Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Розпочалося четверте заняття Школи юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося четверте заняття Школи юного журналіста. У ньому беруть участь 22 учня 7-11 класів з 13 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір. У ході першої частини заняття майбутні журналісти прослухають лекцію Заслуженого журналіста України, власного кореспондента інформагентства «Укрінформ» у Харківській області Світлани Лігостаєвої на тему: «Новина:пошук та розробка». Потім майбутніх журналістів ознайомлять з роботою Центра російської культури в Народній українській академії та проведуть віртуальну екскурсію залами Російського музею, присвяченому битві при Бородіно.

На Харківщині вшановують пам’ять жертв голодоморів

Сьогодні Харківщина вшановує День пам’яті жертв голодоморів. Об 11:00 у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр., а о 17:00 на площі Рози Люксембург розпочнеться акція «Запали свічку», і вогник на згадку про мільйони жертв Голодомору запалять близько 500 харків’ян. У всіх храмах і молитовних будинках Харківщини вібдудуться панахиди в пам'ять про жертви голодоморів. День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно, в цей День в державі шанують пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Події дня

Сьогодні, 26 листопада, о 10:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) почнуться заняття в Школі юного журналіста. Об 11:00 у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. О 17:00 на площі Рози Люксембург розпочнеться акція „Запали свічку” для вшанування пам’яті жертв Голодоморів на Харківщині 1932-1933 років.

Харківська облдержадміністрація та Національна академія медичних наук України підпишуть договір про партнерство

В січні-лютому 2012 року планується підписати договір про партнерство між Харківською облдержадміністрацією та Національною академією медичних наук України. Про це сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Я впевнений, що підписання цієї угоди стане початком великої співпраці між практичною охороною здоров’я Харківщини та Національною академією медичних наук України», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

На Харківщині розроблюється єдиний кардіологічний простір

Сьогодні проводиться розробка єдиного кардіологічного простору між практичною охороною здоров’я Харківщини та Інститутом терапії ім. академіка Л.Т. Малої. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Єдиний кардіологічний простір полягає у тому, що будуть об’єднані у єдине кільце швидка невідкладна медична допомога – на цьому етапі можливо застосувати тромболізіс, не дивлячись на те, що за кордоном ця методика вже відходить, але ми її ще застосовуємо, – і робота фахівців цього інституту», – підкреслив він.  

В Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light»

Сьогодні в Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light» Шарля Гуно, Флоримона Ерве і Олександра Драчова. 24 листопада відбулась генеральна репетиція спектакля. Вистава «Фауст light» народилася в театрі музкомедії: головний режисер Олександр Драчов написав п'єсу, а Ігор Факторовський – частину вокальних текстів. Цей спектакль з'явився як симбіоз різних жанрів: музичної комедії, опери та драми. У постановці використані арії з опер Шарля Гуно і Флоримона Ерве та майже всі музичні жанри. «Фауст light» – це вистава-сюрприз, її основа – несподівані повороти сюжетних напрямів.

Василь Хома провів навчальні заняття з керівниками апаратів районних державних адміністрацій

Василь Хома 25 листопада провів навчальні заняття з керівниками апаратів районних державних адміністрацій, керуючими справами міськвиконкомів міських рад (міст обласного значення), начальниками відділів апарату обласної державної адміністрації, начальниками Головних управлінь, управлінь, відділів облдержадміністрації.

За результатами рейтингового оцінювання визначено загальний рейтинг апаратів райдержадміністрацій з організаційно-управлінської діяльності у 2011 році

В березні - жовтні поточного року відповідальними працівниками відділів апарату обласної державної адміністрації, Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи, управління по забезпеченню доступу до публічної інформації та державного архіву Харківської області проведені комплексні перевірки діяльності апаратів районних державних адміністрацій з виїздами на місця. За результатами перевірок Організаційним комітетом з рейтингового оцінювання роботи апаратів районних державних адміністрацій, відповідно до «Методики оцінювання рівня роботи апаратів районних державних адміністрацій», на підставі «Положення про рейтингове оцінювання роботи апаратів районних державних адміністрацій Харківської області» проведено оцінювання діяльності апаратів районних державних адміністрацій та визначено загальний рейтинг апаратів райдержадміністрацій.

Районними державними адміністраціями у 2011 році проведено значну роботу з удосконалення управлінської діяльності

Другий рік поспіль обласною державною адміністрацією проводиться робота з вивчення діяльності апаратів районних державних адміністрацій з виїздом в райони. Про це у ході обласної селекторної наради зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. Аналізуються стиль, форми, методи, технології, які використовуються в управлінській діяльності районних державних адміністрацій, відділами та управліннями обласної державної адміністрації надається методична та організаційна допомога. Метою такої роботи є забезпечення ефективного функціонування системи державного управління в регіоні, налагодження взаємодії окремих ланок системи управління, створення чіткого механізму організаційно – управлінської діяльності в районах та містах області.

Євген Савін вручив посвідчення Майстрів спорту міжнародного класу та Майстрів спорту України спортсменам-паралімпійцям

На церемонії відкриття Параду переможців спортивного руху інвалідів «Крила перемоги» віце-губернатор Євген Савін вручив посвідчення Майстрів спорту міжнародного класу та майстрів спорту України кращим спортсменам-паралімпійцям. Звання Майстра спорту міжнародного класу присвоєно: Бережний Яні, срібному призеру чемпіонату Європи; Головко Олександру, бронзовому призеру чемпіонату Європи; Красова Вадиму, багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи, учаснику бойових дій в Афганістані. Звання Майстра спорту України присвоєно: Богацького Роману, переможцю Кубка України; Санькіной Наталі, переможець чемпіонату України.

Керівництво Національної академії медичних наук України дало позитивну оцінку роботі харківських профільних інститутів

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції за підсумками засідання президії НАМН президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк, харківські установи НАМН відмінно справляються зі своєю роботою. «Ми дали дуже позитивну оцінку діяльності харківських інститутів. Тут напрацьовується дуже багато найсучасніших фундаментальних і прикладних наукових розробок, які стосуються найсерйозніших проблем охорони здоров'я населення. Наші вчені спрямовані на спроби поліпшити охорону здоров'я, і ​​ми чудово розуміємо, що значить зрушити з місця цю брилу, щоб людина отримувала необхідну і доступну медичну допомогу, як того вимагає Конституція. Я впевнений, що нам це вдасться, і з урахуванням того, як сьогодні звітували директори харківських інститутів, пройде 3-4 роки, і ми побачимо суттєві зрушення в системі охорони здоров'я», - підкреслив Андрій Сердюк.

Євген Савін вручив сертифікат на 10 тисяч гривень обласному центру "Інваспорт"

Харківський регіональний  центр "Інваспорт" протягом багатьох років входить до трійки кращих в Україні. За роки незалежності спортсмени нашої області на чемпіонатах світу, Європи, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх завоювали 420 медалей, з яких 144 золоті. У 2011 році Харківський обласний центр почав розвивати новий вид спорту  Сьогодні на церемонії відкриття Параду переможців спортивного руху інвалідів «Крила перемоги» заступник голови ХОДА Євген Савін від імені керівництва області вручив обласному центру «Інваспорт» сертифікат у суму 10 тисяч грн. для придбання спортивного екіпірування. Також він повідомив про намір керівництва м. Харкова і області побудувати новий центр з підготовки спортсменів.

У Харкові буде створено Північно-східне відділення НАМН

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції за підсумками засідання презид ії НАМН президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк, найближчим часом у Харкові буде створено Північно-східне відділення Національної Академії медичних наук. «Ми вирішили в найближчому майбутньому створити Північно-східне відділення Академії медичних наук. Це дасть можливість спрямувати в одне русло діяльність 9 інститутів НАМН, що працюють у Харкові, а також 2 ваших прекрасних університетів медичного напряму, які  є невід'ємною складовою роботи всієї медичної галузі. Крім того, в Харкові є величезна кількість науково-дослідних інститутів, які співпрацюватимуть з нашими установами», - зазначив Андрій Сердюк.

У Харкові відбулося перше за останні 20 років засідання Національної академії медичних наук України

Сьогодні в Харкові відбулося засідання Національної академії медичних наук України, яке вперше за роки незалежності України було проведено за межами столиці. Як відзначив в ході прес-конференції за підсумками засідання президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк, Харків в якості приймаючого міста було вибрано не випадково. 

Охочих інвестувати кошти в сільське господарство стає в рази більше

«Сьогодні бажаючих інвестувати в сільське господарство стає в рази більше, ніж раніше. Усі чекають ухвалення закону. Всі хочуть чітких і зрозумілих правил на довгі роки. При цьому і зараз у сільське господарство Харківської області надходять чималі інвестиції. Зокрема, на будівництво тепличного комплексу з овочесховищем - на 100 млн. євро. Є ще серйозні плани побудувати велику молочну ферму на 3 тисячі голів. Загальна сума інвестицій з фермою і поливними площами буде складати близько 140-150 млн. євро. Я думаю, що обсяг інвестицій в державі в цілому та в Харківській області збільшиться, як тільки буде ухвалений закон про інвестиційну діяльність», - зазначив після закінчення засідання Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Євген Савін вручив Почесні нагороди спортсменам-паралімпійцям

Сьогодні Харківщина стала ініціатором проведення в Україні Параду переможців спортивного руху інвалідів «Крила Перемоги». У церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, заступник начальника Українського центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Ігор Бурий. 20 видів спорту, 1200 спортсменів, чемпіони, рекордсмени, майстри спорту Міжнародного класу - їх імена вписані у всесвітню історію розвитку Паралімпійських і Дефлімпійських Ігор.

Завдання держави – сформувати продовольчий резерв

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк зазначив, що в даний час завдання держави – ​​сформувати продовольчий резерв і стабілізувати цінову політику на ринку сільськогосподарської продукції. «Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров чітко поставив завдання, щоб держава максимально відійшла від цінового регулювання і шляхом формування резерву чутливих сегментів сільськогосподарської продукції забезпечила інтервенцію. У цьому році ми вийшли на ринок закупівлі цукру, стабілізували цінову політику і утримали від падіння закупівельну ціну. Ми сьогодні маємо рекордний урожай цукрових буряків, і держава закупила понад 150 тис. тонн цукру за досить високою ціною, компенсувавши провали в ціновій політиці. Також сьогодні ви бачите, що при історично великому врожаї зернових ціни на них стабільні», – підкреслив він.

У Харківщини амбітні плани з розвитку АПК на 2011 рік

«Ми отримуємо дуже серйозну підтримку з боку Міністерства України. Наші проекти не просто знаходять інвесторів, ці проекти ще отримують серйозну консультацію з боку науки та інвестиційної сторони. На наступний рік у нас дуже амбітні плани: ми хочемо побудувати перші 20 га теплиць разом з овочесховищем на 45 тис. тонн. До того ж, з наступного року розпочнеться активне будівництво оптового сільськогосподарського ринку, де буде ця продукція реалізовуватися. Тобто виходить практично замкнутий цикл - від вирощування сільськогосподарської продукції до її реалізації», - повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Скасування мораторію на землю збільшить кількість прямих інвестицій в Харківський регіон

Губернатор Харківської області Михайло Добкін підтримує скасування мораторію на землю. Про це він заявив після закінчення засідання Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України. «Я за скасування мораторію. Тому що, як тільки земля стає заставним інструментом, економіка Харківського регіону може отримати в перший же рік як мінімум від 2 до 8 млрд. грн. прямих інвестицій: в техніку, технології, створення нових елеваторів, виробництво, переробку сільгосппродукції. Я думаю, що від цього виграє насамперед держава», - сказав він.

Юрій Сапронов провів прийом громадян

Сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов провів прийом громадян. Питання, з якими мешканці міста та області зверталися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися надання допомоги на лікування, допомоги у працевлаштуванні та роботи ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА.  Юрій Сапронов взяв їх вирішення під свій особистий контроль.

Мораторій  на землю знищує українське село

«Я вважаю, що продовження мораторію рівнозначно знищенню українського села. Земельна реформа триває вже 20 років. Тому, сьогодні не стоїть питання продажу землі, стоїть питання завершення реформи землі. Просто законодавець багато років назад виписав, що завершенням земельної реформи вважається прийняття Закону «Про ринок землі». На мою думку, ефективніше було б назвати Закон «Про обіг сільськогосподарських земель». Завдання держави максимально забезпечити сільгоспвиробника і селянина землею. Що ми і зробимо», - зауважив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

Підписання Меморандуму про співпрацю між владою та роботодавцями необхідне для подальшого розвитку АПК Харківської області

«У сільгосппідприємствах Харківської області працює більше 60 тисяч людей. Одне нестабільно працююче підприємство загрожує втратою робочих місць та погіршення економіческіх показників всього регіону. Ми підписали договір про співпрацю з Федерацією роботодавців агропромислового комплексу і продовольства Україні для того, щоб об'єднати людей, і щоб мати можливість Міністерству та Уряду України в цілому від імені сільгоспвиробників пропонувати цікаві варіанти щодо зміни чинного законодавства і розподілу фінансування з державного бюджету. На жаль, поки профспілка сільськогосподарських працівників працює дуже слабо. Але я думаю, що дивлячись на роботу новоствореної організації, вони активізуються. Я оптимістично налаштований на подальшу роботу. Сподіваюся, що інвестиції в сільське господарство Харківщини будуть значно збільшені», - зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Меморандум про співпрацю дасть змогу швидше та ефективніше вирішувати проблеми аграріїв Харківщини

«Це дуже великий крок, тому що підписання Меморандуму дасть можливість роботодавцям в законодавчому полі напряму спілкуватися з владою Харківщини  для обговорення тих чи інших перспектив розвитку. Бо не зважаючи на досягнення в агропромисловому комплексі, є і проблеми. Вони стосуються фінансування, ринку збуту продукції. Ми їх разом із керівництвом області обговорюємо. І вже доносимо у реальних пропозиціях, у реальних планах до Кабінету Міністрів та Верховної Ради для того, щоб проблеми, які є на Харківщині, були максимально втілені в ті законопроекти та законні акти, які необхідні для того, щоб ми могли вийти на поставлені нами рівні», - зауважив президент Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України» Сергій Тригубенко.

На реконструкцію очисних споруд за технологією «Біоплато» в селищі Шевченкове витрачено більше 4 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент роботи з реконструкції очисних систем в смт Шевченкове повністю завершені, і об'єкт зданий в експлуатацію. Його потужність становить 400 м3/добу.  За словами Валентина Дулуба, за період з 2006 по 2010 рік на реконструкцію очисних споруд було витрачено 4мільйони 267 тисяч гривень, з яких 3 мільйони 318 тисяч гривень були освоєні в 2010 році. 

Харківська область на першому місці по обсягу нарощування обсягів виробництва валової продукції в аграрному секторі

Про це у ході засідання Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. «В цілому, по всім позиціям продуктів харчування, в тому числі і хліба, Харківська область наростила обсяги виробництва на 45%. Це найвищі показники в Україні. З чим я вас і вітаю. Я переконаний, що і надалі з усіх областей в усіх направленнях та усіх ініціативах Президента, Прем’єр-міністра і Міністерства в аграрному секторі Харківська область буде лідером».

Робота сучасних котлів з використанням паливних брикетів дозволить економити щорічно близько 1 мільйона гривень

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, завдяки роботі котлів з використанням паливних брикетів щорічно в області економиться близько 250 тисяч гривень. Зокрема, в 2009 році економія склала 237 тисяч гривень, в 2010 - 268 тис.грн., а вже поточного опалювального сезону вдалося заощадити 68 тисяч гривень. У той же час за умови модернізації лінії по виробництву брикетів, яка працює на базі Шевченківської філії ХОКП «ДРІТ», а також переведення 8 котелень району на тверде паливо, щорічна економія складе 1 мільйон гривень. 

Призначено нового начальника Територіальної державної інспекції з праці в Харківській області

Олена Назаренко призначена на посаду начальника Територіальної державної інспекції з праці в Харківській області. Нового начальника колективу представили Голова Державної інспекції України з питань праці Андрій Черкасов та заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Будьте обережні на льоду!

З настанням мінусових температур повітря, Головне управління з питань надзвичайних ситуацій звертається до мешканців Харківської області щодо небезпечності виходу на льодові покриття водойм, які стали з’являтися останнім часом та нагадує про необхідність суворо дотримуватися правил безпечного знаходження на льоду. Дітям суворо забороняється кататися на льоду без нагляду дорослих, або самостійно виходити на лід. Батькам необхідно уважно стежити де знаходяться їх діти, особливо у вільний час, після закінчення занять у школі.

Федерація роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України, облдержадміністрація та облрада підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні під час засідання Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України був підписаний меморандум про співпрацю між Федерацією, Харківською облдержадміністрацією та Харківською обласної радою.  

Основні завдання у рамках розвитку аграрної галузі Харківщини - модернізація, розвиток логістики та розширення співпраці сільського господарства і науки

Для ефективного та швидкого розвитку аграрної галузі необхідний комплексний підхід, - підкреслив сьогодні під час презентації Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, керівництво Харківщини вже поставило перед собою кілька першочергових завдань, покликаних прискорити розвиток сільського господарства і зробити цю галузь максимально ефективною. У першу чергу мова йде про модернізацію. 

Архів документів