Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Гості Євро-2012 повинні поїхати з Харкова з позитивним настроєм

Завдання Харкова – щоб гості міста, які приїдуть дивитися матчі Євро-2012, вивозили з собою позитивні враження. Про це після закінчення урочистої церемонії нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» заявив народний депутат України Валерій Писаренко. «Сьогодні Харків на передовій міст, які готуються до прийому того напливу гостей, що приїдуть подивитися на футбольних грандів. Наше завдання – щоб вони поїхали звідси з позитивним настроєм, що дозволить надалі залучити додатковий потік туристів, адже на Євро-2012 життя не закінчується. Харків повинен дивитися вже зараз, які вигоди від Євро він отримає», – підкреслив він. 

У зв'язку з ускладненням епізоотичної ситуації прикордонники спільно з усіма відповідальними службами області повинні скоординовано та максимально ефективно спрацювати на захист прикордонних територій

На нараді з питань облаштування українсько-російського державного кордону та перетину його жителями Харківської та Бєлгородської областей були обговорені шляхи посилення захисту територій від проникнення африканської чуми свиней, яка впритул наблизилася до України. Передбачено встановлення дезбар'єрів, посилення перевірок вантажів, особливо продуктів харчування, які перевозяться через український кордон. Головна вимога: дотримання спеціального режиму у профілактичних смугах вздовж державного кордону.

На сьогодні ми визначились з пріоритетами в питанні розвитку зон сервісного обслуговування на під’їзних шляхах до автомобільних пунктів пропуску через державний українсько-російський кордон, розташованих на території області. Василь Хома

В першу чергу такі зони сервісного обслуговування будуть створені та облаштовані на під’їзних шляхах до міжнародних автомобільних пунктів пропуску через державний українсько-російській кордон «Гоптівка» та «Плетенівка». Таке рішення було ухвалено в ході розширеної робочої наради з питань облаштування українсько-російського державного кордону та перетину його жителями Харківської та Белгородської областей.  

В кожному прикордонному районі Харківської області буде обладнано додатково по 2 місцевих пункти пропуску для перетину кордону мешканцями прикордонних територій

Таке рішення було прийнято за підсумками розширеної наради з питань облаштування українсько-російського державного кордону та перетину його жителями Харківської та Белгородської областей під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми. В нараді взяли участь посадові особи ХОДА, районних державних адміністрацій, Харківського прикордонного загону, митники, правоохоронці, представники ветеринарної служби області та районів.

Харківська вища школа може бути зразком для інших регіонів України

Про це після закінчення урочистої церемонії нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена» заявив губернатор Харківської області Михайло Добкін. «Обласному конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена» вже тринадцять років. Тринадцять років - це вже традиція. І на сьогоднішній момент ми можемо сказати про те, що Харків у цьому плані відрізняється від своїх міст-сусідів. Досягнення, отримані в цьому році, вражають. Втім, як і в попередні роки. Ми можемо сміливо говорити про нашу харківську вищу школу, яка на сьогоднішній момент може бути взірцем для інших регіонів і, напевно, навіть для інших країн», - зазначив Михайло Добкін.

У Харкові зіграють гранди європейського та світового футболу

«У Харкові гратимуть гранди європейського та світового футболу. Упевнений, що всі три матчі, які відбудуться у нашому місті, будуть виключно цікаві, і максимум позитивних емоцій отримають всі: і вболівальники граючих команд, і ті, хто просто прийде подивитися ці матчі. Нам, безперечно, пощастило. Будемо використовувати ще один шанс, який випав нам, на прекрасне проведення Євро-2012», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи результати жеребкування фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень» розпочнеться з 15 грудня

Прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень» розпочнеться з 15 грудня. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. За її словами, в даний час вирішується, хто з французької гілки «Харьковской сирени» зможе відвідати Харків у травні, на сьогоднішній день є 2 кандидатури. Крім того, буде укрупнено представництво на фестивалі української гілки кінематографу.

У Харкові відбулася церемонія нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена»

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена». На церемонії були присутні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Харківської міської ради Геннадій Кернес, народний депутат України Валерій Писаренко.

Введено новий розклад руху автобусів на приміських маршрутах

Головне управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської обласної державної адміністрації оприлюднює новий розклад руху автобусів на приміських маршрутах: - № 1487 «Чугуїв (АС) – Малинівка»; - № 1354 "Дергачі (Піски) - Харків (АС-2)".  Для роботи у робочі дні та суботу. - № 1354 "Дергачі (Піски) - Харків (АС-2)".  Для роботи у неділю.  

На Алеї зірок фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

У рамках Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» на Алеї зірок планується висадити кущі різнобарвного бузку. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. «Ми довго думали, в якому вигляді представити Алею зірок, щоб це було і помітно, і почесно. Добре, коли в Голлівуді величезні зірки, люди розглядають їх з усіх боків, але коли зовсім дрібні плитки під ногами – це з якогось боку блюзнірство, коли люди ходять по них. І коли виникла ідея з відбитками рук – це було чудово. Кожен може не тільки подивитися, але і докласти руку. А тепер ми хочемо висадити тут кущі різнобарвного бузку, який буде квітнути в травні», – підкреслила вона.

Затверджено Порядок надання вищими навчальними закладами державної та комунальної форм власності органам праці та соціального захисту населення інформації про розмір плати за житлово-комунальні послуги, для оплати яких особам, що проживають у студентських гуртожитках, надається субсидія

Згідно Наказу № 1077/357/197 від 20.09.2011 Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства соціальної політики та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства «Про затвердження Порядку надання вищими навчальними закладами державної та комунальної форм власності органам праці та соціального захисту населення інформації про розмір плати за житлово-комунальні послуги, для оплати яких особам, що проживають у студентських гуртожитках, надається субсидія»  до переліку житлово-комунальних послуг, для оплати яких надається субсидія особам, що проживають у студентських гуртожитках, належать:

У Харкові планують відкрити виставку фотографій одного з перших кінематографістів Російської імперії Альфреда Федецького

Про це біля будівлі Харківської обласної філармонії після урочистого покладання квітів до пам'ятної дошки видатному фотографу, одному з перших кінематографістів Російської імперії Альфреду Федецькому з нагоди 115-ї річниці з проведення в Харкові першого кіносеансу сказав кінокритик, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» дозволяє відродити незаслужено забуті імена

Сьогодні в ході відкриття оновленої Алеї зірок Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» з відбитками долонь почесних гостей фестивалю член жюрі кінофестивалю Володимир Миславский відзначив величезне значення «Харьковской сирени» у справі відродження імен піонерів кінематографу.

Алея зірок фестивалю «Харьковская сирень» – ще одна визначна пам'ятка Харкова. Михайло Добкін

Алея зірок фестивалю «Харьковская сирень» стала ще однією харківською пам'яткою. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час відкриття 7 нових стел з відбитками долонь почесних гостей III Міжнародного кінофестивалю. «Ця Алея – ще одна визначна пам'ятка як центру міста, так і всього Харкова, – зазначив губернатор. – Наступного року, я сподіваюся, будуть нові сюрпризи, нові імена, але найголовніше – буде стара добра гарна атмосфера, яка стала традицією, і хороші враження і у харків'ян, і у тих гостей нашого міста, які приїдуть на фестиваль. Хочу, щоб через багато років, проходячи повз зліпків рук видатних акторів, режисерів і сценаристів, казали: "Так, Харків відвоював своє право називатися столицею кінематографа України"».

Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому з нагоди 115-ої річниці з дня проведення першого кіносеансу у Харкові

Сьогодні біля будівлі Харківської обласної філармонії відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки видатному фотографу, одному з перших кінематографістів Російської імперії Альфреду Федецькому з нагоди 115-ої річниці українського кінематографу. У церемонії взяли участь: начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, кінокритик, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, консул Генерального консульства республіки Польща в Харкові пані Галина Гранат.

Алею зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнили сім нових імен

Сьогодні Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася новими іменами. Відкрито пам’ятні дошки з відбитками долонь гостей III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» – французьких акторів Жан-Поля Бельмондо і Шарля Жерара, народних артистів Росії Олексія Петренка та Максима Дунаєвського, народного артиста України Остапа Ступки, заслужених артистів Росії Бориса Токарєва і Людмили Гладунко. В урочистій церемонії відкриття взяв участь голова Харківської облдержадміністрації, Михайло Добкін, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич та харківський кінокритик, член журі кінофестивалю Володимир Миславський.

У Харкові відбудеться безкоштовний бізнес-семінар «Нові правила спрощеної системи оподаткування»

07.12.2011 о 17-00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх), з метою підвищення обізнаності підприємців Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проведуть безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Нові правила спрощеної системи оподаткування».

Військовослужбовці Харківщині отримали подарунки від дітей, що взяли участь в акції «Подаруй оберіг солдату»

З нагоди 20-ї річниці Збройних Сил України в усіх регіонах країни вперше проводиться акція «Подаруй оберіг солдату», мета якої налагодження тісного зв’язку між майбутніми та нинішніми захисниками Вітчизни. На Харківщині в акції взяли участь понад 2,5 тисяч дітей. Першими школярі привітали солдатів строкової служби Зенітного ракетного полку Повітряного командування «Центр». Вручення оберегів, малюнків відбулося на території військової частини. Діти мали можливість познайомитися з умовами служби воїнів-зенітників, відвідали, солдатську казарму, їдальню, кімнату бойової слави частини.

До уваги журналістів! (змінено)

Сьогодні, 5 грудня, о 12:30 в парку ім. Т.Г. Шевченка (алея біля Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка) відбудеться урочисте відкриття алеї з відбитками долонь почесних гостей міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» о 13:00 біля будівлі Харківської обласної філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки фотографу Альфреду Федецькому з нагоди 115-річчя українського кінематографа о 15:00 в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) розпочнеться урочиста церемонія нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» о 17:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні о 19:00 в Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудеться прем'єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні.

Кількість введеного в експлуатацію житла впливає на рейтинг Харківської області

На 2011 рік для Харківської області Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затверджені показники введення житла в експлуатацію на рівні 376 450,0 кв. м. Станом на 1.12.2011 в області закінчено будівництво і введено в експлуатацію 325 436,7 кв. м житла. Про це повідомив у ході селекторної наради облдержадміністрації Начальник управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович.  Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб закликав керівників районів та міст обласного значення приділити якомога більше уваги введенню в експлуатацію нового житла. «Житло і кількість житла, яку ми здаємо, входить до показників рейтингу Харківської області. Містобудівна документація впливає на те, можемо ми щось будувати чи ні, чи можемо розвиватися далі, але вона до рейтингу не входить. А здача житла входить. І по цих показниках дають оцінку Харківській області», – підкреслив він.

З 2012 року збільшаться пенсії ліквідаторів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 23 листопада на засіданні Кабінету міністрів ухвалено рішення про підвищення з 1 січня 2012 року пенсійних виплат для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, яке передбачає низку заходів щодо поліпшення соціального захисту цієї категорії громадян. Середні пенсії інвалідів-ліквідаторів з 1 січня 2012 року зростуть із 1815 до 4129 грн. Збільшення відбудеться за рахунок осучаснення пенсій інвалідам-ліквідаторам на базі 2006 року, підвищення додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, з 15-30% до 30-50%. Мінімальний розмір пенсійної виплати для інвалідів-ліквідаторів з 1 січня 2012 року становитиме у відсотках до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність: I група – 285%, II група – 255%, III група – 225%.

З 1 січня без оновлення генерального плану забудови в районах області неможливо буде нове будівництво та залучення інвестицій

Керівникам райдержадміністрацій та міст обласного значення необхідно активізувати роботу з розробки та оновлення містобудівної документації. Про це повідомив у ході селекторної наради облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він зазначив, що з 1 січня 2012 року вступає в силу закон, згідно з яким без генерального плану забудови населеного пункту вести будь-яке будівництво неможливо. «З 1 січня 2012 року ви не будете мати права ухвалювати рішення про відведення земельних ділянок під будь-яке будівництво, навіть найменше, якщо немає генерального плану розвитку населеного пункту та плану забудови», – підкреслив перший заступник губернатора.  

З 2012 року на Харківщині буде жорстко контролюватись містобудівна діяльність

«У цьому році набув чинності Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Він повністю змінює усі взаємовідносини забудовників, інвесторів і держави у містобудівній сфері. Він спрощує багато процедурних питань. Проте, разом з цим вимагає введення нового порядку, пов’язаного з оновленням містобудівної документації і появи такого терміну як «містобудівний кадастр», - зазначив у ході селекторної наради обласної державної адміністрації начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Україна вивчає європейський досвід правового забезпечення діяльності індивідуальних засобів розміщення туристів

30 листопада 2011 року в рамках засідання Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, спорту та туризму відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання реформування правового забезпечення діяльності індивідуальних засобів розміщення», в роботі якого від Харківської області взяв участь директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук. В ході круглого столу були обговорені можливі варіанти подальшої організації діяльності індивідуальних засобів розміщення туристів (зокрема міні-готелів, квартир, приватних садиб) та розглянуті деякі соціально-економічні наслідки запропонованих рішень.

Представники Харківського регіону взяли участь в конференції з питань розвитку туристичних міст України у м. Києві

29 листопада 2011 року директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук разом з заступником директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Олексієм Понікоровським взяли участь у конференції з питань розвитку туристичних міст України у м. Києві, організованою Державним агентством України з туризму та курортів.

Юрій Сапронов привітав з професійним святом працівників статистики

Сьогодні в малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників статистики. З професійним святом працівників управління статистики привітали заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Статистика знає все, - процитував Ільфа і Петрова віце-губернатор. - Тільки ви, працівники служби статистики, можете підказати нам напрямки і тенденції розвитку економіки, проаналізувавши основні макроекономічні показники. Ви несете на своїх тендітних жіночих плечах всю статистичну інформацію. Бажаю здоров'я, добра і тепла вам і вашим сім'ям».

У складі представників народної дипломатії харків’яни презентували свій край у Польщі

Керівники та активісти центрів дитячої дипломатії, європейських клубів, студенти, аспіранти, викладачі, професори та журналісти з різних регіонів України, в тому числі і з Харківської області, в рамках проекту Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку «Краків: подих століть та сучасність», організованого під патронатом Української Ради Миру, перебувала в Республіці Польща. Мета цього проекту - ознайомити українську молодь з досвідом євроінтеграції, європейськими цінностями та, використовуючи можливості народної демократії, формувати позитивний імідж нашої країни за кордоном.

У Харкові обговорили проблеми стану і перспектив розвитку українсько-американських освітніх контактів

Харківський гуманітарний університет „Народна українська академія” за підтримки Посольства України в США та Посольства США в Україні провів Міжнародну Інтернет-конференцію „Українсько-американські контакти у сфері вищої освіти: досвід і перспективи розвитку”. „Новий” формат дозволив взяти участь в обговоренні заявлених питань Надзвичайному і Повноважному Послу України у США Моцику О. Ф., раднику з питань преси, освіти і культури Посольства США в Україні Джонсону Е., представникам Північно-Американських університетів (Університету ім. Дж. Вашингтона, Університету Центральної Флориди, Університету Аризони, Університету Толедо). Вітчизняну вищу школу репрезентували провідні ВНЗ м. Харкова: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Національний технічний університет „Харківський політехнічний інститут”, Харківський національний економічний університет, Національний аерокосмічний університет „Харківський авіаційний інститут”, Харківський регіональний інститут Академії управління при Президенті України, Харківський гуманітарний університет „Народна українська академія”.

5 грудня буде нагороджено переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена»

5 грудня о 15:00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) розпочнеться урочиста церемонія нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена». У програмі свята – привітання керівників області та міста, нагородження переможців обласного конкурсу, виступи кращих творчих колективів вищих навчальних закладів – лауреатів Всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Проблеми з виплатами пенсій чорнобильцям - це питання недосконалого українського законодавства

«Проблеми з виплатами пенсій чорнобильцям - це питання недосконалого українського законодавства. Людям дали можливість законно обійти закони і нарахувати собі величезні пенсії. На жаль, тільки у нас в державі таке ще можливо», – зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками місцевих та регіональних ЗМІ «Чай з губернатором».

Архів документів