Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До новорічних свят! На ярмарку сільськогосподарської продукції – тиждень низьких цін

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку ХОДА, з 24 грудня на новорічному ярмарку, що відбувається у Харкові в сквері за пам’ятником Леніну на площі Свободи, триватиме святкова акція – «Тиждень низьких цін». В цей період кращі сільгосптоваровиробники Харківщини реалізовуватимуть свою продукцію за цінами ще на 10-15% нижче, тому всі, хто завітає на ярмарок, зможуть зекономити при підготовці до свят. З 24 по 31 грудня шукайте на ярмарку спеціальні акційні цінники!  

Події дня

Сьогодні, 23 грудня, о 12.30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба на тему "Готовність дорожнього господарства Харківської області до роботи в зимовий період"; о 15:00 в актовій залі Харківського національного університету ім. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться презентація новітнього видання роману Михайла Шолохова "Тихий Дон"; о 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан і перспективи розвитку природно-заповідного фонду Харківської області. 2. Про стан оздоровлення, розчищення, збереження та охорони малих річок, струмків, джерел Харківської області. Забруднення, раціональне використання водних ресурсів та відновлення водних екосистем. 3. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради 15.07.2011 з питання "Про стан забезпечення пожежної безпеки на об'єктах соціальної сфери".

Без схеми планування територій Харківської області жодна копійка державних коштів не буде спрямована на капітальні вкладення

«Ніякого фінансування на капітальні витрати, в тому числі і з державного бюджету, не буде, якщо у міста або району та області в цілому не буде нормативно-правового документа, яким і є Схема планування територій Харківської області. Це необхідний документ, без якого жодна копійка державних коштів не буде спрямована ні на ремонт, ні на інші види капітальних вкладень. Ви повинні розуміти, що часу в нас залишилося рівно рік», – заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін. Перший заступник губернатора Валентин Дулуб звернув увагу присутніх на те, що без генеральних планів подальший розвиток економіки регіону та впровадження інвестиційних проектів стане неможливим. Він зазначив, що Верховна Рада перенесла набуття чинності ст. 40 закону «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з якою жорсткі заходи повинні були бути з 1 січня 2012 року. Новий термін – 1 січня 2013 року.

На Харківщині планується створити Раду регіону

Як повідомив сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в області розглядається питання про створення Ради регіону, яка буде розглядати важливі для Харківщини питання так само, як актив області та колегія. «З наступного року ми дещо змінимо формат проведення колегії і активу. Ми проведемо не більше 8 засідань, більшість питань для яких будуть визначені вже цього року. Зараз розглядається пропозиція про створення Ради регіону, яка буде працювати разом з колегією. Я думаю, що до кінця січня ця тема буде повністю відпрацьована і винесена на розгляд колегії, і ми приймемо рішення, в якому вигляді ми будемо далі працювати», - зазначив голова області.

Загальнообласна кількість загиблих осіб в автопригодах зменшилась на 12,7%

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав в. о. начальника управління Державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області, полковник міліції Олександр Азацький.

У Харківській області планується провести кампанію по заміні відомчих котелень на комунальні

Сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін доручив своєму першому заступнику Валентину Дулубу розробити програму із заміни відомчих котелень на комунальні. За його словами, це дозволить вирішити проблему з опаленням будинків, які знаходяться в підпорядкуванні різних міністерств і відомств і зараз або взагалі не отримують тепла, або отримують його в недостатній кількості.

Робота відомчих котелень Харківської області нестабільна

Як повідомив у своєму виступі на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Харківській області був проведений аналіз роботи відомчих котелень, які забезпечують послугами централізованого теплопостачання об'єкти соціальної сфери та житловий фонд. За його словами, в Харківській області налічується 23 котельні приватної та відомчої форми власності, що забезпечують послугами централізованого теплопостачання 149 житлових будинків і 25 об'єктів соціальної сфери в т.ч.: 9 дошкільних навчальних закладів, 11 навчальних закладів та 5 закладів охорони здоров'я.

Індекс споживчих цін на продукти харчування в регіоні знизився до дефляційного рівня

По темпу зростання обороту роздрібної торгівлі, який за підсумками 11 місяців склав 116,2%, Харківська область займає 8 місце серед регіонів України, а за абсолютним приростом обсягу обороту роздрібної торгівлі на одну особу - 3 місце. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Завдяки дії підписаних в області Меморандумів взаєморозуміння і повсюдного проведення продовольчих ярмарків спільно з містом, індекс споживчих цін на продукти харчування, що є одним з основних рейтингових показників Кабінету Міністрів України, знижений у січні-листопаді до дефляційного рівня - 99,8%. Нагадаю, що за аналогічний період 2010 року цей показник становив 109,5%», - підкреслив він.

Спецтехніку для обслуговування дорожнього господарства області будуть купувати і надалі. Михайло Добкін

Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми сьогодні на сесії обласної ради із Сергієм Івановичем Черновим передали понад 40 одиниць спеціальної техніки для прибирання та обслуговування дорожнього господарства області. Ми в тому році таку роботу проводили, цього року провели, безсумнівно будемо закладати фінансування на наступний рік. Якісне прибирання і вчасно відремонтовані дороги - це підвищення безпеки дорожнього руху, зниження аварійності, а з рештою – врятовані людські життя», - зазначив Михайло Добкін.

У Харківській області проводиться робота з легалізації трудових відносин

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов на засіданні колегії облдержадміністрації, за останніми статистичними даними за жовтень 2011 рівень середньої зарплати становив 2488 грн., що на 16% більше, ніж у жовтні 2010 року. «Рівень середньомісячної зарплати за 10 місяців поточного року збільшився на 16,9% і склав 2356 грн. Реальна зарплата (з урахуванням податків та інфляції) збільшилася на 8,2%», - зауважив він. Юрій Сапронов також акцентував увагу на тому, що в області проводяться заходи з надання допомоги безробітним та легалізації трудових відносин.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області збільшився

«Зовнішньоторговельний оборот Харківської області протягом року стабільно збільшувався, причому з тенденцією зростання експорту, випереджаючого зростання імпорту. Обсяг зовнішньоторговельного обороту за 10 місяців 2011 року перевищив 3,3 млрд. дол. США і збільшився в порівнянні із січнем-жовтнем 2010 року на 28%», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов в ході засідання колегії облдержадміністрації. За словами Юрія Сапронова, експортні поставки склали майже 1,5 млрд. дол. США і виросли на 29,3%. Імпортні надходження збільшились на 27% і склали більше 1,8 млрд.дол.США.

Нагороджені керівники районів, які брали активну участь у проведенні обласного конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада»

Сьогодні на початку спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради керівникам районів, які брали активну участь у проведенні конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада».

Ізраїльтяни побудують в Харківській області тепличне господарство і товарномолочний комплекс

Сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник губернатора Юрій Сапронов повідомив про співробітництво Харківщини з ізраїльськими компаніями. «У планах цих компаній - будівництво на території Харківської області великого тепличного господарства та товарномолочного комплексу на 6 тисяч голів. Початок реалізації проекту передбачається в 2012 році, а загальна сума інвестицій - 150 млн.дол.США», - заявив заступник голови ХОДА.

Харківщина - перша серед областей Україні зі зростання обсягів валової продукції в сільському господарстві

Як повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за підсумками 11 місяців поточного року в сільському господарстві зростання обсягів валової продукції склало 142,2%, що відповідає 1 місцю серед областей Україні. «Такий результат ми маємо не тільки за рахунок рослинництва, де в поточному році отримано один із кращих врожаїв практично всіх сільськогосподарських культур, але й завдяки стабільному розвитку тваринництва. Темп зростання в цій галузі склав 103%. Підкреслю, що за 11 місяців минулого року також були відзначені позитивні темпи зростання - 102,2%», - зазначив Юрій Сапронов.

Вручено Державні нагороди кращим представникам Харківської області та обласні нагороди представникам місцевого самоврядування

Сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін за дорученням Президента України Віктора Януковича вручив Державні нагороди України кращим представникам Харківської області. Крім цього були вручені Подяки голови обласної адміністрації та голови обласної ради керівникам районів, які взяли активну участь в обласному конкурсі «Краща сільська, селищна, міська рада».

За підсумками 11 місяців Харківська область посідає 14 місце серед регіонів України за індексом промислової продукції

За підсумками 11 місяців за індексом промислової продукції Харківська область перемістилася з 17 місця, яке займала за підсумками 9 місяців, на 14 місце серед регіонів України. Про це сьогодні повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. «Високі темпи приросту відзначені в галузях: легкій промисловості - на 25% і металургійному виробництві - на 23%. У промисловому комплексі приріст обсягів виробництва за підсумками 11 місяців склав 6% до аналогічного періоду минулого року. На цей результат істотно вплинули три провідні галузі, сумарна питома вага яких становить дві третини від обсягів реалізації промислової продукції», - сказав він.

Діяльність театрів в Харківській області буде оптимізовано

На фінансування театрів Харківської області у 2011 році витрачено близько 60 мільйонів гривень. Як зазначив сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, це значна сума для бюджету Харківщини в умовах суворої економії. За словами керівника області, робота театрів в регіоні потребує оптимізації, яку обов'язково буде проведено найближчим часом.

На сьогодні охорона культурної спадщини є однією з нагальних проблем на загальнодержавному рівні

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Охорона культурної спадщини є на сьогодні однією з нагальних проблем на загальнодержавному рівні. Про це свідчить увага Президента України до цієї галузі – проблеми охорони культурної спадщини обговорювалися на засіданнях Громадської гуманітарної ради головуванням Президента України Віктора Януковича, де було визначено пріоритетні напрями в цій сфері – проведення повної інвентаризації з подальшою паспортизацією всіх об’єктів культурної спадщини», - зазначив Євген Савін.

Прибутки від реалізації квитків театрально-концертних установ щороку зростають

«Фінансовим результатом діяльності театрально-концертних установ є сума отриманих прибутків від реалізації квитків. Цей показник щороку зростає, у 2009 році доходів від реалізації квитків отримано на 295,4 тис. грн. більше ніж у 2008 році; за 11 місяців поточного року – на 2282,7 тис. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року», - сказав у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Євген Савін.

У діяльності Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка намітилась позитивна динаміка

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «У результаті антикризових організаційних заходів з боку обласної державної адміністрації намітилась позитивна динаміка у діяльності Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка. Збільшення надходжень від продажу квитків й додаткові доходи від рекламної та іншої діяльності призвели до збільшення питомої ваги доходів від власної діяльності у загальній сумі на утримання – від 19,3% процента за підсумками 11 місяців 2010 року до 41% за аналогічний період поточного року», - зазначив Євген Савін.

Харківським театрам необхідно зменшувати видатки та збільшувати доходи від основної діяльності

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Аналіз кількісного складу, структури, фінансово-господарської діяльності театрально-концертних установ свідчить, що з метою забезпечення сталого функціонування необхідно зменшувати видатки та оптимізувати внутрішні процеси, збільшувати доходи від основної діяльності. Прикладом збалансованості фінансово-господарської діяльності на фоні активного творчого процесу є Харківський академічний російський драматичний театр ім. Пушкіна та Харківський обласний театр ляльок ім. Афанасьєва: питома вага доходів від власної діяльності у загальному обсязі на їх утримання складає близько 40%, відсоток завантаження залу 70%, кількість адміністративно-управлінського персоналу до загальній чисельності артистично-художнього персоналу приблизно 10%», - зауважив Євген Савін.

Розпочалося спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Сьогодні у Великій залі Будинку рад під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна розпочалося спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Відбувся круглий стіл, присвячений презентації українській  громадськості Культурної програми Східного партнерства

Круглий стіл відбувся за організаційної підтримки Міністерства культури України та Представництва ЄС в Україні. Захід був присвячений презентації українській громадськості Культурної програми Східного партнерства, зокрема, проекту ЄС «Бюро моніторингу та інституційного розвитку». У засіданні взяли участь заступник Міністра культури України Тимофій Кохан, експерти «Бюро моніторингу та інституційного розвитку», представники Міністерства культури України, начальники обласних управлінь культури, керівники провідних культурних установ та представники неурядових організацій.Харківський регіон у цьому заході представляв начальник Управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Для виконання нових контрактів заводу ім.В.А.Малишева потрібно 250 робітників-верстатників

Виступаючи на мітингу з нагоди передачі 10 танків «Булат», заступник директора концерну  "Укроборонпром" Володимир Куратченко повідомив про те, що вже з нового 2012 року завод в 10 разів збільшить обсяги свого виробництва: «Завод вже приступив до виконання наступного контракту, який буде в роботі, швидше за все, до 2014 року. Це великий контракт з Таїландом на виробництво танків наступного покоління - «Оплот». Завод ім. В. А. Малишева і ще 40 його постачальників на території Україні, вже отримали передоплату і приступили до виробництва нових машин». На підготовку всього технологічного циклу: заміну верстатів, устаткування заводу також виділено 40 млн. грн. із держбюджету. Так що єдине, чого сьогодні потребує завод - це кадри. Для виконання нових контрактів необхідно ще близько 250 робітників - верстатників.

Борги по зарплаті на заводі ім.В.А.Малишева будуть виплачені до нового року

Довгий час завод ім.В.А.Малишева знаходився у важкому стані. Ситуація почала змінюватися на краще тільки після рішення Президента України про створення Державного концерну «Укроборонпром», до складу якого увійшов і харківський завод. «Створення «Укроборонпрому» ще раз підтверджує те, що реанімація воєнно-промислового комплексу йде в правильному напрямі», - сказав сьогодні на мітингу з нагоди відвантаження 10 танків «Булат» заступник директора концерну Володимир Куратченко. «Сьогодні ми можемо доповісти колективу заводу та місцевій владі про те, що заборгованість по зарплаті, яка склалася протягом 2 років, погашена майже на 90%. Залишок буде виплачений до нового року», - пообіцяв Володимир Олександрович.

Завод ім. В. А. Малишева передав Міноборони України ще 10 танків «Булат»

Сьогодні завод ім. В. А. Малишева передав Міноборони України ще 10 танків БМ «Булат». В урочистому мітингу взяв участь начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.  Бойові машини є частиною контракту заводу з Міністерством оборони України 2004 року, згідно якого раніше було надіслано в українські війська понад 60 машин. До нового року Міноборони має провести повну оплату контракту, а завод ім.В.А.Малишева до червня 2012 року повинен відгрузити ще 9 машин. Подальшу модернізацію танків «Булат» Міноборони більше не планує. Згідно комплексної програми розвитку, армія буде закуповувати друге покоління танка - «Оплот». Повний оборонний контракт знаходиться вже у стадії завершення.

Харківська обласна рада демонструє абсолютно професійну роботу. Михайло Добкін

Сьогодні в ході Х сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін високо оцінив роботу головної гілки законодавчої влади в регіоні. «Харківська обласна рада демонструє абсолютно професійну роботу, і на відміну від багатьох рад інших областей ніколи не виходить за рамки своєї компетенції. І поки інші ради приймають заяви космічного масштабу, що не робить їм честі, Харківська обласна рада займається питаннями життєдіяльності регіону, не втручаючись в загальнополітичні питання», - зазначив голова області.

На медичну сферу Харківщини буде спрямовано з обласного бюджету 874 тисячі гривень за рахунок перерозподілу коштів

На X сесії VI скликання депутати ухвалили рішення про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік. Як зазначив під час доповіді заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, зміни стосуються перерозподілення заощаджених коштів обласного бюджету на 2011 рік по галузі охорони здоров’я. За його інформацією, по деяким програмам є певна економія коштів, яка складає 874 тис. 261 грн.

Вихованці санаторної школи-інтернату для дітей, хворих на цукровий діабет, отримали новорічні подарунки від Юрія Сапронова

Напередодні Нового року вихованці санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів для дітей, хворих на цукровий діабет, отримали подарунки від заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова. В ході свого попереднього візиту в школу-інтернат віце-губернатор передав дітям солодкі подарунки від Святого Миколая та попросив кожного з 123 учнів написати на аркуші паперу, який подарунок вони хотіли б отримати на Новий рік. Сьогодні мрії хлопців стали реальністю – перед новорічними канікулами вони отримали обіцяні Юрієм Сапроновим подарунки: м'які іграшки – символи наступаючого року, конструктори, машини.

Депутати облради підтримали позицію Михайла Добкіна відносно недоцільності існування  окремої програми щодо захисту російської мови

Сьогодні в ході пленарного засідання X сесії Харківської обласної ради депутати обласної ради підтримали позицію губернатора області Михайла Добкіна щодо недоцільності існування окремої програми щодо захисту російської мови. У результаті, більшість депутатів проголосували за те, щоб така програма увійшла до складу комплексної програми Розвитку гуманітарної сфери.

Архів документів