Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В НУА відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Учитель перед ім'ям твоїм ...», присвячений Дню Вчителя

30 вересня о 16.30 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться традиційний міський вечір вшанування ветеранів освіти «Учитель перед ім'ям твоїм ...», присвячений Дню Вчителя. Напередодні Дня вчителя в актовій залі ХГУ «НУА» зберуться ветерани освіти - заслужені вчителі та директори шкіл міста Харкова, кращі представники викладацького корпусу Харківської вищої школи.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру

У Будинку рад розпочалося спільне засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. Перед початком засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Бабиного Яру, а також віддали шану митрополиту Никодиму. Пам'ять жертв Бабиного Яру вшановується 29 вересня. Саме в цей день 1941 року в урочищі на околиці Києва почалися масові розстріли мирного населення і військовополонених. Тільки в перші два дні було розстріляно близько 34 тисяч євреїв - майже все єврейське населення Києва. Згідно з різними підрахунками, в 1941-1943 роках у Бабиному Яру фашистські окупанти розстріляли від 70 до 200 тисяч людей - євреїв, циган, радянських активістів, підпільників, членів ОУН, порушників комендантської години та інших.

Події дня

Сьогодні, 29 вересня, о 10:00 у великій залі Будинку рад розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Про стан розрахунків споживачів за комунальні послуги". 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 28 липня 2011 року "Про оснащення підприємств – виробників теплової енергії, надавачів послуг з централізованого тепло- і водопостачання та багатоквартирних будинків засобами обліку і регулювання води та теплової енергії". 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Підсумки збирання ранніх зернових культур в господарствах Харківської області та формування регіонального запасу продовольчого зерна". 4. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Про підсумки виконання бюджету області за І півріччя 2011 року". 5. Про стан виконання програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на 2010-2014 роки по Харківській області. 6. Забезпечення оптимальних умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Харківській області. 7. Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних закладів та збереження культурної спадщини. О 15:00 у Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (Пушкінська, 88) розпочнуться урочисті заходи з нагоди святкування Дня працівників освіти 

Відбувся семінар «Практика застосування податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців»

28 вересня 2011 о 17.00 в приміщені зали засідань Держпрому (пл. Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх) Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з представниками робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ та ХОМО «Союз молодих підприємців» проведено безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу за темою: «Практика застосування податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців»

Держкомтелерадіо висловив подяку Михайлу Добкіну за сприяння проведенню 16-18 серпня VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку

Державний комітет телебачення і радіомовлення України висловив голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну щиру подяку за сприяння проведенню VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку 16-18 серпня 2011 року. «Завдяки Вашій підтримці  VII Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок отримала позитивні відгуки як організаторів заходу, так і видавців, журналістів, письменників та численних гостей. Форум продемонстрував досягнення вітчизняного книговидання, сприяв утвердженню української книги на міжнародному книжковому ринку, взаємовигідному співробітництву у книговидавчій галузі», - йдеться у вітальному листі.

Сьогодні ми маємо яскравий приклад плідної взаємодії двох країн, в основі якої - взаєморозуміння, повага, діалог. Василь Хома

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового Інтернет – центру в Харківській державній науковій бібліотеці ім. Короленка, приуроченій до Всеукраїнського дня бібліотек та 125 – річчя заснування Харківської державної наукової бібліотеки.

Урядове завдання з енергозбереження ми виконаємо достроково. Михайло Добкін

На одному з останніх засідань уряду Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив облдержадміністраціям розробити п'ятирічний план з впровадження на комунальних об'єктах енергозберігаючих технологій. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що область впорається з поставленим завданням раніше терміну, повідомляє УКРІНФОРМ. "Ми зробимо раніше. Зараз проводиться системна робота, розпочата на підприємствах Харкова ще 4 роки тому. Тепер вона переноситься на підприємства Харківської області. У чому вона полягає? Наприклад, наше головне підприємство по подачі тепла до будинків харків'ян і жителів Харківської області (Харківські теплові мережі) кілька років працює за Кіотським протоколом і вже зуміло залучити мільйони євро на переоснащення застарілого обладнання", - розповів керівник області.

Агропромислова фірма «Савинська» розпочала виробництво цукру

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук і учасники обласної наради з питання збирання та переробки цукрових буряків ознайомилися з роботою ВАТ «Агропромислова фірма «Савинська». У 2009 - 2010 р.р. ВАТ "Савинський цукровий завод" не функціонував у зв'язку з відсутністю цукрових буряків в достатній кількості. У 2011 році завод знову почав працювати. «Цукровий завод почав працювати з 17 вересня. До теперішнього часу він вже прийняв 39 тис. тонн цукрових буряків, з яких переробив 23 тис. тонн і виробив 2 тис. тонн цукру», - повідомив директор агрофірми Віктор Коваленко.

Облрада і облдержадміністрація приділяють ветеранам максимум уваги. Ігор Шурма

Сьогодні в малій залі Харківського національного академічного театру опери і балети відбулись урочистості з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку і Дня ветерана. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови Харківської облради Людмила Давидова привітали із святом присутніх у залі, а також вручили державні нагороди і почесні відзнаки облдержадміністрації та обласної ради. «З нагоди вашого свята перед усім зичу вам міцного здоров’я. Все, що відбувається сьогодні, те, чого ми досягли, – все це завдяки вам. В юнацькі і зрілі роки ви, віддаючи свою душу і тіло, виходили на роботу і працювали, мріяли збудувати таку державу, де було б комфортно жити вашим дітям, онукам і правнукам, - зазначив у своїй вітальній промові Ігор Шурма. – Ті люди, які зараз працюють у владі, намагаються віддати свою шану і данину вам. Нам дуже хочеться зробити так, щоб у такий скрутний фінансовий час якось полегшити долю ветерана. Сьогоднішній день має бути для вас світлим і ясним, нести вам тепло, усмішку і радість».

Цукровим заводам області необхідна технічна модернізація. Віталій Алексейчук

28 вересня учасники обласної наради з питання «Збирання цукрових буряків та переробка їх на цукрових заводах в сезон виробництва 2011 року» ознайомились з роботою ПАТ «Балаклійське хлібоприймальне підприємство», оглянули техніку та організацію збирання цукрових буряків. В ході ознайомлення з роботою ПАТ «Балаклійське ХПП» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук наголосив на необхідності закупівлі сучасної техніки та модернізації виробництва.  

Робота з організації безпеки об'єктів і заходів у рамках Євро-2012 вже ведеться. Анатолій Шевцов

На даний момент в Харківській області ведеться активна робота з підготовки всіх об'єктів Євро-2012 до чемпіонату. Зокрема, мова йде про безпеку гостей і учасників Євро-2012, а також харків'ян у ході всіх заходів на кожному з об'єктів.  «Робота щодо організації безпеки об'єктів і заходів в рамках Євро-2012 вже ведеться»,- підкреслив сьогодні під час засідання Регіонального міжвідомчого штабу з питань безпеки та правопорядку при Харківській обласній державній адміністрації виконавчий секретар штабу, заступник начальника ГУ по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Анатолій Шевцов.

Ми повинні бачити перспективу розвитку галузі цукроваріння в цілому по області мінімум на найближчі 5-10 років. Віталій Алексейчук

«Ми повинні знати перспективу кожного заводу, ми повинні бачити перспективу розвитку галузі цукроваріння в цілому по області мінімум на найближчі 5-10 років», – заявив у своєму заключному слові на нараді, присвяченій прибиранню та переробки цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, ефект від розширення площ посіву цукрових буряків буде нульовим, якщо цукор, вироблений на заводах області, виявиться не конкурентоспроможними на внутрішньому і зовнішньому ринках. Заступник губернатора зазначив, що в світі відбулися революційні зміни в питаннях цукроваріння, і Україна також стоїть на порозі впровадження технічних нововведень.

У Харківській області буде розроблено новий план-схему організації дорожнього руху

У Харківській області буде переглянуто план-схему організації дорожнього руху. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку, яке відбулося сьогодні в Харківській облдержадміністрації.  «На дорогах загальнодержавного значення є дорожні знаки, світлофори, направляючі пішохідні огорожі, але немає балансоутримувача, тому виникають певні проблеми з їх обслуговуванням», - зазначив заместитель председателя – руководитель аппарата ХОГА Василий Хома. Також він підкреслив, що до 1 березня 2012 року в Харківській області необхідно привести у належний стан всі технічні засоби організації дорожнього руху та вирішити питання постановки їх на баланс відповідних підприємств.  

Харківщина зобов'язана гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Віталій Алексейчук

Підводячи підсумки наради, присвяченої прибиранню та переробці цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відзначив ряд завдань і прогнозів розвитку бурякоцукрової галузі на 2012 і наступні роки. «Харківська область – це зона бурякосіяння, отже, ми зобов'язані гарантовано забезпечити внутрішню потребу області в цукрі. Це 115 – 120 тис. тонн у розрахунку на рік. Крім того, певну частину цукру область повинна поставити в інші регіони, де умови для вирощування буряку менш сприятливі», – зазначив він.

Михайло Добкін взяв участь у святкуванні 20-ї річниці незалежності Республіки Вірменія

У Харкові відбулись урочистості з нагоди 20-ї річниці незалежності Республіки Вірменія. У святковому заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Вірменія в Україну Андранік Манукян, глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, архієпископ Григоріс Буніатян.

У ХОДА обговорили питання безпеки під час проведення в Харкові Євро-2012

 Сьогодні в Харківській облгосдаміністраціі відбулось засідання Регіонального міжвідомчого штабу з питань безпеки та правопорядку при Харківській обласній державній адміністрації.  У ході засідання були розглянуті питання стану безпеки дорожнього руху під час підготовки та проведення в Харкові Євро-2012, створення єдиної системи забезпечення безпеки та правопорядку на офіційних об'єктах Євро-2012, а також питання забезпечення безпеки повітряного простору в період проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. 

Квота від ЄС на безмитне ввезення аграрної продукції буде стимулювати розвиток українського АПК. Юрій Сапронов

Квота, надана ЄС для України на безмитне ввезення аграрної продукції, стимулюватиме розвиток українського сільського господарства. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Розширення експорту продукції АПК в країни ЄС дозволить фермерам, особливо тим, хто зараз вирощує овочі, збільшить рентабельність власного виробництва. Наші фермери звикли відразу продавати весь урожай через брак овочесховищ, ледве покриваючи собівартість продукції, тоді як перекупники роздувають ціну на закуплені у фермерів продукти. Завдання для держави - збільшити кількість овочесховищ і прищепити сільгоспвиробникам культуру зберігання вирощеної продукції. Зробити це досить просто - достатньо показати фермерам, як вигідно продавати овочі в період міжсезоння, уникаючи перекупників», – зазначив Юрій Сапронов.

В Харківській області викопано 24% цукрових буряків

Станом на 27 вересня в господарствах Харківської області викопано 9542 га цукрових буряків, що становить 24% до загальної площі збирання. Про це повідомила у своїй доповіді на обласній нараді з питання збирання і переробки цукрових буряків у 2011 році в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Кулик. За її словами, площа збирання цукрових буряків в цілому по області склала 40,5 тис. гектарів – це 6 місце по Україні за цим показником. Урожайність цукрових буряків на даний час утримується на рівні 280 ц в середньому по області проти 151 ц з 1 гектара у 2010 році.

Площа посіву цукрових буряків у 2012 році буде розширена до 60 тисяч гектарів

«Для відновлення колишнього статусу провідного експортера цукру та стабільного забезпечення попиту Україні необхідно збільшувати виробництво цукру, чого буде складно досягти без розширення площі посіву цукрових буряків», – зазначила у своїй доповіді на обласній нараді з питання збирання і переробки цукрових буряків у 2011 році в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Кулик.

Харківська область вийшла з кризи з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру. Віталій Алексейчук

Відкриваючи нараду, присвячену збиранню та переробці цукрових буряків, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук зазначив: «Сьогодні ми повинні обговорити питання, які необхідно вирішувати зараз. У аграріїв і цукрозаводчиків накопичилося багато таких невідкладних питань». Він подякував усім за те, що область вийшла з кризи з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру, який був у 2009-2010 роках. «Нинішній рік непростий, це рік змін. Я вдячний всім за те, що Харківська область посідає провідні позиції за всіма показниками сільського господарства», - підкреслив Віталій Алексейчук.

В Балаклійському районі розпочалась обласна нарада з питання збирання та переробки цукрових буряків

В м. Балаклея розпочалась обласна нарада з питання «Збирання цукрових буряків та переробка їх на цукрових заводах в сезон виробництва 2011 року» за участі заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука. До участі у нараді запрошені голови районних державних адміністрацій, обласні організації, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, власники та керівники цукрових заводів, керівники базових сільськогосподарських підприємств – всього 106 осіб.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 28 вересня о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2-й поверх) відбудеться засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Порядок денний: 1. Про стан безпеки дорожнього руху під час підготовки та проведення в м. Харкові ЄВРО - 2012. 2. Про створення єдиної системи забезпечення безпеки і правопорядку на офіційних об’єктах ЄВРО – 2012 Харківської області, а також інших місцях проведення заходів Турніру (фан-зона, буферна зона, аеропорт, залізничний вокзал, автовокзал, метрополітен, пункти пропуску на державному кордоні). 3. Про стан роботи та невідкладні заходи щодо забезпечення безпеки повітряного простору в період проведення в. м. Харкові ЄВРО-2012. 4. Про внесення змін до плану роботи Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку на 2011 рік. об 11:00 у Харківській обласній філармонії (вул. Римарська, 21) відбудуться урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек о 12:00 у малій залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості, присвячені Міжнародному дню громадян похилого віку та Дня ветерана

Благодійний фонд «Розвиток України» планує виділити 2,8 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області. Ігор Шурма

«На сьогодні подолання захворюваності на туберкульоз не є виключно проблемою медиків, від яких залежить лише 10-15% її вирішення. Для Її вирішення потрібна співпраця медицини, влади та соціально відповідального бізнесу. Сьогодні співпраця з благодійними фондами є неоціненною. Нам дуже приємно, що соціальним партнером Харківської області є благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України, з яким ми плануємо підписати договір соціального партнерства. Однією зі складових співпраці буде розвиток протитуберкульозної служби. На 2012-2015 рр. область отримає необхідну кількість медичного обладнання та медикаментів для лікування складної категорії пацієнтів на суму еквівалентну 2,8 млн. доларів  США», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Роман Шаповал взяв участь у «прямій телефонній лінії» газети «Вечірній Харків»

Начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал взяв участь у «прямій телефонній лінії» газети «Вечірній Харків». Жителі Харкова та області звернулися до нього з питаннями стосовно минулої вступної кампанії, початку нового навчального року, зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році, працевлаштування молодих педагогів і нововведень вступної кампанії наступного року.

Дружина посла США в Україні Маріелла Теффт високо оцінила умови лікування пацієнтів в Обласному протитуберкульозному диспансері №1

Сьогодні дружина Надзвичайного та Повноважного посла США в Україні Маріелла Теффт відвідала комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1», де ознайомилася з умовами праці медичного персоналу та умовами лікування пацієнтів. Зокрема, Маріелла Теффт оглянула приймальне, діагностичне та хірургічне відділення, реанімаційні палати та лабораторію корпусу протитуберкульозного диспансеру по вул. Ньютона, 145.  

Віталій Алексейчук взяв участь у Х засіданні міжнародного технічного комітету стандартизації лісоматеріалів

26 вересня за участю заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексійчука та заступника голови Держлісагенції України Ігора Шишова відбулося Х засідання міжнародного технічного комітету стандартизації лісоматеріалів. У ньому взяли участь представники з 12 країн у т.ч.: США, Канади, Китаю, Японії, Малайзії, Кенії, Нігерії, Росії, Швейцарії.  

Харківський регіон зміцнює україно-американське партнерство

«Я радий, що приїхав до Харкова на святкування Днів Америки. Мені не хотілося б, щоб наші взаємини обмежувалися двома-трьома днями святкувань, тому що ми хочемо мати довгострокові партнерські відносини», - заявив 27 вересня Надзвичайний і Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт.  За його словами, в України та Сполучених Штатів Америки з'являються нові цікаві проекти. «Завдяки цим проектам зможуть співпрацювати американські і харківські вчені, батьківщина яких є землею знань, землею науки», - зазначив він.  

Наша країна зацікавлена у чесних і прозорих відносинах з представниками бізнесу. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Френсісом Теффтом  голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, з моменту їхньої останньої зустрічі була проведена велика робота з поліпшення інвестиційного клімату Харківського регіону. 

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки Джоном Френсісом Теффтом. Зустріч відбулась в рамках Днів Америки в Харкові. У ході зустрічі були підняті питання стану соціально-економічного розвитку Харківської області, можливості налагодження міжрегіонального співробітництва з регіонами США.  

Харків посідає важливе місце в розвитку україно-польських взаємин. Ян Гранат

У ході церемонії відкриття форуму «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України» з вітальним словом до учасників форуму звернувся Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат: «Сьогодні ми присутні на зустрічі теоретиків і практиків українського суспільного життя. Незважаючи на те, що Харків знаходиться далеко від україно-польського кордону, він займає важливе місце у розвитку взаємин двох країн. Ми відчуваємо, що у нас багато схожих проблем, - зазначив Ян Гранат. - Польща була першою країною, яка визнала Україну як державу. Ми і сьогодні робимо все, щоб наші відносини розвивалися».  

Архів документів