон у Харківській області розпочався з 1 жовтня. Тоді було розпочато опалення соціальної сфери (шкіл та дитячих садочків) . Протягом трьох днів, з 1 по 3 жовтня, ми змогли забезпечити опалення у 87% об’єктів. З 15 жовтня в першу чергу ми забезпечили підключення до тепла об’єктів соціальної сфери, де у нас залишалось 13%. Потім вже почали подавати опалення до житлових будинків», - повідомив під час ефіру програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива.

Наступного року у Харківській області почнуть реалізовувати обласну Програму Інформатизації «Електронна Харківщина»

Головною метою Програми є розбудова інформаційного суспільства та регіональної складової електронної інформаційної системи «Електронний Уряд», удосконалення системи забезпечення місцевих органів влади повною й достовірною інформацією для підтримки процесів прийняття управлінських рішень, забезпечення інформаційних потреб громадян, суспільства та держави, сприяння соціально-економічному розвитку регіону шляхом впровадження сучасних та перспективних інформаційних технологій в усі сфери життєдіяльності регіону, створення умов для модернізації інформаційної інфраструктури. «Наступного року ми очікуємо, що з обласного бюджету будуть виділені перші кошти для того, щоб можна було почати реалізацію програми», - повідомив у ході навчально-методичного семінару у Дергачівській райдержадміністрації заступник голови ХОДА Василь Хома.

У Дергачівській райдержадміністрації відбувся навчально-методичний семінар «Організація управлінської діяльності - форми, методи та технології»

Сьогодні у будівлі Дергачівської районної державної адміністрації відбувся навчально-методичний семінар «Організація управлінської діяльності – форми, методи та технології». Мета проведення заходу - надання допомоги в покращенні професійної діяльності керівників апаратів райдержадміністрацій в ході ознайомлення з організацією діяльності Дергачівської райдержадміністрації. Це має сприяти інноваційним змінам у роботі апаратів, застосуванню кращого досвіду на місцях, оволодінню сучасними формами, методами і технологіями діяльності райдержадміністрацій. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА - керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома та керівники апаратів райдержадміністрацій.

Частота перевірок підприємств контролюючими органами знизилася

У рамках дерегуляції економіки в 2010 році знизилася частота перевірок підприємств контролюючими органами. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Якщо в 2004 році одне підприємство проходило в середньому дев'ять перевірок, то в минулому році їх кількість зменшилася до чотирьох. Хоча тривалість перевірок – а це в середньому 14 днів, занадто висока в порівнянні, наприклад, з Грузією – там перевірки тривають шість днів. Реформи в суспільстві набирають обертів, і думаю за 2011 рік результати покращаться», – зазначив він.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 8 листопада провів особистий прийом громадян в громадській приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника губернатора звернулося 15 осіб. Питання, які турбували мешканців Харкова та області, стосувалися надання матеріальної допомоги, лікування в обласних медичних установах, проведення операцій з приводу катаракти, отримання консультацій з різної тематики. Всі питання вирішені.

Роуд-шоу допоможе іноземним інвесторам звернути увагу на потенціал Харківщини

«Реакція світового співтовариства демонструє, що ми йдемо правильним шляхом, пропонуючи наші національні проекти «на експорт» світовим інвесторам в рамках роуд-шоу, яке проводить Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. Проекти, які представляє Харківська область - агрокластер «Село майбутнього», технополіс «П'ятихатки» та IT-парк «Інтеллектроніка» викликають значний інтерес, оскільки саме сфери сільського господарства та високих технологій називаються іноземними партнерами як перспективні для співробітництва. Роуд-шоу допоможе інвесторам звернути увагу на потенціал Харківщини, і після його завершення ми сподіваємося почути вже конкретні пропозиції», – прокоментував заступник губернатора Юрій Сапронов слова присутнього на одному з етапів роуд-шоу американського конгресмена Майкла Грімма, на думку якого Україна входить в п'ятірку найперспективніших економік світу.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 9 листопада, об 11:00 у Харківській академії неперервної освіти (вул. Пушкінська, 24) відбудеться відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка з нагоди Дня української писемності та мови. О 17:00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх), розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Особливості оформлення трудових відносин фізичних осіб-підприємців із найманими працівниками».

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю готується до виступів під час Днів культури України в Ізраїлі

Сьогодні у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулася репетиція Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю. Як розповів художній керівник ансамблю Борис Колногузенко, частина колективу (60 артистів) готується до поїздки та виступу на Днях культури України в Ізраїлі, які відбудуться 16-22 листопада. «Сталося так, що під час Х етнофестивалю «Печенізьке поле» наш виступ побачив Міністр культури та туризму України Михайло Кулиняк. Він вирішив, що такий відповідальний міжурядовий захід, як Дні культури України в Ізраїлі, буде, в першу чергу, включати в свою програму виступ нашого ансамблю», – підкреслив Борис Колногузенко.

Михайло Добкін та Анатолій Вінник підписали меморандум про взаємодію і співробітництво між ХОДА та обласною організацією «Союз Чорнобиль України» (доповнено)

8 листопада 2011 року підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Меморандум підписали голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Віннік.

Підписано меморандум про взаємодію і співробітництво між ХОДА Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Рижков підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між обласною державною адміністрацією та Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).  

10 листопада розпочнеться виставка робіт майстрів з художнього текстилю, скла та металу “На згадку про літо”

Організатор виставки - Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва (м.Харків, вул. Пушкінська, 62). В церемонії офіційного відкриття - 10 листопада 2011 року о 16.00 відбудеться театралізоване дійство та майстер-клас з батіку на тему «На згадку про літо».

Харківська область готова протистояти африканській чумі свиней

В даний час в ряді регіонів Російської Федерації виявлена ​​африканська чума свиней. У Харківській області цього захворювання немає, і вживаються всі заходи для того, щоб його збудник не потрапив на територію регіону. Це питання сьогодні обговорювалося на надзвичайній нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віталія Алексейчука, в якій взяли участь глави надзвичайних протиепізоотичних комісій в районах області, представники правоохоронних органів, управління МНС, харківського прикордонного загону та регіональної митниці. Африканська чума свиней не являє небезпеки для людини, але її наслідки для економіки області і всієї країни можуть бути катастрофічними. «На жаль, на сьогоднішній день вакцини від цієї хвороби немає, і вона не лікується, тому якщо не вжити жорстких заходів на території Україні, то втрати будуть непоправні. У разі виявлення хвороби повинне бути знищене все живе в радіусі 20 км від вогнища зараження: всі тварини, зерно та овочі. Це величезні збитки і для населення», – заявив Віталій Алексейчук.

Для забезпечення районів області молодими медичними фахівцями необхідно гарантувати соціальний пакет, що включає і житло

«Перш ніж вимагати, щоб молоді фахівці їхали в райони Харківської області, потрібно гарантувати соціальний пакет, що включає і житло. Тому ми зараз проводимо ряд заходів зі створення запасу відомчого житла», - зазначив у ході «прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Зокрема, словами заступника губернатора, в пос.Зачепилівка до кінця року на території лікарні будуть здані три квартири: одна трикімнатна і дві двокімнатні. У селі Ватутіне Новодолазького району буде введена в експлуатацію амбулаторія з трикімнатною квартирою площею більше 90 квадратних метрів. До Нового року буде також здана і амбулаторія з житлом для медпрацівників у селі Новоолександрівка Вовчанського району.

Талановиті діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування  запрошуються до участі в конкурсі «Щасливі долоні»

Міжнародний дитячий центр «Артек» починає відбір учасників VII Міжнародного конкурсу-фестивалю «Щасливі долоні». У конкурсі можуть взяти участь діти у віці від 9 до 16 років, які мають високі досягнення у навчанні, мистецтві та спорті.

У Харківській області зійшло 71,2% озимих

На полях Харківської області зійшло 71,2% озимих. Всього озимими культурами в регіоні засіяно 509 тис. га. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, 28% сходів зараз знаходяться в доброму стані, 30% – в задовільному.

Євген Савін вручив почесні нагороди Харківської облдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови обласної ради Олена Олешко з нагоди Дня працівника соціальної сфери вручили ряду співробітників соціальних служб Харківської області Почесні грамоти облдержадміністрації, Подяки голови ХОДА, а також Грамоти обласної ради. Євген Савін привітав нагороджених від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, подякував всім за роботу і професійне ставлення до справи. «Всі ви всі заслуговуєте найглибшої поваги і високої оцінки вашої праці», - підкреслив заступник голови ХОДА.

За 10 місяців харківські спортсмени вибороли 314 медалей

На різних чемпіонатах, Кубках світу та Європи, що проводилися впродовж цього року, спортсмени Харківщини зібрали вагомий «врожай» з 314 медалей: 116 золотих , 95 срібних, 103 бронзових.

Молодь Харківської області запрошується на змагання у міжнародній інтернет-грі «codebreakers.eu»

Під час польського головування в ЄС, самоврядне Велькопольське воєводство, у співробітництві з Управлінням ветеранів війни та жертв утискань у Варшаві, підготувало міжнародну інтернет-гру «codebreakers.eu», що буде офіційно представлена 10 листопада 2011 року в Познані. Дві найкращі команди з трьох осіб отримають можливість кинути виклик польським навесні 2012 року. Взяти участь у змаганнях запрошується і молодь Харківщини. «Ми глибоко переконані, що участь молоді Харківської області у змаганнях з міжнародної інтернет-гри «codebreakers.eu» створить можливість дізнатись більше про історію Велькопольщі та, у випадку перемоги, чого щиросердно бажаємо, особисто познайомитись з нашим регіоном та молоддю», - зазначено у листі голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну від Маршала Велькопольського воєводства Марека Возняка.

7-8 грудня у Вроцлаві відбудеться зустріч журналістів з представниками міст - господарів Євро 2012

7-8 грудня у Вроцлаві (Республіка Польща) щомісячне друковане видання Ргеss планує провести конференцію «Прес Євро 2012», присвячену підготовці міст-господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року до проведення заходу. Українські та польські журналісти зустрінуться з представниками міст - господарів Євро 2012. Конференція відбудеться під почесним патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща Маркіяна Мальського. Також заплановано презентацію туристичного потенціалу регіонів-господарів Євро 2012.

Тривають підготовчі роботи до реконструкції приміщення Регіонального перинатального центру

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 7 листопада відвідав Регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні, де перевірив хід виконання робіт з підготовки до реконструкції. За інформацією Ігоря Шурми, вже завершені конкурсні торги на проведення реконструкції. Договір з переможцем знаходиться в стадії підписання. В центрі проводяться підготовчі роботи до заміни мереж тепло-, водо- та енергопостачання. Крім того, досягнуто домовленостей з виробниками «чистих приміщень», підлогових покриттів, ліфтів щодо безперебійного постачання витратних та комплектуючих матеріалів після відкриття фінансування.

Студентів та  поварів кафе і ресторанів Харківського регіону навчать тонкощам приготування сучасних європейських страв

8 та 9 листопада 2011 року в рамках підготовки кафе, ресторанів до чемпіонату Євро-2012 з футболу та розвитку ресторанного бізнесу на базі Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (за адресою: вул. Клочківська, 202) будуть проходити майстер класи для студентів та поварів кафе та ресторанів. Проводити їх буде ректор Польської академії гостинності та туризму, доктор, шеф-кухар пан Роман Девід Таубер.

Призначений новий головний лікар Обласної клінічної дитячої лікарні №1

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив колективу комунального закладу охорони здоров’я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1 нового головного лікаря. Згідно з розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна на цю посаду призначена Оксана Піонтковська.

За п’ять років у Харківській області будуть відремонтовані усі дороги. Михайло Добкін

«Ми ухвалили для себе безальтернативне рішення протягом п'яти років якісно відновити дороги в нашому регіоні. Тим більше, що такий позитивний приклад вже був в Харкові. Ми знаємо як робити дороги, фахівці для цього є, необхідне обладнання та підприємства, які виготовляють всі необхідні матеріали для будівництва доріг, також є», - сказав губернатор Харківської області Михайло Добкін.

Передача нейродіагностичного обладнання лікарні швидкої та невідкладної допомоги - хороший приклад партнерства держави і бізнесу

Коментуючи акцію з передачі нового нейродіагностичного обладнання дитячому нейрохірургічному відділенню Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мєщанінова, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «Це хороший приклад партнерства держави і бізнесу. В Харківській області є багато прикладів такого співробітництва. Зокрема, це договори соціального партнерства, які укладені між владою, медичними установами та бізнесом. Це яскравий приклад того, що ми називаємо соціально відповідальним бізнесом. Часто бізнесмени у своїй діяльності переслідують тільки особисті інтереси, але дуже важливо, щоб люди, що досягли певних успіхів у бізнесі, пам'ятали про важливість соціальної спрямованості своєї діяльності та відповідальності перед територіальною громадою, що й було продемонстровано сьогодні».

Більшу частину коштів, передбачених на ремонт обласних доріг, наступного року направлять на ремонт доріг у містах областного значення

Про це сьогодні повідомив губернатор Харківщини Михайло Добкін. «Було ухвалено рішення більшу частину коштів, 2/3 грошей, які були спрямовані на обласні дороги, направити на ремонт доріг у містах обласного значення. Там дороги не ремонтувалися з часів Радянського союзу. Цього року ми вже виділили на них значну суму. Ця практика отримала дуже хороший резонанс в містах області. У наступному році ми ще раз направимо на ремонт доріг у містах обласного значення значну частину коштів, що надходить з державного та обласного бюджетів. Таким чином за два роки нам вдасться привести ці дороги в нормальний стан».

Харківська лікарня швидкої та невідкладної допомоги отримала нове обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і народний депутат України Олександр Фельдман передали дитячому нейрохірургічному відділенню Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова нейродіагностичну систему «Nicolet Endeavor CR», яка не має аналогів в Україні.

Архів документів