Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Делегація Харківської області взяла участь в ХІ Міжнародному Бізнес-Форумі на Дону

20 жовтня делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолієм Педешком взяла участь в ХІ Міжнародному Бізнес-Форумі на Дону, що відбувся в м.Ростов-на-Дону Російської Федерації. В рамках форуму делегація ознайомилася з низкою виставкових заходів, взяла участь у пленарному засіданні, представила соціально-економічний та інвестиційний потенціал Харківської області.

Таджикістан зацікавлений в активізації співробітництва з Харківською областю

«У співпраці Таджикістану з регіонами України Харківська область посідає провідне місце. Потенціал співробітництва великий, і ми повинні прагнути, щоб він активно використовувався. Сподіваюся, що наша співпраця буде активно розвиватися, і вона буде ще більш наповнена конкретними справами і результатами, і для цього у нас є багато проектів», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикістан в Україні Шухрат Султонов під час зустрічі із заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим.

Слухачі школи юного журналіста вже готують публікації для районних видань

«Свою роботу школа юного журналіста розпочала минулого навчального року. Сьогодні тут багато нових облич - багато юнкорів вже закінчили середню школу і навчаються у ВНЗ. На їх місце прийшли нова молодь, яка хоче пов'язати своє майбутнє з професією журналіста. Ми їх раді бачити в нашому дружному колективі, - зазначила, починаючи перше в новому навчальному році заняття, ініціатор створення школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

У Харкові відбувся фестиваль дитячого цирку «Арена дружби»

З 21 по 24 жовтня у приміщенні Старого цирку відбувались вистави Відкритого фестивалю дитячого цирку «Арена дружби». Захід проводився за підтримки Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, Української творчої дирекції з підготовки циркових атракціонів та номерів, дитячої юнацької студії циркового мистецтва «Старий Цирк».

25 жовтня стартує перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011»

З 25 по 30 жовтня 2011 року на футбольних полях дитячо-юнацької футбольної академії «Металіст» відбудеться перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011» серед хлопчиків 2000 року народження. Турнір проводиться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Урочисте відкриття заплановано на 26 жовтня об 11:30.

Юнкори «приміряли» на себе професію радіо-журналіста

У рамках третього заняття Школи юного журналіста юнкорів побували на екскурсії на Харківському обласному державному радіо і познайомилися з особливостями роботи радіо-журналіста. Секрети професії майбутнім акулам пера розкривав керівник служби інформації Роман Кривко.

Харківщина шанує пам'ять владики Никодима

Сьогодні в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбуваються божественна літургія та панахида, присвячені 40 дням від смерті владики Никодима. Божественна літургія почалася о 9:00. Панахида запланована на 10:30. В заходах бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. Пряму трансляцію служби можна побачити в ефірі Харківського обласного державного телебачення та 7 каналу.

Харківщина налагоджує тісні стосунки з Республікою Таджикістан

22 жовтня Харківську область відвідав Міністр освіти Республіки Таджикистан Абдуджаббор Азізович Рахмонов та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Шухрат Музафарович Султонов. В залі прийому офіційних делегацій ХОДА з високими гостями зустрілися заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал та голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності Микола Тітов.

Юнкори Харківщини продовжують навчання

22 жовтня відбулося чергове заняття школи юного журналіста, створеної з ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації. На заняття приїхали підлітки, які мріють стати журналістами, більш ніж з 20-ти районів Харківської області.

Події дня

Сьогодні, 24 жовтня, о 13:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Романа Шаповала та першого проректора Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерини Астахової про відзначення 200-річчя битви під Бородіно; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова; о 15:00 в ХГУ "НУА" (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться семінар керівників спортивних клубів ВНЗ м. Харкова в рамках Тижня дій FARE 2011.

15 грудня буде підбито підсумки роботи з наведення порядку в сфері земельних відносин

Як зазначив сьогодні під час засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства голова ХОДА Михайло Добкін, 15 грудня будуть підбиті підсумки роботи з наведення порядку у сфері земельних відносин. «З усіх буду питати дуже вимогливо. Я не бачу жодних нездійсненних завдань. Держкомзем має налагодити цивілізовану роботу з видачі державних актів на землю в тому обсязі, який ми сьогодні обговорювали, а голови райдержадміністрацій повинні забезпечувати організацію та контроль процесу видачі актів. Всі недоліки, про які сьогодні йшла мова, до 15 грудня повинні бути усунені», - підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін дав ряд доручень щодо стабілізації ситуації в земельній сфері Харківської області

В ході засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав ряд доручень. Він звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на те, що до кінця року переоцінка земель має бути виконана на 100%. Контрольний термін завершення робіт – 25 грудня. «Переоцінка землі та визначення орендної плати за землю безпосередньо пов'язані. Переоцінка землі – це ваші гроші. В цілому ситуація непогана, ряд районів закрив питання повністю, але деяким населеним пунктам потрібно підтягнутися. Грошова оцінка земель повинна бути завершена до Нового року», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін поставив завдання видавати мешканцям області мінімум 5 тис. державних актів на землю в місяць

Як було зазначено в ході засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства, від мешканців області прийнято і зареєстровано 124 тис. 839 заяв на видачу державних актів на землю. Видано 22 тис. 360 актів, у тому числі протягом останніх трьох тижнів близько 8 тис. У землевпорядних організацій знаходиться від 15 до 30 тис. пакетів документів, необхідних для видачі актів.

«Харківський тракторний завод» має намір розширити співпрацю з Китаєм

ВАТ «Харківський тракторний завод» – експортоорієнтоване підприємство, на експорт іде 80% продукції на суму близько 300 млн. грн. на рік. Про це повідомив виконавчий директор ХТЗ Сергій Калінін на брифінзі за результатами робочого візиту на завод делегації Міністерства закордонних справ України. За його словами, більшість держав для експортерів висуває вимогу 50% локалізації бізнесу, тобто для просування продукції необхідно створювати спільні підприємства з місцевими компаніями. ХТЗ має спільні виробництва на території Польщі та Угорщині з 2005 року, Казахстану – з 2008 року, і два в Російській Федерації з 2008-2009 року.

Тваринницькі підприємства Харківщини забезпечені кормами в повному обсязі

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника ГУ агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, у Харківській області заготовлено достатню кількість всіх видів кормів для тварин. 

Робота обласної та районних груп з роз'яснення аспектів проведення в Україні земельної реформи істотно активізувалася

Як зазначив під час засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенню земельного законодавства її керівник, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, робота обласної та районних груп з роз'яснення аспектів проведення в Україні земельної реформи істотно активізувалася: «Спільно з Головним управлінням Держкомзему у Харківській області підготовлена брошюра «100 питань - 100 відповідей», в якій висвітлено багато питань проведення земельної реформи. Найближчим часом наклад буде надрукований і направлений в райони. Також обласною робочою групою та робочою групою Держкомзему у жовтні було проведено два виїзних кущових семінари з роз'яснення положень земельної реформи».

Сільгосппідприємства Харківщини готуються до зими

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника ГУ агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, на Харківщині активно ведеться підготовка сільгосппідприємств до зими. Зокрема, сільськогосподарські будівлі відремонтовані та підготовлені до холодів в повному обсязі. 

Податковий борг підприємств Харківщини складає майже 200 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, підприємства Харківської області мають достатньо великий борг з виплати податків.  «Податковий борг є значним резервом наповнення місцевих бюджетів. Обсяг податкового боргу до місцевих бюджетів станом на 1 жовтня поточного року збільшився з початку року на 14,9 млн.грн. (8,3%) і складає 193,6 млн.грн.», - повідомив Сергій Овсянніков. 

В Ізюмському районі відкрито Інтернет-центр в рамках програми «Бібліоміст»

В Ізюмській центральній районній бібліотеці відбулося урочисте відкриття Інтернет-центру в рамках програми «Бібліоміст». Заклад отримав 15 комп’ютерів, оснащених сучасним програмним забезпеченням, технічним обладнанням та веб-камерами. У церемонії відкриття взяли участь начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, директор обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко, голова райради Сергій Дуванський, заступник голови райдержадміністрації Валерій Тертишний, регіональні представники програми «Бібліоміст» та учні загальноосвітніх шкіл м.Ізюма – майбутні користувачі.

За порушення в земельній сфері винесено 344 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності на суму 85 тис. грн.

Управління Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель розпочало свою діяльність у складі Головного управління Держкомзему у Харківській області у лютому цього року. Станом на 1 жовтня 2011 року на території Харківської області проведено 5137 перевірок дотримання вимог земельного законодавства, в ході яких було виявлено 3203 порушень на площі 24114 га, видано 3168 приписів про усунення порушення, складено 1298 протоколів, винесено 344 постанови про притягнення порушників до адміністративної відповідальності на суму 85177 грн. До органів прокуратури, досудового слідства та дізнання направлено 22 матеріали стосовно порушень земельного законодавства при використанні земельних ділянок, які містять ознаки складу злочину.

За 9 місяців 2011 року доходна частина бюджету Харківщини виконана на 99,6%

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, за перші 9 місяців 2011 року до загального фонду бюджету області зараховано 3141,8 млн.грн. без урахування трансфертів. Це складає 99,6% від запланованої суми.  

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у c. Новопокровка Чугуївського району

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у c. Новопокровка Чугуївського району. У ході прийому до нього зверталися із земельних та соціальних питань. Заступник губернатора взяв порушені питання на контроль.

Кількість мешканців Харківщини, які зможуть безоплатно обстежитись в «Європейському радіологічному центрі», збільшиться на 20%

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, кількість мешканців Харківщини, які зможуть безоплатно обстежитись в «Європейському радіологічному центрі», збільшиться на 20% (зараз обстеження проходять по 20 осіб на місяць). Крім того, всі діти-сироти Харківської області в разі потреби зможуть безоплатно скористатися послугами цієї установи.

У 2011 році на Харківщині збільшилися надходження з податку на доходи фізичних осіб

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, за 9 місяців 2011 року, порівняно з аналогічним періодом 2010 року, надходження податку на доходи фізичних осіб збільшилися на 367,5 млн.грн. або на 18,3%.  «Податок на доходи фізичних осіб є найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів області», - зазначив Сергій Авершин. 

«Харківський тракторний завод» розширить ринки збуту

Сьогодні делегація Міністерства закордонних справ України на чолі з директором Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва МЗС Ігорем Ніколайком ознайомилася з роботою ВАТ «Харківський тракторний завод». Представники МЗС відвідали виробничі цехи заводу і вивчили процес складання тракторів. Також увазі представників делегації була представлена ​​експозиція серійної продукції підприємства та презентаційні фільми з докладною інформацією про різні моделі тракторів і тягачів ХТЗ.  

На Харківщині в 2011 році легалізовано понад 2 тисячі найманих працівників

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, у Харківській області боротьба з тіньовими зарплатами вже приносить відчутні плоди. За його словами, з початку поточного року легалізовано 2018 найманих працівників, які працювали без оформлення трудових відносин, та виявлено 123 випадки виплати зарплати за рахунок «тіньових» коштів. Додаткові надходження до бюджету податків і платежів становлять 1,6 млн.грн.

Згідно з договором соціального партнерства в «Європейському радіологічному центрі» безоплатно обстежено 249 осіб соціально незахищених категорій

Згідно з договором соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською міською радою та ТОВ «Гемо Медика Харків» в «Європейському радіологічному центрі» безоплатно обстежено 249 осіб (з них 43 дитини) соціально незахищених категорій, у тому числі мешканців м. Харкова – 137, мешканців області – 112 осіб. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрація Ігор Шурма.

Асоціація «Харківптахопром» відсвяткувала своє 10-річчя

На ДП Новопокровський КХП відбулися урочистості з нагоди 10-річчя створення Харківської обласної Асоціації птахівничої промисловості «Харківптахопром». В урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Ради Директорів Союзу птахівників України та Союзу кормовиробників України Олександр Бакуменко, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко, керівництво Головного управління агропромислового розвитку ХОДА та управління державної ветеринарної медицини Харківської області, науковці, керівники підприємств тваринницької та птахівничої галузі, комбікормових заводів, фірм – виробників та постачальників кормових домішок, ветпрепаратів, технологічного обладнання.

Результати XІІI Всеукраїнської спартакіади серед державних службовців АРК, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

У вересні 2011 року традиційно в Алушті відбувся третій - фінальний етап змагань XIII Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців Автономної Республіки Крим, областей, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Змагання складалися з п’яти видів спорту: футзалу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів. У загальнокомандному заліку брали участь 27 команд державних службовців з усіх регіонів України, кожну з яких очолювали представники обласних та міських державних адміністрацій.

Взаємодія з землевпорядними організаціями Харківської області дозволить відпрацювати дієвий механізм підготовки, проходження та видачі землевпорядних документів громадянам

20 жовтня під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, голови обласної міжвідомчої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства Василя Хоми відбулась нарада з представниками ініціативної групи від землевпорядних організацій Харківської області.

Архів документів