Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю готується до виступів під час Днів культури України в Ізраїлі

Сьогодні у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулася репетиція Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю. Як розповів художній керівник ансамблю Борис Колногузенко, частина колективу (60 артистів) готується до поїздки та виступу на Днях культури України в Ізраїлі, які відбудуться 16-22 листопада. «Сталося так, що під час Х етнофестивалю «Печенізьке поле» наш виступ побачив Міністр культури та туризму України Михайло Кулиняк. Він вирішив, що такий відповідальний міжурядовий захід, як Дні культури України в Ізраїлі, буде, в першу чергу, включати в свою програму виступ нашого ансамблю», – підкреслив Борис Колногузенко.

Михайло Добкін та Анатолій Вінник підписали меморандум про взаємодію і співробітництво між ХОДА та обласною організацією «Союз Чорнобиль України» (доповнено)

8 листопада 2011 року підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Меморандум підписали голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Віннік.

Підписано меморандум про взаємодію і співробітництво між ХОДА Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Рижков підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між обласною державною адміністрацією та Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).  

10 листопада розпочнеться виставка робіт майстрів з художнього текстилю, скла та металу “На згадку про літо”

Організатор виставки - Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва (м.Харків, вул. Пушкінська, 62). В церемонії офіційного відкриття - 10 листопада 2011 року о 16.00 відбудеться театралізоване дійство та майстер-клас з батіку на тему «На згадку про літо».

Харківська область готова протистояти африканській чумі свиней

В даний час в ряді регіонів Російської Федерації виявлена ​​африканська чума свиней. У Харківській області цього захворювання немає, і вживаються всі заходи для того, щоб його збудник не потрапив на територію регіону. Це питання сьогодні обговорювалося на надзвичайній нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віталія Алексейчука, в якій взяли участь глави надзвичайних протиепізоотичних комісій в районах області, представники правоохоронних органів, управління МНС, харківського прикордонного загону та регіональної митниці. Африканська чума свиней не являє небезпеки для людини, але її наслідки для економіки області і всієї країни можуть бути катастрофічними. «На жаль, на сьогоднішній день вакцини від цієї хвороби немає, і вона не лікується, тому якщо не вжити жорстких заходів на території Україні, то втрати будуть непоправні. У разі виявлення хвороби повинне бути знищене все живе в радіусі 20 км від вогнища зараження: всі тварини, зерно та овочі. Це величезні збитки і для населення», – заявив Віталій Алексейчук.

Для забезпечення районів області молодими медичними фахівцями необхідно гарантувати соціальний пакет, що включає і житло

«Перш ніж вимагати, щоб молоді фахівці їхали в райони Харківської області, потрібно гарантувати соціальний пакет, що включає і житло. Тому ми зараз проводимо ряд заходів зі створення запасу відомчого житла», - зазначив у ході «прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Зокрема, словами заступника губернатора, в пос.Зачепилівка до кінця року на території лікарні будуть здані три квартири: одна трикімнатна і дві двокімнатні. У селі Ватутіне Новодолазького району буде введена в експлуатацію амбулаторія з трикімнатною квартирою площею більше 90 квадратних метрів. До Нового року буде також здана і амбулаторія з житлом для медпрацівників у селі Новоолександрівка Вовчанського району.

Талановиті діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування  запрошуються до участі в конкурсі «Щасливі долоні»

Міжнародний дитячий центр «Артек» починає відбір учасників VII Міжнародного конкурсу-фестивалю «Щасливі долоні». У конкурсі можуть взяти участь діти у віці від 9 до 16 років, які мають високі досягнення у навчанні, мистецтві та спорті.

У Харківській області зійшло 71,2% озимих

На полях Харківської області зійшло 71,2% озимих. Всього озимими культурами в регіоні засіяно 509 тис. га. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, 28% сходів зараз знаходяться в доброму стані, 30% – в задовільному.

Євген Савін вручив почесні нагороди Харківської облдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови обласної ради Олена Олешко з нагоди Дня працівника соціальної сфери вручили ряду співробітників соціальних служб Харківської області Почесні грамоти облдержадміністрації, Подяки голови ХОДА, а також Грамоти обласної ради. Євген Савін привітав нагороджених від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, подякував всім за роботу і професійне ставлення до справи. «Всі ви всі заслуговуєте найглибшої поваги і високої оцінки вашої праці», - підкреслив заступник голови ХОДА.

За 10 місяців харківські спортсмени вибороли 314 медалей

На різних чемпіонатах, Кубках світу та Європи, що проводилися впродовж цього року, спортсмени Харківщини зібрали вагомий «врожай» з 314 медалей: 116 золотих , 95 срібних, 103 бронзових.

Молодь Харківської області запрошується на змагання у міжнародній інтернет-грі «codebreakers.eu»

Під час польського головування в ЄС, самоврядне Велькопольське воєводство, у співробітництві з Управлінням ветеранів війни та жертв утискань у Варшаві, підготувало міжнародну інтернет-гру «codebreakers.eu», що буде офіційно представлена 10 листопада 2011 року в Познані. Дві найкращі команди з трьох осіб отримають можливість кинути виклик польським навесні 2012 року. Взяти участь у змаганнях запрошується і молодь Харківщини. «Ми глибоко переконані, що участь молоді Харківської області у змаганнях з міжнародної інтернет-гри «codebreakers.eu» створить можливість дізнатись більше про історію Велькопольщі та, у випадку перемоги, чого щиросердно бажаємо, особисто познайомитись з нашим регіоном та молоддю», - зазначено у листі голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну від Маршала Велькопольського воєводства Марека Возняка.

7-8 грудня у Вроцлаві відбудеться зустріч журналістів з представниками міст - господарів Євро 2012

7-8 грудня у Вроцлаві (Республіка Польща) щомісячне друковане видання Ргеss планує провести конференцію «Прес Євро 2012», присвячену підготовці міст-господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року до проведення заходу. Українські та польські журналісти зустрінуться з представниками міст - господарів Євро 2012. Конференція відбудеться під почесним патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща Маркіяна Мальського. Також заплановано презентацію туристичного потенціалу регіонів-господарів Євро 2012.

Тривають підготовчі роботи до реконструкції приміщення Регіонального перинатального центру

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 7 листопада відвідав Регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні, де перевірив хід виконання робіт з підготовки до реконструкції. За інформацією Ігоря Шурми, вже завершені конкурсні торги на проведення реконструкції. Договір з переможцем знаходиться в стадії підписання. В центрі проводяться підготовчі роботи до заміни мереж тепло-, водо- та енергопостачання. Крім того, досягнуто домовленостей з виробниками «чистих приміщень», підлогових покриттів, ліфтів щодо безперебійного постачання витратних та комплектуючих матеріалів після відкриття фінансування.

Студентів та  поварів кафе і ресторанів Харківського регіону навчать тонкощам приготування сучасних європейських страв

8 та 9 листопада 2011 року в рамках підготовки кафе, ресторанів до чемпіонату Євро-2012 з футболу та розвитку ресторанного бізнесу на базі Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (за адресою: вул. Клочківська, 202) будуть проходити майстер класи для студентів та поварів кафе та ресторанів. Проводити їх буде ректор Польської академії гостинності та туризму, доктор, шеф-кухар пан Роман Девід Таубер.

Призначений новий головний лікар Обласної клінічної дитячої лікарні №1

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив колективу комунального закладу охорони здоров’я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1 нового головного лікаря. Згідно з розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна на цю посаду призначена Оксана Піонтковська.

За п’ять років у Харківській області будуть відремонтовані усі дороги. Михайло Добкін

«Ми ухвалили для себе безальтернативне рішення протягом п'яти років якісно відновити дороги в нашому регіоні. Тим більше, що такий позитивний приклад вже був в Харкові. Ми знаємо як робити дороги, фахівці для цього є, необхідне обладнання та підприємства, які виготовляють всі необхідні матеріали для будівництва доріг, також є», - сказав губернатор Харківської області Михайло Добкін.

Передача нейродіагностичного обладнання лікарні швидкої та невідкладної допомоги - хороший приклад партнерства держави і бізнесу

Коментуючи акцію з передачі нового нейродіагностичного обладнання дитячому нейрохірургічному відділенню Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мєщанінова, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «Це хороший приклад партнерства держави і бізнесу. В Харківській області є багато прикладів такого співробітництва. Зокрема, це договори соціального партнерства, які укладені між владою, медичними установами та бізнесом. Це яскравий приклад того, що ми називаємо соціально відповідальним бізнесом. Часто бізнесмени у своїй діяльності переслідують тільки особисті інтереси, але дуже важливо, щоб люди, що досягли певних успіхів у бізнесі, пам'ятали про важливість соціальної спрямованості своєї діяльності та відповідальності перед територіальною громадою, що й було продемонстровано сьогодні».

Більшу частину коштів, передбачених на ремонт обласних доріг, наступного року направлять на ремонт доріг у містах областного значення

Про це сьогодні повідомив губернатор Харківщини Михайло Добкін. «Було ухвалено рішення більшу частину коштів, 2/3 грошей, які були спрямовані на обласні дороги, направити на ремонт доріг у містах обласного значення. Там дороги не ремонтувалися з часів Радянського союзу. Цього року ми вже виділили на них значну суму. Ця практика отримала дуже хороший резонанс в містах області. У наступному році ми ще раз направимо на ремонт доріг у містах обласного значення значну частину коштів, що надходить з державного та обласного бюджетів. Таким чином за два роки нам вдасться привести ці дороги в нормальний стан».

Харківська лікарня швидкої та невідкладної допомоги отримала нове обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і народний депутат України Олександр Фельдман передали дитячому нейрохірургічному відділенню Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова нейродіагностичну систему «Nicolet Endeavor CR», яка не має аналогів в Україні.

Пішов з життя мужній воїн, відомий науковець

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть Героя Радянського Союзу, Почесного доктора Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, доцента кафедри українознавства Ушакова Дмитра Андрійовича. Д.А. Ушаков народився 23 жовтня 1919 року. У 1937 р. закінчив Новотаволжанську середню школу, у 1939 р. – курси із підготовки вчителів російської мови та літератури. У 1941 р. закінчив Чернігівське військово-інженерне училище у званні лейтенанта.

Відкрито реконструйований трамвайний переїзд на перехресті Московського проспекту і вул. Кірова

Сьогодні в Харкові відбулося відкриття реконструйованого трамвайного переїзду на перехресті Московського проспекту і вул. Кірова. У ньому взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес і перший заступник міського голови Олександр Кривцов.

У Харкові відбудеться безкоштовний бізнес-семінар «Особливості оформлення трудових відносин фізичних осіб-підприємців із найманими працівниками»

9 листопада 2011 року у залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх), з метою підвищення обізнаності підприємців Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проведуть безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Особливості оформлення трудових відносин фізичних осіб-підприємців із найманими працівниками».

Харківська державна академія дизайну і мистецтв відзначає 90-річчя

Сьогодні в Харківській державній академії дизайну і мистецтв відбулися урочистості з нагоди 90-річчя вузу. У них взяв участь начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал, ректор ХДАДМ Віктор Даниленко, голова Харківського відділення Національної спілки художників України Віктор Ковтун, викладачі ВНЗ, видатні харківські художники, випускники та студенти академії. До 90-річчя ВНЗ був приурочений VI Міжнародний форум «Дизайн-освіта 2011», котрий відбувався у Харкові 30 жовтня – 4 листопада 2011 року.  «90 років – це дійсно великий крок і велика історія. Ми почули, яке славетне минуле в цього чудового вищого навчального закладу. Я сподіваюсь, що славетне майбутнє буде ще кращим. Я сподіваюсь, що всі дизайнери, художники, всі випускники досягнуть визнання ще до того, як ми будемо з вами справляти 100-річчя. Безумовно, Форум, на якому ми присутні, вже став традиційним, але я сподіваюсь, що він буде мати і ще міжнародні шляхи, в яких будуть відзначені випускники цього славетного вуза», – зазначив Роман Шаповал.

У Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці працює регіональний тренінговий центр

«Просто дати комп’ютер в якусь сільську бібліотеку району замало. Потрібно, щоб бібліотекар, який працює в цьому населеному пункті, міг користуватися комп’ютером. Ще й навчити користуватись ним відвідувачів бібліотеки. Адже є такі відвідувачі, які прийшовши до бібліотеки, вперше зіткнуться з комп’ютером, бо до цього вони не мали можливості працювати на комп’ютері», - зауважила директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко.

Питання забезпечення молодими кадрами має постійно знаходитись на контролі голів райдержадміністрацій та мерів міст

В ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін акцентував увагу голів райдержадміністрацій та мерів міст обласного підпорядкування на тому, що питання кадрів, особливо, в сільській місцевості, є дуже актуальним.

На початок нового навчального року всі навчальні заклади області повністю укомплектовані відповідними спеціалістами

На початок 2011/2012 навчального року всі навчальні заклади області укомплектовані відповідними спеціалістами в повному обсязі. Про це сьогодні у ході селекторної наради повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної Роман Шаповал.  За його словами, додаткова потреба у педагогічних кадрах для навчальних закладів області на 2011/2012 навчальний рік складала 831 вчителя. Станом на 5 вересня 2011 року у навчальні заклади області працевлаштовано 654 молодих спеціалістів, з них: 598 осіб до загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів; 26 осіб до закладів освіти обласного підпорядкування; 30 осіб до професійно-технічних навчальних закладів. Переважна більшість спеціалістів, які були працевлаштовані, – випускники ХНПУ ім. Г.С.Сковороди.

Реконструкцію Криштопівської школи буде завершено до кінця листопада

Хід реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківського району знаходиться на особистому контролі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. На ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в школі було виділено 550,688 тис. грн. коштів резервного фонду обласного бюджету. Як повідомив в ході селекторної наради начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, роботи з ліквідації виконані на 100%.

II тур програми «Бібліоміст» повністю реалізований

«Другий тур програми «Бібліоміст» повністю реалізований. 51 бібліотека Харківської області отримали комп'ютерну техніку. Вона вже встановлена ​​і працює. Бібліотеки надають доступ до інтернету читачам. З кінця жовтня - протягом листопаду проходять презентації у всіх 11 централізованих бібліотечних системах області», - сказав сьогодні в ході прес-конференції регіональний представник програми "Бібліоміст" Віктор Щетинін.

Біля 15 тисяч учнів і вчителів області забезпечені безкоштовним перевезенням

Як повідомив на селекторній нараді начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у 2011/2012 навчальному році безкоштовним перевезенням до місць навчання і додому охоплено 12386 учнів та 2091 педагогічний працівник. Цього року затверджені 256 маршрутів руху шкільних автобусів, з урахуванням оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів області. У перевезенні задіяні 288 одиниць автотранспорту. З них 81% належить навчальним закладам, 37 – орендовані, 15 - здійснюють перевезення на умовах спонсорської допомоги.

На Харківщині до 2011/2012 навчального року підготовлено 1643 навчальні заклади

У районах, містах обласного значення та у місті Харків до роботи в осінньо-зимовий період 2011/2012 навчального року підготовлені всього 1643 навчальні заклади (643 дошкільні; 898 загальноосвітніх; 102 позашкільні). Про це сьогодні у ході селекторної наради сказав начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Архів документів