Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

КРУ в IV кварталі 2011 року проведе ревізії ряду підприємств Харківської області

З метою отримання інформації щодо можливих порушень фінансової дисципліни в підконтрольних установах, підприємствах та організаціях у ІV кварталі 2011 року буде проведено ревізію навчальних центрів виправних закладів Харківщини, Інституту радіофізики і електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України, Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, Радіоастрономічного інституту НАН України. Про це повідомляє прес-служба КРУ в Харківській області.

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

В ході свого дводенного візиту на Слобожанщину координатор системи організації Об’єднаних Націй в Україні пан Олів’є Адам познайомився з членами Первинної організації юних миротворців ООН (ПОЮМ), серед яких є й військовослужбовці – учасники миротворчих місій. В Харківській міській загальноосвітній середній школі № 46 представник ООН зустрівся з керівниками та активістами ПОЮМ, яка за півроку свого існування набрала у свої лави понад 700 старшокласників регіону. На початку спілкування з гостем, школярі Московського, Жовтневого та Ленінського районів міста презентували свою миротворчу роботу. Показові виступи, патріотичні пісні та проекти символіки сподобалися всім присутнім на заході.

Події дня

Сьогодні, 28 жовтня, о 10:00 на Меморіалі Слави в лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди 67-ї річниці визволення України від фашистських загарбників; о 13:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція директора Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Маргарити Сакаян та художнього керівника театру Олександра Аркадіна-Школьніка, присвячена 90-му ювілейному сезону театру.

Робоча група розробила еталони та стандарти технічної документації

27 жовтня під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, голови обласної міжвідомчої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства Василя Хоми відбулась нарада з ініціативною групою представників землевпорядних організацій Харківської області. Учасниками наради було розглянуто еталони та стандарти технічної документації. За результатами наради ухвалено рішення затвердити розроблені еталони та стандарти технічної документації на засіданні робочої групи 10.11.2011.  

В рамках впровадження Проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2” у Великобурлуцькому районі планується освоїти близько 640 тис. грн

За інформацією офіційного веб-сайту Великобурлуцької райдержадміністрації, у І-ій фазі Проекту ЄС та ПР ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Великобурлуцькому районі було впроваджено найбільшу кількість мікропроектів - 9, тому район визнано демонстраційним і включено до реалізації ІІ-ї фази, яка почалася з 7 червня 2011 року. До основного списку учасників ІІ-ї фази Проекту включені Гнилицька, Катеринівська, Хатнянська і Федорівська сільські ради Великобурлуцького району та на умовах реплікації включено Приколотнянську селищну раду.

Перерозподіл коштів дозволить укомплектувати необхідним обладнанням 5 нових операційних блоків в міжрайонних медичних центрах та 3 нові лікарські амбулаторії

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні в ході сесії обласної ради були перерозподілені кошти на фінансування обласної програми «Здоров’я Слобожанщини». Зокрема, перерозподілені кошти на проведення пільгового безоплатного зубопротезування інвалідів та ветеранів війни. За словами Ігоря Шурми, проведений аналіз показав, що 14 міжрайонних стоматологічних центрів області мають різне навантаження. Тому ухвалено рішення перерозподілити 200 тис.грн., які отримають 10 найбільш ефективно працюючих міжрайонних стоматологічних центрів. Завдяки цьому додатково скористаються послугами зубопротезування 400 мешканців області.

Перлина землі Слобожанської

29 жовтня 2011 року в будинку культури сел. Бабаї відбудеться святкування Дня Харківського району. В програмі: - Виставка майстрів прикладної творчості. - Розважальна програма для дітей. - Урочиста церемонія вручення відзнак «Почесний громадянин Харківського району», обласних та районних нагород. - Святковий концерт.  

Заклади освіти області співпрацюють з вищими навчальними закладами Харківського вузівського центру

В рамках виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна «Про організацію шефської допомоги вищих навчальних закладів Харківського вузівського центру районам області та містам обласного значення» 24 жовтня в Будинку культури «Дніпро» селища Краснопавлівка студентами Харківського коледжу текстилю та дизайну проведено профорієнтаційний виховний захід для учнівської молоді. В рамках проведення заходу відбулася презентація Харківського коледжу текстилю та дизайну, представлено п’ять дизайнерських колекцій театру мод «Текстимул», театру зачісок «Афродіта» та концертну програму.

Євген Савін взяв участь у пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 років»

Сьогодні, 28 жовтня 2011 року, за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося урочисте відкриття пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки» у м. Києві. У з’їзді взяли участь майже 1000 делегатів з усіх областей України – представники освітянської галузі, яких обрано на регіональних конференціях, урядовці, народні депутати України, представники міністерств та відомств, громадських організацій та центральних і регіональних засобів масової інформації.

Збільшено обсяг фінансування соціальної сфери Харківської області

Сьогодні депутати обласної ради внесли зміни в комплексну програму соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 рр. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, програмою на 2011 рік передбачені кошти на надання адресної матеріальної допомоги інвалідам I групи, дітям-сиротам, дітям-інвалідам, вдовам ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Через збільшення кількості дружин громадян, смерть яких пов’язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, 28 осіб не отримали матеріальну допомогу на загальну суму 8,6 тис.грн. Проведений перерозподіл коштів забезпечить виплату матеріальної допомоги цим жінкам.

Статус центру соціально-психологічної реабілітації дозволить ефективно проводити курс реабілітації дітей, повертати їх в сім’ї  або влаштовувати в інші форми виховання

Сьогодні депутати обласної ради ухвалили рішення про надання обласному притулку «Гармонія» статусу центру соціально-психологічної реабілітації. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, статус центру соціально-психологічної реабілітації дозволить ефективно проводити курс реабілітації дітей, повертати дітей в сім’ї або влаштовувати в інші форми виховання.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в громадській приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулося 20 осіб (в т.ч. 10 мешканців Харкова). Питання, з якими громадяни звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися виплати боргів із зарплати; лікування з приводу катаракти; встановленні інвалідності; забезпечення ліками громадян пільгових категорій; направлення на санаторно-курортне лікування; поновлення на посаді; лікування в Обласній клінічній лікарні; надання матеріальної допомоги; проведення обстеження на високотехнологічному обладнанні; призначення пенсії за особливі заслуги; працевлаштування; скерування на проходження дельфінотерапії.

Спільна команда учнів красноградських гімназії "Гранд" та НВК №2 візьме участь в обласному етапі турніру юних хіміків

У Красноградському районі на базі гімназії "Гранд" відбувся регіональний етап турніру юних хіміків, в якому взяли участь сім команд навчальних закладів району. Турнір юних хіміків – це командно-особисте змагання, в якому школярі мають розв'язувати складні хімічні проблемні завдання, подавати рішення в переконливій формі і захищати їх у науковій дискусії (хімічному бою). Турнір юних хіміків проходить у декілька етапів: регіональний (міський, обласний) і всеукраїнський (фінальний).

На Харківщині триває установка спортивних майданчиків на кошти депутатів обласної ради

Згідно з прийнятим депутатами Харківської обласної ради від Партії регіонів рішенням про відмову від компенсації за депутатську діяльність, на будівництво дитячих і спортивних майданчиків у Харківській області протягом року додатково направляється 1 мільйон гривень. Днями вуличні тренажери були встановлені на шкільному спортивному майданчику НВК селища Коломак Коломацького району області.

Проведено гендерний аналіз становища жінок на ринку праці за 9 місяців 2011 року

Послугами служби зайнятості скористалося більш 92,2 тис. незайнятих осіб, з них біля 49,1 тис. жінок, що складає 53,3 %. Кожна жінка, яка звернулася за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості, отримала послуги профорієнтаційного характеру. На постійні робочі місця було працевлаштовано понад 19,3 тис. жінок, що більш ніж у аналогічному періоді 2010 року на 1,0 тис. осіб. Рівень їх працевлаштування склав 39,4%.

Cтворено комунальне підприємство «Облземпроект»

Сьогодні під час пленарного засідання VIII сесії Харківської обласної ради депутати підтримали рішення «Про створення комунального підприємства Харківської обласної ради «Облземпроект». В обласному бюджет на наступний рік будуть передбачені кошти на формування статутного капіталу новоствореного підприємства у сумі 100 тис.грн.  

Закінчується прийом заявок на участь у Національному конкурсі «Благодійник року»

30 жовтня 2011 року закінчується прийом заявок на участь у 5 ювілейному Національному конкурсі «Благодійник року». Цього року переможці будуть визначені в 14 номінаціях серед представників великого, середнього, малого бізнесу, фізичних осіб, благодійних фондів, ініціативних груп тощо. Урочиста церемонія нагородження переможців традиційно буде приурочена до Дня благодійника, який відзначається в Україні у другу неділю грудня. Докладну інформацію про конкурс та умови участі можна отримати на сайті http://blagodijnyk.org.ua або за тел. (044) 229-46-62.

Новим головним редактором газети «Слобідський край» призначена Лариса Гнатченко

Сьогодні депутати Харківської обласної ради на пленарному засіданні сесії ухвалили рішення про звільнення з посади головного редактора комунального підприємства - редакція газети «Слобідський край» Наталі Жукової, котра працювала на цій посаді з 6 грудня 2010 року. Головним редактором, за строковим контрактом з тримісячним випробувальним терміном, призначено Ларису Гнатченко, яка з 2011 року працювала на посаді заступника головного редактора.

В Харківській області підвищують кваліфікацію викладачів музичних шкіл

26 жовтня Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Обласним навчально–методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів в приміщенні Харківської середньої спеціалізованої музичної школи – інтернату було проведено навчальне семінарське заняття для викладачів фортепіано шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області. Також 26 жовтня у приміщенні Харківської дитячої музичної школи № 9 імені В. Сокальського відбулись обласні семінарські заняття викладачів музично-теоретичних дисциплін шкіл естетичного виховання Харківської області. Заняття з учнями молодших класів за темою «Розвиток метроритму. Початкові форми роботи над музичним диктантом в молодших класах» провела викладач вищої категорії Харківської дитячої музичної школи № 9 Наталія Мартінкус.

До уваги абітурієнтів 2012 року!

Як повідомляє офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 12.10.2011 №1179 затверджено Умови прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році. У зв’язку з проведенням влітку наступного року фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу вступна кампанія скоротиться на 1 день і буде тривати з 2 по 31 липня. До 11 серпня зараховуватимуться ті, хто пройшов на бюджетну форму навчання, а до 25 серпня – на контракт. Прохідний бал для вступу до ВНЗ зберігається (124 бали), але з профільних предметів повинен бути не нижче 140.

На Харківщині підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів планується проводити на місцях

Харківська область має намір готувати спеціалістів, які б могли проводити курси з підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів на місцях, без виїзду до Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це повідомив під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін. «Зупинюся на одній із проблем. Раз на два роки прийомні батьки та батьки-вихователі повинні проходити курси з підвищення кваліфікації на базі Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Щоб діти не залишалися на цей час практично напризволяще, ми пропонуємо готувати спеціалістів, які б могли проводити курси з підвищення кваліфікації, з числа працівників місцевих, районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», – зазначив він. 

Михайло Добкін не буде балотуватися в депутати Верховної Ради

«Я не буду балотуватися в депутати Верховної Ради. Я давно обдумав це рішення і залишаюся в Харкові. Також я вважаю абсолютно вірною заяву заступника голови Партії регіонів Володимира Рибака про те, що голови обладміністрацій не повинні балотуватися в парламент. В іншому випадку потрібно писати заяву і скласти з себе повноваження голови облдержадміністрації», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін.

Житлові права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідно захищати

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації під час виступу на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини за участю Президента України Віктора Януковича. «Із 4911 дітей цієї категорії в області станом на 1 жовтня цього року лише 16% мають житло на праві власності, 52 % - на праві користування, 32% дітей взагалі не мають закріпленого житла. Реально 84% дітей, що залишилися без піклування батьків, потребують житло», - доповів Михайло Добкін.

Михайло Добкін пропонує поширити досвід Харківщини щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання на всю Україну

У своєму виступі під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що на Харківщині до рейтингових показників районів та міст включено показник щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання, і таким чином обласна влада підвищує рівень відповідальності органів опіки та піклування районних державних адміністрацій і міських рад за долі дітей-сиріт.

В Харківській області діє 53 дитячі будинки сімейного типу та 292 прийомні сім’ї

В Харківській області діє 53 дитячі будинки сімейного типу та 292 прийомні сім’ї. Про це у своєму виступі під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківська область має вже значний досвід роботи у забезпеченні умов для влаштування дітей до сімейних форм виховання. Перші дитячі будинки сімейного типу на Харківщині з’явилися ще у 1989 році. Зараз ми маємо 53 дитячі будинки сімейного типу та 292 прийомні сім’ї. Тут виховуються 808 дітей, що на 12% більше, ніж у закладах, які підпорядковані Головному управлінню освіти і науки. Протягом останнього року рівень влаштування дітей до сімейних форм виховання збільшився по області на 5%», – зазначив він.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки проходитимуть поглиблене медичне обстеження в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків АМН України

За дорученням Президента України фахівці Харківської області ознайомилися з досвідом роботи оздоровчого соціально-реабілітаційного центру «Смарагдове містечко» у Донецькій області, вивчили власні можливості щодо вирішення проблеми поліпшення стану здоров’я дітей та зменшення кількості соціальних сиріт і вирішили вжити низку заходів. Про це сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Охорона материнства та дитинства залишається невід’ємною складовою реформування національної медицини

На Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості успішної реалізації національних проектів з будівництва перинатальних центрів та дитячих лікарень. «У сучасних умовах, переконаний, успішна реалізація національних проектів будівництва перинатальних центрів та сучасних дитячих лікарень дозволить істотно поліпшити якість медичних послуг для дітей», - сказав Глава держави.

За останні три роки загальний рівень оздоровлення дітей усіх пільгових категорій в області перевищує 70%

«Рівень оздоровлення дітей усіх пільгових категорій в області цього року досяг 79,7%. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, оздоровлюються стовідсотково», - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час виступу на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини за участю Президента України Віктора Януковича.

Харківська влада прохає Верховну раду змінити статус низки медичних установ на час проведення Євро-2012

У ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до народних депутатів України від Харкова з проханням ініціювати зміни в законодавство і надати спеціальний статус медичним установам, які будуть обслуговувати гостей Чемпіонату Європи, на час проведення турніру.

Право дитини на освіту є беззаперечним пріоритетом державної політики. Віктор Янукович

Забезпечення права дитини на освіту залишається беззаперечним пріоритетом державної політики України. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини. «Батьки повинні мати гарантії, що навчальний процес для їхніх дітей буде поліпшено», - підкреслив Глава держави.

Архів документів