Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2012 році на розвиток фізкультури і спорту в Харківській області заплановано 42 млн. грн.

У 2012 році спорту і здорового способу життя буде приділятися особлива увага. Зокрема, протягом цього року планується побудувати ряд спортивних об'єктів у різних районах області. Про це сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту святкує 25-у річницю

18 січня о 15:00 в спортивному комплексі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту відбудуться урочистості з нагоди 25-річчя заснування закладу. Училище було засновано для підготовки збірних команд України. В ньому 13 спортивних відділень: баскетбол, бадмінтон, біатлон, волейбол, важка атлетика, водне поло, настільний теніс, шорт-трек, лижні гонки, футбол жіночий, хокей з шайбою, шахи. Вихованці училища посідають найвищі місця на чемпіонатах України, Європи, світових першостях. Серед них 2 - заслужених майстра спорту України, 41 – майстер спорту міжнародного класу. Всього в училищі виховано 237 майстрів спорту України. До складу збірних команд України тільки у 2011 році увійшли 45 його вихованців.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Коломацькому районі

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Коломацькому районі. Мешканці району зверталися до першого віце-губернатора з питань, що стосувалися якості питної води в смт.Коломак, роботи свердловин, придбання шкільних автобусів, ремонту Новоіванівського будинку культури, ремонту доріг, створення ОСББ. Вирішення усіх питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Віктор Янукович вшанував пам'ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні у Харкові від імені Президента України поклали квіти на могилу Євгена Кушнарьова. Також Глава держави написав листа рідним Євгена Петровича, його соратникам і друзям. «П’ять років тому пішов від нас Євген Петрович Кушнарьов, - йдеться в листі. - Я думаю про те, що бувають у житті миттєвості, які дають відбиток на всі наступні події. Що не було б далі – усе буде позначене печаттю події, яка була невідворотною. Втрата нашого Товариша, Друга, Соратника – це саме та подія, трагічний відгомін якої ми відчуваємо і будемо відчувати, скільки б часу не минуло».

22 січня українці відзначатимуть День Соборності та Свободи України

На підтримку пропозицій від громадян та громадських організацій та з метою консолідації суспільства, зміцнення єдності народу та утвердження ідеалів свободи Президент України Віктор Янукович своїм Указом визначив 22 січня Днем Соборності та Свободи України. Таким чином, починаючи з 2012 році, це свято широко відзначатиметься в усій державі. У кожному місті, селі та селищі України щороку 22 січня будуть проводитися урочистості за участю керівників держави, народних депутатів, представників центральних та місцевих органів влади, релігійних організацій, дипломатичного корпусу, громадськості.

20 січня у Харкові відкриється виставка «Про ґендер цікаво»

20 січня о 15.00 в Художній галереї «Маестро» відбудеться відкриття виставки «Про ґендер цікаво». У виставці представлені експозиції першого та єдиного в Україні та Східній Європі ґендерного музею – Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху, що створений у Харкові за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА.

Харківщина вшановує пам’ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні, в день п’ятої річниці трагічної загибелі Євгена Кушнарьова, харків’яни та мешканці області вшановують його пам'ять. Квіти до могили видатного політика та державного діяча поклали перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Євген Савін, Ігор Шурма, Віталій Алексейчук, Василь Хома, перший заступник голови Харківської міської ради Олександр Кривцов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, представники місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій.

На всіх дорогах області забезпечений вільний проїзд транспорту

Як повідомив сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, на всіх дорогах в області забезпечено проїзд вільний транспорту. Зараз на дорогах області працює 132 одиниці техніки та 160 робітників. «Дорожні підрозділи працювали всю ніч, у всіх районах забезпечено цілодобове чергування. На даний момент всі дороги розчищені і посипані піщано-сольовою сумішшю, тобто ситуація абсолютно нормальна і скарги від населення не надходять», - зазначив Валентин Дулуб.

У Харківській філармонії відбудеться третій концерт із циклу «Музика і живопис»

18 січня в концертному залі Харківської філармонії відбудеться концерт з циклу «Музика і живопис», який вже полюбився слухачам. 3-й концерт буде присвячений новорічним святам і називається «Свято, казка, Різдво». В атмосферу чарівного свята слухачів занурять найталановитіші художники: Суріков, Гаузе, Стюарт, Бем, Ватто, Зічі, Менцель, Кустодієв. На їх полотнах зображені прекрасні бали та зимові ігри на вулиці. У глядачів може скластися враження, що картини оживають під музику Чайковського, Бородіна, Куперена, Каліннікова. Мистецтвознавець Олег Коваль проведе для слухачів екскурсію в ті часи, коли створювалися геніальні картини та розповість багато цікавого про авторів полотен.

Безкоштовний бізнес-семінар для підприємців

18.01.2012 о 17-00 розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Актуальні питання застосування нових положень спрощеної системи оподаткування для юридичних та фізичних осіб». На бізнес-семінарі виступатимуть представники Державної податкової служби у Харківській області. Вхід вільний. Адреса: пл.Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засідань Держпрому.  

9 лютого ГУ статистики в Харківській області закінчує прийом звітних документів для всіх юридичних осіб - суб'єктів господарювання

Головне управління статистики в Харківській області нагадує, що всі юридичні особи - суб'єкти господарювання (крім банків та бюджетних установ) повинні до 9 лютого поточного року надати в органи державної статистики фінансову звітність за формою № 1 - 6 або № 1-м, 1-мс, 2-м, 2-мс, а також звітність за формою № 1 - підприємництво.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. В ході прийому мешканці району зверталися до Віталія Алексейчука з питань аграрного сектору.

Євген Савін представив нового голову Борівської райдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін представив адміністративно-господарському активу Борівського району нового голову районної адміністрації. Згідно з Розпорядженням Президента України В.Ф. Януковича від 13.01.2012 № 13/2012-рп головою Борівської районної державної адміністрації призначено Миколу Кравцова.

Ігор Шурма представив нового голову Ізюмської райдержадміністрації

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні представив районному активу нового голову Ізюмської райдержадміністрації Валерія Білокудрю.

Майстер-клас з традиційних народних танців відбудеться у Фольклорній вітальні

20 січня о 18:00  у приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) знову відкриє свої двері Фольклорна вітальня за темою „Ой на річці, на Йордані”, присвячена закінченню зимових святок. Глядачі зможуть не лише почути автентичні слобожанські колядки та щедрівки, дізнатися про традиції святкування, а й навчитися рухам народних танців. Майстер-клас з традиційних народних обрядових танців дадуть учасники концерту.

Віталій Алексейчук представив активу Богодухівського району нового керівника РДА

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів зустріч з активом Богодухівського району, під час якої представив нового голову райдержадміністрації Володимира Бєлого.

Відбулись обласні відкриті змагання зі стрибків у воду пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Науменка

13-15 січня 2012 р. в басейні МК ДЮСШ Яни Клочкової відбулися обласні відкриті змагання зі стрибків у воду пам’яті заслуженого тренера України Науменка Миколи Васильовича. В змаганнях взяли участь 72 юних спортсмени з Луганської, Харківської областей та м. Києва. Серед харків’ян відзначилися вихованці МК ДЮСШ Яни Клочкової: Свищ А., Фотіна Л., які зайняли перші місця у стрибках з трампліна – 1 та 3 метри відповідно. Всі учасники заходу були нагороджені пам’ятними призами обласної федерації зі стрибків у воду, а переможці та призери дипломами відповідних ступенів, медалями та кубками Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Харківська біатлоністка Наталя Бурдига оновила власний рекорд

13 січня, в м. Нове Місто (Чехія) в рамках 5-го етапу Кубка Світу пройшла спринтерська гонка на 7,5 км. Виступам спортсменів у той день сильно заважав вітер на вогневих рубежах. На щастя, харківська біатлоністка Наталія Бурдига, Майстер спорту міжнародного класу, впоралася з вітром і хвилюванням, і, обмежившись лише одним промахом, показала дуже високий 11-й результат. 15 січня, в гонці переслідування на 10 км Наташа зуміла, стартувавши з 11-го місця, за рахунок хорошої стрільби, не просто прорватися в десятку найсильніших, але і стати шостою за підсумками гонки, тим самим оновивши свій особистий рекорд результатів Кубка Світу!

Під час святкування Водохрещі цього року на лід краще не виходити

З такою рекомендацією до мешканців та гостей Харківської області звертається Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації. За повідомленням фахівців, внаслідок аномально теплої погоди, яка трималася на протязі останніх двох місяців, лід на водоймах області не набрав достатньої міцності, а частково взагалі відсутній. Тому традиційне занурення у воду 19 січня, під час святкування одного із двадцяти найбільших свят – Хрещення Господнього, слід здійснювати тільки у спеціально підготовлених місцях.

18 січня відбудеться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення

18 січня о 14:25 Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Управління звертається до громадян з проханням під час перевірки бути спокійними та продовжувати свої справи.  

Увага! Триває прийом робіт на IV кінофестиваль «Харьковская сирень»

У травні 2012 року в Харкові відбудеться IV кінофестиваль «Харьковская сирень». Оргкомітет фестивалю повідомляє, що триває прийом робіт для участі у першому - відбірковому - турі фестивалю. До участі у Фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких становить не більше 30 хвилин і створені не раніше, ніж за рік до початку Фестивалю; на DVD носії (носії з роботами не повертаються).

Харківська національна академія міського господарства - єдина в Україні, яка готує фахівців такого профілю

З понад 300 тисяч харківських студентів майже 16 тисяч навчаються в Харківській національній академії міського господарства, єдиній в Україні, де готують фахівців такого профілю з 33 спеціальностей. Про унікальну наукову і матеріальну базу вузу майбутнім абітурієнтам розповів ректор академії Володимир Бабаєв: «У нас викладають 70 професорів, докторів наук, 400 доцентів, кандидатів наук, 12 академіків різних галузевих академій і НАН України. Працюють відомі наукові школи: Стольберга, Молодченка, Шмуклера, Шутенка, три спеціалізовані вчені ради. 

В Харківській національній академії міського господарства відбувся «День відкритих дверей»

14 січня в Харківській національній академії міського господарства відбувся «День відкритих дверей» для учнів шкіл Харківської області. У рамках заходу всі бажаючі ознайомилися  із факультетами, побачили концерт учасників художньої самодіяльності академії, відвідали лабораторії: світлотехніки та джерел світла, електричного транспорту, спортивний комплекс, бібліотеку, музей та Центр "Мегаполіс" ХНАМГ. З вітальним словом перед майбутніми абітурієнтами виступили ректор академії професор Володимир Бабаєв, почесний ректор академії Леонід Шутенко, який очолював її протягом 36 років, провідні вчені академії, декани факультетів, випускники академії минулих років.

Президент України підписав Укази про призначення голів Борівської, Ізюмської та Богодухівської районних державних адміністрацій Харківської області

Президент України Віктор Янукович підписав відповідні Укази про призначення голів Борівської, Ізюмської та Богодухівської районних державних адміністрацій Харківської області. Від 13 січня 2012 року ці посади обіймають: голова Борівської РДА – Микола Кравцов, голова Ізюмської РДА – Валерій Білокудря, голова Богодухівської РДА – Володимир Бєлий.  

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Валківському районі

В ході робочої поїздки до Валківського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися функціонування архівних установ, земельних відносин, соціального захисту громадян тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

До уваги журналістів

У неділю, 15 січня  о 09:30 в басейні КЗ МК ДЮСШ імені Яни Клочкової (вул.Динамівська,5) відбудуться обласні відкриті змагання зі стрибків у воду пам’яті заслуженого тренера України Науменка М.В.; о 10:00 в Легкоатлетичному манежі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» (пр.Московський,244/1) розпочнеться Чемпіонат області з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих та чемпіонат області з легкої атлетики серед юніорів; о 10:00 в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) розпочнеться обласний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України (хімія, біологія).

14 січня в Харківській національній академії міського господарства відбудеться «День відкритих дверей»

14 січня в Харківській національній академії міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17) буде проведено «День відкритих дверей» для учнів шкіл Харківської області. У рамках заходу відбудеться презентація факультетів, концерт учасників художньої самодіяльності академії та екскурсії ХНАМГ. З вітальним словом перед майбутніми абітурієнтами виступить ректор академії професор Володимир Бабаєв, провідні вчені академії, деканів факультетів, випускники академії минулих років.

Всеукраїнський фестиваль молодого аматорського кіно «DVERY» запрошує талановитіх авторів

Всеукраїнський фестиваль молодого аматорського кіно «DVERY» започаткован з ініціативи Рівненської обласної адміністрації. Пошук, розвиток і підтримка талановитої молоді, а також створення умов для реалізації її творчого потенціалу – головні завдання фестивалю. 15 листопада 2011 року на Рівненщині відбулося відкриття ІІ сезону Всеукраїнського фестивалю молодого аматорського кіно «DVERY». Він складається з двох етапів – конкурсу кіносценарієв (триває з 15 листопада 2011 року по 15 лютого 2012 року) та конкурсу відеоработ ( з 16 лютого по 15 червня 2012 року). Детальна інформація на сайті http://dvery.rv.ua 

Майже 4 тисячи листів та подарунків від учнів Харківщини отримають військовослужбовці ВМС України

З метою встановлення зв’язку між майбутніми та нинішніми захисниками Вітчизни та розуміння підлітками складної служби військового моряка, протягом останнього місця на Харківщині проводилася військово-патріотичної акція «Напиши листа матросу». У Харкові на базі школи № 119 підбито підсумки її проведення. Майже 4 тисяч листів, малюнків та різного роду виробів, зроблених дітьми власноруч, незабаром отримають військовослужбовці Військово-Морських Сил України.

У Харківській області планується відкрити відділення «Укрспортзабезпечення»

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця, ухвалено рішення про відкриття відділень управління з матеріально-технічного забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення» Міністерства України освіти і науки, молоді та спорту в областях. Одне з них планується відкрити у Харківській області. Передбачається, що воно також обслуговуватиме Луганську, Полтавську та Сумську області.

Архів документів