Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Співробітництво Харківської області з ООН триватиме

В ході брифінгу за результатами зустрічі з представниками обласної державної адміністрації, обласної та міської рад координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам зазначив, що сьогодні були розглянуті результати імплементації та реалізації першої фази програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та обговорювалась друга фаза цієї програми. «Я хотів би подякувати обласній державній адміністрації та обласній раді за те зразкове партнерство і співробітництво, які існують між нами. Я певний, що в рамках програми партнерства на 2012-2016 роки, яка підписана з Урядом на початку цього року, це співробітництво триватиме», – заявив Олів'є Адам.

У рамках програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Харківщині реалізовано 46 проектів

Місцеві громади Харківщини беруть активну участь у програмі ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації з делегацією Представництва ООН в Україні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, зараз стартує друга фаза цього проекту. В ході першої фази в 23 районах Харківської області було реалізовано 46 проектів на загальну суму 7 мільйонів гривень. 

Харківська область активно співспрацює з міжнародними організаціями

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов під час зустрічі з делегацією Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні. «Перша фаза програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» вже реалізована у Харківській області. Третій Міжнародний економічний форум у Харкові, який пройшов 30 жовтня цього року, показав, що ми більш активно почали співробітничати з міжнародними організаціями. Тому-що основними партнерами економічного форуму були «Price water house coopers», Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейська Бізнес Асоціация, Американська торгівельна палата та багато інших відомих у світі організацій», - зазначив Юрій Сапронов.  

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Представництва Організації Об’єднаних Націй

З нагоди відзначення Міжнародного дня ООН до Харківської області прибула делегація Представництва Організації Об’єднаних Націй на чолі з Координатором системи ООН в Україні Адамом Олів’є. На зустрічі з офіційною делегацією, що відбулася у будівлі Харківської облдержадміністрації, були присутні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. 

В ПСП «Родіна» відкрито автоматизований молочний доїльний зал

Учасники семінару «Молочне скотарство. Стратегія розвитку» відвідали молочно-товарний комплекс ПСП «Родіна» в с. Жовтневе Дворічанського району. Тут відбулося урочисте відкриття нового автоматизованого молочного доїльного залу фірми «Вестфалія». Як повідомив директор ПСП «Родіна» Олег Шишкунов, доїльний зал відкритий з метою підвищення продуктивності та збільшення об’ємів надоїв. Також він розповів, що зараз у молочному комплексі підприємства утримується поголів’я біля 2 тисяч голів крупної рогатої худоби, з них 850 – дійні корови. В наступному році планується збільшити поголів’я КРХ до 3 тисяч голів, у тому числі дійне стадо – до 1 тисячі голів.

В Харківській області зросла чисельність великої рогатої худоби

Харківська область має певні позитивні результати щодо реалізації завдань розвитку молочного скотарства, поставлених Міністерством АПК. Про це повідомила у своєму виступі на семінарі-нараді «Молочне скотарство. Стратегія розвитку» в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Кулик. За її словами, станом на 1 жовтня в області зросла чисельність великої рогатої худоби на 1,3 тис. голів або на 0,6% порівняно з наявною на аналогічну дату минулого року. В той же час по Україні цей показник зменшився на 2,9%. В тому числі чисельність корів збільшилась на 2,3 тис. голів або більш, ніж на 2%, і складає зараз 100,2 тис. голів.

Юрій Сапронов зустрівся з представниками естонської компанії «Trigon Agri»

Сьогодні відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова з представниками естонської компанії «Trigon Agri». З естонської сторони у зустрічі взяли участь президент компанії «Тrigon Agri» Юло Адамсон, член правління компанії Костянтин Котівненко та генеральний директор компанії «Trigon farming Kharkov» Олег Швідченко. Під час зустрічі були обговорені питання розвитку співробітництва компанії «Trigon farming Kharkov» з Харківською обласною державною адміністрацією, збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій до аграрного сектору економіки Харківської області, реконструкція та будівництво нового елеватору на території Вовчанського району, яке розпочнеться у 2012 році. Також під час зустрічі було обговорено питання щодо можливості підписання Угоди про співробітництво у соціальній сфері.

Протягом 5 років в Харківській області має збільшитися поголів’я молочних корів та об’єми надоїв

У своєму виступі на семінарі-нараді «Молочне скотарство. Стратегія розвитку» в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Кулик зазначила, що за статистичними даними, споживання молока і молочних продуктів в перевищує обсяги виробництва , при тому, що фактичне споживання молока і молочних продуктів населенням області складає лише 57% від фізіологічної норми. Вона підкреслила, що така ситуація потребує виправлення, тому у квітні обласною радою була затверджена Програма розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки, згідно з котрою прискорений розвиток молочного скотарства було наряду з прискореним розвитком свинарства включено в число стратегічних пріоритетів.

Михайло Добкін відкрив перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011» серед юнаків 2000 року народження

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрив перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011» серед юнаків 2000 року народження, який буде проходити на футбольних полях дитячо-юнацької футбольної академії «Металіст» з 25 по 30 жовтня. Виступаючи перед юними спортсменами, губернатор побажав їм здоров'я, вагомих перемог і цікавого турніру. «Будемо вболівати, звичайно ж, за «Металіст», але бажаємо удачі всім і будемо раді успіхам будь-якої команди. Нехай переможе найсильніший», - зазначив він.

В усіх районах області встановлять сучасні багатофункціональні оздоровчі комплекси

«Вперше за роки Незалежності ми змогли розробити і спроектувати багатофункціональний оздоровчий комплекс і перший вже встановлюється у Боровій. Здадуть його вже на початку листопада. Як експериментальний варіант», - заявив начальник ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця під час прямого ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо. «Функціональний оздоровчий комплекс буде складатись з 2 або 3 майданчиків. Висотою до 11 м. Розміри кожного майданчика – 55м на 39м», - додав він.

У районах Харківської області встановлюють сучасні тренажерні майданчики

«Нам вдалося тільки за цей рік, завдяки бюджетному фінансуванню, а також депутатам обласної ради, поставити в районах 18 нових тренажерних майданчиків. За виділену субвенцію ми сьогодні встановлюємо майданчики п'ятого покоління - з новим синтетичним покриттям», - повідомив начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За словами начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА гарантія таких тренажерів більше п'яти років.

Харківська школа вищої спортивної майстерності отримала сучасне гімнастичне обладнання

«У 2011 році для школи вищої майстерності придбали найсучасніше імпортне гімнастичне обладнання. Це усі предмети для спортивної гімнастики. За роки Незалежності ані Харківщина, ані ті спортсмени, які займались там, не бачили такого спортивного обладнання», - повідомив начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця під час прямого ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо.

В Дворічанському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань стратегії розвитку молочного скотарства

Розпочався обласний семінар-нарада «Молочне скотарство. Стратегія розвитку» під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука. Захід проводиться на базі ПСП «Родіна» Дворічанського району. У семінарі бере участь директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики і продовольства України Андрій Гетя, голова Національної асоціації молочників України Василь Бондаренко, голови райдержадміністрацій, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій та керівники провідних сільськогосподарських та молокопереробних підприємств, всього – 130 осіб.

Єврорегіон «Слобожанщина» - нові можливості розвитку транскордонного співробітництва

25 жовтня в Головному управлінні зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин обласної державної адміністрації відбулося проведення круглого столу «Єврорегіон «Слобожанщина». Нові можливості розвитку транскордонного співробітництва». Захід організовано спільно з Харківським регіональним філіалом Європейської Бізнес Асоціації та виконавчим комітетом Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації та України.

На літні Олімпійські ігри 2012 поїде не менше сорока спортсменів з Харківщини

Про це сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо заявив начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. «Сьогодні основне завдання - підготовка наших олімпійських спортсменів до тридцятих літніх Олімпійських ігор у Лондоні. Зараз у списки кандидатів на участь включено 77 спортсменів. З них 16 – це елітна група. Ми плануємо, що участь в іграх візьмуть не менше сорока спортсменів з нашої улюбленої Харківщини», - підкреслив він.

Події дня

Сьогодні, 26 жовтня, об 11:30 в залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації з офіційною делегацією Представництва ООН в Україні; об 11:30 на полях дитячо-юнацької футбольної академії «Металіст» урочисто відкриється перший міжнародний турнір з футболу «Кубок Слобожанщини 2011» серед хлопчиків 2000 року народження; о 16:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1. Про початок опалювального сезону 2011 – 2012 років та стан теплозабезпечення житлових будинків і об’єктів соціальної сфери. 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29 вересня 2011 року "Забезпечення оптимальних умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Харківській області". 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 серпня 2011 року "Підсумки збирання ранніх зернових культур в господарствах Харківської області та формування регіонального запасу продовольчого зерна" в частині розрахунків за оренду землі та майна". 4. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 16 червня 2011 року "Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2011 – 2012 навчальний рік". 5. Про організацію медичного забезпечення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Харківській області. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі Харківської обласної державної телерадіокомпанії, 7 каналі та телеканалі "Фаворит". О 17:00 за адресою м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засіда

До Євро-2012 усі підприємства Харкова обладнають системою раннього попередження надзвичайних ситуацій

Про це після тактико-спеціальних навчань органів управління та сил цивільного захисту Харкова і області з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин повідомив перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов: «Сьогодні ми бачили ситуацію лише на одному підприємстві - «Хладопром». Воно добре обладнано. Нажаль, є підприємства, де стан хімічно-небезпечного обладнання викликає у нас тривогу. Ці питання будуть ще раз проаналізовані».

Виявлений на Лозівському арсеналі контейнер з позначкою «радіоактивно» не представляє небезпеки для населення

Виявлений на Лозівському арсеналі контейнер з позначкою «радіоактивно» не представляє небезпеки для населення. Про це повідомив сьогодні після закінчення тактико-спеціальних навчань органів управління та сил цивільного захисту Харкова та області на території АТЗТ «Хладопром» начальник ГУ МНС України в Харківській області Павло Одарюк. За його словами, 29 вересня при зачистці території Лозівського арсеналу зведеним загоном була виявлена ​​ємність із знаком «радіоактивність». Для перевірки контейнера були викликані фахівці. Згідно з постановою Кабінету міністрів, була створена комісію, куди увійшло керівництво міста Лозова, ряд фахівців, представник МНС і представник підприємства «Радон», яке займається утилізацією радіоактивних відходів.

Обласна влада буде щорічно знаходити можливості для придбання сучасного обладнання для підрозділів МНС

«Місцева влада як ніхто зацікавлена, щоб підрозділи МНС були максимально укомплектовані обладнанням і завжди перебували в бойовій готовності. Звичайно ж, за відсутності достатнього фінансування з державного бюджету ми будемо щорічно знаходити можливість, і купувати сучасне обладнання, щоб наші підрозділи МНС були укомплектовані всім необхідним для захисту населення», - зазначив сьогодні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Борг КП "Вода" за електроенергію може бути погашений за рахунок коштів державного бюджету

Борг харківського КП "ВТП" Вода "перед АК" Харківобленерго "може бути погашений за рахунок коштів державного бюджету. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що борг утворився не з вини підприємства - причиною став економічно необгрунтований тариф на його послуги. «КП "Вода" не розраховується з обленерго не тому, що не хоче, а тому, що сьогоднішній тариф не дозволяє покривати витрати на оплату електроенергії. Тариф на воду не змінювався два роки, таким чином, зростання вартості електроенергії і зростання мінімальної зарплати призвело до того, що сьогодні складова тарифу нижче, ніж економічно обгрунтовані розрахунки», – повідомив губернатор.

Харківські рятувальники готові усувати надзвичайні ситуації на виробництві

Про це заявив начальник ГУ МНС України в Харківській області Павло Одарюк після закінчення тактико-спеціальних навчань на території АТЗТ «Хладопром» органів управління та сил цивільного захисту Харкова і області з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин. «Я вважаю, що всі структури, всі підрозділи, які були задіяні, працювали злагоджено. Ми відпрацювали всі епізоди, які були заплановані, в ті терміни, які були намічені. Бажано, звичайно, проводити такі навчання на підприємствах. Якщо буде якась реальна ситуація, то після таких навчань, які ми проводимо на таких хімічно небезпечних об'єктах, ми будемо більш злагоджено працювати зі всіма структурними підрозділами, які є на території нашого міста та області», - підкреслив начальник ГУ МНС України в Харківській області.  

Харківщина постійно допомагає облуправлінню МНС у забезпеченні спецтехнікою

«Харківщина не полишає в біді рятувальників. Раніше були придбані дорогі телескопічні вишки для порятунку людей з висотних будівель. Сьогодні ми вручили облуправлінню МНС тепловізор, який в умовах задимленості допоможе виявляти людей, і спеціальний аналізатор для виявлення і ліквідації розливів ртуті», - підкреслив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська державна академія дизайну і мистецтв відсвяткує 90-річчя

В 2011 році Харківська державна академія дизайну і мистецтв святкує 90-річчя. До цієї події приурочений VI Міжнародний форум «Дизайн-освіта 2011», котрий відбудеться у Харкові 30 жовтня – 4 листопада 2011 року. Про це повідомив сьогодні у ході прес-конференції ректор ХДАДМ Віктор Даниленко. «Святкування 90-річчя вищої художньої школи Харкова відбувається на тлі VI Міжнародного форуму «Дизайн-освіта 2011». Цей форум має багато складових, але його стрижнем стане конкурс студентських дизайнерських робіт за багатьма номінаціями, котрі охоплюють весь спектр дизайнерських напрямків. Одночасно буде відбуватися конкурс академічного малюнку, в якому візьмуть участь по 5 представників від Львівської, Харківської і Київської академій», – повідомив він.

Усі підрозділи цивільної оборони готові ліквідувати будь-яку надзвичайну ситуацію

«Це четверті подібні навчання, які проходять в Харківській області за останні півтора року. Кожні з них мали свою тематику. Сьогодні дії всіх учасників навчання були як завжди злагодженими і професійними. Усі підрозділи цивільної оборони готові ліквідувати будь-яку надзвичайну ситуацію. Підготовка до таких навчань - це не питання 1-2 днів. Підготовка до них тримає людей в тонусі, що дозволяє їм максимально професійно максимально професійно вирішувати завдання, поставлені перед нашими рятувальниками», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підбиваючи підсумки навчань з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин.

Харківський регіон спільно з Росією буде збирати літаки

«Великі надії ми покладаємо на відродження комерційної кооперації з Російською Федерацією у сфері авіапрому. «Політична воля для цього є, зроблені і перші кроки в практичній реалізації такого партнерства. Я маю на увазі домовленості про співпрацю Ульяновського ЗАТ «Авіастар-СП» і українського Держпідприємства «Антонов» про спільну збірку середнього військово-транспортного літака Ан-70 і транспортного літака Ан-124 «Руслан», - сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв'ю газеті The Kyiv Times. «Очікується, що до 2020 року буде зібрано близько 60 одиниць Ан-70. У виробництві літаків будуть задіяні близько 280 російських і 80 українських підприємств. Харківський авіазавод має бути в їх числі ".

Михайло Добкін і Сергій Чернов передали Головному управлінню МНС Харківської області тепловізор і спеціальний аналізатор ртуті

Після тактико-спеціальних навчань органів управління та сил цивільного захисту Харкова і області з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин, які відбулися на території АТЗТ «Хладопром», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов передали Головному управлінню МНС Харківської області тепловізор і спеціальний аналізатор ртуті. Це обладнання було закуплено за рахунок коштів обласного бюджету.

На території АТЗТ «Хладопром» відбулися навчання з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин

Сьогодні на території АТЗТ «Хладопром» відбулися тактико-спеціальні навчання органів управління та сил цивільного захисту Харкова і області з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин, зокрема, таких як хлор і аміак. У навчаннях взяли участь: особовий склад і техніка Харківського гарнізону МНС, пожежний поїзд, співробітники міліції, медицини, газової служби, психологи та підрозділи кінологічної служб МНС. Хід навчань контролювали голова ХОДА - начальник територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території Харківської області Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов та  начальник ГУ МНС України в Харківській області Павел Одарюк.

Харківські метробудівники переймуть у дубайських колег досвід в частині безпеки руху

Коментуючи підсумки участі української делегації у семінарі з питань проектування, будівництва та розвитку метрополітену в м. Дубаї, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що поїздка дасть свої плоди навіть в тому випадку, якщо нічого з цього досвіду не буде застосовано на Харківщині. «Вартість проходки одного кілометра харківського метрополітену найнижча на Україні, навіть дешевша, ніж будівництво метро в Дубаї. Вартість прокладки метро в Дніпропетровську вище в 1,5 рази, в Києві – більше ніж в 1,5 рази, в Донецьку – в 2 рази. Може бути, цим містам дубайський досвід будівництва метро буде ближче, ніж Харкову, але я не вважаю, що ми даремно витратили час – ми почерпнули для себе кілька ідей, що стосуються безпеки руху», – підкреслив губернатор.

Наземним методом у Харкові може бути побудована гілка метрополітену від вул. Одеської до аеропорту

У ході візиту до м. Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) була досягнута домовленість з однією з компаній-проектувальників Дубайського метрополітену про те, щоб її фахівці ознайомилися з планом розвитку метро міста Харкова і зробили висновок, чи існує можливість будувати частину маршрутів не звичним підземним способом, а пустити його по поверхні. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Призначено нового керівника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України

Новим керівником Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України став генерал-лейтенант Андрій Кучеренко. Трудовому колективу його представив директор Департаменту персоналу Державної прикордонної служби України Михайло Коваль. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Архів документів