Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ситуація з пенсійними виплатами чорнобильцям - це розплата за соціальний популізм

«Все те, що зараз відбувається, зокрема з пенсійними виплатами чорнобильцям згідно з рішеннями судів, - це розплата за соціальний популізм. Коли у свій час ухвалювалися закони України, кожен депутат Верховної Ради голосував «за», але потрібно було зрозуміти, якою є ціна питання. Сьогодні ми маємо результат попередніх помилок», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Ситуація з боргами «Міськелектротрансу» буде розглянута Державною комісією з питань заборгованості по виплаті заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду

«Сьогодні місто в праві озвучити свою позицію: поверніть нам 100% компенсацію за пільги, і ми на 100% компенсуємо борги перед Пенсійним фондом», – на думку заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, таким шляхом можливо повернути накопичені КП «Міськелектротранс» борги перед Пенсійним фондом. Заступник губернатора підкреслив, що ситуацію, яка склалася навколо боргів «Міськелектротрансу», необхідно вирішити. Це питання неодноразово розглядалося на колегії ХОДА, активі обласної державної адміністрації і засіданнях сесії обласної ради. 3 листопада Ігор Шурма від’їжджає до Києва на засідання Державної комісії з питань заборгованості по виплаті заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду. Одне із питань, які він планує там піднімати – ситуація з Харківським комунальним підприємством «Міськелектротранс».

Без монетизації пільг неможливо вирішити питання із заборгованістю КП «Міськелектротранс» перед Пенсійним фондом

Сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма прокоментував ситуацію з боргами КП «Міськелектротранс» по страхових внесках до Пенсійного фонду. За його інформацією, підприємство має борги з-за того, що не отримує компенсації за перевезення пільгового контингенту. «КП «Міськелектротранс» є заручником пільгового контингенту, який є у нас відповідно до діючого законодавства. До тих пір, поки не буде монетизації пільг, не вирішиться питання «Міськелектротрансу» не в нас, ні у Києві, ні у Львові, ні у Донецьку – ніде. Та кількість людей, яка на сьогоднішній день має пільги, не пропорційна. Людина має право на безоплатний проїзд, і до тих пір, поки вона не отримає певну суму на цей проїзд, ми нічого не зможемо зробити. Що це означає: якщо пільговик отримує деяку суму грошей, він має право хоч в один день її виїздити, але повинен заплатити за проїзд. І він може взагалі не їздити, сидіти вдома і один раз в місяць поїхати на таксі – це його справа як використати гроші», – зазначив Шурма. 

Між чорнобильцями Харківщини та Харківською облдержадміністрацією буде підписано Меморандум

«Ми на сьогоднішній день на пропозицію громадських організацій напрацьовуємо проект Меморандуму, який буде між обласною адміністрацією та громадськими організаціями. Поступили певні пропозиції, є певні зобов’язання. Ми зараз їх опрацюємо. Для громадських організацій буде чітко зрозуміло – все, що залежить від обласної адміністрації, від міської влади, від районних влад, від сільських та селищних влад, повинно бути пропрацьовано і занесене в Меморандум, як зобов’язання. Ми повинні в цьому плані діяти, як єдина складова», - заявив сьогодні віце-губернатор Ігор Шурма.

Харківщина бере участь у світовому роуд-шоу – презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу

Однією з найяскравіших новин щодо впровадження інвестиційної реформи в Україні є участь нашого регіону в роуд-шоу - презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу у 16 найбільших фінансових центрах світу, яке планує провести Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. Робочою групою „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат і інвестиції” проводиться активна робота щодо розроблення презентацій проектів, які будуть представлені в рамках світового роуд-шоу. Харківщина представлятиме три інвестиційні проекти - агрокластер „Село майбутнього”, технополіс „П’ятихатки” та ІТ-парк „Інтелектроніка”.

У вітальні «На Олексіївці» відбулася творча зустріч з музикантом Володимиром Соляніковим

У музично-театральній вітальні «На Олексіївці», що діє в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району м. Харкова, відбулася творча зустріч жителів мікрорайону з піаністом, композитором, педагогом, громадським діячем Володимиром Соляніковим. У шкільному залі звучала жива музика: фортепіанні п'єси «Легенда», «Вальс», «Ноктюрн» у виконанні автора, його пісні і романси, які виконали провідні солісти Харківської філармонії, лауреати національних та міжнародних конкурсів Юлія Пересада, Наталя Сидоренко, Дмитро Севагін, Надія Юрко, Олександр Бондарчук, Валерія Господинько.

Зал харківської Школи вищої спортивної майстерності обладнаний повністю

Гімнасти ШСВМ тепер зможуть удосконалювати свою майстерність на сучасному спортивному обладнанні. Першими змогли випробувати подарунок юні гімнасти, які проводили тренування під керівництвом заслуженого тренера України Бориса Барона.

Донецький «Олімпік» став переможцем «Кубку Слобожанщини» з футболу серед юнаків 2000 року народження

30 жовтня на полях харківської дитячої академії «Металіст» завершився перший міжнародний футбольний турнір «Кубок Слобожанщини» серед юнаків 2000 року народження. У фіналі турніру зустрілися харківський «Металіст» і донецький «Олімпік», які посіли перші місця в своїх групах. Перемогу з рахунком 5:2 здобули футболіста «Олімпіка». У матчі за 3-є місце «Авангард» (Курськ, Росія) переміг київське «Динамо». Матч закінчився внічию 2:2, а у серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:2 виграли росіяни.

7-11 листопада на Харківщині відбудеться Європейський тиждень якості

З 7 по 11 листопада 2011 р. на Харківщині відзначатиметься Європейський тиждень якості, який проводиться з 1995 року за рішенням Європейської Комісії. Цей тиждень традиційно присвячується Всесвітньому дню якості, що під егідою ООН відзначається на всій Земній кулі в другий четвер листопада (цього року – 10 листопада). У європейських країнах його проведенням займається Європейська організація з якості (EOQ). В рамках тижня проводяться форуми, конференції, семінари з питань якості, дні якості на підприємствах та в навчальних закладах, нагородження переможців конкурсів у сфері якості.  

У місті Куп’янськ відкрилася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області»

28 жовтня в місті Куп’янськ Куп’янського району області відбулося урочисте відкриття виставки, на якій свою продукцію городянам і гостям міста представили провідні видавництва Харківщини. Виставка «Харківські видавці - районам області» була організована з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за участю управління у справах преси та інформації ХОДА. Її особливість полягає в тому, що на книжковому ярмарку вся друкована продукція продається за цінами виробників.

Євген Савін взяв участь у пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти

Сьогодні у Києві відбулося урочисте відкриття пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 рр.» за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Від Харківської області у даному заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Колектив Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка планує подати заявку на включення вистави «Шельменко-денщик» до Книги рекордів України

«У цьому році вистава «Шельменко-денщик» буде представлена на сцені театру імені Шевченка 2000 разів.Вистава була поставлена у 1943 році. Я абсолютно упевнений і ми будемо цим займатись, що спектакль буде вже у Книзі рекордів України. Я також упевнений, що він потрапить і у Книгу рекордів Гінесса. Це унікальне явище, що спектакль досі живий і цікавий для глядачів», -зауважив заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьнік під час проведення пресс-конференції з нагоди ювілею Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Усі співробітники Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка отримують заробітну платню у повному обсязі

«На сьогодні ми повністю отримуємо зарплатню, оклади свої. На це з обласного бюджету виділяється достатньо грошей. Також, частина коштів ми отримуємо на погашення комунальних послуг», - розповіла директор театру ім. Т.Г. Шевченка Маргарита Сакаян під час пресс-конференції з нагоди ювілею Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, що відбулася у пресс-центрі ХОДА.

Підведені підсумки Спартакіади між районами та районними центрами на Кубок голови Харківської облдержадміністрації

Останні змагання Спартакіади між районами та районними центрами на Кубок голови Харківської облдержадміністрації – турнір з баскетболу серед чоловіків – відбулись у місті Лозова. За його результатами були підведені підсумки та визначені переможці ХХІІ Спартакіади області 2011 року, яка присвячена 20-річчю незалежності України.

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив 90-й сезон

Ювілейний сезон розпочався 29 вересня прем'єрою вистави «Спокуса по-італійськи» за п'єсою Едуардо Де Філіппов «Циліндр» у постановці Олександра Аркадіна-Школьніка та головного художника театру Тетяни Медвідь, про це під час проведення пресс-конференції з нагоди відкритя Ювілейного сезону Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка розповів заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьнік.

Харківські спортсмени вибороли 1 золоту та 3 бронзові медалі на чемпіонаті України з вільної боротьби серед юнаків і дівчат 1996-1997 р.н.

З 23 по 27 жовтня в м. Львові відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків і дівчат 1996-1997 р.н. У чемпіонаті взяли участь спортсмени 26 областей України, міст Києва та Севастополя. Харківські спортсмени посіли наступні місця: серед дівчат перше місце посіла Ірина Коляденко (вагова категорія - 34 кг), третє місце посіла Ящук Настя (44 кг); серед юнаків треті місця посіли Кирило Сулімов (73 кг) та Сергій Слюсаренко (85 кг).

В області розпочалася реалізація соціального проекту «Допомога дітям-інвалідам та сиротам з уродженими аномаліями зубощелепної системи»

Сьогодні в Університетському стоматологічному центрі Харківського національного медичного університету відбулася презентація соціальної програми «Допомога дітям-інвалідам та сиротам з уродженими аномаліями зубощелепної системи». Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, це черговий соціальний проект, який став можливим завдяки узгодженим діям обласної та міської влади, медичного університету та приватних осіб. «Соціальна складова сьогодні є беззаперечним атрибутом будь-якої комерційної справи. Мені дуже приємно, що голова благодійного фонду «За здоров’я та культуру нації» Мирослава Драгомирецька одним з перших міст для презентації свого проекту обрала саме Харків», - підкреслив Ігор Шурма.

За підсумками діяльності агропромислового комплексу України за 9 місяців Харківська область – на другому місці

Результати рейтингу регіонів оголосили під час колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України, що відбулася 27 жовтня. У засіданні колегії взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. На колегії були підбиті підсумки роботи підприємств агропромислового комплексу України за 9 місяців2011 року. Також розглянуті питання про стан виконання рішень колегії від 2 вересня 2011 року щодо розвитку молочного скотарства, стану дотримання фінансово-бюджетної дисципліни, збереження та використання державного майна та інші.

Харківщина відзначає 67-ї річницю визволення України від фашистських загарбників

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 67-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. У церемонії взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, перший заступник міського голови Олександр Кривцов, заступник голови облради Людмила Давидова, представники облдержадміністрації, міськвиконкому, громадських організацій, ветерани та духовенство.

КРУ в IV кварталі 2011 року проведе ревізії ряду підприємств Харківської області

З метою отримання інформації щодо можливих порушень фінансової дисципліни в підконтрольних установах, підприємствах та організаціях у ІV кварталі 2011 року буде проведено ревізію навчальних центрів виправних закладів Харківщини, Інституту радіофізики і електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України, Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, Радіоастрономічного інституту НАН України. Про це повідомляє прес-служба КРУ в Харківській області.

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

В ході свого дводенного візиту на Слобожанщину координатор системи організації Об’єднаних Націй в Україні пан Олів’є Адам познайомився з членами Первинної організації юних миротворців ООН (ПОЮМ), серед яких є й військовослужбовці – учасники миротворчих місій. В Харківській міській загальноосвітній середній школі № 46 представник ООН зустрівся з керівниками та активістами ПОЮМ, яка за півроку свого існування набрала у свої лави понад 700 старшокласників регіону. На початку спілкування з гостем, школярі Московського, Жовтневого та Ленінського районів міста презентували свою миротворчу роботу. Показові виступи, патріотичні пісні та проекти символіки сподобалися всім присутнім на заході.

Події дня

Сьогодні, 28 жовтня, о 10:00 на Меморіалі Слави в лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди 67-ї річниці визволення України від фашистських загарбників; о 13:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція директора Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Маргарити Сакаян та художнього керівника театру Олександра Аркадіна-Школьніка, присвячена 90-му ювілейному сезону театру.

Робоча група розробила еталони та стандарти технічної документації

27 жовтня під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, голови обласної міжвідомчої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства Василя Хоми відбулась нарада з ініціативною групою представників землевпорядних організацій Харківської області. Учасниками наради було розглянуто еталони та стандарти технічної документації. За результатами наради ухвалено рішення затвердити розроблені еталони та стандарти технічної документації на засіданні робочої групи 10.11.2011.  

В рамках впровадження Проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2” у Великобурлуцькому районі планується освоїти близько 640 тис. грн

За інформацією офіційного веб-сайту Великобурлуцької райдержадміністрації, у І-ій фазі Проекту ЄС та ПР ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Великобурлуцькому районі було впроваджено найбільшу кількість мікропроектів - 9, тому район визнано демонстраційним і включено до реалізації ІІ-ї фази, яка почалася з 7 червня 2011 року. До основного списку учасників ІІ-ї фази Проекту включені Гнилицька, Катеринівська, Хатнянська і Федорівська сільські ради Великобурлуцького району та на умовах реплікації включено Приколотнянську селищну раду.

Перерозподіл коштів дозволить укомплектувати необхідним обладнанням 5 нових операційних блоків в міжрайонних медичних центрах та 3 нові лікарські амбулаторії

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні в ході сесії обласної ради були перерозподілені кошти на фінансування обласної програми «Здоров’я Слобожанщини». Зокрема, перерозподілені кошти на проведення пільгового безоплатного зубопротезування інвалідів та ветеранів війни. За словами Ігоря Шурми, проведений аналіз показав, що 14 міжрайонних стоматологічних центрів області мають різне навантаження. Тому ухвалено рішення перерозподілити 200 тис.грн., які отримають 10 найбільш ефективно працюючих міжрайонних стоматологічних центрів. Завдяки цьому додатково скористаються послугами зубопротезування 400 мешканців області.

Перлина землі Слобожанської

29 жовтня 2011 року в будинку культури сел. Бабаї відбудеться святкування Дня Харківського району. В програмі: - Виставка майстрів прикладної творчості. - Розважальна програма для дітей. - Урочиста церемонія вручення відзнак «Почесний громадянин Харківського району», обласних та районних нагород. - Святковий концерт.  

Заклади освіти області співпрацюють з вищими навчальними закладами Харківського вузівського центру

В рамках виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна «Про організацію шефської допомоги вищих навчальних закладів Харківського вузівського центру районам області та містам обласного значення» 24 жовтня в Будинку культури «Дніпро» селища Краснопавлівка студентами Харківського коледжу текстилю та дизайну проведено профорієнтаційний виховний захід для учнівської молоді. В рамках проведення заходу відбулася презентація Харківського коледжу текстилю та дизайну, представлено п’ять дизайнерських колекцій театру мод «Текстимул», театру зачісок «Афродіта» та концертну програму.

Євген Савін взяв участь у пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 років»

Сьогодні, 28 жовтня 2011 року, за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося урочисте відкриття пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки» у м. Києві. У з’їзді взяли участь майже 1000 делегатів з усіх областей України – представники освітянської галузі, яких обрано на регіональних конференціях, урядовці, народні депутати України, представники міністерств та відомств, громадських організацій та центральних і регіональних засобів масової інформації.

Збільшено обсяг фінансування соціальної сфери Харківської області

Сьогодні депутати обласної ради внесли зміни в комплексну програму соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 рр. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, програмою на 2011 рік передбачені кошти на надання адресної матеріальної допомоги інвалідам I групи, дітям-сиротам, дітям-інвалідам, вдовам ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Через збільшення кількості дружин громадян, смерть яких пов’язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, 28 осіб не отримали матеріальну допомогу на загальну суму 8,6 тис.грн. Проведений перерозподіл коштів забезпечить виплату матеріальної допомоги цим жінкам.

Статус центру соціально-психологічної реабілітації дозволить ефективно проводити курс реабілітації дітей, повертати їх в сім’ї  або влаштовувати в інші форми виховання

Сьогодні депутати обласної ради ухвалили рішення про надання обласному притулку «Гармонія» статусу центру соціально-психологічної реабілітації. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, статус центру соціально-психологічної реабілітації дозволить ефективно проводити курс реабілітації дітей, повертати дітей в сім’ї або влаштовувати в інші форми виховання.

Архів документів