Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За підсумками 9 місяців 2011 року обсяги виробництва промислової продукції в Харківській області зросли на 10,3%

За підсумками 9 місяців 2011 року спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції на 10,3% у порівняні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив заступника голови ХОДА Валентин Дулуб під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю представників МЗС. На його думку, на сьогоднішній день це хороший показник.

Міністерство закордонних справ буде сприяти розширенню експортної діяльності українських підприємств

Як зазначив сьогодні під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківської ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» директор Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Ігор Ніколайко, МЗС буде всіляко сприяти розширенню експортної діяльності стратегічних українських підприємств-експортерів.

Харківська область увійшла до шістьох найбільш інвестиційно привабливих областей України

У Будинку рад під головуванням заступника голови ХОДА Валентина Дулуба відбулася нарада «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю директора Департамента зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Ігоря Ніколайка та представників МЗС.

Без проведення земельної реформи неможливий подальший розвиток села

Сьогодні у Дергачах відбувся черговий виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій, землевласники та представники ЗМІ.

Міністерство закордонних справ сприятиме розширенню експортної діяльності ВАТ «Турбоатом»

Делегація Міністерства закордонних справ України на чолі з директором Департамента зовнішньоекономічного співробітництва МЗС Ігорем Ніколайком відвідала ВАТ «Турбоатом». В ході візиту вони оглянули виробничі цехи та ознайомилися з роботою підприємства. Ігор Ніколайко високо оцінив організацію виробничого процесу і менеджмент заводу. «Підприємство ефективно працює, експортна складова становить більше 80%. Міністерство закордонних справ сприятиме розширенню експортної діяльності стратегічних експортерів України, в число яких входить і «Турбоатом», і зокрема посилювати роботу з поширення експорту в Африку, Азію та країни Латинської Америки», – зазначив він.

В Харківській області триває виконання програми «Питна вода»

Під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки начальник Головного управління ЖКГ облдержадміністрації Роман Грива розповів про хід виконання в області загальнодержавної програми «Питна вода України». Він повідомив, що в області діє програма «Питна вода», розроблена на основі загальнодержавної. За інформацією Романа Гриви, у 2011 році загальний обсяг коштів, передбачених на виконання програми, склав 13 млн. грн., з них 9,3 млн. грн. з державного бюджету. Начальник ГУ ЖКГ зазначив, що в 2010 році з державного бюджету коштів на фінансування заходів загальнодержавної програми не виділялося, в 2006-2008 роках фінансування з боку держави було на рівні 50%, в 2008 – на рівні 40%.

17 жовтня в с.Калинове Борівського району відбувся концерт Івана Ганзери, переможця вокального шоу «Голос країни»

Концерт Івана Ганзери, переможця національного телевізійного вокального шоу «Голос країни», відбувся 17 жовтня в Домі культури села Калинове Борівського району. Іван заспівав разом із місцевими виконавцями, з якими виступав в період роботи в сільському клубі рідного села.

Керівники спортклубів ВНЗ м. Харкова знайомляться з діяльністю мережі „Футбол проти расизму в Європі”

24 жовтня о 15.00 в рамках Тижня дій FARE 2011 в Харківському гуманітарному університеті „Народна українська академія” за підтримки асоціації „Ніколи Знову” та мережі „Футбол проти расизму в Європі” (FARE) відбудеться семінар керівників спортивних клубів ВНЗ м. Харкова. Головна мета семінару: сприяння формуванню толерантності у студентському середовищі м. Харкова за допомогою спорту.

Якість води в Харківській області не повинна погіршуватися

Сьогодні стан забезпеченості Харківської області водою є недостатнім. Особливо страждає сільське населення, яке становить п'яту частину від всіх мешканців області. Централізованим водопостачанням забезпечені всі міста і села міського типу нашої області, а з сільських населених пунктів тільки 24 мають централізоване водопостачання в своїй центральній частині. Про це повідомила 20 жовтня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова.

Харків’яни вибороли 9 ліцензій на участь в Олімпіаді – 2012

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, станом на 1 жовтня 2011 року 9 спортсменів Харківської області вибороли ліцензії на участь у літній Олімпіаді-2012 в Лондоні. З них 3 спортсмени братимуть участь у змаганнях по стрільбі із лука, 2 – з легкої атлетики та по одному – стрибки у воду, плавання, вільна боротьба та бокс.  

Висловлюємо співчуття

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття першому заступнику голови обласної державної адміністрації Бабаєву Володимиру Миколайовичу з приводу тяжкої втрати – смерті матері Бабаєвої Олександри Тихонівни.

Дубаї діляться своїм досвідом будівництва метрополітену

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у складі української делегації на чолі з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим бере участь у м.Дубаї (ОАЕ) в семінарі з питань проектування, будівництва та розвитку метрополітену. Досвід Дубаї з будівництва метрополітену є надзвичайно цікавим для України: за рекордно короткі терміни і в умовах світової економічної кризи владі ОАЕ вдалося побудувати найсучаснішу систему метрополітену з повністю автоматичним управлінням. А потреба в будівництві метро в Дубай аналогічна з Україною - необхідність розвантажити місто від зростаючого потоку автомобілів та заторів на автошляхах.

Вітаємо харківських шахісток з прекрасним досягненням!

У м.Полтава завершився чемпіонат України з шахів серед жінок, в якому взяли участь 7 харків'янок (з 26 учасниць). Найбільш успішно виступила студентка Харківського Національного університету ім. В.Н.Каразіна, міжнародний майстер Ірина Андренко, яка набрала 6,5 очків з 9 можливих, відставши від переможниці Катерини Должикової всього на 0,5 очка.

Науковці обговорюють стан і перспективи розвитку прикладної радіоелектроніки на міжнародному радіоелектронному форумі

18 жовтня в Харківському національному університеті радіоелектроніки розпочав роботу Четвертий міжнародний радіоелектронний форум "Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку». Організаторами форуму виступили Міжнародна Академія наук прикладної радіоелектроніки Україні, Росії та Білорусі і Харківський національний університет радіоелектроніки. Форум підтримали Національна академія наук України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерство інфраструктури України, Міністерство оборони України, Державне космічне агентство України, Харківська обласна державна адміністрація.

Про забезпечення комунальних закладів охорони здоров’я медичним обладнанням – на відеоконференції

Сьогодні о 12:00 в Харківському інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться чергова відеоконференція з циклу роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ. Тема: "Забезпечення комунальних закладів охорони здоров’я медичним обладнанням", за участю заступника міністра охорони здоров’я Олександра Толстанова.  

Печенізький район налагоджує партнерство з Німеччиною в сфері рибного господарства

Голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров, голова районної ради Олег Дацун та директор ТОВ „Печенізький рибгосп” Микола Агромаков зустрілися з головою представництва холдінгової фірми „ЄМФ” в м. Києві паном Бено з питань майбутнього партнерства в сфері рибного господарства . Як зазначив під час зустрічі Олександр Сергійович, у района є добра база для розвитку рибоводної справи, але вона потребує нових технологій: «Ми можемо працювати відразу в декількох напрямках: вирощування судака та його переробка, виробництво напівфабрикатів з риби, і можливо створення підприємства, яке спеціалізуватиметься на вирощуванні осетрів та в подальшому на виробництві чорної ікри».

Події дня

Сьогодні, 20 жовтня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Про дотримання вимог санітарного законодавства у сфері забезпечення населення доброякісною питною водою. 2. Про хід проведення технічної інвентаризації захисних споруд згідно з вимогами розпорядження голови облдержадміністрації від 26.06.2009 "Про організацію заходів з підготовки та проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони цивільного захисту". 3. Затвердження переліку потенційно небезпечних об’єктів Харківської області на 2012 рік. 4. Контрольне питання: Стан забезпечення техногенної безпеки охоронних зон магістральних та розподільчих газопроводів у житловому секторі. О 16:30 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться нарада на тему «Налагодження ефективної взаємодії між МЗС та ХОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю представників Міністерства закордонних справ України, профільних управлінь ХОДА та провідних підприємств регіону.

Між учасниками земельних відносин в Харківській області будуть врегульовані механізми взаємодії

Заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома провів нараду з представниками землевпорядних організацій області з питань врегулювання існуючих механізмів взаємодії між землевпорядними організаціями області, державними органами земельних ресурсів та Харківською регіональною філією ДП "Центр державного земельного кадастру". В нараді також взяли участь керівники Головного управління Держкомзему у Харківській області, Харківської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру" та радник голови Держземагентства України.

Харківська область має всі умови для розвитку сільськогосподарського виробництва на європейському рівні

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбулася нарада з керівниками аграрних об’єднань, які є учасниками Меморандуму про співпрацю та партнерство з ХОДА. Під час наради обговорювалися підсумки роботи з агрохолдингами у 2011 році, а також плани з розвитку сільського господарства на 2012 рік.

Управлінські кадри сфери підприємництва будуть стажуватися в Німеччині

Харківська регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (РРГ МЦПК) повідомляє, що в рамках Програми заходів із перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» планується проведення конкурсного відбору претендентів на стажування в Німеччині за групами трьох форматів. Стажування відбудеться за трьома напрямами: управління малими та середніми підприємствами, менеджмент якості, установлення ділових контактів.

Триває робота з видачі державних актів на право власності на землю

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук зазначив, що в Харківській області відзначається прогрес з видачі державних актів на право власності на землю, і видача запланованих 10 тисяч актів буде завершена до кінця тижня. У той же час, ще багато пакетів документів на право власності на землю лежать і чекають своєї черги. Заступник губернатора зазначив, що в даний час почали працювати всі суб'єкти підприємницької діяльності, які виготовляють акти та технічну документацію, але їх роботу необхідно контролювати.

До кінця року в Харківській області буде збільшено поголів'я птиці

До кінця року поголів'я птиці в Харківській області буде збільшено до рівня 2010 року, або навіть перевершить його. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «По птахам ми за вперше 9 місяців відстаємо від показників минулого року. У нас було суттєво знижено поголів'я, тому як було вирізано значну кількість птиці на Курганській, Люботинській, Старовірівській птахофабриках. Я думаю, що до кінця року ми його наростимо і вийдемо на показник минулого року або навіть трохи його перевершимо», - повідомив заступник губернатора.  

Поголів'я великої рогатої худоби у Харківській області зменшуватися не буде

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук нагадав, що голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив перед аграріями області завдання наростити поголів'я великої рогатої худоби. Заступник губернатора відзначив, що спаду поголів'я худоби в області не буде, а по дійним коровам є приріст на 2,1% в порівнянні з минулим роком.

На сьогоднішній день в Харківській області зібрано 650 тисяч тонн цукрових буряків

Харківська область виконає завдання по збору 1 мільйон тонн цукрових буряків, яке поставили голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і Міністерство аграрної політики. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. На сьогоднішній день вже отримано 650 тисяч тонн цукрових буряків для виробництва цукру. У той же час, заступник губернатора зазначив, що не всі заводи підготувалися до початку роботи як слід, не відпрацьовані графіки прийому цукрових буряків, і тому виникає затримка. «Наступного року ми доопрацюємо це питання, щоб проблем в цьому плані не було ніяких», - заявив Віталій Алексейчук.

Експортні поставки Харківської області до Російської Федерації збільшилися

«Збільшення товарообігу в Харківській області з Російською Федерацією можна простежити на темпах зростання експорту в Російську Федерацію, який за 7 місяців 2011 року збільшився на 3,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, при стабільному кількісному вираженні імпорту», ​​– зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  Стало відомо, що уряд України в поточному році прогнозує збільшення товарообігу між Україною і Російською Федерацією до 50 млрд. доларів.

У Харківській області зібрано найкращий за багато років урожай соняшнику

Урожай соняшнику в Харківській області досягає мільйона тонн, і це найкращий результат за багато років. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми вперше перейшли рубіж в 900 тисяч тонн соняшнику, урожай якого доходить до мільйона тонн. Це, напевно, кращий урожай за всю нашу історію. У нас 26 центнерів з гектара соняшнику, це дуже хороший урожай, і на сьогоднішній момент Харківщина на 30% забезпечує потребу всієї України в соняшнику, тут найпотужніші олійно-екстракційні заводи. Я задоволений, тому що ми площі торік зменшили на 800 тисяч гектар, а урожай отримали на 250 тисяч більше», - заявив заступник губернатора.

Сільгоспвиробники повинні отримати гроші за вирощений урожай

Питання експорту для аграріїв дуже важливе, бо треба не тільки виростити врожай, а й отримати за нього гроші, мати фінансовий результат своєї роботи. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. Він висловив незгоду з тим, що була створена затримка для продажу залишків хліба. На його думку, залишки можна продати і отримати за це гроші, а не забити всі сховища і всі елеватори, враховуючи, що не відомо, в яких умовах там зберігається урожай та в якому він на сьогодні стані. Хоча на елеваторах і хлібоприймальних підприємствах умови зберігання хороші, але в сховищах деяких господарств хліб лежить під відкритим небом.

Аграрії Харківської області в змозі збирати 3 мільйони тонн хліба щороку

«Ми хотіли б, щоб за будь-яких погодних умов в області збиралися стабільні врожаї. А для цього потрібно всього-навсього дотримуватися технології вирощування сільськогосподарських культур. Тобто, за будь-яких погодних умов ми повинні мати 3 мільйони тонн хліба стабільно по Харківській області. Таке завдання поставив перед нами голова ХОДА Михайло Добкін, і це посильне завдання для наших аграріїв», – про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Центральні органи влади повинні переймати досвід міжрегіонального співробітництва

Президент України Віктор Янукович і Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв у ході ІІ українсько-російського міжрегіонального форуму поставили досвід міжрегіонального співробітництва та відносин у приклад центральним органам влади. «Сьогодні міжрегіональне співробітництво - одне з найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства», - сказав Віктор Янукович. За його словами, в деяких питаннях зміцнення співпраці між Росією і Україною регіони держав можуть бути прикладом для урядів.

Створення технопарку «Слобожанський» - позитивний приклад практичної реалізації міжнародних угод

Робота Харківської та Бєлгородської областей у сфері інновацій та наукоємних виробництв була високо оцінена Президентом України Віктором Януковичем у ході роботи II Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму. «Створення технопарку «Слобожанський» через неповний рік після виникнення ідеї про таке підприємство стало яскравим прикладом взаємовигідного співробітництва наших областей, - сказав, підбиваючи підсумок роботи форуму, голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів