Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Технічне оснащення районних державних адміністрацій покращується

«За 2010-2011 роки, як обласна державна адміністрація, так і районні державні адміністрації суттєво покращили і удосконалили комп’ютерний парк для роботи. Це дозволило більш ефективно використовувати можливості мережі інтернет, обміну інформацією за допомогою електроної пошти», - зауважив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Проведення семінарів для працівників апаратів райдержадміністрацій дає позитивний результат

Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. «Працівники апарату облдержадміністрації не тільки вивчають роботу районних державних адміністрацій, але й проводять семінари, навчання. В цьому році, як і в 2010 році, було проведено ряд тематичних семінарів, які дозволили покращити роботу апаратів районних адміністрацій по таких ключових напрямках, як робота із зверненнями громадян та робота з контрольними документами», - зауважив Василь Хома.

9 грудня у Харкові відбудеться презентація проекту «Освіта без кордонів»

9 грудня о 13:00 у Будинку вчителя (вул. Скрипника, 14) в рамках промо-туру Проекту «Освіта без кордонів», який розпочався нещодавно зі східних областей України, громадськість буде ознайомлено із можливостями Проекту, який передбачає сприяння абітурієнтам в отриманні вищої освіти в Європі, зокрема у Польщі. Також буде проведено загальну консультацію для абітурієнтів та батьків, індивідуальні співбесіди з бажаючими вступити до вищих навчальних закладів Європи, та Школу Освітніх Консультантів (ШОК).

Найкращими районами Харківщини визнано Чугуївський і Богодухівський

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату ХОДА Василь Хома, за підсумками 2011 року найкращими районами Харківщини визнано Чугуївський і Богодухівський. За його словами, підводити підсумки роботи апаратів районних державних адміністрацій вже стало традицією. Такий підсумок було підведено у 2010 році – на протязі року апаратом обласної державної адміністрації вивчалась робота структурних підрозділів апарату районних державних адміністрацій: дивились, які є позитивні напрацювання, які недоліки у роботі. За результатами було підведено підсумки.

Підсумки проведення чемпіонату України з хокею серед юніорів

У першому матчі харків'яни програли «Білому Барсу» з рахунком 3:7. У другому матчі «Динамо» обіграло суперників з рахунком 4:2 (1:0, 1:1, 2:1). Тренер харків'ян Олексій Галкін після матчу зазначив: «Перша гра була, по суті, рівна. Але  у «Білого Барса» реалізація моментів краще, ніж у наших хлопців. Ми допускали помилки, настрій був не той. Все ще залежить від того, хто перший заб'є. У другій грі хлопці зібралися і зіграли так, як потрібно грати в кожному матчі». Зараз «Динамо» (Харків) займає п'яте місце в турнірній таблиці. Матчі наступного туру харків'яни проведуть на виїзді 10-11 грудня проти «Крижинки-96» (Київ).  

Підсумки XІV відкритого Всеукраїнського турніру з фехтування пам’яті Л.В.Авербаха

З 1 по 3 грудня 2011 р. в Харкові на базі спортивного фехтувального клубу «Уніфехт» Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбувся XІV відкритий Всеукраїнський турнір з фехтування пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Вікторовича Авербаха. В змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів з Росії, Білорусі, Казахстану, Ірану, Киргизії, Японії, України. Призові місця розподілились наступним чином:

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за листопад 2011 р. становив 100,1%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування

Свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 року, «враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності». Саме цього дня, ще в 1990 році, коли Україна перебувала у складі Радянського Союзу, був прийнятий закон про місцеве самоврядування.  

Михайло Добкін привітав військових Харківщини з 20-річчям Збройних Сил України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в традиційному офіцерському балі. Губернатор привітав харківських військових з 20-річчям Збройних Сил України та вручив Почесні нагороди облдержадміністрації. «Сьогодні Харків в черговий раз вірний своїм традиціям і вшановує людей, які захищають нашу Батьківщину. Вони відчувають багато складнощів, пов'язаних з невпорядкованим побутом, недофінансуванням, переїздами - можна перерахувати десятки складнощів, але головне, що відрізняє захисників Вітчизни -– це любов до батьківщини, почуття обов'язку і вірність народу і присязі, – зазначив Михайло Добкін. – Хочеться побажати вам провести цей вечір у повній гармонії. Я вітаю всіх зі святом, бажаю здоров'я, благополуччя, успіхів, а найголовніше – задоволення від того складного шляха, що ви для себе обрали».

Події дня

Сьогодні, 7 грудня, о 17:00 в залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Нові правила спрощеної системи оподаткування».  

Міністр оборони України подякував Михайлу  Добкіну за допомогу військовим частинам

На прес-конференції заступник обласного військового комісара Юрій Калгушкін повідомив про те, що 2 грудня під час відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою "Двадцята річниця Збройних Сил України: від проблем становлення до перспектив розвитку" Міністр оборони України Михайло Єжель висловив слова подяки голові облдержадміністрації Михайлу Добкіну за те, що він надає допомогу військовим частинам, приділяє увагу будівництву житла для офіцерів і для військовослужбовців за контрактом. Міністр повідомив про свої плани відвідати найближчим часом Харківську область і визначити з її керівництвом  шляхи подальшого виконання програми «Військове містечко-300» в Харківському регіоні.

1500 осіб не з'явилися на призовні пункти під час весняно-осінньої компанії

На прес-конференції за підсумками осіннього призову заступник обласного військового комісара Юрій Калгушкін повідомив про те, що на призовні пункти області не з'явилося без поважних причин біля 1,5 тисяч чоловік. Відносно таких осіб настає кримінальна і адміністративна відповідальність. Згідно кодексам Україні штраф за неявку складає від 85 до 255 грн. або кримінальна відповідальність - позбавлення волі на строк до 3 років. На сьогоднішній день за підсумками весняного і осіннього призову передано в правоохоронні органи 5837 справ. До адміністративної відповідальності за ухилення від служби притягнуто понад 4 тисяч осіб, сума штрафів перевищила 16 тисяч грн. 8 призовників засуджені на 1 рік умовно (в 2010 році - 13 осіб).

За підсумками проведення призову  Харківська область посіла перше місце

За підсумками проведення призову на строкову військову службу Харківська область зайняла перше місце в Територіальному управлінні «Північ», куди входить 8 областей України. За інформацією заступника військового комісара Харківського ОВК з призову, полковника Юрія Калгушкіна, з 1220 призовників - 975 проходять службу в Збройних Силах, 195 - у Внутрішніх військах МВС, 50 - у Державній службі транспортних сполучень. Усього в 2011 році до військових формувань з Харківської області направлено 2340 чоловік, що на 35 осіб менше порівняно з минулим роком. На призовні комісії прийшло понад 20 тисяч осіб, з них визнані придатними за станом здоров'я більше 15 тисяч чоловік. Відправлено у війська -1220 чоловік, надано відстрочок - більше 9 тисяч осіб, визнано непридатними за станом здоров'я - більше 3 тисяч осіб.

Цього року на офіцерський бал запрошено найбільшу кількість пар

Цього року на традиційний офіцерський бал запрошено 300 пар. Це найбільша кількість учасників за всю історію його проведення. Вперше запрошені представники військових частин з інших областей України (Одеська, Полтавська, Чернігівська, Київська), а також військовослужбовці з Росії (Курська і Воронезька області). Про це сьогодні повідомив заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін.

До 2020 року в Харкові планують побудувати 5 станцій метрополітену

Як зазначив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, зараз на розгляді Верховної Ради України знаходиться законопроект «Про метрополітени». Його ухвалення дозволить визначити будівництво і розвиток метрополітенів одним з найважливіших об'єктів, які потребують державної підтримки.

Станцію метро «Перемога» планують здати в експлуатацію в грудні 2012 року

Як зазначив після ознайомлення з ходом будівництва станції метро «Перемога» перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, метробудівники роблять все можливе для того, щоб встигнути закінчити роботи в термін. «Зараз метробудівники працюють ударними темпами. Враховуючи те, що гроші на роботи виділено, їх необхідно безумовно освоїти до кінця року. Тому звичайно метробудівники намагаються зробити все можливе. Якщо кошти на подальші будівельні роботи почнуть у повному обсязі надходити вже з січня 2012 року, то терміни здачі станції, тобто грудень 2012 року, будуть дотримані, - зазначив Валентин Дулуб.

Незвичайні колядки, щедрівки та навіть пісні для катання на ковзанах можна було почути на фестивалі «Святовид»

Всі Слобожанські народні піснеспіви, колядки, щедрівки, які традиційно виконувалися взимку, прозвучали 3 грудня на сцені  Харківського національного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка на фольклорному фестивалі «Святовид». Звучали незвичайні колядки, щедрівки та навіть пісні для катання на ковзанах. Харківські глядачі почули старовинний фольклорний спів у виконанні найкращих автентичних гуртів-носіїв слобожанських традицій із Валківського, Чугуївського, Дергачівського та Первомайського районів Харківської області. Участь у фестивалі також взяли участь колективи сусідніх регіонів-Полтавської, Луганської та Бєлгородської областей. На сцені Харківського театру опери та балету виступили артисти різного віку - від п'яти років до тих, кому далеко за 70.

Готовність станції метро «Перемога» складає 45%

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес ознайомилися з ходом будівництва станції метро «Перемога». Зокрема, вони оглянули будівництво пішохідних виходів зі станції, вестибюлів, перегінного тунелю, тупиків станції, а також об'єкти, які потрапляють в зону будівництва тимчасової дороги на час закриття платформної частини станції, запланований благоустрій території біля станції.

Відбулася прем'єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю

У  Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбулася прем'єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, створеного з ініціативи губернатора області Михайла Добкіна. Концерт тривав 1,5 години і був приурочений до Дня місцевого самоврядування в Україні, який відзначається 7 грудня. До програми концерту увійшли вокально-хореографічна композиція "Поклик весни", вокально-хореографічна сюїта "Буде весілля" і "Вітання Із України".

Харків’яни вибороли 5 медалей на чемпіонаті України з бадмінтону у парних категоріях

З 28 листопада по 1 грудня 2011 року у м. Дніпропетровськ відбувся чемпіонат України з бадмінтону у парних категоріях. В змаганнях взяли участь 65 спортсменів із 9 регіонів України. Спортсмени Харківської області вибороли 5 медалей.  

На Харківщині тривають курси підвищення кваліфікації викладачів з класу фортепіано та концертмейстерів

З 05 по 09 грудня 2011 р. Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів проводяться курси підвищення кваліфікації викладачів з класу фортепіано та концертмейстерів вищої та І категорії шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області. У роботі семінару беруть участь відомі фахівці фортепіанної педагогіки – заслужений діяч мистецтв України, народна артистка України, ректор  Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Вєркіна Т.Б., заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри концертмейстерської майстерності Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Нікітська Є.С. та викладачі - методисти Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського та Харківської середньої спеціалізованої музичної школи – інтернату.

На Харківщині відбувся етап Національного автопробігу "Тільки машини на запчастини!"

В рамках проведення в Харківській області щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 30 листопада та 1 грудня 2011 року в м. Харкові, Дергачівському, Валківському районах та м. Люботин проведено етап Національного автопробігу по 10 областях України «Тільки машини на запчастини!» до Міжнародного дня за відміну рабства, що відзначається 2 грудня.

До уваги журналістів!

Нарада з питань забезпечення громадського порядку та громадської безпеки при проведенні в м. Харкові фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яка мала відбутися сьогодні о 15:00, переноситься. Дата та час будуть повідомлені додатково.

У Харкові триває аматорський турнір з хокею на кубок хокейного клубу «Динамо»

Турнір триває на майданчиках ТРЦ «Дафі», «Салтівський лід» і тренувальному катку харківської СДЮШОР. У ньому беруть участь шість команд: «Альянс» (Зміїв), «Динамо» (Харків), «Космос» (Полтава), ХК «Куп'янськ», ХК «Суми», ГОХК «Харківські тигри». Команди зіграють за коловою системою в одне коло. Далі зустрінуться чотири кращі команди, які визначать трійку призерів. 8 грудня 2011 о 19:45 на «Салтівському льоду» зійдуться команди, які в першому турі зазнали поразки - «Харківські тигри» і «Альянс». Запрошуємо всіх бажаючих відвідати цей та інші матчі турніру з хокею.

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» триває

30 листопада 2011 року Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації на базі Харківського кооперативного торгово-економічного коледжу проведено інформаційно-просвітницький захід в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Події дня (змінено)

Сьогодні, 6 грудня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція обласного військового комісара Олексія Середи про підсумки осінньої призовної кампанії.

Низка наукових та мистецьких заходів запланована до святкування у 2012 році 290-річчя Григорія Сковороди

3 грудня у Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди відбулися урочистості з нагоди 289-ї річниці від дня його народження. На могилі філософа відбулася панахида та покладання квітів. Під час засідання круглого столу «Григорій Сковорода: із часу — до вічності» обговорювалися пропозицій із відзначення ювілейної дати — 290-річчя від дня народження українського генія.

Відбулися урочистості з нагоди Дня працівників місцевого самоврядування

Сьогодні, До Дня працівників місцевого самоврядування, в будівлі Харківської облдержадміністрації відбувся урочистий прийом. Свято, встановлене згідно з Указом Президента України від 25 листопада 2000 року, відзначається щорічно 7 грудня. З тих пір цей день є професійним святом усіх, хто трудиться в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців. В урочистостях взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Вони вручили присутнім високі урядові нагороди, відзнаки облдержадміністрації та облради та цінні подарунки.

Прес-тур у Харківській області відбувся на високому рівні

На ім’я голови ХОДА Михайла Добкіна надійшов лист голови правління Українського журналістського фонду Людмили Ольховської зі словами подяки за організацію прес-туру керівників українських регіональних видань у Харківську область, що відбувся 23-25 листопада 2011 року в рамках акції «Україна очима редактора». За відгуками редакторів, прес-тур відбувся на високому рівні. «Такі спільні акції допомагають українським журналістам позбавитися стереотипів, отримати свіжу і достовірну інформацію з перших вуст, поспілкуватися з колегами, порівняти розвиток різних областей нашої держави і згуртуватися навколо вирішення спільних проблем нашої країни», - йдеться у листі.

Гості Євро-2012 повинні поїхати з Харкова з позитивним настроєм

Завдання Харкова – щоб гості міста, які приїдуть дивитися матчі Євро-2012, вивозили з собою позитивні враження. Про це після закінчення урочистої церемонії нагородження переможців ХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» заявив народний депутат України Валерій Писаренко. «Сьогодні Харків на передовій міст, які готуються до прийому того напливу гостей, що приїдуть подивитися на футбольних грандів. Наше завдання – щоб вони поїхали звідси з позитивним настроєм, що дозволить надалі залучити додатковий потік туристів, адже на Євро-2012 життя не закінчується. Харків повинен дивитися вже зараз, які вигоди від Євро він отримає», – підкреслив він. 

Архів документів