Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

«Турбоатом» переймає досвід словенських фірм

«Під час співпраці зі словенським «LITOSTROJ» ми побачили рівень і якість їхніх технологій і багато чого взяли для розвитку власного ливарного виробництва. Ми зробимо ливарний цех «Турбоатому» не гірше, ніж у «LITOSTROJ»», – зазначив генеральній директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін, розповідаючи про перспективи співробітництва зі словенськими компаніями. Він зазначив, що «Турбоатом» працює над тим, щоб замовляти продукцію, подібну тій, що закуповується у «LITOSTROJ STEEL Ltd.», на українських підприємствах. Аналогічну продукцію — лопаті для парових турбін – «Турбоатом» виробляє на власних потужностях, але меншого тоннажу, через можливості ливарного цеху, який виплавляє деталі до 10 тонн.

Протягом двох років словенська компанія «LITOSTROJ STEEL Ltd.» поставить «Турбоатому» продукцію в обсязі більше 2 млн. євро

Сьогодні генеральній директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін розповів про перспективи співробітництва підприємства зі словенськими компаніями RIKO та «LITOSTROJ STEEL Ltd.», угоди з якими були підписані 13 жовтня. «Ми реально співпрацюємо зі словенськими компаніями останні три року. Передусім у нас крупний контракт зі словенською компанією «LITOSTROJ STEEL Ltd.», яка забезпечує нам поставки великогабаринтного лиття для гідротурбін. Ми використовуємо лопаті, які ми отримали з цієї компанії, для виробництва турбін Новосибірської ГЕС. До кінця поточного року ми готуємо до відвантаження перші гідоротурбіни. Ми отримуємо з «LITOSTROJ STEEL Ltd.» дуже високоякісну продукцію, яка відповідає сучасним вимогам замовника. Ми сьогодні разом з українськими промисловцями освоюємо аналогічну якість лиття, з тим, щоб український виробник в найближчий час міг вийти на такий рівень якості лопатей», – зазначив Віктор Суботін.

Харківська та Львівська області відкриті одна одній для співпраці та обміну досвідом

«Я дуже люблю Львівську область, мені дуже подобаються підходи, які тут реалізуються. У Харківської та Львівської областей дуже хороші відносини. У нас є договір про співпрацю, ми відкриті один одному і готові поділитися своїми можливостями і здобутками», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Участь у Міжнародному економічному форумі - це можливість презентувати Харківську область серед інвесторів. Михайло Добкін

XI Міжнародний економічний форум дає додаткову можливість представити Харківську область інвесторам. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Участь в Міжнародному економічному форумі, який є одним з найстаріших в Україні, - це чергова можливість презентувати Харківську область серед певної кількості інвесторів, які сьогодні зібралися в Трускавці. Це можливість зробити черговий крок до того, щоб про Харківську область якомога більше знали і звернули на неї увагу майбутні інвестори», – підкреслив він.

Необхідно вести постійні переговори з Росією щодо зниження ціни на газ. Сергій Тігіпко

В ході XI Міжнародного економічного форуму в Трускавці віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергія Тігіпко повідомив, що Міжнародний валютний фонд наполягає, щоб на 32% підвищилася вартість газу для населення і на 56% – для теплокомуненерго.

Проект «Енергія інновацій» охоплює 8 різних напрямків інноваційного розвитку Харківської області

Реалізація проекту національного масштабу «Енергія інновацій», що включає створення Технополісу «П'ятихатки», IT-парку «Інтеллектроніка» і Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» є практичним втіленням можливостей економіки знань», - підкреслив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область співпрацює з Держінвестпроектом для максимально ефективної реалізації інноваційних проектів

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, співпраця з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України дозволяє більш ефективно витрачати кошти і швидше добиватися поставленої мети.

У 2012 році соціальні виплати будуть збільшені, а механізм їх формування – переглянутий

Уряд має намір по всіх соціальних виплатах забезпечити істотне зростання, яке в два рази буде перевищувати зростання інфляції і цін. Про це сьогодні під час брифінгу в рамках XI Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр праці та соціальної політики Сергій Тігіпко. «У бюджеті 2012 року ми плануємо практично по всіх соціальних виплатах забезпечити зростання, яке в два рази буде перевищувати зростання інфляції і цін», – зазначив він.

У Харківській області розвивається мережа технопарків та наукових парків

У рамках інноваційного розвитку Харківської області в регіоні активно будується мережа наукових і технопарків. Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, вони дозволять підключити інноваційну складову в розвиток основних напрямків економіки. 

З кризи тільки один вихід – створення умов для інвесторів. Сергій Тігіпко

На брифінгу за підсумками пленарного засідання XI Міжнародного Економічного Форуму віце-прем'єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко зазначив, що регіонам України необхідно приділяти багато уваги створенню умов для залучення інвесторів. «Міжнародний Економічний форум – це надзвичайно важлива подія, тому що сьогодні ми повинні постійно турбуватися про зовнішніх і внутрішніх інвесторів. Сьогодні всі говорять про кризу, але відповідь тут тільки одна – створення умов для інвесторів. Величезні гроші сьогодні сконцентровані у приватному секторі, і вони чекають сигналів куди вони можуть піти, чекають системи, за рахунок якої держава може допомогти їм ефективно вкласти ці гроші. Я вважаю, що такі форуми мають працювати на те, щоб збільшити довіру і допомогти інвесторам працювати в Україні», – підкреслив він.

На Харківщині готується ряд інноваційних проектів у сфері сільського господарства

Розвитку сільського господарства на Харківщині приділяється особлива увага. Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, для підвищення конкурентоспроможності регіону надзвичайно важлива реалізація інноваційних проектів у найбільш пріоритетних сферах. Зокрема, інноваційного підходу потребує сільське господарство. 

На Харківщині вживаються заходи щодо поліпшення бізнес-клімату і створення комфортних умов для підприємницької діяльності

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області робиться все необхідне для підвищення інвестиційної привабливості регіону. Зокрема, вживаються заходи для поліпшення бізнес-клімату.

В ході дерегуляції економіки країни будуть враховані поради і пропозиції підприємців

«Я вважаю, що для України сьогодні проблема номер один – це корупція. В першу чергу нас сьогодні дивує те, що відбувається в середовищі підприємств. Нас турбує, яким чином адмініструється наша митниця, де достатньо багато проблем, що робиться в нашій податковій адміністрації та інших наших організаціях. Під час реформи ми будемо радикально все спрощувати», – заявив сьогодні на XI Міжнародному Економічному Форумі «Економічна інтеграція - національні пріоритети» віце-прем'єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» використовується при розробці цільових програм і формуванні бюджетів усіх рівнів

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» вже зараз максимально затребувана в роботі обласної та районних адміністрацій при складанні короткострокових планів.

Україна буде іти шляхом реформ. Сергій Тігіпко

«Ми знаємо свої ризики. Ми будемо іти шляхом реформ, чого б нам це не коштувало, тому що ми знаємо: 20 років ми затримувалися, проводилися реформи, котрі ніколи не будуть працювати. В кінець кінців від цього страждає населення країни. Недореформована країна, недореформована економіка, недореформована соціальна сфера – це призводить до того, що ми сьогодні вже за рівнем бідності другі в Європі, хоча маємо такі надзвичайно цікаві можливості», – зазначив у своєму виступі під час XI Міжнародного Економічного Форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» у Трускавці віце-прем'єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Перед Україною стоять складні масштабні завдання. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, для виконання стратегічних завдань, які стоять зараз перед країною, необхідно в першу чергу дотримуватися інноваційного курсу, а також працювати над залученням інвестицій. «Перед Україною стоять складні масштабні завдання. Це технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури, реформа соціальної сфери та освіти, розвиток житлово-комунального господарства і фінансового сектора, проведення земельної реформи. Щоб отримати результати в найкоротші терміни по всіх цих стратегічних напрямках, необхідно проявляти ініціативу і наполегливість, залучати інвестиції, впроваджувати інноваційні технології», - підкреслив голова ХОДА. 

Роботу обласних і районних адміністрацій будуть оцінювати за кількістю залучених інвестиційних проектів

«Для всіх обласних і районних адміністрацій показник діючих інвестиційних проектів буде одним з основних, тому що це впливає на доходну частину бюджету і дає можливість забезпечити нові робочі місця і нові податки», – зазначив у своєму виступі під час XI Міжнародного Економічного Форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» у Трускавці віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Євген Савін взяв участь у зустрічі з депутатами німецького парламенту

Заступник голови Харківської обласної адміністрації Євген Савін взяв участь у зустрічі керівництва Харківської обласної ради з делегацією депутатів німецького парламенту на чолі з головою парламентської групи г-жей Бербель Кофлер.

У Трускавці розпочав роботу XI Міжнародний Економічний Форум «Економічна інтеграція – національні пріоритети»

У Трускавці розпочав роботу XI Міжнародний Економічний Форум «Економічна інтеграція - національні пріоритети». У пленарному засіданні форуму беруть участь віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, заступник Міністра закордонних справ Чеської Республіки Томаш Дуб, Президент Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі та представник Конференційної ради Канади Пол Дарбі. Від Харківської області у форумі беруть участь голова облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 14 жовтня, о 10:15 на ВАТ "Турбоатом", 1-й майданчик (пр-т. Московський, 199, корпус знаходиться біля ст. Метро Московський пр-т) розпочнеться прес-тур, присвячений перспективам співробітництва підприємства зі словенськими компаніями RIKO та «Літош строй стіл»; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 08.04.2011 з питання «Про фінансову підтримку районних комунальних друкованих засобів масової інформації засновниками та співзасновниками газет. Про стан передплати на газету «Слобідський край».

На телефонну «гарячу лінію» із земельних питань надходить дуже велика кількість дзвінків

У Харківській області діє телефонна «гаряча лінія» за номером 700-10-60 та електронна пошта zemlya@kharkivoda.gov.ua, де можна отримати відповіді на питання по земельній сфері. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, основна мета такого зворотного зв'язку полягає в тому, щоб вивчити проблеми і питання, які виникають при оформленні правовстановлюючих документів на землю.

Межі міста Харкова будуть розширені

В даний час ведеться підготовка проектної документації з розширення кордонів міста Харків до окружної дороги. Про це повідомив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. «Зараз йде процес розширення меж міста Харкова. Проведено нараду з тими сільськими та селищними головами, інтереси чиїх територіальних громад зачіпають ці зміни. Попередньо місто Харків буде розширюватися до меж окружної дороги. Межа десь буде виходити за окружну дорогу, десь – відходити від неї», – заявив заступник губернатора.

Туристичний потенціал Харківської області був презентований на VІІ Українському туристичному форумі

10 жовтня 2011 року представники Харківського організаційно-методичного центру туризму відвідали VІІ Український туристичний форум у ЦДКС «Український дім» (м. Київ). Форум відбувався за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Іспанія в Україні Хосе Родрігеса Мояно, віце-консула Литовської республіки в Україні Юрайтє Усявічютє, аташе з питань культури та інформації Посольства Республіки Туреччина в Україні Берата Йилдиза, президента Литовської туристичної асоціації Данути Мазейкайте, представників Посольства Чеської республіки в Україні та провідних туроператорів – членів Асоціації лідерів турбізнесу України.

Обласна влада бореться з корупцією в земельних питаннях

«Я знайомий з публікаціями у засобах масової інформації з приводу черг за актами на право власності на землю, в основному, в Харківському міськрайонному управлінні земельних ресурсів. Відразу хочу сказати, що це реакція людей на те, що відбувається: вони побачили і почули, що йде видача актів, і активізувалися. А з іншого боку активізувалися і ті ділки, які хочуть нажитися на цьому процесі. Ми вживаємо відповідних заходів для того, щоб припинити діяльність тих особистостей, які збирають людей о 4 годині ранку, влаштовують переклички і продають місця в чергах», - заявив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома.

Харківська облдержадміністрація буде порушувати питання про позбавлення ліцензій землевпорядників, які систематично допускають помилки

У ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома акцентував увагу на проблемі неякісної підготовки землевпорядної документації комерційними структурами. За його словами, за останні 1,5 року на доопрацювання було повернуто понад 16 тисяч комплектів технічної документації.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Валківському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Валківському районі. Порушені питання громадян стосувалися в основному земельних відносин, а саме: отримання державних актів на право користування земельними ділянками; додержання земельного законодавства; отримання паїв. Заступник губернатора взяв вирішення питань на контроль.  

Впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села

Сьогодні у Валках відбувся черговий виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій, землевласники та представники ЗМІ Валківського, Богодухівського, Коломацького, Краснокутського та Нововодолазького районів області.

Для виконання землевпорядних робіт у Харківській області буде створено КП «Земпроект»

27 жовтня на сесії Харківської обласної ради буде розглядатися питання про створення обласного комунального підприємства «Земпроект». Про це повідомив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. Мета створення такого підприємства – зняти проблему якості підготовки технічної документації, тому що в даний час в Харківській області великий відсоток документів повертається на доопрацювання, що затримує процес видачі земельних актів і формування ринку землі. Зокрема, до функцій підприємства буде входити грошова оцінка землі та оформлення технічної документації на земельні ділянки.

За 2 тижні в Харківській області буде видано більше актів, ніж за останні кілька років

У ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома зазначив, що в Харківській області активізувався процес видачі державних актів на право власності на землю. За його словами, зроблено серйозний прорив, тому що 10 тисяч актів, які необхідно видати протягом двох тижнів, – це половина того, що було видано за останні 10 років.

Студенти спільно вирішують свої питання

Сьогодні, 13 жовтня, о 17.00 у залі засідань Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації (майдан Свободи, 5, Держпром, 7-й під’їзд, 9-й поверх) відбудеться засідання Харківської обласної студентської ради. В порядку денному засідання: 1. Обговорення проекту плану роботи Харківської обласної студентської ради. 2. Про діяльність КУ «Харківський обласний центр молоді» щодо реалізації молодіжної політики в Харківській області. 3. Обговорення проекту умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році. 4. Різне.

Архів документів