Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

25 жовтня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета - встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-00-24 з 14.00 до 16.00.

Про опублікування Технологічних схем пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів через державний кордон

За інформацією Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Прикордонної служби України, в рамках вимог ст. 57 Конституції України, Постанови Кабінету Міністрів України, Постанови від 28 грудня 1992р. N 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» п.2, п.15, Відділом прикордонного контролю штабу Харківського прикордонного загону було опрацьовано Технологічні схеми пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів через державний кордон у пунктах пропуску «Гоптівка», «Плетенівка», «Піски», «Чугунівка», «Вовчанськ», «Одноробівка», «Харків-залізничний», «Козача Лопань». Тексти даних нормативно-правових документів розміщено на сайті «Правове Поле» (site.kh.ua).

Харківське обласне товариство азербайджансько-української дружби «Достлуг» урочисто відзначило 20-річчя незалежності Азербайджану

Урочисто і яскраво відбулося в Харкові святкування 20-річчя відновлення державної незалежності Азербайджанської Республіки. Організатором його проведення стало Харківське обласне товариство азербайджансько-української дружби «Достлуг». Начальник управління внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю Харківської обласної державної адміністрації Володимир Зінченко привітав присутніх з національним святом і вручив Подяки Харківської державної адміністрації найбільш активному члену правління товариства «Достлуг» Ельдару Велієву і директору Азербайджанського культурно-освітнього центру Ульвіі Гусейновій.

«Біржа інвестиційних проектів» розпочне роботу до кінця 2011 року

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов на прес-конференції 24 жовтня, рішення про створення «Біржі інвестиційних проектів» в регіоні було ухвалено після прийняття аналогічного рішення Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. «У всеукраїнському масштабі найближчим часом буде створено інтерактивний інвестиційний портал investukraine.com, що містить нові сервіси, які полегшать роботу інвестора, такі як «Єдине інвестиційне вікно» і «Біржа інвестиційних проектів». Ми в Харківській області до нового року запустимо свою «Біржу інвестиційних проектів». Це своєрідна інтерактивна «дорожня карта» для інвестора, його путівник. У нас своєрідним аналогом такої дорожньої карти виступило друге видання Книги інвестора», – підкреслив він.

У Харкові продовжать боротьбу із зарплатою «в конвертах»

Найближчим часом на вулицях міста з'явиться четверта серія бігбордів з переліком підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної. Про це в ході прес-конференції заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Ми зробили перерву між четвертою та третьою серією бігбордів, бо хотіли зробити цю роботу спільно з містом. Ви побачите не тільки підприємства, які працюють в області, а й міські підприємства», – зазначив він.

Компанії Близького Сходу цікавляться харківським агрокластером

«В рамках одного з етапів роуд-шоу в ОАЕ в Кувейті група бізнес-компаній попросила більш докладно представити агрокластер, тобто наш проект «Село майбутнього». Ми веземо туди не тільки його презентацію англійською мовою, а й бізнес-план на ста аркушах, адаптований і зрозумілий для західного бізнесу», – поінформував під час прес-конференції 24 жовтня віце-губернатор Юрій Сапронов. За його словами, якщо на Близькому Сході здебільшого буде презентовано агрокластер, то в грудневому турне по Південно-Східній Азії буде зроблено акцент на технополіс «П'ятихатки» та IT-парк «Інтеллектроніка».

Харківщина посідає третє місце в Україні за обсягом прямих іноземних інвестицій

В загальній питомій вазі прямих іноземних інвестицій в Україну частка Харківської області складає 5,92%. Про це повідомив під час прес-конференції 24 жовтня заступник губернатора Юрій Сапронов. «На 1 липня 2011 року обсяг прямих іноземних інвестицій в Харківську область склав 2 млрд. 770 млн. дол, що відповідає трохи більше 1 тис. дол на душу населення. Це третій показник в країні (сумарний з накопичувальним підсумком), а темпи росту прямих іноземних інвестицій порівняно з першим півріччям 2010 року становлять 102,1%, тобто збільшилися на 2,1%», – підкреслив він.

На Харківщині спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході прес-конференції 24 жовтня, в 2011 році підприємства і організації Харківської області торгували з 103 країнами світу. Експортні поставки склали 1181,1 млн. дол. США, що на третину більше, ніж за аналогічний період 2010 року, а імпортні надходження збільшились на 29,1% і склали 1425,3 млн. дол. США.

Відкриття п'ятизіркового готелю на території «Superior Golf Club» у П'ятихатках заплановано на 30 листопада

Як повідомив 24 жовтня на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, відкриття п'ятизіркового готелю на території «Superior Golf Club» у П'ятихатках заплановано на 30 листопада. «Цей готель поряд з готелем, яку будує компанія DCH, є першим у Харкові, який спочатку спроектований як 5-зіркові. Під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року «Superior Golf Ноtel», який стане першим в Україні 5-зірковим гольф-спа готелем, прийме одну зі збірних-учасниць фінального турніру, швидше за все збірну Швеції», - зазначив Юрій Сапронов.  

Безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу

З метою підвищення обізнаності підприємців Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Порядок проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності контролюючими органами».

Бізнесмени Ірану і Туркменії мають намір організувати у Харкові виробництво килимів і купити у аграріїв області 500 тис. тонн кукурудзи

Представники спільної бізнес-делегації Ірану і Туркменії висловили намір організувати в Харківській області підприємство з виробництва килимів, а також їх цікавлять поставки кукурудзи з області в обсязі до 500 тис. тонн. Про це 24 жовтня на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 на території Харківського національного економічного університету (пр-т. Леніна, 9-А) відбудеться освячення будівництва нового корпусу університету та закладка пам'ятної капсули для нащадків. О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція ректора Харківської державної академії дизайну і мистецтв Віктора Даниленка та голови Харківського відділення Національної спілки художників України Віктора Ковтуна, присвячена 90-річчю академії. О 16:00 в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району м. Харкова (вул.Архітекторів, 30-а) відбудеться творча зустріч жителів мікрорайону з піаністом, композитором, педагогом, громадським діячем Володимиром Соляніковим. О 17.00 в приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться концерт фольклорної вітальні на тему «Лірична балада у пісенній традиції Слобожанщини».

Харківські школярі підготують наукові роботи про роль слобідських полків в Бородінській битві

«Враховуючи, що учасниками подій Вітчизняної війни 1812 року були гусарські і драгунські полки, які розташовувалися на території Слобожанщини, – це Ізюмський гусарський полк, Чугуївський уланський полк, Охтирський, Сумський, Харківський гусарські полки, – можна сказати, що в Бородінській битві помітно відзначилися наші земляки», – зазначив сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій 200-річчю битви при Бородіно, начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал.

Слухачі Школи юних журналістів ознайомляться з подіями Вітчизняної війни 1812 року

У рамках науково-дослідного проекту «200-річчя Бородінської битви: Україна пам'ятає» Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» буде в різній формі долучати школярів і студентів Харкова і області до історичних подій початку XIX століття і Вітчизняної війни 1812 року. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції перший проректор ХГУ «НУА» Катерина Астахова. Вона повідомила, що в Народній українській академії діє кіноклуб, на засідання якого протягом року будуть запрошувати школярів міста та демонструвати їм кінострічки, що розповідають про цей історичний період. "Вони побачать ті фільми, які сьогодні не потрапляють до сфери їхнього зору, починаючи від традиційної «Войны и мира» і закінчуючи «О бедном гусаре замолвите слово» або навіть «Звездой пленительного счастья»", – підкреслила Катерина Астахова.

Обласний центр культури відкриває Фольклорну вітальню для шанувальників народної пісні

25 жовтня о 17.00 в приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться концерт фольклорної вітальні на тему «Лірична балада у пісенній традиції Слобожанщини».

Делегація Адміністративної академії китайського міста Тяньцзінь відвідала Печенізький район

Делегація Адміністративної академії міста Тяньцзінь Китайської Народної республіки 23 жовтня відвідала Печенізький район. Під час візиту делегація ознайомилася з роботою з райдержадміністрації. Найбільше питань, які колеги з Китаю задавали, стосувалися земельних відносин та системи виборів. Продовженням знайомства з Печенізьким краєм стала екскурсія Краєзнавчим музеєм та прогулянка Печенізьким водосховищем на теплоході «Чайка».

У школярів і студентів необхідно формувати позитивне ставлення до історії

Сьогодні під час прес-конференції перший проректор Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерина Астахова зазначила, що великий комплексний проект, пов'язаний з 200-річчям Бородінської битви, буде реалізований за погодженням з управлінням освіти і розрахований на рік. За її словами, організатори звернули увагу на Бородінську битву тому, що шукають ті моменти історії, які дозволяють сформувати історичний позитив і пояснити школярам і студентам, що не всі події вітчизняної історії темні, незрозумілі й туманні.  

Харківщина чекає на китайські інвестиції у сільське господарство

В залі прийому офіційних делегацій відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з представниками компанії «Сhina National Agricultural Development Group Corp» Китайської Народної Республіки на чолі з головою правління паном Лю Шеньлі. Від Харківської області в зустрічі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, заступник голови обласної ради Людмила Давидова та начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Технополіс «П'ятихатки» включать в національний проект «Місто майбутнього»

«27 жовтня відбудеться чергове засідання Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Януковича, в ході якого проект створення на території Харківської області технополісу «П'ятихатки» буде включено в національний проект «Місто майбутнього»,- повідомив сьогодні на прес-конференції заступник губернатора Юрій Сапронов.

У рамках роуд-шоу Харківщина представить три інвестиційних проекти

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, харківські інвестиційні проекти - агрокластер «Село майбутнього», технополіс «П'ятихатки» та IT-парк «Інтеллектроніка» - будуть представлені на світовому роуд-шоу, яке організує Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. З боку Харківської облдержадміністрації представляти проекти буде начальник Головного управління економіки Сергій Авершин. 

Микола Азаров привітав аграріїв Харківщини з намолотом 3 млн. тонн зерна нового врожаю

Прем’єр-міністр України Микола Азаров привітав аграріїв Харківщини з намолотом 3 млн. тонн зерна нового врожаю. «Щиро вітаю працівників агропромислового комплексу області. Цей результат досягнуто завдяки високій організації праці та самовідданій роботі хліборобів. Від імені Уряду щиро дякую за ваш професіоналізм та оперативну, злагоджену роботу для досягнення поставлених цілей. Нехай ваша віддана праця і надалі служить на благо рідній Україні та її народу. Бажаю міцного здоров’я, добра та подальших успіхів на хлібній ниві», - зазначається у вітальній телеграмі.

Четвертий Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» відбудеться на базі одного з бізнес-майданчиків міста

Наступного року четвертий Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» відбудеться на базі одного з бізнес-майданчиків міста. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. 

Харківські школярі візьмуть участь у науково-дослідницькому проекті, присвяченому 200-річчю Бородінської битви

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія», обласний благодійний фонд «Академія» і фонд «Російський світ» проведуть регіональний науково-дослідний проект «200-річчя Бородінської битви: Україна пам'ятає». Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції перший проректор ХГУ «НУА» Катерина Астахова. В рамках проекту буде організована науково-дослідна робота школярів, присвячена історії полків, що дислокувалися на території Слобідської України і брали участь у бойових діях Великої Вітчизняної війни 1812 року, і в першу чергу – в Бородінській битві.

Майбутньому поколінню

25 жовтня 2011 року об 11:00 біля головного корпусу Харківського національного економічного університету (м.Харків, пр. Леніна, 9а) відбудеться урочисте закладання капсули з посланням майбутнім поколінням студентів та викладачів у фундамент будівлі нового навчального корпусу університету.  

Музично-театральна вітальня «На Олексіївці» запрошує на творчу зустріч

25 жовтня о 16:00 в музично-театральній вітальні «На Олексіївці», що діє в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району м. Харкова (вул.Архітекторів, 30-а), відбудеться творча зустріч жителів мікрорайону з піаністом, композитором, педагогом, громадським діячем Володимиром Соляніковим. Майбутня зустріч викликає велику зацікавленість, оскільки в числі 450 учнів ДШМ № 6 багато юних музикантів, які роблять перші кроки в залученні до світу музики. Спілкування з відомим піаністом і композитором дозволить їм дізнатися багато нового і цікавого.

Делегація Харківської області взяла участь в ХІ Міжнародному Бізнес-Форумі на Дону

20 жовтня делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолієм Педешком взяла участь в ХІ Міжнародному Бізнес-Форумі на Дону, що відбувся в м.Ростов-на-Дону Російської Федерації. В рамках форуму делегація ознайомилася з низкою виставкових заходів, взяла участь у пленарному засіданні, представила соціально-економічний та інвестиційний потенціал Харківської області.

Таджикістан зацікавлений в активізації співробітництва з Харківською областю

«У співпраці Таджикістану з регіонами України Харківська область посідає провідне місце. Потенціал співробітництва великий, і ми повинні прагнути, щоб він активно використовувався. Сподіваюся, що наша співпраця буде активно розвиватися, і вона буде ще більш наповнена конкретними справами і результатами, і для цього у нас є багато проектів», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикістан в Україні Шухрат Султонов під час зустрічі із заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим.

Слухачі школи юного журналіста вже готують публікації для районних видань

«Свою роботу школа юного журналіста розпочала минулого навчального року. Сьогодні тут багато нових облич - багато юнкорів вже закінчили середню школу і навчаються у ВНЗ. На їх місце прийшли нова молодь, яка хоче пов'язати своє майбутнє з професією журналіста. Ми їх раді бачити в нашому дружному колективі, - зазначила, починаючи перше в новому навчальному році заняття, ініціатор створення школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

У Харкові відбувся фестиваль дитячого цирку «Арена дружби»

З 21 по 24 жовтня у приміщенні Старого цирку відбувались вистави Відкритого фестивалю дитячого цирку «Арена дружби». Захід проводився за підтримки Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, Української творчої дирекції з підготовки циркових атракціонів та номерів, дитячої юнацької студії циркового мистецтва «Старий Цирк».

25 жовтня стартує перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011»

З 25 по 30 жовтня 2011 року на футбольних полях дитячо-юнацької футбольної академії «Металіст» відбудеться перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011» серед хлопчиків 2000 року народження. Турнір проводиться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Урочисте відкриття заплановано на 26 жовтня об 11:30.

Архів документів