Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В рамках всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» в Харківській області зібрано більше 175 тис.грн.

В рамках VI всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» зібрано 4 млн. 57,1 тис.грн. Харківська область взяла активну участь в акції. Мешканцями області зібрано 175,4 тис. грн., на які благодійним фондом «Серце до серця» закуплено 6 інсулінових помп для дітей, хворих на цукровий діабет. Всього за результатами акції 140 маленьких українців, що хворіють на цукровий діабет, отримають інсулінові помпи.

До 2015 року Харківщина планує вийти на урожай зерна – 4,2 млн. тонн

«До 2015 року ми плануємо вийти на врожай – 4,2 млн. т. зерна. Ми чудово розуміємо, що в цьому році, хоч ми і виконали план посіву – 509 тис. га посіяно, але сходи є на площі 72,1%. Тобто на 145 тис. га ми не маємо сьогодні сходів, - повідомив під час прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. - Це говорить про те, що потрібно готуватись до пересіву. Якщо буде м’яка і добра зима нічого страшного не буде. Проте вже зараз ми відробляємо заходи щодо пыдготовки нової структури посіву, зокрема, плануємо збільшити площу під кукурудзу та соняшник». Найкраща ситуація з озимими в Ізюмі, Куп’янську, Балаклеї, Дворічній, Барвенково, Зачепилівці. У Краснограді, Сахновщині, Золочіві, Богодухові, Красному Куті, Коломаку та Валках – найменший процент сходів озимих.

Будівництво нових елеваторів планується розпочати вже в новому році

Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в 2012 року в області планується розпочати будівництво нових елеваторів: «Якщо говорити про майбутній врожай і думати про 4,2 млн. т зерна, то нам щонайменше треба побудувати 5 - 6 елеваторів по 100 тисяч тонн. І ми над цим вже працюємо. Сьогодні ведуться проектні роботи, а будівництво розпочнеться у 2012 році. Бо як каже народна мудрість «Врожай не той, що в полі, а той, що в коморі». Сьогодні можливості існуючих елеваторів і власних зерносховищ в господарствах області складають лише 2 млн 400 тис. тонн».

Цукрові заводи Харківщини потребують реконструкції

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, цукровий буряк викопано на 96%, він частково залишився неприбраним у 3-4 районах Харківської області. До кінця цього тижня роботи будуть завершені. Цукрові заводи ще працюватимуть 20-25 днів. За його словами, цей рік довів, що на Харківщині мали добрий урожай цукрового буряку, але не змогли своєчасно його переробити. Необхідна реконструкція цукрових заводів області, зазначив Віталій Алексейчук. Зокрема, потребують реконструкції Конгресівський, Білоколодязянський, Пархомівський, Савинський та Іванівський заводи.

Харківська область захищена від африканської чуми свиней

В Харківській області вживається цілий комплекс заходів проти африканської чуми свиней. Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, випадки цієї хвороби зареєстровані в ряді областей Російської Федерації, в тому числі, у безпосередній близькості до Харківщини. «На сьогоднішній день вакцини від африканської чуми свиней немає. Нині багато регіонів Росії охоплені цією хворобою. У Курській області на відстані 5 км від вогнища зараження знищується все що є живе, і це не тільки свині, кури та худоба, це також зерно і інше продовольство. Розумієте, яка це біда. На сьогоднішній день в Російській Федерації виділяються величезні кошти на боротьбу з африканською чумою», – зазначив заступник губернатора.

Харківщина має запас гречки на 5 років вперед

Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, цього року на території Харківської області зібрали 34 тис. т гречки, при потребі – 5,6 тис. т. При цьому, цю сільгоспкультуру будуть сіяти у такому ж обсязі і в наступному році. «Гречки ми будемо сіяти на тому рівні, на якому сіяли і у цьому році. Тому що на неї є попит. Її купують з-за кордону, мене відвідувало декілька делегацій, які хотіли придбати гречку. Я скажу, що АПК сьогодні мабуть єдина галузь, яка затребувана у всій Європі і в світі», - зауважив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Аграрії Харківщини підбили підсумки роботи за 2011 рік

«Цього року усі завдання, які перед нами поставив губернатор Михайло Добкін та Міністерство аграрної політики та продовольства України, в цілому агропромисловий комплекс виконав. Ми будемо мати не менше 3,5 млн. т зерна, 952 тис. т, це вперше в історії Харківської області, соняшника, 1 млн. 100 тис. т цукрового буряка. З якого вже сьогодні вироблено 105 тис. т цукру. Всього до кінця року буде вироблено 120 тис. т цукру», - повідомив у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

У 2012 році в господарствах області планується різко збільшити поголів'я великої рогатої худоби

За словами заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, губернатором Михайлом Добкіним перед аграріями області поставлене дуже складне завдання - різко збільшити в 2012 році поголів'я великої рогатої худоби. І в першу чергу, молочного стада, бо на сьогоднішній день потреби населення в молочній продукції задовільнені лише на 57%. «Для того, щоб дійсно збільшити цей показник, ми плануємо побудувати в області нові сучасні комплекси. Також за зимовий період відвідаємо Ізраїль, Швецію, інші країни, де молочне скотарство найбільш розвинене. Попрацюємо з фахівцями з питання залучення інвестицій в агропромисловий комплекс Харківської області», - сказав Віталій Алексейчук.

Харківська область розрахувалася за земельні та майнові паї майже на 100%

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Харківська область майже на 100% розрахувалася за земельні та майнові паї. «Рівень розрахунків за земельні паї складає 97%, майнові – 98%. Такого показника не має жодна область в Україні», - підкреслив Віталій Алексейчук.

6 медалів Кубку України з естетичної гімнастики отримали харків’янки

11 - 12 листопада 2011 року в м.Харків в приміщенні Харківської державної академії фізичної культури відбувся фінал Кубку України і традиційний турнір «Алькор-2011» з естетичної гімнастики. Команди Харківської області вибороли 2 золоті, 3 срібні та 1 бронзову медалі. У змаганнях зустрілися 44 команди з 13 міст України. Всього в них взяли участь 317 гімнасток. Харківська область була представлена спортсменками м.Харків, м.Лозова, с.Слатіно Дергачівського району. Кубок України розіграли гімнастки вікової категорії 16 років і старші, у 6 вікових категоріях.  

Кікбоксери Харківської області завоювали Кубок України

З 11 по 13 листопада в Харківській школі вищої спортивної майстерності відбувся фінал Кубка України з кікбоксингу WPKA, переможцем якого стала збірна Харківської області. Друге місце посіли представники Київської області, третє - Львова.

З наступного року у рейтинг оцінки районів буде включений показник обсягу виділених коштів на організації оплачуваних громадських робіт

«Цього року райони області по-різному поставилися до виділення коштів на організацію оплачуваних громадських робіт. З 450 сільських, селищних рад лише 280 виділили гроші. Там, де кошти були виділені, люди мали змогу заробити гроші, виконавши певний обсяг робіт. Середня зарплата за 1 день склала 59 грн. Якщо врахувати, що середня тривалість громадських робіт склала 17 днів, то кожен, хто брав участь у роботах, отримав близько 1 тис.грн.», - підкреслив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Оплачувані громадські роботи – це можливість забезпечити заробітком соціально незахищених людей

«Оплачувані громадські роботи – сьогодні один із найважливіших напрямків активної співпраці служби зайнятості Харківської області з роботодавцями. Це можливість забезпечити заробітком соціально незахищених людей», - зазначив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

В цьому році з місцевих бюджетів на проведення оплачуваних громадських робіт було виділено більше 1 млн. грн.

«Рішенням голови Харківської обласної державної адміністрації у поточному році передбачалось виділити коштів з місцевих бюджетів на проведення оплачуваних громадських робіт у загальній сумі 800 тис. грн. У наслідок проведеної роботи фактично по всім без винятку районам та містам області виділено більше 1 млн. грн. Найбільше коштів на організацію зазначених робіт спрямовано у місті Куп'янськ, Куп'янському, Вовчанському, Богодухівському, Дергачівському та Зачепилівському районах», - сказав у ході селекторної наради облдержадміністрації з питання «Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення оплачуваних громадських робіт у Харківській області» директор Обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Другі відкриті Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

2 – 8 квітня 2012 року в Харківській області відбудуться Другі відкриті Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Цей захід проводиться з метою подальшої пропаганди та популяризації гри на народних інструментах, хореографії народів світу, народної художньої творчості, а також надбань національної культури і духовної спадщини. 18 листопада 2011 року починаються відбіркові прослуховування майбутніх учасників Дельфійських ігор – учнів народних відділів шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області.  

З початку 2011 року у громадських роботах взяли участь понад 24 тисячі незайнятих громадян Харківщини

Про це у ході селекторної наради обласної державної адміністрації з питання «Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення оплачуваних громадських робіт у Харківській області» повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, з початку 2011 року у громадських роботах взяли участь понад 24 тисячі незайнятих громадян, на оплату праці яких витрачено майже 25 млн. грн. У тому числі за рахунок коштів Фонду - 21 млн. грн., роботодавців - понад 3 млн.грн., місцевих бюджетів — близько 1млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2010 року кількість учасників таких робіт зросла більш ніж на 3 тисячі осіб, а сума витрачених коштів на 7 млн.грн., з яких майже 6 млн.грн. - кошти Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

ІІІ етап ХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»

На виконання Указу Президента України від 22 березня 2002 року № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості» та Положення про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім'ї та молоді від 29.08.2003 № 585/529/875, з 20 листопада 2011 року по 05 грудня 2011 року, у приміщенні Обласного навчально – методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів відбудеться ІІІ (обласний) етап ХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості серед учнів художніх відділень шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області, присвячений Шевченківським дням.

Харківські спортсмени готуються до Олімпійських ігор – 2012

Відбулося засідання виконкому Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України під головуванням Михайла Добкіна, голови Харківського відділення НОК, голови Харківської облдержадміністрації. У ході засідання члени ХОО НОК України затвердили план заходів Харківського обласного відділення НОК України на 2012 рік і розглянули питання підготовки спортсменів – олімпійців Харківської області для участі в ХХХ Олімпійських іграх 2012 року в м. Лондоні.

В області планується запровадити комп’ютеризовану систему реєстрів пацієнтів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цього року в області розпочинається запровадження комп’ютеризованої бази даних про пацієнтів. «Найбільшою проблемою, з якою ми зіткнулися, була недосконалість реєстрів хворих. Щоб зрозуміти ціну вирішення тієї чи іншої проблеми, потрібно знати, скільки людей потребує допомоги. В перші місяці роботи в ОДА ми побачили, що списки одні, а реальні люди, які потребують допомоги, зовсім інші. Для того, щоб уникнути махінацій, відвести від медицини підозри у корупції при розподіленні місць, ми запроваджуємо комп’ютерну систему. 300 тис.грн., виділених з обласного бюджету, дозволили закупити майже 50 комп’ютерів. У кожній лікарні буде встановлений комп’ютер. Реєстри хворих будуть заповнюватися у ЦРЛ, а потім вони передаватимуться в аналітичний центр Обласної клінічної лікарні. Сформовані реєстри вже буде неможливо змінити. По мірі забезпечення розхідними матеріалами та проведення операцій ми будемо знімати людей з контролю», - зазначив заступник голови ХОДА.

26 листопада 2011 року у Києві планується провести Підсумковий етап V-VII Військово-патріотичних зборів приурочений до Дня Збройних Сил України

26 листопада 2011 року до Дня Збройних сил України у м. Києві в Центральному будинку офіцерів ЗС України ВГО «Громадський Рух «За майбутнє» спільно з Міністерством оборони України планує провести Підсумковий етап V-VII Військово-патріотичних зборів приурочений до Дня Збройних Сил України, під гаслом «Ми любимо Україну! Ми захищаємо Україну! Ми за майбутнє України!». Даний захід – це зустріч учасників всіх Військово-патріотичних зборів з різних куточків України, який розрахований на 700 осіб. У заході планують взяти участь і представники Харківської області.

До кінця року кожний районний центр отримає цифровий рентгенологічний апарат

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Цього року ми залучили на Харківщину 69 млн.грн. коштів державного бюджету. Наша програма забезпечення медичних установ рентгенологічним обладнанням отримала перевагу над іншими проектами в Україні. Завдяки цьому у всіх центральних районних лікарнях буде замінено обладнання, яке не оновлювалося 30 років. Воно було не тільки морально застаріле, але й небезпечне для здоров’я. Нові цифрові апарати будуть більш безпечні і для медичного персоналу, і для пацієнтів», - зазначив Ігор Шурма.

Харківщина пропонуватиме запровадити проект будівництва службового житла для медичних працівників на державному рівні

«В Україні і в Харківській області зокрема існує проблема залучення молодих медичних спеціалістів до роботи в сільській місцевості. Цього року ми намагаємося в області розробити стандарт соціального пакету для молодих спеціалістів, в який входило б і житло. До кінця року ми запропонуємо на розгляд на державному рівні проект житла для людей, які будуть працювати в сільських лікарських амбулаторіях з денним стаціонаром. В одній частині будівлі буде знаходитися амбулаторія, в іншій - житло. Зокрема, це амбулаторія з 3-кімнатною квартирою у с.Ватутіно Нововодолазького району та амбулаторія з 2-кімнатною квартирою у с.Новоолександрівка Вовчанського району», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Події дня (оновлено)

Сьогодні, 11 листопада, о 12:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання виконкому Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України о 15.00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться селекторна нарада облдержадміністрації з питання «Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення оплачуваних громадських робіт у Харківській області».

Михайло Добкін взяв на особистий контроль питання аптеки в с. Бердянка Зачепилівського району

У ході зустрічі з жителями Зачепилівського району до голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна звернувся житель села Бердянка зі скаргою на те, що в населеному пункті була закрита аптека. «Що стосується аптеки, я займуся цим питанням, - зазначив губернатор. - По дорозі ми з головою Харківської облради Сергієм Черновим якраз розмовляли про комунальні аптеки, частину яких більш ніж за 11 років збанкрутували, частину розтягнули, частину через суд перевели в іншу форму власності. Ми вивчимо ситуацію з аптекою села Бердянка».

Наступного року згідно з угодою з НАК «Нафтогаз Україна» на газифікацію населених пунктів Харківської області очікується фінансування в розмірі 150 млн. грн.

Про це в ході зустрічі з жителями Зачепилівського району повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Цього року ми уклали угоду з НАК «Нафтогаз Україна» на 150 млн. грн. фінансування Харківської області по соціально-економічному розвитку і газифікації Харківського регіону. Зараз на 92 млн. грн. цей договір вже виконаний. При цьому, сума, яку НАК «Нафтогаз Україна» інвестував у наш регіон в цьому році, була більше, ніж за останні разом узяті 8 років», - зауважив Михайло Добкін.

За останні 1,5 року відновлена робота 2 дитячих оздоровчих таборів

«У 2004 році в Харківській області функціонував 41 дитячий оздоровчий табір. За 5 років роботи попереднього керівництва облдержадміністрації було закрито 7 таборів. В цей час навіть не йшлося про відновлення роботи таборів для відпочинку та оздоровлення дітей, навпаки, вони зникали з карти нашого регіону. Ми за 1,5 роки роботи вже відновили роботу 2 таборів. Ще 1 табір будується в Красноградському районі, на кордоні з Зачепилівським районом. Коли він буде введений в експлуатацію, буде вирішено багато проблем оздоровлення дітей», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з жителями Зачепилівського району.

Видача земельних актів знаходиться на особистому контролі Михайла Добкіна

«У системі видачі земельних актів була створена високо корумпована система. Вона, ганяючи людей по колу, змушувала їх платити або в десять разів більше вартості акту, або взагалі ніхто нічого не отримував. Обсяг коштів, який обертався навколо організації видачі актів на землю, був величезним. Зламати цю систему за один день чи місяць важко. Тому зараз видача актів фактично відбувається в ручному режимі. Це робиться для того, щоб прискорити процес», - зазначив у ході зустрічі з населенням Зачепилівського району губернатор Харківщини Михайло Добкін. За його словами, приїжджаючи в той чи інший район області, дізнаючись про існуючі проблеми з питань видачі державних актів на право власності на земельну ділянку, голова Харківської облдержадміністрації ставить терміни видачі актів та призначає відповідальних за це осіб. Якщо до визначеного терміну питання не вирішується, проводяться певні заходи.

Досвід будівництва службового житла буде поширений на всі райони області

У ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що службове житло для лікарів Зачепилівської центральної районної лікарні було побудовано в рамках експерименту, і якщо досвід виявиться вдалим, то він буде поширений на інші райони області. «Це був експеримент, ініціатором якого стало керівництво Зачепилівського району. Було запропоновано стару лікарську амбулаторію, яка розміщена на території центральної районної лікарні, переробити під службове житло для лікарів. Один з харківських бізнесменів у рамках соціального партнерства виділив 410 тис. грн., ще 50 тис. грн. було виділено бюджетних коштів», – повідомив губернатор.

Я за те, щоб повернути змішану виборчу систему. Михайло Добкін.

Відповідаючи на питання, якою має бути виборча система в Україні, глава Харківської ОДА Михайло Добкін відповів наступне: «Я обирався до Верховної Ради в 2002 році, коли діяла змішана виборча система. За своїм складом це був один з найсильніших парламентів за всю історію незалежної України. Швидше за все, цьому сприяла виборча система. Тому я за те, щоб повернути змішану виборчу систему, максимально вдосконаливши її. Я вкрай зацікавлений, щоб нове законодавство зробило неможливим існування різних лазівок, які раніше дозволяли впливати, хай і в малому ступені, на результати волевиявлення громадян».

Пріоритети фінансування сільських населених пунктів - це сфери освіти, охорони здоров'я та культури

Села Харківської області особливо потребують допомоги обласного бюджету. За ці кошти в сільській місцевості заново відкриваються дитячі садки, школи та Будинки культури. Про це заявив під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів