Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Презентація інвестиційних пропозицій України відбудеться у 16-ти провідних фінансових центрах світу

«В листопаді-грудні цього року відбудеться презентації інвестиційних пропозицій України у 16-ти провідних фінансових центрах світу, - повідомив 30 вересня в ході брифінгу заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Віталій Дем'янюк. - Це роуд-шоу запропонує інвесторам національні проекти першої хвилі, що змінюватимуться залежно від інтересів регіону проведення — Америки, Азії, Близького Сходу та Європи. Ми плануємо представити на цьому роуд-шоу не менше 6 національних проектів. Ми звернулись до основних українських фінансово-промислових компаній з пропозицією надати свої інвестиційні проекти, які будуть представлені в рамках шоу. Такі пропозиції ми вже отримаємо і опрацьовуємо. Із задоволенням представимо на цьому роуд-шоу проекти з боку регіонів та будемо займатися промоцією Украіни та кожного її регіону окремо. З Харківською областю у нас вже така домовленість є».  

В рамках економічного форуму відбудеться більше ніж 100 переговорів між представниками бізнесу та влади

«Я вдячний усім, хто відгукнувся та взяв участь у Третьому міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». У цьому році представницький рівень делегацій-учасників форуму дуже високий. На сьогоднішній день заплановано більше 100 переговорів між компаніями, представниками іноземного та вітчизняного бізнесу та представниками влади. Я впевнений, що в найближчому майбутньому ми отримаємо практичний результат від усіх сьогоднішніх переговорних процесів, а частина з них обов'язково завершитися підписанням конкретних договорів про наміри», - заявив 30 вересня під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Підписано Меморандум про співпрацю Харківської області з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами

В ході Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов підписали Меморандум про співпрацю Харківської області з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. Голова Державного агентства Владислав Каськів підписав Меморандум заздалегідь, так як в даний час знаходиться в робочій поїздці за кордоном. «Ми дуже вдячні Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами України за співпрацю, яку сьогодні було скріплено Меморандумом. Пан Каськів зараз знаходиться в найважливішому для нас місці – в Республіці Польща, де відбуваються зустрічі, які визначать подальшу долю нашої держави. Серед проектів, які Національне агентство презентує, є ряд проектів, які стосуються нашого рідного Харкова та Харківської області. Я думаю, вони будуть реалізовані», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін та Борис Петров підписали Угоду про співпрацю Харківської та Запорізької облдержадміністрацій

В ході Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров підписали Угоду про співпрацю Харківської та Запорізької облдержадміністрацій.  Після процедури підписання губернатори обмінялися пам'ятними подарунками: Михайло Добкін вручив запорізькому колезі презентаційний фотоальбом з видами Харкова, а Борис Петров подарував Харкову особисто ним виконані художні фотопанно з видами Запоріжжя та Києво-Печерської Лаври.

В реальний сектор економіки України та Харківської області приходить довгостроковий стратегічний інвестор в особі провідних транснаціональних корпорацій. Михайло Добкін

У Харкові розпочав свою роботу Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». У своєму вітальному слові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до учасників форуму зі словами: «Виступаючи на торішньому форумі, я сформулював низку завдань і виклав основи нашого підходу до інвестиційної політики в Харківській області. Сьогодні хочу із задоволенням відзначити, що нам вдається тримати той інтенсивний темп роботи, який був заданий у 2010 році. Ми перейшли до якісних показників роботи в інвестиційній та зовнішньоторговельній сфері, розширили коло практичних контактів. У Харківщини з'явились реальні партнери», - заявив Михайло Добкін.

Віктор Янукович привітав організаторів та учасників Третього міжнародного форума «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

В ході урочистого відкриття Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» присутнім було оголошено особисте привітання Президента України Віктора Янукович. «Щиро вітаю організаторів та учасників форуму, проведення якого в Харківській області вже стало традицією. Україна поставила перед собою амбітні і складні завдання: здійснити реформи, модернізувати промисловість, впровадити новітні технології, поліпшити інвестиційний клімат. Світова практика доводить, що економічне зростання без активного залучення іноземних капіталів у сучасних умовах майже неможливо. Тому сьогодні особливого значення набуває активна участь міжнародних партнерів у розбудові нашої держави. Переконаний, що форум сприятиме укладанню нових контрактів та обміну інноваційними ідеями. Бажаю організаторам і учасникам плідної роботи та втілення усіх важливих задумів», – йдеться у привітанні.

Розпочав свою роботу Міжнародний економічний форум «Інновації, Інвестиції, Харківські ініціативи»

У Харківській обласній державній адміністрації розпочав свою роботу Міжнародний економічний форум «Інновації, Інвестиції, Харківські ініціативи». Форум проводиться у відповідності з програмою соціально-економічного розвитку Харківської області на 2011 рік і планами Харківської облдержадміністрації з розширення міжнародних зв'язків та залучення інвестицій в економіку регіону.   

В Балаклії відкрилась пересувна виставка-ярмарок харківських книговидавців

На початку поточного тижня в Балаклії відкрилась пересувна виставка-ярмарок харківських книговидавців. Вона ініційована головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним та управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації. Назва виставки – «Харківські видавці – районам області». У ході церемонії відкриття виставки управління преси та інформації передало районній бібліотечній мережі в особі Я. В. Воробйова, директора районного комунального закладу «Балаклійська центральна бібліотечна система», добірку книг, серед яких твори харківських поетів і прозаїків, дитяча, художня та довідкова література.

Харківська область - це надійний і перспективний партнер. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з керівниками іноземних делегацій, які прибули до Харкова для участі у Третьому міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». «Вітаю вас на Слобожанській землі! Наш економічний форум - найбільший інвестиційний форум в Харківській області, який сьогодні зібрав понад 300 учасників з 35 країн світу. Харківська область традиційно привертає увагу іноземних партнерів своїм економічним, промисловим і науковим потенціалом, розвиненою транспортною інфраструктурою та професійними трудовими ресурсами. Ми вже втретє проводимо форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Проведення подібних заходів приносить конкретні результати для нашого регіону і призводить до підписання реальних бізнес-контрактів, а також реалізації інвестиційних проектів. Наш регіон посідає третє місце в Україні за обсягом прямих іноземних інвестицій, що підтверджує високу інвестиційну привабливість Харківської області. Запрошую вас взяти участь в роботі форуму, а також наголошую, що Харківська область - це надійний і перспективний партнер», - звернувся до представників іноземних делегацій Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 30 вересня, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». о 16:30 в ХГУ «НУА» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться міський вечір вшанування ветеранів освіти "Учитель, перед ім'ям твоїм ...", присвячений Дню вчителя.

Презентацію Харківської області планується провести для бізнес-делегації Китаю

Сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін запропонував провести презентацію Харківської області для бізнес-делегації Китаю. «Думаю, ми могли б спільно організувати таку презентацію на території нашої області. Окрім презентації проектів ми могли б ще організувати виїзд на місця і показати ті майданчики, які ми готуємо сьогодні для залучення іноземних інвестицій, і які, на наш погляд, є максимально цікавими. Зокрема, це будівництво підприємств з переробки сільгосппродукції, птахофабрики, підприємства по промисловому виробництву свинини, молока», - зазначив Михайло Добкін.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР паном Чжаном Сіюнем

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні паном Чжаном Сіюнем. Під час зустрічі були обговорені питання розвитку та поглиблення двосторонньої співпраці між Харківською областю і провінціями КНР. «Ваш візит для нас – не рядова дипломатичне подія. Китайська народна республіка завжди була нашим надійним партнером. Нас пов'язує тісна співпраця. У Харкова в Китаї є два міста-побратима, і ми сподіваємося, що після завершення економічної кризи культурний обмін дозволить нам проводити серйозні економічні проекти. Ми в цьому дуже зацікавлені, – сказав губернатор, вітаючи гостя на харківській землі. – Ті темпи розвитку економіки, які є в Китаї, дивують і вражають. Сподіваюся, що умови для ведення бізнесу в нашій країні здадуться інвесторам з Китайської народної республіки вигідними, а будь-який інтерес, який буде проявлений до ведення бізнесу, тут буде нами підтриманий».

Я сповнений почуттям гордості за той рівень професіоналізму, який демонструють наші педагоги в масштабах України. Михайло Добкін

Сьогодні в Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. У них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та заступник голови обласної ради Людмила Давидова.

У наступному році в Харківській області має бути запущено не менше 30 пелетних котелень. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив завдання у наступному році відкрити в області не менше 30 котелень, що працюють на пелетах. «З наступного року, плануючи заміну застарілих котелень у сільській місцевості, прошу до кожного району довести відсоток тих котелень, які повинні працювати на пеллетах. У нас в Червонозаводському районі є підприємство, яке робить такі котли, є і виробники пелетів. Необхідно прорахувати можливість, доцільність і транспортне плече - щоб усе це було вигідно і приводило до зниження споживання газу», - заявив він.

Впровадження енергозберігаючих технологій на Харківщині буде заохочуватися

«Впровадження енергозберігаючих технологій залежить від прямої зацікавленості керівників підприємств. Буде справедливо, якщо в наступному році ми в обласному та районних бюджетах закладемо кошти на компенсацію кредитної ставки тим підприємствам, які будуть брати кредити на придбання обладнання для заміни неефективних енергоємних агрегатів, вузлів та іншого устаткування», - зазначив у ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області буде створено Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

У Харківській області планується створити Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування за прикладом «Смарагдового містечка», яке є в Славенську Донецької області. Про це сьогодні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Держпідприємства Харківської області розрахувалися за спожите тепло на 103,7%

Рівень розрахунків за спожите тепло за час опалювального сезону 2010/2011 рр. об'єктами, які фінансуються з державного бюджету, становить 103,7%. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, незважаючи на те, що в цілому по області рівень розрахунків установ, які фінансуються з державного бюджету, вище 100%, залишається непогашеною заборгованість окремих організацій, яка складає 853 тис. грн. Борги за попередні роки мають Липковатівський аграрний коледж, військові частини Чугуївського гарнізону, установи Міноборони та МВС в місті Харкові.

В області збільшилася кількість прийомних сімей. Ігор Шурма

Станом на 1 вересня 2011 року на території області 801 дитина виховуються у 52 дитячих будинках сімейного типу та 289 прийомних сім’ях. Протягом 8 місяців 2011 року кількість дитячих будинків сімейного типу збільшилася на 3, прийомних сімей – на 18. До зазначених сімейних форм виховання передано 79 дітей. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Практично всі райони і міста Харківської області забезпечили на 100% оснащення підприємств області приладами обліку теплової енергії і води

Практично всі райони і міста Харківської області забезпечили на 100% оснащення підприємств області приладами обліку теплової енергії і води. «Сьогодні ми можемо вже не відволікатися на вирішення цієї проблеми, а готуватися до нового, не менш складного етапу, який зажадає від нас виключно організаційної роботи, а фінансову сторону візьме на себе держава. У наступному році виділяються колосальні кошти на оснащення абонентів приладами обліку, а наша з вами завдання буде полягати в тому, щоб ці прилади були встановлені», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Майже 80% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають у сімейних формах виховання

Як повідомив в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з 4927 дітей, які мають правовий статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, 1081 дитина (21,9%) виховуються в умовах державних закладів, решта - 3846 (78,1%) – у сімейних формах виховання.

В області зменшилася кількість дітей, які мають статус сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ігор Шурма

Станом на 1 вересня 2011 року в області налічується 4927 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом року кількість дітей цих категорій зменшилася на 117 осіб. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Найкраща ситуація щодо розрахунків за оренду земельних паїв в Харківській області у Барвінківському, Первомайському, Золочівському та Близнюківському районах

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, на сьогоднішній день найкраща ситуація щодо розрахунків за оренду земельних паїв в Харківській області у Барвінківському, Первомайському, Золочівському та Близнюківському районах. «В середньому по області маємо 55,9%, і це краще, ніж в середньому по Україні, але це все таки не той показник, на який можна було розраховувати при цьогорічному врожаї», - заявив Віталій Алексейчук.  

При формуванні регіонального запасу зерна необхідно враховувати не тільки чисельність населення району, а й кількість орних земель. Михайло Добкін

В ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення переглянути механізм формування регіонального запасу зерна. На його думку, при створенні регіонального запасу зерна необхідно враховувати не тільки чисельність населення району, а й кількість орних земель, оскільки в ряді потужних промислових районів досить велике населення, але мало посівних площ, і такі регіони не в змозі забезпечити великий урожай.

До наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області не підвищиться. Михайло Добкін

До наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області не підвищиться. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  «У Харківській області виконано завдання по наповненню регіонального та аграрного фондів продовольчим зерном. Це завдання виконано нерівномірно усіма районами області, але за рахунок передовиків ми маємо цей 101%, - зазначив Михайло Добкін. - Це дає мені сьогодні право ще раз сказати, що до наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба у Харківській області не підвищиться».  

В Харківській області регіональний запас продовольчого зерна сформовано на 101,9%

У ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук доповів щодо формування регіональних запасів продовольчого зерна. За його словами, Кабінет Міністрів України затвердив для Харківської області обсяги формування регіональних ресурсів продовольчого зерна врожаю 2011 року в розмірі 100 тис. тонн. За регіональні ресурси, тобто шляхом укладання договорів і реалізації зерна хлібопекарським підприємствами, заготовлено 78,6 тис. тонн продовольчого зерна на загальну суму 125,9 млн. грн. Законтрактовано для продажу Аграрному фонду 23,3 тис. тонн зерна на суму 57 млн. грн. Разом це складає 101,9 тис. тонн на загальну суму 182,9 млн. грн.

30 вересня у Харкові відбудеться Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

30 вересня о 10.00 у Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Цього року у Форумі візьмуть участь понад 300 учасників з 35 країн світу. Основним партнером Форуму виступає всесвітньо відома компанія, лідер у сфері консалтингу «PricewaterhouseCoopers». Участь у Третьому міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» також візьмуть американський інвестиційний фонд «SigmaBleyzer», Американська торгова палата, група компаній «Shell», компанія «Nestle», ЄБРР, Європейська бізнес-асоціація та інші. Підтвердили присутність на Форумі посли КНР, В'єтнаму, Хорватії, тимчасовий повірений Естонії, Литви, Словенії, дипломати Великобританії, Нідерландів, Польщі та інших країн.

У найближчі дні розпочнеться теплопостачання установ соціальної сфери

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, у найближчі дні почнеться теплопостачання установ соціальної сфери: пологові будинки, лікарні, школи, дитсадки і т.д. «Як тільки погодні умови дозволять нам це зробити, робота з включення опалення буде розпочата без якихось зволікань», - підкреслив Михайло Добкін.

30 вересня на стадіоні «Металіст» відбудеться прес-конференція з нагоди урочистого відкриття Всеукраїнської Молодіжної Асамблеї 2011

30 вересня о 16:00 у конференц-залі стадіону «Металіст» відбудеться прес-конференція з нагоди урочистого відкриття Всеукраїнської Молодіжної Асамблеї 2011. Її організовано за підтримки Посла Доброї Волі Червоного Хреста України 2010-2012 р.р. Марко Девіча. До участі у прес-конференції запрошено представників місцевих органів влади, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Московської регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста та товариства Червоного Хреста України.

Харківщина вивчить досвід Донецької області по роботі з керівниками підприємств-боржників за послуги ЖКГ

Сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення вивчити досвід сусідніх областей по роботі з підприємствами-боржниками за послуги ЖКГ, зокрема Донецької області. «Необхідно розробити систему, при якій жоден керівник підприємства, де є борги за послуги теплопостачання, водопостачання та електропостачання, не зможе отримати дозвіл на виїзд з країни. Так робиться в усьому цивілізованому світі: борги є, залишайся в країні і працюй над тим, як їх ліквідувати. Якщо підприємство має борги, то керівник не має права їхати за кордон. Це стосується госпрозрахункових підприємств, керівників підприємств, які фінансуються з держбюджету і місцевих бюджетів», - підкреслив Михайло Добкін.

В НУА відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Учитель перед ім'ям твоїм ...», присвячений Дню Вчителя

30 вересня о 16.30 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Учитель перед ім'ям твоїм ...», присвячений Дню Вчителя. Напередодні Дня вчителя в актовій залі ХГУ «НУА» зберуться ветерани освіти - заслужені вчителі та директори шкіл міста Харкова, кращі представники викладацького корпусу Харківської вищої школи.

Архів документів