Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підстанція «Дергачі» - одна з найсучасніших в Україні

Виступаючи на церемонії урочистого введення в експлуатацію підстанції ПС 110/35/10 кВ «Дергачі», заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав керівництво та працівників АК «Харківобленерго», розробників, підрядників і жителів регіону з такою знаменною подією в житті Харкова і Харківської області. «Станція побудована на найсучасніших технологіях, із застосуванням найсучасніших матеріалів. На сьогоднішній день можна сказати, що це одна з найсучасніших станцій в Україні», - зазначив у своєму виступі Валентин Дулуб.

Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого  - це одна з візитівок Харкова. М.Добкін

Серед почесних гостей святкового зібрання з нагоди Дня університету і Міжнародного дня студента були голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. Вітаючи з 207-річчям університету його викладачів, студентів, ветеранів та випускників голова ХОДА Михайло Добкін сказав: «Я неодноразово казав про те, що Академія - це одна з візитівок Харкова. Це те, що робить нас особливими серед рівних, те, що помітно виділяє нас серед інших міст - мільйонників і те, що дає право багатьом людям, що не народилися в Харкові, а отримали тут освіту, вважати себе харків'янами».

Віктор Пшонка високо оцінив роботу Національного університету «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого»

Сьогодні в ході відкриття готелю № 15 при Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури НУ «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого» Генеральний прокурор України Віктор Пшонка відзначив високий рівень освіти і максимально ефективну організацію навчального процесу, яких вдалося досягти в цьому навчальному закладі. 

Обласний перинатальний центр отримав нове обладнання

Сьогодні в рамках Всеукраїнської програми допомоги реанімаційним відділенням ПАТ «Діамантбанк» передало комунальному закладу охорони здоров’я «Харківський обласний клінічний перинатальний центр» медичне обладнання на загальну суму 49,7 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Введено в експлуатацію нову електропідстанцію «Дергачі»

Сьогодні у м. Дергачі відбулась урочиста церемонія введення в експлуатацію нової електропідстанції ПС 110/35/10 кВ «Дергачі». В заходах взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова правління АТ «Харківобленерго» Сергій Кирик, директор Департаменту електроенергетики Міністерства палива та енергетики України Сергій Межений та перший віце-президент НАК «Енергетична компанія України» Олександр Позняков. Спорудження ПС 110/35/10 кВ «Дергачі» стало останнім етапом реалізації компанією АК «Харківобленерго» Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні «Євро – 2012». Загальна вартість будівництва енергооб’єкта складає близько 136 млн. грн. Електропідстанція «Дергачі» дасть можливість подолати перенавантаження центральної частини м. Харкова та здійснити передачу до міста додаткової потужності. Вона забезпечить електропостачання об’єктів майбутнього чемпіонату з футболу, виробництв, житла та соцкультпобуту, а також здійснить ще один енергетичний зв'язок з північно-західною частиною м. Харкова для розвантаження двох ПЛ-110 кВ «Залютино – Іванівка».

Відкрито готель для студентів Інститута підготовки кадрів для органів  прокуратури юридичної академії імені Ярослава Мудрого

Сьогодні відбулось урочисте відкриття готелю № 15 при Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» по вул. Пушкінській, 106/104. В церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, ректор Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка. В ході церемонії керівництво ВНЗ отримало від підрядчика символічний ключ від готелю і вручило студентам почесні ордери на поселення.

Керівництво області високо цінує заслуги харківських правознавців в побудові основ сучасного українського демократичного суспільства

Про це в своєму виступі на спільному засіданні Вченої ради університету та Президії Національної академії правових наук України з нагоди святкування Дня університету сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Значення вашої діяльності в житті держави, яка обрала шлях модернізації, важко переоцінити. Повага права, загальна законослухняність лежить в основі європейських та інших демократій. Обласна державна адміністрація високо цінує заслуги харківських правознавців в побудові основ сучасного демократичного суспільства в Україні. Ви берете участь у розробці найважливіших законів, готуєте високопрофесійні юридичні кадри для всієї країни, формуєте правосвідомість у суспільстві. Я впевнений, що висока відповідальність за результати своєї діяльності, за долю кожної людини були і будуть головними заповідями у вашій роботі», - зауважив Михайло Добкін.

На вулицях  Харкова і області з’явилася четверта серія «дошок сорому»

Як повідомив заступник голови губернатора Юрій Сапронов, за ініціативою Харківської облдержадміністрації спільно з Харківською міською радою з 15 листопада на вулицях міста і області з’явилося 20 бігбордів з оновленим переліком підприємств, керівники яких виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня.

Михайло Добкін взяв участь у спільному засіданні Вченої ради університету та Президії Національної академії правових наук України з нагоди святкування Дня університета

«Сьогодні в стінах найстарішого і найавторитетнішого юридичного закладу країни панує особлива атмосфера. День університету святкується не тільки вузьким родинним колом - викладачами і студентами. З різних куточків країни в альма-матер приїхали випускники вузу, люди,які відбулися в професії, щоб згадати щасливі студентські роки і знову подякувати за путівку в життя. Я приєднуюся до поздоровлень на адресу лауреатів. Бажаю нових успіхів і нових визнань вашої високопрофесійної праці», - сказав голова Харківської облдержадміністрації.

Харківська область була і залишається серед лідерів з розвитку міжрегіональних зв'язків з країнами Європейського Союзу та окремими його інститутами

«Процес європейської інтеграції України розпочався давно, і триває він у двох вимірах - загальнодержавному і регіональному. Харківська область в плані розвитку міжрегіональних зв'язків з країнами Європейського Союзу та окремими його інститутами була і залишається в числі лідерів», - зазначив у ході Європейських політичних дебатів на тему «Україна - ЄС: посткризові тренди євроінтеграції» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін взяв участь у Європейських політичних дебатах на тему: «Україна-ЄС: посткризові тренди євроінтеграції»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у Європейських політичних дебатах на тему: «Україна-ЄС: посткризові тренди євроінтеграції». Також у заході взяли участь участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, політологи з країн Європейського Союзу та України, народні депутати, науковці та інші.

Податок на багатство - соціально відповідальний податок

Заступник головиХарківської  облдержадміністрації Юрій Сапронов прокоментував ініціативу уряду про впровадження податку на багатство. «Даний законопроект передбачає сплату податку на багатство особами, які володіють нерухомістю та рухомим майном і купують дорогі товари. Цей податок вже присутній в початковій редакції прийнятого Податкового кодексу, і сьогодні, враховуючи можливість загрози другої хвилі економічної кризи, ті країни Європи, які ще не прийняли його, розглядають можливість його запровадження, наприклад, Іспанія і Росія. Як я вже говорив раніше - багаті повинні платити більше, щоб скоротити розрив у доходах населення і навчитися бути більш соціально відповідальними», - зазначив Юрій Сапронов

Зони вільної торгівлі з країнами ЄС та СНД  допоможуть Харківщині в подоланні наслідків кризи

Вступ України до зони вільної торгівлі з країнами ЄС та СНД допоможе Харківщині в подоланні наслідків кризи. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Основні ринки, куди регіон експортує товари - це країни СНД (75%) та ЄС (близько 11%). Нарощуючи експорт і замінюючи раніше імпортований товари вітчизняними аналогами в умовах вільної торгівлі з нашими зарубіжними партнерами, Харківська область швидше подолає наслідки для економіки першої хвилі кризи та мінімізує вплив можливої ​​другої хвилі », - сказав заступник голови ХОДА.

Для оформлення субсидії потрібно подати тільки заяву та декларацію про доходи

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, процес оформлення субсидії відбувається за спрощеним механізмом. Для призначення субсидії громадяни мають подати до органів праці та соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також довідки про доходи цих осіб (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги). Ці документи можуть бути надіслані поштою.

Події дня

Сьогодні, 17 листопада, о 10:00 в ХНУ ім. В. Н. Каразіна (пл.Свободи, 6) розпочнуться Європейські політичні дебати на тему "Україна - ЄС: посткризові тренди євроінтеграції"; о 14:00 за адресою вул. Пушкінська, 106/104 відбудеться відкриття готелю № 15 при Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури Національного університету «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого»; о 15:00 в Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого (вул. Пушкінська, 77) розпочнуться урочистості з нагоди Дня університету та Міжнародного дня студентів; о 17:45 в ХГУ "НУА" (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться вечір, присвячений Міжнародному дню студентів; о 18:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості з нагоди Днів В'єтнамської культури в Харкові.

Затверджено список стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань 2012 року

Після засідання експертної комісії на розгляд загальних зборів Харківського Фонду підтримки молодих дарувань був представлений список з 30 претендентів на стипендію по 5 номінаціях. У ході зборів його було затверджено. «Ми провели першу роботу за новим положенням з новими експертними комісіями. Ми їх обов'язково доопрацюємо, щоб не виникало ніяких проблем з відбором стипендіатів. Я максимально, як і всі тут присутні, зацікавлений, щоб усе було прозоро, чесно, щоб усі виходили звідси з відчуттям задоволення, що були причетні до чогось хорошого і правильного», - підбив підсумок Президент Харківського Фонду підтримки молодих дарувань Михайло Добкін.

Субсидійний процес жорстко контролюється владою

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка. Під час наради обговорювалося питання про стан організації роботи з призначення громадянам субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг. Як проінформував Ігор Шурма, станом на 1 листопада 2011 року субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в Харківській області користується 60,8 тис. сімей, що на 15% більше, ніж на аналогічну дату 2010 року.

Відбулося засідання Правління Харківського Фонду підтримки молодих дарувань

Сьогодні під головуванням Президента Фонду Михайла Добкіна в Харківській облдержадміністрації відбулося засідання Правління Харківського Фонду підтримки молодих дарувань. В ході якого обговорювалися наступні питання: внесення до списку членів Фонду (за посадою) заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова; затвердження положення про присудження іменних стипендій Фонду та складу експертних комісій.

Розпочався тренінг «Сучасний перинатальний догляд» для лікарів та середнього медичного персоналу Обласної клінічної лікарні

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в рамках реалізації національного проекту «Нове життя – нова якість материнства та дитинства» та проекту «Здоров’я матері та дитини» 16 листопада на базі Обласного перинатального центру (колишній міський пологовий будинок №5) розпочався тренінг «Сучасний перинатальний догляд» для лікарів та середнього медичного персоналу Обласної клінічної лікарні. У ньому беруть участь 36 осіб.

Відкриття виставки живопису та графіки Віктора Бєліченка

17 листопада о 17.00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під’їзд) Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва  відбудеться відкриття виставки живопису та графіки Віктора Бєліченка. Виставка триватиме до 3 грудня 2011 року. Час роботи: вівторок – субота, 11:00 – 19:00.

Затвердження титулу будови відкрило двері фінансування ремонтних робіт та закупівлі обладнання для Регіонального перинатального центру

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 14 листопада в Кабінеті міністрів було затверджено титул будови Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні. Згідно з титулом на створення перинатального центру з державного бюджету буде виділено 35 млн.грн.: 18 млн.грн. на ремонтні роботи та 17 млн.грн. на закупівлю обладнання. Крім того, більше 4 млн.грн. на закупівлю обладнання виділить Фонд Віктора Пінчука. З обласного бюджету на створення перинального центру виділено більше 5 млн.грн.

Харківська область однією з перших отримає фінансування на обладнання лічильниками квартир споживачів

Харківська область першою в Україні виконала доручення Кабінету міністрів, і сьогодні всі підприємства, які надають послуги водопостачання, водовідведення та постачання теплової енергії, забезпечені лічильниками. Про це повідомив у своєму виступі на сесії Харківської міської ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час в Харківській області немає жодного підприємства з ліцензією на таку роботу, не обладнаного лічильниками.

Керівництво Харківської області підтримує звернення депутатів міської ради до Верховної Ради

Про це сьогодні на сесії Харківської міської ради заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, керівництво Харківської області підтримує звернення депутатів міської ради до Верховної Ради про виділення субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію.

Харківщина матиме один з найкращих перинатальних центрів в Україні

«Під патронатом Президента України Віктора Януковича в країні реалізується національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». В рамках проекту ми повинні абсолютно змінити філософію надання медичної допомоги матерям та дітям. Дуже складне і непросте завдання Президента України в Харківській області буде обов’язково виконано», - підкреслив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На сьогодні боргів по заробітній платі у бюджетній сфері немає

Про це у ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив віце-губернатор Ігор Шурма. За його словами, станом на сьогодні у бюджетній сфері в цілому, а зокрема в медицині, боргів по заробітній платі немає. Затримки з виплатою існують, але це не є порушення законодавства. Адже, якщо заробітну плату мають виплатити в грудні за листопад, це не означає, що це повинні зробити 1 грудня. Для цього є певний встановлений термін. Тому затримки є. Але боргів за той же самий листопад – немає.

Технополіс «П'ятихатки» став складовою національного проекту «Місто майбутнього»

2 листопада на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Януковича проект «Технополіс П'ятихатки» визначено складовою національного проекту «Місто майбутнього». Відповідальною особою з цього питання від Державного агентства з інвестицій та управління проектами України призначено директора Департаменту національних та інвестиційних проектів Юрія Гусєва.

Харківська область налагоджує партнерські відносини з перинатальними центрами інших держав

Про це сьогодні під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Сьогодні у нас ведеться копітка робота з налагодження партнерських взаємин з перинатальними центрами інших держав. Зараз ведуться переговори для того, щоб завдяки новим методам і способам комунікацій мати постійний консультативний контакт  з одним із перинатальних центрів Франції. Буквально наступного тижня ми вже відправляємо наших спеціалістів у Каунас (Литва), де знаходиться один з найкращих перинатальних центрів у Європі. Ми з цими установами будемо налагоджувати контакт. Сподіваємося на приїзд їхніх спеціалістів та на удосконалення знань харківських медичних працівників. Таким чином Харківська область буде йти разом з тими провідними структурами перинатології, які є сьогодні у Європі», - зазначив Ігор Шурма.

В Харкові відбудуться Дні В’єтнамської культури

17 листопада 2011 року у місті Харкові відбудуться культурно-мистецькі заходи в рамках проведення Днів В’єтнамської культури в Україні, що проходять у містах Києві, Харкові та Одесі з 14 по 19 листопада. В урочистих заходах у м.Харкові візьмуть участь Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Хо Дак Мінь Нгуєт і заступник Міністра культури, спорту та туризму СРВ Хо Ань Туан.

Усунення проблеми, з якою звертаються на "гарячу" лінію з питань ЖКГ, займає не більше доби

У порядку контролю проходження опалювального сезону в Головному управлінні ЖКГ Харківської облдержадміністрації створена «гаряча» телефонна лінія (057) 705-21-53, яка цілодобово приймає скарги та звернення громадян, реєструє їх і передає для подальшої роботи комунальним підприємствам області. «За всіма заявками, що надійшли, наші комунальні служби миттєво вживають заходів. Роботи з усунення проблеми, з якою звертаються на "гарячу" лінію, займають не більше доби», – заявив начальник Головного управління ЖКГ ХОДА Роман Грива.

В Народній українській академії відсвяткують Міжнародний день студентів

17 листопада в 17.45 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» розпочнеться вечір, присвячений Міжнародному дню студентів. У ньому візьмуть участь студенти з Росії, Туреччини, Іраку, Казахстану та Вірменії.

Архів документів