Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулося засідання Координаційного центру з підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи 2012 року з футболу

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційного центру з підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Під час засідання були розглянуті питання про стан підготовки базових медичних закладів, які будуть обслуговувати учасників та гостей Євро-2012; про роботу санітарно-епідеміологічної служби під час Євро-2012 та інші питання.  

Матеріали обстеження земельних ділянок передані до правоохоронних органів

За інформацією Головного управління Держкомзему у Харківській області на Харківщині зафіксовані наступні факти порушення вимог діючого земельного законодавства та застосовані наступні заходи щодо покарання винних осіб: за результатами обстежень від 16.06.2011, 29.06.2011, 27.07.2011, 29.07.2011 та 01.12.2011 земельних ділянок, що знаходяться за межами населених пунктів на території Пісочинської селищної ради, виявлені факти зняття поверхневого шару ґрунту.

До 20-річчя Збройних Сил України створено фільм «Військово-морські сили Збройних сил України: морський щит держави»

До 20-річчя Збройних Сил України телерадіокомпанією ВМС ЗС України «Бриз» та Командуванням ВМС ЗС України створено фільм «Військово-морські сили Збройних сил України: морський щит держави». Ознайомитись із стрічкою можна тут.

Розмір пенсій буде перевірено, пенсійні справи - впорядковані

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов повідомив про початок інвентаризації пенсійних справ мешканців Харківщини. Особлива увага буде приділена пенсіям надвеликих розмірів – більше 15 тис.грн. «Пенсійний фонд України звернувся до Контрольно-ревізійного управління в зв’язку з необхідністю перевірки обґрунтованості нарахування пенсій особливо великих розмірів та упорядкування їх виплат. З цією метою в області розпочалася інвентаризація пенсійних справ. Враховуючи, що з 659 осіб, які отримують пенсії у розмірі більше 15 тис.грн., 634 особи є чорнобильцями, їх пенсійні справи будуть перевірені першочергово», - зазначив Віктор Ачкасов.

Протягом листопада поточного року в області спостерігалась стабільна цінова ситуація на овочеву продукцію

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Харківщина за обсягами виробництва овочів стабільно входить в число п’яти основних областей-виробників цієї продукції в Україні. В області налічується 350 га зрошувальних земель, на яких вирощуються овочі, в тому числі – у СФГ «Дружба» та СВК «Вітязь» Чугуївського району – відповідно 100 та 93 га, Красноградському районі – 17 га, Богодухівському районі – 11 га у ФГ «ЮГ» та Харківському районі – біля 2 га. В цілому по області налічується понад 20 овочесховищ, місткість яких на сьогодні становить понад 17,8 тис. тонн.

Харківщина відзначає День енергетика (доповнено)

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету відбулись урочистості з нагоди Дня енергетика. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес привітали працівників сфери з професійним святом. «Я можу висловити слова подяки від 3-мільйонний територіальної громади за вашу самовіддану працю, за те, що ви щодня кожен на своєму робочому місці робите свою справу, розвиваєте нашу країну, наш регіон. Поряд з рішенням щоденних проблем ви займаєтеся справами, які спрямовані в майбутнє. Те, що сьогодні місто Харків є одним з небагатьох у нашій країні обласних центрів, які на 10-15 років забезпечені потужностями і тим самим стає привабливим як для вітчизняних, так і для зарубіжних інвесторів - це в тому числі ваша заслуга », - зазначив Михайло Добкін.

Харківська область - в трійці лідерів у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов прокоментував третє місце Харківської області в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України, складеному Фондом «Ефективне управління» спільно з Всесвітнім економічним форумом. «Кожен з 27 регіонів України досліджувався по 12 складовим: рівень розвитку бізнесу, інновації, ефективність ринку праці і т. д. Наш регіон посів третє місце після Києва і Дніпропетровської області з оцінкою 4,05 (середньоукраїнська оцінка становить 3.87). Це високий показник, досягнутий системною послідовною роботою, але ми будемо прагнути поліпшити результат і вийти якщо не на перше місце, оскільки зі столицею змагатися важко, то на друге так точно», - сказав Юрій Сапронов.

Харків'яни візьмуть участь у Всеукраїнських Іграх  Єдиноборств  «Ukrainian Combat Games»

18 грудня в м. Бровари вперше в Україні стартують Всеукраїнські Ігри Єдиноборств «Ukrainian Combat Games». Більше ста кращих майстрів з усіх куточків України представлятимуть вісім бойових мистецтв - Ушу, Кікбоксинг, Муей-тай, Панкратіон, Джиу-Джитсу, Алиш, Сумо і Самбо. Українську федерацію тайського боксу будуть представляти дві вісімки бійців у вагових категоріях 60 і 73 кг. Харків представлятимуть спортсмени обласної федерації таїландського боксу Муей Тай Кирило Нікокошев (60 кг) - майстер спорту України з кікбоксингу, спортивний клуб «Бойовий Сокіл» тренується під керівництвом Сергія Семененко і Станіслав Пержановський (73 кг) - майстер спорту України з таїландського боксу Муей Тай, спортивний клуб «Максимус» тренується під керівництвом В'ячеслава Пержановського.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 16 грудня, о 13:00 в Харківському національному театрі опери та балету (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості з нагоди Дня енергетика.

В ефірі - прес-конференція Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна, що відбулася 15 грудня, харків'яни і гості нашого міста зможуть побачити на 7 телеканалі: сьогодні, в п’ятницю, 16 грудня, о 14:00; в суботу, 17 грудня, о 09:40 і в неділю, 18 грудня, о 21:00.  

Харків’яни серед переможців міжнародного форуму «Європа без бар’єрів»

В м.Познань (Польща) відбувся міжнародний спортивно-соціальний форум «Європа без бар’єрів». Усього в змаганнях взяли участь 9 команд - побратимів: м.Харків (Україна), м.Познань (Польща), м.Гановер (Німеччина), м.Аспен (Австрія), м.Брно (Чехія), м.Гьєр (Угорщина), м.Раанана (Ізраїль), м.Кутаїсі (Грузія) і збірна Англії. Спільну команду м.Харкова та Харківської області представляли 5 спортсменів. Серед харків’ян переможцями та призерами змагань з плавання стали: Тесленко Ілля – 1 місце   50м та 100м вільним стилем; Кріпак Максим – 1 місце   50м та 100 м батерфляй; Фьодоров Ярослав –3 місце   50 м та 100 м вільним стилем.  

В Ізюмському районі відкрилося вже шосте відділення соціально-побутової реабілітації

Сьогодні в с. Бугаївка Ізюмського району відбулися урочистості з нагоди відкриття відділення соціально-побутової реабілітації територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації. Це вже шосте таке відділення на території району. На базі відділення працюватиме кабінет здоров’я, кімната ароматерапії, перукарня. Культпрацівником будуть проводитись заходи з організації дозвілля людей похилого віку.

За два останні роки в Харківській області видано 262 автомобіля інвалідам війни та іншим інвалідам

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «За 2 роки Харківська область суттєво посунулась у забезпеченні автомобілями інвалідів війни та інших інвалідів, оскільки у 2010 та 2011 роках було видано 262 автомобілі. Цього року Харківська область отримала 102 автомобіля для інвалідів Великої Вітчизняної війни, які мають позачергове та першочергове право на отримання автомобілів. Відповідно до постанови Кабінету міністрів автомобілі розподіляються наступним чином: 20% автомобілів отримують інші люди з інвалідизацією, решта автомобілів – для учасників Великої Вітчизняної війни», - зазначив Ігор Шурма.

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 не гірше за інші міста

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 як мінімум не гірше, ніж інші міста, і рішення менеджерів команд про вибір бази для команди в інших містах не пов'язано з умовами, які надають харківські футбольні бази. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час прес-конференції. «Я не бачу ніякої трагедії в тому, що якась футбольна збірна не обрала Харків. Розмов було багато, Харків відвідало багато команд. Я не думаю, що вибір пов'язаний з тим, що місто гірше підготовлене, або умови гірші, ніж у тих містах, які вони обрали. Я думаю, справа в логістиці, адже збірна складається з ряду футболістів, які грають в різних країнах. У нас на сьогоднішній день немає такої кількості міжнародних рейсів, які дозволили б нам практично з усіх точок світу без пересадок звозити до Харкова гравців», – заявив губернатор.

Харківщина розвиває дружні стосунки з Азербайджаном

12 грудня 2011 року з дружнім візитом до Харкова прибув Ельдар Ісмайлов - Президент фонду „Дада Гордун” (Республіка Азербайджан), головний редактор журналу „Мир Азербайджана”. В обласній державній адміністрації відбулася його зустріч з представниками азербайджанської діаспори. За рішенням Ради старійшин фонду „Дада Гордун” Е.Ісмайлов нагородив Золотою медаллю „Сын Отечества” за активну громадську діяльність, направлену на зміцнення міжнаціонального миру і злагоди, розвиток дружніх зв’язків між Азербайджаном і Україною голову обласного національно-культурного товариства „Достлуг”  Мурада Омарова  - директора Центру навчання іноземних громадян Харківського національного університету радіоелектроніки, доктора технічних наук, професора та радника Харківського міського голови з соціально-економічних питань Фазіля Аббасова,  депутата Харківської міської ради.

Харківські ВНЗ - в числі лідерів за підсумками консолідованого рейтингу ВНЗ України

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» за підсумками консолідованого рейтингу ВНЗ України (який містить 275 вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, а також 4 підрейтинги ТОП-10: «Кращі класичні університети Україна», «Кращі приватні вузи Україні», «Кращі київські вузи »і« Кращі ВНЗ регіонів Україна ») увійшов до трійки кращих приватних вузів Україні і показав високий результат у рейтингу «Вебометрикс» (рівень змістовної та інформаційної активності офіційного сайту ВНЗ). Провідні харківські ВНЗ, традиційно, - у верхніх рядках консолідованого рейтингу: 5-у позицію посів НТУ «ХПІ», а 13-у і 14-ю - університет ім. В. Н. Каразіна та університет радіоелектроніки.

У Палаці Студентів Юридичної академії відбулися урочисті заходи до Дня працівника суду

Сьогодні у Палаці Студентів Національної юридичної академії України імені Я. Мудрого відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівників суду. В урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Тацій.

Для Обласного диспансеру радіаційного захисту буде збільшено фінансування на харчування пацієнтів і оплату медикаментів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом планується удвічі збільшити фінансування, яке виділяється на харчування пацієнтів Обласного диспансеру радіаційного захисту, а також на закупівлю медикаментів.

Харківщина запропонує Кабміну переглянути державні стандарти на продукти харчування

Як сказав сьогодні на прес-конференції губернатор області Михайло Добкін, ми повинні самі для себе вирішити, що для нас важливіше - мати якісний продукт в магазинах, а разом з цим і поліпшення здоров'я населення, або гнатися за дешевизною і дозволяти виробнику використовувати різні добавки і замінники. «Якщо провести хімічний аналіз молока, яке сьогодні є на полицях магазинів, значна його кількість виявиться таким тільки на етикетці. Я прихильник того, щоб продукти були якісними. Щоб з боку держави була введена заборона на використання в молочних продуктах пальмової і соєвої олії. Ми знаємо потребу Харківської області в молоці. Є компанії, які можуть виробляти якісну продукцію - від всесвітньо відомих трендів закінчуючи компаніями регіональними. До речі, мені дуже сподобався підхід ізраїльських інвесторів до будівництва великої товаромолочної ферми. Вони прораховували свій бізнес від потреб переробників, які існують на території Харківської області. Мало того, для того щоб отримати дешеві кредити планується укласти договори з переробними компаніями області ще до початку будівництва.

На Харківщині налагоджено діалог між владою і чорнобильцями

15 грудня під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що чорнобильцям Харківщини завжди буде приділятися максимальна увага. За його словами, у харківської влади на відміну від керівництва ряду інших регіонів налагоджено діалог з чорнобильцями, що дозволяє говорити про спільне вирішення найбільш гострих питань.

Підприємства важкої промисловості регіону продовжують нарощувати своє виробництво

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Сьогодні всі підприємства, які стабільно працюють на енергетику, на інші галузі народного господарства мають замовлення. Лідер тут «Турбоатом», не стоїть без діла ХТЗ. Темпи зростання виробництва в регіоні за підсумками 11 місяців - 6%. Це нижче, ніж в середньому по Україні, але ми одна з 9 областей, де виробництво нарощується. А в решті регіонів України вони до кінця року спадають», - зазначив Михайло Добкін.

Розробляється пілотний проект Адміністративної реформи в Харківській області

У Харківській області розробляється пілотний проект Адміністративної реформи в регіоні, який голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін має намір представити Президенту Україну Віктору Януковичу. Про це губернатор повідомив сьогодні в ході прес-конференції. За його словами, якщо ці пропозиції будуть відповідати загальній концепції адміністративного реформування країни, то в кінці квітня на Раді регіонів, яка відбудеться в Харкові, може бути підняте питання про реалізацію в області пілотного проекту.

28 мешканців Харківщини, які отримали інвалідизацію внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, забезпечені автомобілями

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма вручив ключі від автомобілів 28 людям, які отримали інвалідизацію внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Також у заході взяли участь голова Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Харківській області Валерій Предко, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, заступник виконавчого директора організації роботодавців Харківської області Павло Князєв та начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

Підсумки роуд-шоу планують підбити в січні 2012 року

Роуд-шоу ще триває. Тому підсумки підбиватимуть після його закінчення - в січні 2012 року. Про це в ході прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Інвесторам цікаво сільське господарство. Україна, на думку фахівців ООН, перебуває на другому місці у світі, після Бразилії, за потенціалом у сільському господарстві. Тільки 24% потенціалу нашої країни в сільському господарстві сьогодні реалізовано. Звідси можливості зростання інвестицій і мінімальні ризики по капіталовкладенню. Все це дає нам право вважати, що з появою Закону «Про землю», з переходом землі у приватну власність, ми зможемо сюди залучати серйозні інвестиції», - зазначив Михайло Добкін.

Ми не можемо залишити медичні установи такими, якими вони є зараз. Михайло Добкін

Сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що необхідність медичної реформи назрівала вже давно. За його словами, більшість медичних установ на місцях на даний момент знаходяться в такому  стані, що залишити їх у нинішньому вигляді небезпечно для здоров'я пацієнтів. Один із прикладів - дитяча поліклініка, а також стаціонар в Липцях, які розміщувалися до останнього часу в аварійних будівлях.

За рівнем цін Харківська область посідає 7 місце

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харківська область однією з перших підняла питання про неякісне м'ясо, яке завозилося контрафактним шляхом. Мало того що воно псує здоров'я людям, воно ще істотно впливає на закупівельну ціну на м'ясо в межах нашого регіону. Ми проводили комісійні рейди, виявляли організації та підприємства, знаходили склади, де знаходилася ця продукція, та утилізували її. Все це призвело до того, що свого часу закупівельна ціна на живу вагу свинини зросла до такої міри, що це стало рентабельним бізнесом. При цьому ціна на готову продукцію не піднімалася. У нас був якийсь парадокс. Роздрібні ціни на м'ясо росли, а ціни в закупівлі  падали. Сьогодні цінова ситуація в регіоні стабільна. Ми ніколи в цьому плані не посідаємо нижче 7 місця. А для Харківської області це важко. Як правило,  лідируючі позиції займають невеликі сільхозрегіони. У таких областях, як Харківська, Київська, Донецька цінова політика набагато складніше, тому що середня зарплата вище і купівельна спроможність населення відповідно теж вище», - підкреслив Михайло Добкін.

Лікарні повинні лікувати, а не виконувати роботу соціальних служб. Михайло Добкін

«Реформування завжди болісно, ​​тому що змінюється первинна існуюча система. Що стосується денних стаціонарів. Давайте проаналізуємо, що таке стаціонар в селі? Яке лікування може отримати там людина? На сьогоднішній момент, я не хочу говорити про всі, але 90%, якщо говорити про сільську медицину, стаціонарів перетворилося на соціальні ліжка. За допомогою невеликого фінансування, яке виділяються на одне ліжко-місце, там утримуються люди, які поза цієї медустанови перебувають у ще гірших умовах. Ні про яке лікування там не може бути й мови. Це просто дах над головою і якесь харчування», - відзначив в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2012 році на Харківщині буде реалізовано один з найбільших сільськогосподарських проектів за останні 10 років

У наступному році буде приділено особливу увагу розвитку тваринництва в Харківській області. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час прес-конференції. «Наступного року в Харківській області буде побудована перша частина великої ферми з виробництва молока приблизно на 3 тисячі голів дійного стада – це буде один з найбільших комплексів в Україні. Вже складається фінансовий план під цей проект, є розуміння, де інвестори будуть брати під це гроші, де проект буде реалізовуватися на території Харківської області. Я не бачу причин, які могли б перешкодити його реалізації. Це буде один з найбільших сільськогосподарських проектів в регіоні за останніх 10 років», – зазначив керівник області.

Фінансування на утилізацію боєприпасів у Балаклійському районі виділяється вчасно

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, утилізація боєприпасів у Балаклійському районі проводиться згідно з планом. «У Балаклії все йде своєю чергою. Людей відселили, необхідне фінансування під розмінування та утилізацію цього району виділяється, організація проживання і роботи людей на задовільному рівні. Ніяких проблем не бачу, все фінансується вчасно. Я думаю, що через пару років ми забудемо про наслідки цієї аварії, але не забудемо, до чого може привести людська недбалість», - підкреслив голова області.

До 25 грудня 2011 року з Харківської області планують вивезти всі пестициди

Про це в ході прес-конференції сьогодні повідомив голова Харківської ХОДА Михайло Добкін. «Через 10 днів ми поставимо крапку під наявністю на території нашої області небезпечних пестицидів. Їх не буде. Залишилось 100 тонн. Якщо б не необхідність у спеціальному транспорті, якого в нашій країні обмежена кількість. Він частину пестицидів забрав, щоб вивезти їх за територію України. Поки не повернеться, ми не можемо далі працювати. Але до 25 грудня цього року пестицидів на території Харківської області не буде», - запевнив Михайло Добкін.

Архів документів