Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Облдержадміністрації делеговані повноваження з управління КП «ОСК «Металіст»

Сьогодні депутати обласної ради ухвалили рішення про делегування Харківській обласній державній адміністрації повноважень щодо управління комунальним підприємством «Обласний спортивний комплекс «Металіст» та комунальним закладом комплексною дитячо-спортивною школою «Металіст» харківської обласної ради.

З 1 січня збільшаться пенсії ліквідаторів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Кабінет міністрів України спільно зі Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України» домовилися про спільні дії, спрямовані на посилення соціального захисту ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. 23 листопада на засіданні Уряду було ухвалено рішення про підвищення з 1 січня 2012 року пенсійних виплат для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, яке передбачає низку заходів щодо поліпшення соціального захисту цієї категорії громадян.

У Харкові стартував міжнародний турнір «Діти України» з тхеквондо

Міжнародний турнір «Діти України» проводиться за всіма ваговим категоріям, згідно з правилами тхеквондо ВТФ. У змаганнях візьмуть участь 700 спортсменів з 20 областей України, а також з м. Бєлгорода, м.Санкт-Петербурга, Чечні. Офіційна церемонія відкриття турніру відбудеться 29 листопада 2011 року під Палаці спорту ім. Г. Кірпи «Локомотив» о 18.00 годин.

Харків’яни посіли перші місця на чемпіонаті України з фігурного катання серед юнаків

В Дніпропетровську завершився чемпіонат України з фігурного катання серед юнаків. Це було відбіркове змагання до 1 зимових Юнацьких Олімпійських ігор, що відбудуться в 2012 року в м. Інсбрук (Австрія). На Олімпійських іграх українські спортсмени візьмуть участь у змаганнях серед дівчат, хлопчаків, спортивних та танцювальних пар.

Події дня

Сьогодні, 29 листопада, о 12.30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленко; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимира Росохи щодо попередження нещасних випадків на льоду; о 16:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться Спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Харківський перинатальний центр буде показовим для всієї України

Харківський регіональний перинатальний центр, який створюється в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», буде показовим для всієї України. Про це у коментарі УКРІНФОРМу заявив керівник Національного проекту «Нове життя» Віктор Сірман. За його словами, проект орієнтований на створення в кожній області перинатального центру. «На сьогоднішній день ми створюємо умови для того, щоб всі жителі області мали можливості отримати повний цикл медичної допомоги в області материнства і дитинства, починаючи з першого, другого і третього рівнів. Таким чином, створення перинатального центру на третьому рівні – фактично завершальний етап комплексу перетворень в регіоні», - зазначив Віктор Сірман.

Учні хореографічних шкіл відвідали безкоштовний майстер-клас

За допомогою голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна 300 учнів харківських закладів естетичного виховання отримали змогу безкоштовно долучитись до висот хореографічної майстерності. 27 листопада учні навчальних закладів, які навчаються основам хореографічного мистецтва, відвідали концерт Заслуженої артистки Росії Анастасії Волочкової, який відбувся в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В.Лисенка. Серед глядачів були присутні вихованці дитячої хореографічної школи, Харківського училища культури, дитячої школи мистецтв № 3, ХСШ №133 «Ліцей мистецтв» та інших навчальних закладів. Юні прихильники балету були раді можливості повчитися майстерності у відомої балерини. 

В Дергачівському та Зміївському районах найближчим часом розпочнуть функціонувати Туристсько-інформаційні пункти

В Дергачівському та Зміївському районах найближчим часом розпочнуть функціонувати Туристсько-інформаційні пункти. 24-25 листопада представники ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» ознайомили бібліотечних працівників Дергачівської та Зміївської ЦБС з основними тенденціями розвитку туризму в Харківській області. Захід відбувався в Регіональному тренінговому центрі, створеному в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці за програмою «Бібліоміст», в рамках другого модулю «Нова бібліотечна послуга: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці».

30 листопада в Харкові стартує Національний автопробіг «Тільки машини на запчастини!»

В рамках проведення в Харківській області щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 30 листопада в м.Харкові та Дергачівському районі, 1 грудня в Валківському районі та м.Люботин відбудеться етап Національного автопробігу по 10 областях України «Тільки машини на запчастини!», присвячений Міжнародному дню боротьби з рабством, що відмічається 2 грудня. Захід проводиться за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Головного управління у справах сім’ї молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. Відкриття етапу Національного автопробігу відбудеться 30 листопада 2011 року о 10.00 на пл.Конституції.  

Поділ первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги базується на міжнародному досвіді

Реформування системи охорони здоров'я в пілотних регіонах України передбачає поділ первинного, вторинного та третинного рівня надання медичної допомоги, надання лікувальним установам більшої самостійності у розпорядженні коштами, формування нових схем стимулювання лікарів, які будуть при інших рівних умовах підвищувати рівень оплати праці, зазначила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. За її словами, поділ первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги дозволить оптимізувати виділення грошових коштів медичним установам.

Лікувальним установам України необхідно надати автономію в розпорядженні фінансовими коштами

«Загальний шлях реалізації медичної реформи обраний, і він допускає відхилення в плані регіональної специфіки. Мені здається, що завдання кожного регіону – показати щось своє цікаве, що потім могло б бути використане іншими», – зазначила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. За її словами, в усіх реформах, у тому числі у розбудові системи охорони здоров'я, завжди присутня регіональна специфіка, тому що кожен може вирішувати проблему якимось своїм особливим шляхом. У той же час, більшість підходів загальні.

Театр ім.Шевченка візьме участь у престижному фестивалі «Золота маска»

Харківський академічний український драматичний театр ім.Т.Г.Шевченка візьме участь у позаконкурсній програмі “Маска плюс" престижного театрального фестивалю «Золота маска», що відбудеться 1-20 березня 2012 року в Москві.

На Харківщині відбудеться круглий стіл «Григорій Сковорода: із часу – до вічності»

3 грудня о 10:00 в ОКЗ «Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди» (Харківська обл., Золочівський р-н, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) відбудеться круглий стіл «Григорій Сковорода: із часу — до вічності», присвячений обговоренню пропозицій щодо святкування 290-річчя із дня народження мислителя, дасть старт новим проектам і створить засади для їх успішної реалізації. Окрім того, учасники круглого столу зможуть обговорити перспективи розвитку Національного літературно-меморіального музею як духовного центру Слобожанщини. Засідання круглого столу продовжиться І міжнародним науково-практичним форумом «Сталий розвиток громад: від ідей Сковороди до втілення концепції “Село майбутнього”», ініційованим І. Я. Гришиним, головою Фонду “Сковорода-300”.

Завтра відбудеться спільне засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Завтра, 29 листопада, у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. Початок о 16:00.

Людський фактор найважливіший в медичній реформі

Медична реформа в Україні розпочалася і просувається вперед, хоча не можна назвати хід реформи простим, зазначила під час брифінгу за результатами знайомства з досягненнями Харківської області в сфері медицини перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. «Найважливіше в цій реформі – щоб доля кожного медика, який стикається з реструктуризацією установи, серйозно сприймалася на районному та обласному рівні, адже головна теза «не нашкодь» може бути застосована не тільки до пацієнтів, але і до самих лікарів. Неможлива постановка питання, коли мова йде про звільнення – в нашій країні, особливо на первинному рівні, лікарів не вистачає, і Харківська область в цьому не виняток. Неможливо не враховувати сімейні проблеми фахівця, коли в процесі реструктуризації того чи іншого лікувального закладу постає питання про переведення людини з одного району сільській місцевості в інший. Це реформа, яка вирішує не тільки лікувальні або будівельні питання, людський фактор у медичній реформі – найважливіший», – підкреслила вона.

На Харківщині прагнуть до інноваційних підходів і не бояться вирішувати складні питання

Оцінювати хід будь-яких реформ дуже складно. Медицина – це дуже консервативна область, і реформувати її потрібно дуже обережно, тому що дуже легко порушити систему, а в цій галузі нічого руйнувати не можна. Про це повідомила під час брифінгу за результатами знайомства з досягненнями Харківської області в сфері медицини перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

Податковий кодекс став базою, на якій потрібно будувати податкову політику в майбутньому. Ірина Акімова

На думку першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової, Податковий кодекс зробив перший крок у врегулюванні багатьох податкових взаємовідносин. «Він не відповів на всі питання і це не можливо, але головне те, що на його базі треба будувати податкову політику в майбутньому. У першу чергу, Кодекс дав зменшення абсолютної кількості податків і на центральному і на місцевому рівні, дав скорочення кількості податкових пільг, а також преференції певним галузям, які потребують підтримки», - підкреслила Ірина Акімова.

Харківська область готова презентувати регіональну модель реформування галузі медицини

Про це в ході брифінгу в КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Є реформування, яке знаходиться в компетенції регіональної і міської влади. Воно в місті Харкові та області розпочато. Сьогодні ми показуємо проекти, які зароджувалися в 2007-2008 роках. Деякі з них за ці роки вже реалізовані. Що стосується загальної медичної реформи - однозначно необхідно зробити так, щоб побоювання людей отримати непрофесійну медичну допомогу пішло в минуле. Тому ми, маючи унікальну в місті Харкові ситуацію, оскільки знаходиться 9 з 25 установ Національної академії медичних наук України, у нас є Національний медичний університет, у нас є ХМАПО, є практикуючі лікарі, які досягли серйозних результатів по організації роботи, могли б обєднати весь цей досвід. Спочатку презентувати, отримати схвалення, потім реалізувати якусь регіональну модель реформування галузі медицини», - сказав губернатор області Михайло Добкін.

Харків демонструє абсолютно новий підхід до роботи швидкої та невідкладної допомоги

«Сьогодні ми були в Диспетчерській швидкої допомоги. Це абсолютно новий підхід до організації роботи з прибуття медиків до пацієнта і доставки його туди, де йому зможуть надати кваліфіковану лікарську допомогу. Можна було роками сперечатися про те, що нам потрібно більше машин, але можна подивитися на ефективність системи так, як подивилися на неї в Харкові. Тут багато питань вирішується раніше, ніж можна було б припустити», – зазначила під час брифінгу перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

Роботи зі створення Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні будуть завершені вчасно

«Харківщина знаходиться в першій трійці регіонів, в яких перинатальні центри повинні бути готові до відкриття цього року. Ми ознайомилися з ходом робіт, і я впевнена, що вони будуть закінчені вчасно - до 30 грудня 2011 року», - зазначила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова після відвідання Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні.

Технополіс «П'ятихатки» стане «інкубатором» для IT-компаній

Хоча Україна і займає п'яте місце в світі по виробництву програмного продукту, але безліч фахівців зфери IT змушені виїжджати за кордон, бо не можуть знайти роботу на батьківщині. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Ініціативи Харківської області варті поширення на всю Україну

Про це під час брифінгу в КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» повідомила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. «Я подивилася, які на Харківщині є цікаві ініціативи і переконалася, що їх дійсно багато. Вони дуже цікаві і гідні того, щоб їх розповсюдити на території всієї України. Ми сьогодні були в Центральній диспетчерській службі швидкої та невідкладної допомоги. Це абсолютно новий підхід доїзду до пацієнта і його доставки до медичного закладу за 10 хвилин», - зазначила Ірина Акімова.

Ірина Акімова надає великого значення безпеці лікарів швидкої та невідкладної допомоги

В ході огляду Центральної диспетчерської служби швидкої медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О.І. Мещанінова» перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова висловила стурбованість питаннями безпеки лікарів швидкої та невідкладної допомоги. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що для зниження можливої ​​загрози життю і діяльності медичних працівників всі бригади швидкої допомоги оснащені «тривожною кнопкою», а життя всіх лікарів застраховане.

Валентин Дулуб призначений першим заступником голови Харківської облдержадміністрації

Розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна № 481-к від 25.11.2011 року "Про призначення В. Дулуба" першим заступником голови Харківської облдержадміністрації призначено Валентин Дулуб. Колишнього першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва звільнено розпорядженням № 480-к від 24.11.2011 року "Про звільнення В.Бабаєва". 28 листопада Володимир Бабаєв представлений у посаді ректора Харківської національної академії міського господарства.

Діагностичний корпус Обласної клінічної лікарні відвідала Ірина Акімова

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Товстанов, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Людмила Давидова відвідали Діагностичний корпус КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект. Ірина Акімова

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Товстанов, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Людмила Давидова оглянули приміщення майбутнього перинатального центру КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Сучасний регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок при Обласній клінічній лікарні планується в рамках виконання Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» відкрити до 1 січня 2012 року. Ірина Акімова зазначила, що створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект, якому надає величезного значення Президент України Віктор Янукович. За її словами, претензій до темпів робіт з будівництва центру немає.

Ірина Акімова оглянула Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова відвідала Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О.І. Мещанінова». Її супроводжували голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін,  Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Перший заступник Глави Адміністрації Президента оглянула приміщення та облаштування центральної зали, де встановлений екран автоматичного візуального контролю в форматі реального часу викликів та руху бригад швидкої допомоги, і працюють 18 диспетчерських автоматизованих робочих місць операторів зв’язку.

29 листопада в Харкові буде відкрито перший п'ятизірковий готель Superior Hotel

29 листопада в 12.00 за адресою: вул. Ак. Курчатова, 1А відбудеться відкриття першого в Харкові п'ятизіркового готелю Superior Hotel. Готель розташований в 15-20 хвилинах їзди від історичного центру Харкова на території Superior Golf & SPA Resort. Superior Hotel – офіційний готель ЄВРО-2012, побудований за програмою приватно-державного партнерства. Superior Hotel – це перший у Харкові готель такого класу, спроектований як 5-ти зірковий. Архітектори проекту John Seifert (Джон Сіферт), Великобританія та Сергій Яковлєв, України. Інвестор – українська компанія «Форс-С», обсяг інвестицій – 210 млн. гривень, загальна площа готельного комплексу – 9850 кв. м. Будівництво було розпочато в травні 2010 року.

Володимир Бабаєв представлений у якості ректора Харківської національної академії міського господарства

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у засіданні Вченої ради Харківської національної академії міського господарства і представив трудовому колективу нового керівника – колишнього першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва. «Традиції – велика річ, на традиціях вибудовують свою політику безліч держав. Упевнений, що Володимир Миколайович Бабаєв привнесе нове, а колишній ректор Леонід Миколайович Шутенко допоможе зберегти все те, що було напрацьовано десятиріччями», – зазначив Михайло Добкін.

Країни Близького Сходу зацікавлені в експорті продуктів харчування з Харківської області

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив думку, що в умовах зростаючого попиту на продукти харчування Україна може реалізувати свій шанс стати одним з провідних їх виробників. «За дев'ять місяців поточного року Харківщина за темпами зростання обсягів сільськогосподарської продукції знаходиться на першому місці серед регіонів України. Закріпивши і продовживши це зростання, ми зможемо не тільки замінити багато імпортних продуктів вітчизняними аналогами, але і збільшити експорт продукції аграрного сектору. Зокрема, зацікавленість в експорті продуктів харчування з Харківської області вже висловили країни Близького Сходу», - сказав він.

Архів документів