Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Шевченківському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Шевченківському районі. До заступника губернатора звернулися з приводу капітального ремонту дахів, забезпечення населення балонами зі скрапленим газом, ремонту доріг та неналежного стану залізничного пішоходного переходу. Вирішення питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль. Також віце-губернатор обговорив з главою Шевченківської райдержадміністрації Віталієм Лахно можливість будівництва кладовища та полігону для твердих побутових відходів.  

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк прибув на Харківщину

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк прибув на Харківщину з робочим візитом. В Харкові Микола Присяжнюк візьме участь у засіданні Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України, а також поспілкується з представниками засобів масової інформації.

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

Як повідомив віце-губернатор Ігор Шурма, на 46 тижні (11.11. 2011 – 17.11.2011) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 17,84 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 32,74 (що нижче в 1,8 рази). Питома вага дітей становить 64,6%. Перевищення епідпорогу не спостерігається в жодному з районів та міст області. По м. Харкову на 46 тижні (11.11. 2011 – 17.11.2011) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ склав 6,9 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 32,64 (що нижче в 4,7 рази). Питома вага дітей становить 41,7 %. Перевищення епідпорогу не спостерігається в жодному з районів м.Харкова. Станом на 18.11.2011 щеплено проти грипу 7421 особа, у тому числі 663 дитини до 18 років.  

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 25 листопада, об 11:00 у Харківському обласному ґендерному ресурсному центрі (Держпром, 7-й під., 7-й пов., кімн. 821) відбудеться відкриття Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Тел. для довідок: 700-94-37. О 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція на тему: «Перспективи співпраці Національної Академії медичних наук України та обласної державної адміністрації». Учасники: президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк, віце- президент Національної Академії медичних наук України Юрій Кундієв, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про підсумки вивчення діяльності апаратів райдержадміністрацій щодо стилю та методів роботи у поточному році".

Делегація українських журналістів відвідала репетицію Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю

Учасники прес-туру з 14 областей України відвідали репетицію Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, створеного в березні 2011 року за ініціативою голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. За цей час ансамбль вже взяв участь в урочистих заходах, присвячених 90-річчю Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, концерті, присвяченому 66-й річниці Великої Перемоги, урочистостях, присвячених 20-річчю Незалежності України, етнографічному фестивалі «Печенізьке поле». З 17 по 21 листопада колектив брав участь у Днях культури України в Ізраїлі з програмою, яка відобразила музичне і танцювальне мистецтво різних регіонів України.

До уваги журналістів!

Збір представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення візиту до Харківської області Міністра аграрної політики України Миколи Присяжнюка, 25 листопада о 9:30 в холі Палацу студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88). 

Учасники всеукраїнського прес-туру відвідали Обласну клінічну лікарню

Черговим об’єктом, який на Харківщині відвідали учасники всеукраїнського прес-туру, стала Обласна клінічна лікарня. Зокрема, журналісти оглянули операційний блок, реанімаційне відділення, яке буде відкрито найближчим часом, а також діагностичний центр. З роботою лікарні та останніми нововведенням представників ЗМІ ознайомили заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та головний лікар Богдан Федак.

Інвесторів необхідно шукати на ринках, що розвиваються

Розвинені країни неохоче фінансують проекти, пов'язані з високотехнологічними галузями, тому інвесторів необхідно шукати на ринках, що динамічно розвиваються. Про це повідомив у ході Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова правління ПАТ «ФЕД» Віктор Попов.

Включення проекту «Технополіс «П'ятихатки» в національний проект «Місто майбутнього» відкриває величезні можливості для регіону

Як зазначив директор Комунального підприємства «Індустріальний парк «Рогань» Олександр Дудка в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації, включення проекту «Технополіс «П'ятихатки» в національний проект «Місто майбутнього» відкриває величезні можливості щодо прийняття закону, який забезпечить створення в регіоні спеціальної економічної зони з особливим інвестиційним режимом і преференціями для реалізації інноваційних проектів.

Василь Хома вручив почесні нагороди ХОДА воїнам – інтернаціоналістам

Сьогодні заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації взяв участь в урочистому засіданні правління Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) Української спілки ветеранів Афганістану, присвяченому 21-ій річниці створення організації ХОСВА – УСВА. Василь Хома від імені керівництва області привітав учасників заходу та вручив почесні нагороди воїнам – інтернаціоналістам: Почесні грамоти Харківської обласної державної адміністрації та Подяки голови Харківської обласної державної адміністрації.

Василь Хома взяв участь у звітно-виборчій конференції Харківської організації Національної спілки художників України

Сьогодні заступник голови – керівник апарату обдержадміністрації Василь Хома взяв участь у звітно-виборчій конференції Харківської організації Національної спілки художників України. Харківська організація Національної Спілки художників України – одна з найбільших творчих організацій нашої держави. Створена 23 жовтня 1938 року, вона і нині продовжує славні мистецькі традиції, започатковані знаменитими попередниками – представниками харківської художньої школи. Нині діяльність організації – невід’ємна частина мистецького життя і Слобожанського регіону, і України в цілому.

Харків має всі шанси стати лідером у сфері IT-технологій в Україні

«Харківський регіон - регіон інформаційних технологій. У минулому році ми створили комітет з інформаційних технологій. На сьогоднішній день комітет дуже тісно працює з органами влади, саме з членами уряду. Результат - розроблений законопроект «Про підтримку ITобразованія» був прийнятий. Нещодавно Прем'єр-міністр України Микола Азаров підписав розпорядження про затвердження плану заходів щодо визначення пріоритетних напрямів розвитку освіти в сфері інформаційних технологій до 2013 року. Цей документ був розроблений представниками нашого комітету, більшість з яких керівники Харківських IT-компаній », - зазначила регіональний менеджер Харківської філії Європейської Бізнес Асоціації Коновалова Ірина.

Відправною точкою для початку роботи Ради вітчизняних та іноземних інвесторів стануть результати ініціатив ХОДА

«Я вірю, що слова американського конгресмена Майкла Грімма, який два тижні тому сказав, що «Україна входить у першу п'ятірку найбільш перспективних економік світу, поряд з такими країнами, як Китай, Індія і Сінгапур», стануть пророчими. І нашій Раді інвесторів потрібно для цього працювати активно, ініціативно та результативно», – заявив віце губернатор Юрій Сапронов в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації.

Вперше серед стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань переможець Міжнародної олімпіади з астрономії

Фонд підтримки молодих дарувань був створений в 1994 році за ініціативою колишнього мера Харкова і колишнього губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова. За ці роки в відбіркових турах взяли участь понад 1000 обдарованих дітей та 540 стали стипендіатами. З 2007 року Президентом Фонду є голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За словами виконавчого директора Фонду Інни Клименко, практично всі діти, які по декілька разів ставали стипендіатами в галузі точних та природничих наук, вже мають наукові ступені.

Легка промисловість стане одним з пріоритетів розвитку Харківської області

Кластер легкої промисловості буде включений в пріоритети розвитку Харківської області. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Легпром - традиційна для нашого регіону галузь. Раніше Харківська область обшивала половину Радянського Союзу, сьогодні, працюючи «в чорну», наша легка промисловість відшиває пів-Європи. Підтримуючи кластер легкої промисловості і сприяючи його виходу «з тіні», ми зможемо не тільки поповнити бюджет області, а й створити нові легальні робочі місця. Саме тут ми повинні будемо виробити найбільш дієві механізми роботи «Єдиного вікна» для інвесторів, подолати проблеми взаємодії дозвільних органів, продемонструвати відкритість Харківської області для припливу прямих іноземних інвестицій», - сказав Юрій Сапронов.

У 2012 році книжкові виставки-ярмарки будуть присвячені значущим подіям в історії Харківщини

Виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» продовжить роботу в 2012 році. Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич повідомила, що планується видозмінити форму подачі та реалізації цього проекту. За її словами, протягом 2012 року передбачається за кущовим принципом провести 5 масових тематичних заходів, які крім виставки традиційної продукції книговидавців Харківщини будуть включати виїзні тури і круглі столи, присвячені значущим подіям в історії регіону. Кожна із запланованих презентацій відбудеться в окремому куточку області, і об'єднає навколо себе жителів сусідніх населених пунктів та прилеглих районів.

Робота із залучення інвестицій Торгово-промислової палати та Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку визнана незадовільною

У ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації заступник губернатора Юрій Сапронов назвав роботу із залучення інвестицій Торгово-промислової палати та Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку незадовільною.

Рада вітчизняних та іноземних інвесторів дізнається як залучити світові інвестиційні компанії

Рада вітчизняних та іноземних інвесторів буде звертатися до ста великих світових інвестиційних компаній з питанням: які умови необхідно створити в Харківському регіоні для того, щоб тут були відкриті офіси цих інвестиційних компаній. Про це в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів повідомив губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Харківщина ставить перед собою завдання стати лідером за обсягами залучених іноземних інвестицій

Cтруктура прямих іноземних інвестицій свідчить про недоінвестування реального сектора економіки Харківської області. Про це під час першого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Основним сектором для іноземного інвестування став не промисловий (15%), а фінансовий сектор (67%). Це призводить до уповільнення темпів розвитку, веде до зниження конкурентоспроможності регіону і, в підсумку, не дозволяє підвищувати рівень життя наших співгромадян. Ще один приклад «інвестицій із секретом» - іноземні компанії купують у селян право оренди земельних паїв, але при цьому не розвивають інфраструктуру на селі. Так бути не повинно», - повідомив віце-губернатор.

Влада повинна створити умови для поліпшення інвестиційного клімату

Про це в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання влади - створити комфортні умови для поліпшення інвестиційного клімату. Тим самим показати, що Україна прагне стати успішною державою. Сьогодні в країні будуть раді інвестиціям, які будуть спрямовані на розвиток існуючої інфраструктури, на створення нових об'єктів, які будуть дозволяти робити нашій країні продукт з доданою вартістю. Покращення інвестиційного клімату буде свідчити про те, що в Україні дотримуються всі необхідні умови існування та перебування інвестицій, що в країні високорозвинене, демократичне суспільство і загальноприйняті цивілізовані європейські правила».

Завдання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів – організувати ефективний приплив інвестицій в регіон

Як повідомив сьогодні в ході першого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов, до складу Ради увійшло 38 осіб - представників регіональної влади, організацій інфраструктури, науки, компаній-інвесторів або регіональних і національних бізнес-асоціацій. Крім того, до його складу будуть включені Харківській міський голова Геннадій Кернес, заступник мера Ігор Терехов і директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь.

На площі Свободи розпочала роботу підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Сьогодні на центральній площі Харкова розпочала роботу підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області». Виставку було започатковано розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за ініціативою управління у справах інформації облдержадміністрації з метою популяризація вітчизняної книговидавничої продукції та забезпечення потреби населення в якісній книжковій продукції. «Щорічно напередодні новорічних свят ми проводимо чудову акцію, яка не тільки присвячена Новому року, але і є певним підсумком річної роботи управління у справах преси та інформації облдержадміністрації спільно з книговидавцями Харківської області. У 2010 році у всіх районах області було проведено пересувні книжкові виставки-ярмарки. У 2011 році був врахований накопичений досвід, і ярмарки відбулись саме в тих районах і тих містах області, де був найбільший попит і купівельна спроможність», – зазначила у своєму вступному слові начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Харківщині є що показати на Україно-російському інвестиційному форумі

Про це в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У нас є непогані напрацювання. Це всього лише перші кроки.  Але створення на території Харківської області технопарку «Слобожанський», участь у цьому технопарку науки і бізнесу, промислових підприємств уже на першому етапі дало певний ефект. За неповний рік в Харкові був реалізований проект. Сьогодні ми можемо говорити про те, що маємо прекрасні шанси реалізувати проект "Технополіс "П'ятихатки". Все, що є у нас в руках - це добре продумана і виконана робота попередніми поколіннями, колектив, що зберігся, реальні напрацювання бізнесу, які можна буде успішно реалізовувати на території технополісу», - зазначив губернатор області Михайло Добкін.

Михайло Добкін пропонуватиме провести україно-російський економічний форум у Харкові

«Нещодавно в Донецьку відбувся II україно-російський економічний форум. За домовленістю між Президентами України та Росії ці форуми будуть проходити кожен рік на території двох держав по черзі. У 2012 рік він відбудеться в Нижегородської області Росії. Якщо ми будемо готові, то на 2013 рік я буду пропонувати провести цей форум у Харкові», - зазначив сьогодні в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін.

Делегація українських журналістів відвідала комунальне спеціалізоване підприємство «Харківміськліфт»

Делегація журналістів з 14 різних областей України відвідала Харківське комунальне спеціалізоване підприємство «Харківміськліфт» та ознайомилась із роботою підприємства. Комунальне підприємство не тільки займається обслуговуванням та ремонтом ліфтового господарства міста, але й має власну виробничу базу. Зокрема, підприємство виробляє різноманітні ліфтові комплектуючі: двері, стельові панелі, кнопки виклику, деталі механізмів та інші складові ліфту. Також «Харківміськліфт» розпочав експериментальне виробництво власних ліфтів та впровадження їх у Харкові. Окрім ліфтових комплектуючих підприємство виробляє урни, лавочки, паркани та кабіни вуличних туалетів.

Ми повинні з року в рік покращувати інвестиційний клімат Харківської області. Михайло Добкін

Відкриваючи засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Робота цієї Ради дасть нам нові можливості щодо залучення інвестицій. Сьогодні тут зібрано авангард вітчизняних та іноземних компаній. Вироблені рішення дадуть можливість створити такі умови в регіоні, щоб інвестори, обираючи майданчик для реалізації проектів в Україні, обирали саме Харків і Харківську область».

Заходи до Дня боротьби зі СНІДом відбудуться у Харківській області

Всесвітній день боротьби зі СНІДом був започаткован 1 грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я з метою привернути увагу суспільства до цієї проблеми. За даними ООН, в Україні щороку реєструється понад 12 тис. нових випадків ВІЛ-інфекції, постійно збільшується кількість ВІЛ-інфікованих вагітних жінок. Саме цей напрям визнано пріоритетом національної протидії СНІДу. До Дня боротьби зі СНІДом (1 грудня) Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Харківським міським благодійним фондом «Благо» 28 – 30 листопада проведе в м. Чугуєві цикл мультимедійних тренінгів «Здоровий образ життя — вибір молоді Слобожанщини, 2011» для учнів шкіл та центрів професійно- технічної освіти міста.

Харківська область першою в Україні впроваджує систему GPS-навігації в роботу швидкої невідкладної допомоги

«Кожна людина, в незалежності від віку, фінансового стану та положення, має бути впевненою, що отримає якісну допомогу у найкоротший час. В 2008 році ми стали ініціаторами створення автоматизованої системи роботи швидкої невідкладної допомоги у місті Харкові та оснастили всі 90 машин GPS-навігацією. Ця система працює вже три роки, і добре працює. Завдяки ній за 2009-2011 роки скарг на роботу швидкої допомоги фактично не поступає», – заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Розпочалося перше засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів

У малому залі Будинку рад розпочалося перше засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. У ньому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, керівники структурних підрозділів ХОДА, підприємств Харкова, області та іноземних компаній.

Учасники всеукраїнського прес-туру ознайомились з роботою швидкої невідкладної допомоги Харківщини

Учасники всеукраїнського прес-туру, які перебувають з візитом у Харкові, відвідали станцію швидкої невідкладної допомоги. Журналістам показали принцип автоматизованої системи роботи служби швидкої допомоги Харківщини. Зокрема у місті працює 90 машин швидкої невідкладної допомоги. Кожна з них оснащена GPS-навігацією, що дає змогу слідкувати за роботою лікарів цілодобово. Також карета швидкої допомоги оснащена кардіографом. У разі спірних ситуацій лікарі швидкої можуть одразу передати цю кардіограму до стаціонару, де її розглянуть спеціалісти і вирішать яким чином допомогти людині.

Архів документів