Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Податковий борг підприємств Харківщини складає майже 200 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, підприємства Харківської області мають достатньо великий борг з виплати податків.  «Податковий борг є значним резервом наповнення місцевих бюджетів. Обсяг податкового боргу до місцевих бюджетів станом на 1 жовтня поточного року збільшився з початку року на 14,9 млн.грн. (8,3%) і складає 193,6 млн.грн.», - повідомив Сергій Овсянніков. 

В Ізюмському районі відкрито Інтернет-центр в рамках програми «Бібліоміст»

В Ізюмській центральній районній бібліотеці відбулося урочисте відкриття Інтернет-центру в рамках програми «Бібліоміст». Заклад отримав 15 комп’ютерів, оснащених сучасним програмним забезпеченням, технічним обладнанням та веб-камерами. У церемонії відкриття взяли участь начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, директор обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко, голова райради Сергій Дуванський, заступник голови райдержадміністрації Валерій Тертишний, регіональні представники програми «Бібліоміст» та учні загальноосвітніх шкіл м.Ізюма – майбутні користувачі.

За порушення в земельній сфері винесено 344 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності на суму 85 тис. грн.

Управління Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель розпочало свою діяльність у складі Головного управління Держкомзему у Харківській області у лютому цього року. Станом на 1 жовтня 2011 року на території Харківської області проведено 5137 перевірок дотримання вимог земельного законодавства, в ході яких було виявлено 3203 порушень на площі 24114 га, видано 3168 приписів про усунення порушення, складено 1298 протоколів, винесено 344 постанови про притягнення порушників до адміністративної відповідальності на суму 85177 грн. До органів прокуратури, досудового слідства та дізнання направлено 22 матеріали стосовно порушень земельного законодавства при використанні земельних ділянок, які містять ознаки складу злочину.

За 9 місяців 2011 року доходна частина бюджету Харківщини виконана на 99,6%

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, за перші 9 місяців 2011 року до загального фонду бюджету області зараховано 3141,8 млн.грн. без урахування трансфертів. Це складає 99,6% від запланованої суми.  

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у c. Новопокровка Чугуївського району

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у c. Новопокровка Чугуївського району. У ході прийому до нього зверталися із земельних та соціальних питань. Заступник губернатора взяв порушені питання на контроль.

Кількість мешканців Харківщини, які зможуть безоплатно обстежитись в «Європейському радіологічному центрі», збільшиться на 20%

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, кількість мешканців Харківщини, які зможуть безоплатно обстежитись в «Європейському радіологічному центрі», збільшиться на 20% (зараз обстеження проходять по 20 осіб на місяць). Крім того, всі діти-сироти Харківської області в разі потреби зможуть безоплатно скористатися послугами цієї установи.

У 2011 році на Харківщині збільшилися надходження з податку на доходи фізичних осіб

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, за 9 місяців 2011 року, порівняно з аналогічним періодом 2010 року, надходження податку на доходи фізичних осіб збільшилися на 367,5 млн.грн. або на 18,3%.  «Податок на доходи фізичних осіб є найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів області», - зазначив Сергій Авершин. 

«Харківський тракторний завод» розширить ринки збуту

Сьогодні делегація Міністерства закордонних справ України на чолі з директором Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва МЗС Ігорем Ніколайком ознайомилася з роботою ВАТ «Харківський тракторний завод». Представники МЗС відвідали виробничі цехи заводу і вивчили процес складання тракторів. Також увазі представників делегації була представлена ​​експозиція серійної продукції підприємства та презентаційні фільми з докладною інформацією про різні моделі тракторів і тягачів ХТЗ.  

На Харківщині в 2011 році легалізовано понад 2 тисячі найманих працівників

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, у Харківській області боротьба з тіньовими зарплатами вже приносить відчутні плоди. За його словами, з початку поточного року легалізовано 2018 найманих працівників, які працювали без оформлення трудових відносин, та виявлено 123 випадки виплати зарплати за рахунок «тіньових» коштів. Додаткові надходження до бюджету податків і платежів становлять 1,6 млн.грн.

Згідно з договором соціального партнерства в «Європейському радіологічному центрі» безоплатно обстежено 249 осіб соціально незахищених категорій

Згідно з договором соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською міською радою та ТОВ «Гемо Медика Харків» в «Європейському радіологічному центрі» безоплатно обстежено 249 осіб (з них 43 дитини) соціально незахищених категорій, у тому числі мешканців м. Харкова – 137, мешканців області – 112 осіб. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрація Ігор Шурма.

Асоціація «Харківптахопром» відсвяткувала своє 10-річчя

На ДП Новопокровський КХП відбулися урочистості з нагоди 10-річчя створення Харківської обласної Асоціації птахівничої промисловості «Харківптахопром». В урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Ради Директорів Союзу птахівників України та Союзу кормовиробників України Олександр Бакуменко, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко, керівництво Головного управління агропромислового розвитку ХОДА та управління державної ветеринарної медицини Харківської області, науковці, керівники підприємств тваринницької та птахівничої галузі, комбікормових заводів, фірм – виробників та постачальників кормових домішок, ветпрепаратів, технологічного обладнання.

Результати XІІI Всеукраїнської спартакіади серед державних службовців АРК, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

У вересні 2011 року традиційно в Алушті відбувся третій - фінальний етап змагань XIII Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців Автономної Республіки Крим, областей, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Змагання складалися з п’яти видів спорту: футзалу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів. У загальнокомандному заліку брали участь 27 команд державних службовців з усіх регіонів України, кожну з яких очолювали представники обласних та міських державних адміністрацій.

Взаємодія з землевпорядними організаціями Харківської області дозволить відпрацювати дієвий механізм підготовки, проходження та видачі землевпорядних документів громадянам

20 жовтня під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, голови обласної міжвідомчої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства Василя Хоми відбулась нарада з представниками ініціативної групи від землевпорядних організацій Харківської області.

До Євро-2012 всі лікарні, які забезпечуватимуть надання невідкладної допомоги у містах, де відбуватимуться матчі, отримають необхідне обладнання

Як відзначив під час відео конференції з питань роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, на початок 2012 року всі лікарні, які забезпечуватимуть надання невідкладної допомоги у містах, де відбуватимуться матчі, отримають необхідне обладнання, а також санітарний транспорт. На це виділено 100 млн грн.

Визначено лауреата премії імені В'ячеслава Чорновола 2011 року

Як повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення, премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики у 2011 році присуджено науково-популярній книзі Мирослава Мамчака «Тарас Шевченко і флот». Таке рішення було ухвалено на засіданні Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола 20 жовтня ц.р. Забезпечення прийому матеріалів від претендентів на здобуття премії здійснював Держкомтелерадіо України.

Події дня

Сьогодні, 21 жовтня,  о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 25.02.2011 з питання «Про аналіз надходжень до місцевих бюджетів податку з доходів фізичних осіб за 2010 рік». 2. Про виконання місцевих бюджетів області за січень - вересень 2011 року. 3. Про стан справ у тваринництві та готовність галузі до зимового періоду утримання худоби. О 16:30 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства. Порядок денний: 1. Щодо основних напрямків роботи обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства. 2. Затвердження плану роботи обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства до кінця 2011 року.

Сьогоднішня нарада - дипломатичний прорив в економіці

«Сьогоднішня зустріч дуже важлива як дипломатичний прорив в економіці. Керівники найбільших підприємств почули, що дипломатичний корпус готовий йти їм назустріч, допомагати у вирішенні питань з просування наших товарів на території інших держав. У підприємств, безумовно, є свої контакти, але проблем у них залишається багато, і дуже важливо, що дипломатичний корпус готовий надати свою допомогу. Конструктивна розмова, яка відбулася сьогодні, і запрошення до співпраці є дуже важливими для Харківської області, яка володіє дуже великим потенціалом, і якщо буде підтримка з боку МЗС, від цього виграють всі», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, підбиваючи підсумки наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківської ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області».

Протягом 2011 року підприємства та організації Харківської області вели торгівлю з 103 країнами світу

«Харківська область підтримує стійкі зв'язки з багатьма країнами світу. Продукція регіону відома далеко за межами України. Так, з початку 2011 року підприємства та організації Харківської області експортували продукцію до 103 країн світу, імпортні товари надійшли до підприємств також зі 103 країн», – повідомив заступника голови ХОДА Валентин Дулуб під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю представників МЗС.

За підсумками 9 місяців 2011 року обсяги виробництва промислової продукції в Харківській області зросли на 10,3%

За підсумками 9 місяців 2011 року спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції на 10,3% у порівняні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив заступника голови ХОДА Валентин Дулуб під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю представників МЗС. На його думку, на сьогоднішній день це хороший показник.

Міністерство закордонних справ буде сприяти розширенню експортної діяльності українських підприємств

Як зазначив сьогодні під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківської ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» директор Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Ігор Ніколайко, МЗС буде всіляко сприяти розширенню експортної діяльності стратегічних українських підприємств-експортерів.

Харківська область увійшла до шістьох найбільш інвестиційно привабливих областей України

У Будинку рад під головуванням заступника голови ХОДА Валентина Дулуба відбулася нарада «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю директора Департамента зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Ігоря Ніколайка та представників МЗС.

Без проведення земельної реформи неможливий подальший розвиток села

Сьогодні у Дергачах відбувся черговий виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій, землевласники та представники ЗМІ.

Міністерство закордонних справ сприятиме розширенню експортної діяльності ВАТ «Турбоатом»

Делегація Міністерства закордонних справ України на чолі з директором Департамента зовнішньоекономічного співробітництва МЗС Ігорем Ніколайком відвідала ВАТ «Турбоатом». В ході візиту вони оглянули виробничі цехи та ознайомилися з роботою підприємства. Ігор Ніколайко високо оцінив організацію виробничого процесу і менеджмент заводу. «Підприємство ефективно працює, експортна складова становить більше 80%. Міністерство закордонних справ сприятиме розширенню експортної діяльності стратегічних експортерів України, в число яких входить і «Турбоатом», і зокрема посилювати роботу з поширення експорту в Африку, Азію та країни Латинської Америки», – зазначив він.

В Харківській області триває виконання програми «Питна вода»

Під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки начальник Головного управління ЖКГ облдержадміністрації Роман Грива розповів про хід виконання в області загальнодержавної програми «Питна вода України». Він повідомив, що в області діє програма «Питна вода», розроблена на основі загальнодержавної. За інформацією Романа Гриви, у 2011 році загальний обсяг коштів, передбачених на виконання програми, склав 13 млн. грн., з них 9,3 млн. грн. з державного бюджету. Начальник ГУ ЖКГ зазначив, що в 2010 році з державного бюджету коштів на фінансування заходів загальнодержавної програми не виділялося, в 2006-2008 роках фінансування з боку держави було на рівні 50%, в 2008 – на рівні 40%.

17 жовтня в с.Калинове Борівського району відбувся концерт Івана Ганзери, переможця вокального шоу «Голос країни»

Концерт Івана Ганзери, переможця національного телевізійного вокального шоу «Голос країни», відбувся 17 жовтня в Домі культури села Калинове Борівського району. Іван заспівав разом із місцевими виконавцями, з якими виступав в період роботи в сільському клубі рідного села.

Керівники спортклубів ВНЗ м. Харкова знайомляться з діяльністю мережі „Футбол проти расизму в Європі”

24 жовтня о 15.00 в рамках Тижня дій FARE 2011 в Харківському гуманітарному університеті „Народна українська академія” за підтримки асоціації „Ніколи Знову” та мережі „Футбол проти расизму в Європі” (FARE) відбудеться семінар керівників спортивних клубів ВНЗ м. Харкова. Головна мета семінару: сприяння формуванню толерантності у студентському середовищі м. Харкова за допомогою спорту.

Якість води в Харківській області не повинна погіршуватися

Сьогодні стан забезпеченості Харківської області водою є недостатнім. Особливо страждає сільське населення, яке становить п'яту частину від всіх мешканців області. Централізованим водопостачанням забезпечені всі міста і села міського типу нашої області, а з сільських населених пунктів тільки 24 мають централізоване водопостачання в своїй центральній частині. Про це повідомила 20 жовтня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова.

Харків’яни вибороли 9 ліцензій на участь в Олімпіаді – 2012

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, станом на 1 жовтня 2011 року 9 спортсменів Харківської області вибороли ліцензії на участь у літній Олімпіаді-2012 в Лондоні. З них 3 спортсмени братимуть участь у змаганнях по стрільбі із лука, 2 – з легкої атлетики та по одному – стрибки у воду, плавання, вільна боротьба та бокс.  

Висловлюємо співчуття

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття першому заступнику голови обласної державної адміністрації Бабаєву Володимиру Миколайовичу з приводу тяжкої втрати – смерті матері Бабаєвої Олександри Тихонівни.

Дубаї діляться своїм досвідом будівництва метрополітену

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у складі української делегації на чолі з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим бере участь у м.Дубаї (ОАЕ) в семінарі з питань проектування, будівництва та розвитку метрополітену. Досвід Дубаї з будівництва метрополітену є надзвичайно цікавим для України: за рекордно короткі терміни і в умовах світової економічної кризи владі ОАЕ вдалося побудувати найсучаснішу систему метрополітену з повністю автоматичним управлінням. А потреба в будівництві метро в Дубай аналогічна з Україною - необхідність розвантажити місто від зростаючого потоку автомобілів та заторів на автошляхах.

Архів документів