Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Залучені за дев'ять місяців поточного року інвестиції практично повністю спрямовані в реальний сектор

«В умовах жорсткої конкуренції за інвестора в світі, який сьогодні в умовах кризи надзвичайно обережний, я оптимістичний по відношенню до рідного регіону - такої кількості зустрічей з іноземними бізнес-делегаціями, торгпредставництвами, послами, консулами в історії Харківщини не було. Цього року їх було 117, і кількість, впевнений, перейде в якість. Зазначу, що в поточному році змінилася галузева структура залучених інвестицій. Інвестиції, залучені за 9 місяців, практично повністю спрямовані на розвиток реального сектора економіки», - сказав у своєму виступі в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов.

Молочне скотарство – пріоритетна программа в аграрному секторі області

За словами заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, незважаючи на те, що Харківська область єдина в Україні, яка збільшила поголів’я корів на 2,5 тисячи, а щоденні надої молока в порівнянні з минулим роком збільшені на 52 тонни, потреби населення в молочній продукції сьогодні задовольняються лише на 57%.

У Харківській області проводяться роз’яснювальні роботи щодо земельної реформи

Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. "Сьогодні це першочергове питання в області. Ми проводимо наради по усіх районах області, де ми розповідаємо про земельну реформу. Доходимо до кожного району, до кожної сільської ради, до кожної селищної ради для того, щоб до кожного двору, до кожного селянина донести цю земельну реформу. Реформа не передбачає продаж землі. Сьогодні повинен бути господар землі. Це треба розуміти всім людям, які думають, що ця реформа проводиться для того, щоб продавати землю. В першу чергу залишаться сільськогосподарські підприємства, які утримують соціальну сферу, дотримуються сівозміни – вони будуть розвиватися і пріоритет земельної реформи буде належати у першу чергу цим господарствам. Вони будуть збережені обов’язково. Треба, щоб люди зрозуміли, що землю не треба продавати, її треба здавати в оренду по добрій ціні», - зауважив головний аграрій області.

Генрик Литвин зустрівся із студентами Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого»

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Литвин в рамках візиту до Харкова зустрівся з керівництвом та студентами Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого». У зустрічі також взяли участь Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, перший проректор НЮАУ ім. Я. Мудрого Юрій Битяк, проректор з навчальної роботи Юрій Барабаш. В ході зустрічі на тему «Східне партнерство. Членство України в Євросоюзі» студенти мали можливість задати послу хвилюючі їх питання. Найбільш майбутніх юристів цікавили питання Євро-2012, євроінтеграції України та її взаємин з європейськими країнами, і зокрема з Польщею.  

За показниками споживчого ринку Харківська область посіла сьоме місце в рейтингу Кабміну

Індекс споживчих цін на продукти харчування за 9 місяців 2011 року склав 101,1%, що не перевищує середній рівень цін по Україні. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. За його словами, за 9 місяців минулого року цей показник по Харківській області склав 109,2%, тобто інфляційна складова рік тому була в 8 разів вище, ніж зараз.

У рамках підготовки до Євро-2012 ведеться будівництво та реконструкція об'єктів розміщення гостей та учасників чемпіонату

Як заявив 29 листопада під час засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов, в рамках підготовки до Євро-2012 в регіоні у стадії будівництва та реконструкції перебувають 10 готелів, з введенням яких буде повністю ліквідований існуючий дефіцит місць розміщення для цільових груп. «За рахунок фінансування з державного бюджету здійснюється ремонт гуртожитків Національного університету «Харківський політехнічний інститут», юридичної академії імені Я. Мудрого, вищого училища фізичної культури. 29 листопада було відкрито 5-ти зірковий готель «Superior Golf Hotel», через кілька днів буде здан готель «Kharkov Palace». Офіційним туроператором TUI Travel підписані договори з 44-ма готелями на 2117 номерів, а також 49 контрактів на розміщення 10760 вболівальників», - повідомив заступник голови ХОДА.

Ініціативи Харківщини можуть бути поширені на усю Україну

«Харківська область стала ініціатором будівництва приймальних пунктів. Адже отримувати від населення якісну продукцію ми можемо, якщо матимемо сучасні приймальні пункти, свої лабораторії із своїми холодильними установками. Тобто, приймати молоко від населення , як від сільськогосподарських підприємств приймають молокозаводи. І ця ініціатива харків’ян особливо підтримується державою. Також область сьогодні закуповує у населення телиць. Ми закупили 830 голів. Це один з найкращих показників в Україні. Така робота продовжуватиметься і надалі. Збільшення поголів’я корів теж ініціатива Харківщини. Ця ініціатива також підтримується на державному рівні. Бо усі розуміють, що молочне скотарство треба розвивати», - сказав в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Експорт в регіоні зростає швидше, ніж імпорт

Як заявив 29 листопада заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, зовнішньоторговельний оборот Харківської області за 9 місяців 2011 року склав близько 3 млрд. дол США і збільшився в порівнянні з січнем-вереснем 2010 року на 30%. Також він повідомив, що експортні поставки склали понад 1,3 млрд. дол США і збільшились на 32%, імпортні надходження збільшились на 28% і склали більше 1,6 млрд. дол.США.

Михайло Добкін відкрив оновлений операційний блок у Валківській центральній районній лікарні

У Валківському міжрайонному медичному центрі відкрито реконструйований та переоснащений операційний блок, який є прообразом майбутніх госпітальних округів. В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови облради Людмила Давидова та голова Валківської райдержадміністрації Микола Малявін. В 2011 році за рахунок коштів державного та обласного бюджету в межах обласної комплексної програми було виконано капітальний ремонт операційного блоку на загальну суму 1,4 млн. грн. Також з обласного бюджету були виділені 150 тис. грн. на закупівлю сучасного медичного обладнання для його оснащення.

У 10 районах області за підсумками дев'яти місяців не введено жодного квадратного метра житла

Для збільшення інвестицій в основний капітал дуже важливою є підтримка регіонального будівельного комплексу, особливо капіталовкладень у житлове будівництво. Про це заявив в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник губернатора Юрій Сапронов. «За 9 місяців введено в експлуатацію 192 тис.кв.м житлової площі, що складає майже 113% до аналогічного періоду минулого року. За цим показником область посіла 6 місце в рейтингу (за 1 півріччя було 15 місце). В цілому по житловому будівництву вдалося поліпшити рейтинговий показник з 19 місця до 10. Проте, в 10 районах області не введено жодного квадратного метра: Куп'янському, Первомайському, Лозівському, Краснокутському, Золочівському і деяких інших районах», - підкреслив він.

Молокомати  будуть встановлювати в усіх районах міста Харкова

Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Ми почали встановлювати такі молокомати одні з перших на Україні. Я думаю хто брав це молоко, вже оцінив його якість і ніяке інше більше не куплятиме. Сьогодні рука людини не торкається цього молока. По суті молоко йде – від корови до споживача. Молоко натуральне, високої якості. Бо сьогодні проблема якості стоїть на першому плані. Якщо ці молокомати будуть добре працювати, ми будемо розповсюджувати їх по усіх районах міста Харкова», - сказав Віталій Алексейчук.

У Валківській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет

У Валківській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет. В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови облради Людмила Давидова та голова Валківської райдержадміністрації Микола Малявін. У поточному році за рахунок коштів районного бюджету було відремонтовано рентген-кабінет, а сучасний цифровий рентгенологічний комплекс на 3 робочі місця лікарня отримала в межах централізованих поставок від МОЗ України. За інформацією Ігоря Шурми, пропускна можливість такого апарату – 20 осіб на годину.

Одна з причин недостатньо високого індексу зростання промислової продукції на Харківщині - ситуація в машинобудуванні

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов назвав три причини, за якими індекс зростання промислової продукції на Харківщині нижче всеукраїнського показника. «Одна з них - це наявність у нашій області високої статистичної бази минулого року, але поглиблення в цю причину-це розмови для бідних, ми знаємо як і це подолати. Інша причина набагато більш об'єктивна - зниження обсягів виробництва на 6,7% у провідній галузі - виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів через підвищення акцизу на сигарети. Ця галузь в обсягах реалізації всієї промислової продукції займає майже 26%, а в самій галузі питома вага підприємства "Філіп Морріс" займає 34%. Крім того, через підвищення акцизу на 60% скорочено випуск лікеро-горілчаних виробів», - заявив віце-губернатор.

Кількість зерносховищ та елеваторів на Харківщині буде збільшуватись

«Хочу сказати, що сьогодні в області достатня кількість зерносховищ і елеваторів. Але у майбутньому, якщо ми матимемо більший врожай, треба буде будувати сучасні нові елеватори. Над цією програмою ми працюємо. Це завдання, яке дав нам губернатор Михайло Добкін. Нам треба мати елеваторів не менше, ніж на 3 млн. тонн зерна», - зазначив в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

Юрій Сапронов та Генрик Литвин вшанував пам'ять загиблих поляків

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні паном Генриком Литвином та Генеральним Консулом Республіки Польща в Харкові паном Яном Гранатом взяв участь у покладання квітів на Українсько-польському меморіалі пам'яті жертв тоталітарного режиму. Після церемонії покладання квітів присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Тваринництво має всі шанси стати бізнесом, привабливим для інвесторів

«Наша область знаходиться в числі лідерів з розвитку тваринництва. Другий рік поспіль йде збільшення обсягів виробництва в галузі, яке вище, ніж в цілому по Україні. За підсумками 10 місяців темп зростання в галузі склав 104%, по Україні - 102,4%. Тваринництво - саме та галузь, яка, за правильної організації, може приносити прибуток цілий рік. Тому збереження існуючої позитивної динаміки дозволить забезпечити постійними робочими місцями сільське населення, завантаження потужностей переробних підприємств, наповнення продовольчого ринку продукцією і стабільність цінової ситуації», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації 29 листопада.

На підготовку до чемпіонату Євро-2012 у 2011 році виділено 3 мрд. 482 млн. грн

У 2011 році на підготовку регіону до Євро-2012 виділено 3 мрд. 482 млн. грн, у тому числі з держбюджету -1 мрд. 184 млн. грн., з місцевих бюджетів - 371млн. 784 тис. грн.,кошти інвестора - 1 мрд. 956 млн. грн. Про це 29 листопада заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. «За 192 дні, що залишилися до початку чемпіонату, нам належить зробити ще чимало. Необхідно ввести в експлуатацію стадіон «Металіст», міжнародний аеропорт «Харків», забезпечити реалізацію проекту реконструкції пункту пропуску «Гоптівка», завершити роботи по стадіону «Олімпік» і центру «Сонячний», підготувати інші об'єкти інфраструктури», - підкреслив він.

Аграрії Харківщині отримали позитивну оцінку своєї роботи

Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «У Харківській області з робочим візитом був Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Володимирович Присяжнюк. Він дав високу оцінку аграріям Харківської області на те, що вони мають чудові результати по підсумкам роботи за 2011 рік. Показники, які ми сьогодні маємо хотілося б стабілізувати, щоб на наступний, 2012 рік, вони були ще кращими», - зазначив головний аграрій області.

11 місце Харківської області в рейтингу Кабінету Міністрів за підсумками дев'яти місяців 2011 року - поки що кращий результат регіону

Як зазначив 29 листопада в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник губернатора Юрій Сапронов, оцінку результатів соціально-економічного розвитку областей Кабінет Міністрів України проводить з 2005 року, але тільки з 2008 року виводить загальне місце областей в цьому рейтингу.

Подія дня

Сьогодні, 30 листопада, о 09:00 на Українсько-польському меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму (Лісопарк) відбудеться церемонія покладання квітів на Українсько-польському меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна. о 10:00 на площі Конституції (м. Харків) відкриється етап Національного автопробігу по 10 областях України «Тільки машини на запчастини!». О 10:00 у  Національному університеті «Юридична академія України ім.Я.Мудрого» (вул. Пушкінській, 106/104) відбудеться зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Литвина зі студентами Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.

У кожному районі має бути створена система управління спортивною інфраструктурою

У 2003 році було ухвалено рішення про створення Центру фізичної культури «Спорт для всіх». Це організація, яка повинна в сучасних умовах замінити численні спортивні товариства, на розвиток яких у минулому виділялися бюджетні кошти.   Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, сьогодні в районах області активно розвивається спортивна інфраструктура, і всі об'єкти повинні перебувати на балансі районних КП «Спорт для всіх», тому що недостатньо відкрити новий спортивно-оздоровчий комплекс - необхідна організація, яка буде в подальшому їм управляти. 

Управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА попереджає про необхідність дотримання правил безпеки на льоду

За інформацією начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Росохи, з першими морозами на окремих водоймах області товщина льоду вже досягла 8-10 см. Лише протягом жовтня-листопада на ріках та стихійних ставках загинули 13 осіб. Всі 13 - рибалки, які в нетверезому стані не змогли впоратися з керуванням човном.  

Пенсії 6,5 тисяч чорнобильців, які проживають в Харківській області, з 2012 року збільшаться на 50-70%

«Нещодавно уряд ухвалив рішення передбачити в бюджеті 2012 року збільшення пенсій для чорнобильців. Завдяки цьому пенсії чорнобильців значно збільшаться», - зазначив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.  

До уваги журналістів!

Завтра, 30 листопада, о 09:00 в Українсько-польському меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму (Лісопарк) відбудеться церемонія покладання квітів на Українсько-польському меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна. О 10:00 на площі Конституції (м. Харків) відкриється етап Національного автопробігу по 10 областях України «Тільки машини на запчастини!». О 10:00 у  Національному університеті «Юридична академія України ім.Я.Мудрого» (вул. Пушкінській, 106/104) відбудеться зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Литвина зі студентами Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.

Містобудівний кадастр – це один з головних документів, без якого вести будь-яке будівництво неможливо

На сьогоднішній день містобудівний кадастр – це один з головних документів, без якого вести будь-яке будівництво неможливо. Про це заявив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, звертаючись до голів районних адміністрацій, обласних рад і мерів міст. «Ви повинні чітко розуміти, що якщо ця робота не буде проведена, жодна будівля, жодна споруда, жоден проект не можна буде затвердити. Якщо хтось думає, що це пов'язано лише з бізнесом, то глибоко помиляється. Ви не побудуєте жодного дитячого садка, жодної школи, жодного соціального об'єкта», – підкреслив він.

На Харківщині продовжиться боротьба із «зарплатами у конвертах»

«Ми будемо продовжувати боротьбу з тими, хто платить заробітну платню менше мінімального розміру, встановленого державою. Це буде спільна робота з Податковою та правоохоронними органами», – зазначив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це ті гроші, які не надходять до місцевих бюджетів. Зокрема, в даний час ряду районів Харківської області не вистачає коштів на виплату зарплати бюджетникам. Михайло Добкін зазначив, що ця ситуація буде врегульована за допомогою субвенцій та казначейських позик, але необхідні грамотні менеджерські дії керівництва міст і районів щодо залучення до місцевих бюджетів додаткових коштів від прибуткового податку.

У Харківській області в 2011 році кількість ДТП з постраждалими зменшилась

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив в.о. начальника управління ДАІ ГУ МВС Україні в Харківській області Олександр Азацький. «На сьогодні стан безпеки дорожнього руху в області залишається складним. Якщо за 10 місяців 2010 року в автопригодах загинуло 233 особи, то в поточному році 207. Таким чином, порівняно з 2010 роком, вдалося попередити загибель 26 людей. Загалом у 2011 році кількість автопригод з постраждалими зменшилась на 1,3%, загиблих – на 11%, травмованих – на 1%. Разом з цим основними причинами автопригод залишається перевищення безпечної швидкості руху – 745 ДТП, порушення правил маневрування – 472 ДТП, керування транспортними засобами у нетверезому стані – 156 ДТП.

Наведення порядку у власному домі – це наша задача № 1. Михайло Добкін

Виступаючи в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що Харківщина в даний час посідає 11 місце в рейтингу регіонів України, але необхідно прагнути до першого.

Організація швидкісного руху на залізниці не повинна заважати жителям районів області

Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Необхідно у глав районних державних адміністрацій дізнатися, де на територіях районів залізниці передбачається закрити залізничні переїзди. Там є проблема, пов'язана з тим, що при обробці полів сільськогосподарською технікою, трактори та іншу складну сільськогосподарську техніку доводиться ганяти за 3,4,5 км, що тягне за собою дуже серйозні фінансові витрати. Необхідно провести нараду з представниками Південної залізниці. Вибрати ті райони, де вже ці проблеми є і подивитися яким чином ми можемо, об'єднавши зусилля, знайти таке рішення, яке б допомогло залізниці зробити швидкісний рух, але так, щоб це не заважало звичному життю людей», - сказав Михайло Добкін .

Весь меланж буде вивезений з Шевченківського району до початку Євро-2012

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, сьогодні на території Шевченківського району знаходиться понад 5 тисяч тонн меланжу. Скільки потрібно грошей на утилізацію ракетного палива залежить від декількох причин, зокрема від того, куди воно буде вивозитися.

Архів документів