Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін задоволений станом справ у Зачепилівському районі

«Перебуваючи в Харкові неможливо побачити реальний стан справ у районах. Тому я часто виїжджаю в райони, щоб побачити як вони розвиваються і які у них є проблеми. З Зачепилівського району я їду з хорошими враженнями. Тут керівник, який здатний вирішувати складні завдання. За півтора року відкрито 3 дитячих садка, відремонтовано Будинок культури. У нас дуже великі плани щодо газифікації населених пунктів району, з відкриття дошкільних установ та будівництва спортивних об'єктів. Також відбулася плідна зустріч з жителями, які могли поставити всі питання, які їх турбують», - підбив підсумок своєї поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін подарував книги бібліотеці бердянського Будинку культури Зачепилівського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив бібліотеці Будинку культури в селі Бердянка Зачепилівського району набір книг, до якого увійшли видання про мистецтво, фантастика, дитяча та пригодницька література – більше 60 книг. У числі інших губернатор подарував бібліотеці книгу знаменитої французької актриси, Почесного президента фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» Мілен Демонжо «Животные в моей жизни». Бібліотекою користується приблизно 500 читачів, вона обслуговує 4 населених пункти. Фонд бібліотеки налічує 11 тисяч примірників. Останній раз він поповнювався у 2007 році.

Михайло Добкін зустрівся з жителями Зачепилівського району

В ході робочої поїздки в Зачепилівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав відремонтований Будинок культури в селі Бердянка. У ньому губернатор області зустрівся з місцевими жителями. «Радий, що є можливість в цьому теплому і відремонтованому клубі поговорити про те, що зроблено, про намічені плани на майбутнє та обговорити існуючі проблеми. У квітні цього року ми відвідували цей клуб. Тоді його стан залишав бажати кращого. Сьогодні ми сидимо абсолютно в іншому приміщенні, яке відповідає всім вимогам. Саме в таких приміщеннях, а не в холодних і розбитих, повинні проводити час жителі району», - сказав Михайло Добкін.

Троє звільнених глав РДА будуть працювати на інших посадах

Відповідаючи на питання журналістів, під час брифінгу за результатами поїздки в Зачепилівський район, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін так прокоментував звільнення глав трьох районних державних адміністрацій: «Я неодноразово заявляв, що ми будемо вдосконалювати кадровий склад на всіх рівнях. У кожному районі, де були звільнені керівники, були свої причини для цього. У той же час, ми побачили, що призначення нового керівника посилить роботу районної влади. Всі троє колишніх глав РДА будуть працювати на інших посадах. Зокрема, двоє з них залишаться в системі територіальних представництв органів державної влади».

В Краснограді відновлено газопостачання котелень, які опалюють об'єкти соціальної сфери

«У Краснограді при проведенні робіт з розбирання будівлі через необережність робітників був пошкоджений газопровід високого тиску. У результаті цього без тепла залишилися школи, дитячі садки, лікарні, житлові будинки. У Красноград виїхав перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Там був створений оперативний штаб, розроблений чіткий план дій зо усунення наслідків», – заявив під час брифінгу за результатами робочої поїздки в Зачепилівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він повідомив, що станом приблизно на 16:00 відновлено газопостачання тих котелень, які опалюють об'єкти соціальної сфери.

У Краснограді ведуться термінові відновлювані роботи з ліквідації аварійної сітуації

10 листопада 2011 року о 9 год. 25 хв. в м. Красноград Харківської області на розі вулиць Лермонтовськой та Щучки під час виконання будівельних робіт сторонніми організаціями було пошкоджено надземний металевий газопровід високого тиску. За інформацією управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА, без газу залишилось 4955 споживачів багатоквартирних будинків та 6768 споживачів приватного сектору м. Красноград. Крім того, від газопостачання було відключено 12 котельних міста, які забезпечують теплом соціальну сферу (школи, лікарні, дитячі садки) та побутових споживачів.

У Харківській області затверджені єдині стандарти оформлення землевпорядної документації

Відбулося засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства під головуванням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми. Робоча група розглянула та затвердила єдині стандартні зразки документації із землеустрою, методичні рекомендації щодо їх розробки та зразки обмінного файлу (XML).

Вітчизняні будматеріали все впевненіше замінюють імпортну продукцію

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Дерегуляція та імпортозаміщення в будівництві».

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Зачепилівському районі

Протягом робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян. В ході прийому до губернатора Харківщини звернувся Малоорчицький сільський голова з приводу газифікації села. На його звернення Михайло Добкін відповів, що наступного року село Малий Орчик Зачепилівського району буде включено в програму газифікації населених пунктів області. Відповідно, на це будуть виділені необхідні кошти.

До 20 листопада 2011 року в кожному районі Харківської області буде створена комісія з розгляду питань, пов'язаних з узгодженням документації із землеустрою

Про це главам райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома на нараді зі створення районних комісій з розгляду питань, пов'язаних з узгодженням документації із землеустрою. «Протягом десяти днів необхідно, щоб були створені постійно діючі комісії, затверджено положення та склади цих комісій. Склад комісій ми розділили на дві частини. Перша: постійний склад - туди входять представники підрозділів земельних ресурсів, СЕС, архітектури, екології та відділу культури. Друга частина - ті територіальні органи чи представники територіальних органів, які будуть погоджувати проекти відводів землі, якщо це стосується водного та лісового фонду», - сказав Василь Хома.

Михайло Добкін вручив Зачепилівській центральній районній лікарні сертифікат на придбання рентген-апарату

Протягом робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та перший заступник голови облради Олена Олешко оглянули приміщення рентген-кабінету центральної районної лікарні, де був проведений ремонт та підготовчі роботи до встановлення рентген-устаткування. Михайло Добкін вручив Зачепилівській ЦРЛ сертифікат на придбання сучасного нового цифрового рентген-апарату на 2 робочих місця вартістю 749,7 тис. грн.

Відкрито відомче житло для співробітників Зачепилівської центральної районної лікарні

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті відомчого будинку з квартирами для лікарів в Зачепилівському районі. Також в церемонії брали участь голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та перший заступник голови облради Олена Олешко. Будинок розташований на території Зачепилівської центральної районної лікарні. Для співробітників закладу призначено 3 квартири – 1-кімнатна, 2-кімната і 3-кімнатна. За словами Михайла Добкіна, відомче житло відкривається в Харківській області вперше за довгий час.

Михайло Добкін взяв участь у відкритті ясел-садку «Сонечко» у Зачепилівському районі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко та заступник голови ХОДА Євген Савін взяли участь в урочистостях з нагоди відновлення роботи дошкільного навчального закладу «Сонечко» Леб’язької сільської ради Зачепилівського району Харківської області. Ясла-садок «Сонечко» розпочинає свою діяльність після капітального ремонту приміщення. З 1970 по 1998 рік у будівлі розташовувався колгоспний дитсадок, який відвідувало близько 50 дітей. Тринадцять років заклад не працював у зв’язку з відсутністю коштів на утримання, але протягом останніх років гостро стала потреба мешканців села у відновленні роботи дитячого садка, адже на території Леб’язької сільської ради на даний час проживає близько 100 дошкільнят. 

Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою в Зачепилівському районі

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою в Зачепилівському районі. Протягом візиту він відкриє відбудований дошкільний навчальний заклад «Сонечко» Леб’язької сільської ради, візьме участь в урочистому відкритті відомчого будинку з квартирами для лікарів, огляне приміщення центральної районної лікарні, облаштоване для рентген-кабінету, і відвідає урочистості та святковий концерт з нагоди презентації оновленого Бердянського сільського будинку культури. Також Михайло Добкін проведе особистий прийом громадян і приділить увагу проблемам зачепилівців.

Громадська рада при Харківській облдержадміністрації повинна бути активним учасником в створенні сильного громадянського суспільства

«Президент України поставив дуже складне, амбітне, але вирішуване завдання - побудова в Україні сильного громадянського суспільства. А це неможливо без сильної економіки, самостійної зовнішньої політики та реформування по усіх напрямах. Все це сьогодні створює дуже складний фон в суспільстві. Але, я вам хочу сказати, що ми не стоїмо на місці, ми рухаємося. Не завжди з тією швидкістю, з якою хотілося б. Але, в плані зміни економічної ситуації зараз робиться дуже багато кроків. Я думаю, що ми всі з вами будемо свідками серйозних структурних змін у нашому житті», - сказав на зустрічі з представниками Громадської ради при ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Представник Громадської ради буде включений до складу колегії ХОДА

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з активом Громадської ради при ХОДА губернатор Харківської області Михайло Добкін, до складу колегії облдержадміністрації буде включений представник Громадської ради. «Я пропоную делегувати 1 представника Громадської ради до колегії облдержадміністрації з обов'язковим правом ротації його через 3 міс., щоб люди, які представляють різні напрями роботи ради, могли протягом року брати участь у засіданнях колегії. Це дасть вам можливість оперативного доступу до всіх документів колегії на стадії підготовки, а також брати участь у засіданні колегії з правом голосу і виступу, щоб довести думку ради», - підкреслив Михайло Добкін.

В роботі Громадської ради не повинно бути політики

«Я прошу і далі не вносити в роботу ради політику – у нас стільки майданів для цього, що ми завжди зможемо знайти місце, де нам схрестити списи, а тут залишиться чистий майданчик, де будуть обговорюватися інтереси територіальної громади. Вона у нас велика. Будь-яке найскладніше дискусійне рішення, яке буде тут прийнято, ми зможемо донести до людей набагато легше, ніж якщо воно буде прийнято просто владою, і скажуть: зробили не так, як треба, а так, як захотіли. Іноді зовні це так виглядає, але якщо заглянути всередину і розібратися, причини прийняття рішення зовсім інші», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, закриваючи засідання Громадської ради при ХОДА.

У Харківській області створять регіональну програму «Підтримка розвитку громадянського суспільства»

Про необхідність створення програми «Підтримка розвитку громадянського суспільства» на зустрічі з активом Громадської ради при ХОДА розповів заступник голови Громадської ради при ХОДА Тарас Фастівець. За його словами, реалізація подібної програми, з одного боку, дозволить інституціям громадянського суспільства вдосконалити свої спроможності, більш чітко зрозуміти свої можливості. З іншого боку, реалізація подібної програми дозволить вдосконалити державне фінансування.

Члени Громадської ради при ХОДА підвищують свій рівень кваліфікації

Виступаючи в ході засідання Громадської ради, президент Фонду місцевої демократії Ольга Мірошник наголосила, що при раді функціонує школа. «Ми не всі досвідчені в Громадській раді, але для того, щоб ми знали, як робити громадську експертизу, як правильно працювати з документами, ми проводимо навчання. Ми назвали її Школа для Громадської ради. У нас вже відбулося перше заняття. Там ми будемо розглядати, як готуються проекти рішень, як готуються постанови, як готується громадська експертиза, і все інше, що стосується діяльності Громадської ради», – зазначила вона.

Велосипедисти Харківщини завершили сезон чемпіонатом з велокросу

5 та 6 листопада в харківському училищі фізкультури та спорту №1 відбувся чемпіонат області з велокросу. Заключний у цьому сезоні чемпіонат області з велоспорту зібрав 111 спортсменів із спортивних шкіл Харкова, Куп'янська, і Золочева, які залежно від віку були розбиті на шість груп.

Наша громадська рада об'єднує всіх, хто незалежно від політичних поглядів дійсно хоче брати участь в створенні сильного громадянського суспільства. Михайло Добкін

«Я вдячний всім представникам громадських організацій, які вирішили об'єднатися в одну велику раду. Для мене це, перш за все, є підтвердженням нашого бажання запросити до дискусії представників усіх громадських організацій, незалежно від того, як на різних етапах складалися відносини ХОДА з ними. Наша громадська рада об'єднує, на мій погляд, усіх, хто незалежно від політичних поглядів, симпатій і антипатій дійсно хоче брати участь в створенні сильного громадянського суспільства, і всі організації через своє представництво в раді мають право відстоювати свою точку зору, переконання і брати участь в дискусії», - зазначив у ході зустрічі з активом Громадської ради при ХОДА губернатор Харківської області Михайло Добкін.

Громадська рада при Харківській облдержадміністрації одна з найбільших за складом в Україні

Про це в ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з активом Громадської ради при ХОДА повідомила заступник голови Громадської Ради при Харківській облдержадміністрації Ірина Давидова. За її словами, зараз в Громадській раді 147 представників громадських організацій. Це фактично всі громадські об'єднання та організації Харківської області. Працює громадська рада по 12 напрямам. Для цього створено 12 комітетів. За 2011 рік було проведено близько 20 засідань правління ради, 3 загальних зібрання.

Харківщина зацікавлена в співробітництві з корпорацією IBM

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з делегацією корпорації IBM на чолі з віце-президентом корпорації Амандою Гарланд. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови ХОДА Євген Савін. Під час зустрічі обговорювалися питання перспектив реалізації інвестиційного проекту корпорації IBM в Харкові. Михайло Добкін привітав гостей в столиці Слобожанщини. «Ми зацікавлені в спільній співпраці. Область і місто готові об'єднати зусилля для того, щоб ви побачили в Харкові справжнього партнера», – підкреслив він.

Режим вилову риби в Печенізькому водосховищі контролюватиметься

На базі Печенізької райдержадміністрації відбулося засідання Обласної робочої групи з питань відновлення водних біоресурсів Печенізького водосховища. «Печенізьке водосховище є одним із основних резервуарів питної води Харківської області, але на сьогодні якість водойми викликає щонайменше стурбованість. А постійне порушення режиму вилову риби тільки погіршує ситуацію», – зазначив на нараді заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Михайло Добкін зустрівся з активом Громадської ради при ХОДА

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з активом Громадської ради при ХОДА. У зустрічі також взяли участь заступники голови та керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації. У ході зустрічі обговорювалися питання про роботу громадської ради в 2011 році; проведення консультацій з громадськістю з обговорення питань державної політики і проектів нормативно-правових актів; створення регіональної програми розвитку громадянського суспільства; взаємодії комітетів громадської ради з структурними підрозділами обласної державної адміністрації.

Звільнено трьох голів районних державних адміністрацій Харківської області

Сьогодні з посади голови районної державної адміністрації звільнено: голову Борівського району Володимира Сенчука, голову Ізюмського району Михайла Зубка та голову Богодухівського району Леоніда Коновалова. Відповідні розпорядження підписав Президент України Віктор Янукович.

Нагороджені переможці обласного фестивалю ораторського мистецтва

Традиційно в жовтні на Харківщині проводиться обласний конкурс ораторського мистецтва. Цього року він відзначив 10-річний ювілей та набув статус фестивалю. На районному рівні в конкурсі взяли участь 683 учня загальноосвітніх навчальних закладів, в обласному – 44, в тому числі троє представників шкіл-інтернатів. Тема їх виступів - «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

Розпочався ІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

До Дня української писемності та мови в Харківській академії неперервної освіти відбулося відкриття ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Його учасників очікують цікаві змагання в майстерності написання творів різних жанрів і стилів за пропонованою тематикою.

У Харківській області ведуться роботи із забезпечення ефективного режиму збереження архівних документів

Про це в ході навчально-методичного семінару «Організація управлінської діяльності - форми, методи і технології» повідомив заступник голови ХОДА - керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, зараз практично у всіх районних адміністраціях області архівні установи забезпечені пожежною охоронною сигналізацією. У деяких районах області архівні установи отримали нові приміщення. Також значно покращилася матеріально-технічна база архівних установ області.

Райдержадміністраціями Харківської області проведена велика робота із забезпечення та надання публічної інформації. Василь Хома

Про це сьогодні в ході навчально-методичного семінару «Організація управлінської діяльності - форми, методи і технології» повідомив заступник голови ХОДА Василь Хома. За його словами, цього року набрав чинності Закон України «Про доступ до публічної інформації». У зв'язку з цим, в обласній державній адміністрації було створено управління забезпечення доступу до публічної інформації. В районних держадміністраціях були визначені відповідальні особи за доступ до публічної інформації. У короткий термін їм вдалося розгорнути роботу в цьому напрямку: забезпечити як надання інформації відповідно до Закону, так і своєчасне оприлюднення інформації.

Архів документів