Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Встановлення новорічної ялинки повязано з необхідністю суворого дотримання правил пожежної безпеки

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА нагадує правила пожежної безпеки при проведенні новорічних свят. Найменше порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянди або застосуванні джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання "бенгальских вогнів"  у приміщенях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі.

Для студентів НУА кінець грудня - свято не тільки Нового року, а й «Екватора»

29 грудня з 17.40 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» студенти відзначають свято «Екватора» і беруть участь в карнавалі. За традицією в кінці року в Народній українській академії відзначаються два свята: «Екватор» і Новий рік. З нагоди «середини» періоду навчання третьокурсники в жартівливій формі згадують різні історії, які з ними відбувалися, приймають вітання від першокурсників, викладачів і художніх колективів. В 19:15 вечір продовжить новорічний карнавал. У цей час в костюмах можна зустріти не лише студентів.

До Харкова завітала новорічна казка!

Зустрітися зі справжньою казкою в Харківському Палаці спорту змогли 25 грудня всі, хто прийшов подивитися новорічну шоу-програму «Пітер Пен». «Сьогодні до нашого міста завітала справжня казка - казка нового року, казка Різдва Христового, - сказав, звертаючись до маленьких глядачів та їхніх батьків, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 26 грудня, з 10:00 в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» розпочне роботу двадцять п'ята обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини XXI століття» за темою «Розвиток екологічної компетентності учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області в умовах сталого розвитку суспільства».  

На об'єктах соціальної сфери будуть проводити заходи щодо правил поведінки під час пожежі

З такою пропозицією в ході обласної селекторної наради виступив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха. За його словами, при пожежах більшість людей гине від того, що обслуговуючий персонал не знає своїх обов'язків та не може швидко евакуювати людей. Для вирішення цих питань потрібно зобов'язати голів районних державних адміністрацій, на території районів яких знаходяться об'єкти соціальної сфери, разом із співробітниками МНС запланувати і провести заняття з навчання обслуговуючого персоналу. А також запланувати на всіх об'єктах проведення тактичних навчань, на яких буде відпрацьовано всі питання.

В області планують розробити єдину програму з приведення в належний стан закладів соціальної сфери в питаннях пожежної безпеки

Про це в ході обласної селекторної наради сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Треба підготувати єдину програму щодо приведення закладів соціальної сфери в питаннях пожежогасіння в нормальний стан. Це об'єкти масового скупчення людей - хворих, дітей, інвалідів. Треба дбати про їхню безпеку. Тому потрібна окрема стаття витрат, щоб в бюджеті області закладати на це кошти. Для цього управлінням необхідно зараз підготувати звіт про те, скільки коштів необхідно для того, щоб вирішити проблему пожежної безпеки в цих установ. Тоді проблема забезпечення протипожежного захисту буде вирішена», - впевнений Валентин Дулуб.

Заповідний фонд Харківської області необхідно захистити від будь-яких зазіхань

В ході селекторної наради Харківської облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на необхідність посилити заходи зі збереження заповідного фонду Харківської області. За його словами, в 2012 році всі питання, що стосуються екології та охорони навколишнього середовища, будуть в числі пріоритетних.  

На Харківщині ведеться робота з інвентаризації всіх очисних споруд регіону

Сьогодні в ході селекторної наради в Харкові перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб звернув увагу учасників наради на необхідність активної роботи з інвентаризації всіх очисних споруд регіону. «Необхідно провести інвентаризацію всіх очисних споруд у Харківській області. У результаті цієї роботи у нас має з'явитися документ, який нам покаже, скільки у нас є очисних споруд, скільки підприємств працює в безпосередній близькості до водоймищ і яким чином вони очищають свої стоки, перш ніж їх скинути у воду. Все це потрібно для створення програми з реконструкції і будівництва очисних споруд на рівні держави», - підкреслив перший заступник керівника області.

Цього року вперше половина коштів екологічного фонду України після розподілу залишається в органах місцевого самоврядування

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Розподіл коштів фонду цього року вперше проводиться таким чином: 50% залишається органам місцевого самоврядування, тільки 20% залишається в обласному фонді і 30% перераховується до державного фонду. До відома, в минулому році було 50% в обласному фонді, 20% у місцевих фондах і 30% у державному фонді. Зараз велика частина всіх коштів екологічних накопичується в органах місцевого самоврядування для того, щоб закумулювати всі кошти, які надходять в екологічний фонд на рівні районів», - зазначив Валентин Дулуб.

На Харківщині розроблено проект «Програми збереження малих річок Харківської області до 2016 року»

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради в Харкові заступник начальника ГУ охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Михайло Кушнерський, на даний момент вже розроблено проект «Програми збереження малих річок Харківської області до 2016 року». «Після обговорення проекту з громадськістю, проект буде винесено на затвердження Харківської обласної ради. В результаті виконання заходів цієї програми поліпшиться стан малих річок області, підвищиться їх пропускна спроможність та зменшиться концентрація забруднюючих речовин у поверхневих водоймах, що є джерелами водопостачання для населення та виробництва, значно зменшиться підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь, та як наслідок покращиться екологічний стан середніх та великих річок області», - зазначив Михайло Кушнерський.

Бібліотеки всіх районів міста і Харківської області отримали новітнє видання роману «Тихий Дон»

Cьогодні в актовій залі Харківського національного університету ім. Каразіна під патронатом голови ХОДА Михайла Добкіна відбулася презентація новітнього видання роману Михайла Шолохова "Тихий Дон". В заході взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, голова обласної ради Сергій Чернов, генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Филипп, голова Міжнародного Шолоховського комітету Андрій Чорномирдін, ректор Харківського національного університету ім. Каразіна Віль Бакіров. Видання присвячене 85-річчю з дня початку роботи автора над епопеєю і вийшло в серії книг «Бібліотека В. С. Чорномирдіна». Головна особливість публікації - використання авторського тексту (без редакторських правок) двох перших книг роману.

Природно-заповідний фонд Харківської області налічує 240 об'єктів

У Харківській області до заповідних зон відноситься 240 територій загальною площею 72,9 тис. га, що становить 2,3% від площі області в цілому. У той же час згідно з Програмою формування національної екологічної мережі в області до 2015 року заповідний фонд має налічувати 364 об'єкти загальною площею 111,1 тис. га, або 3,5% від загальної площі області.

Стан усіх доріг Харківської області повністю знаходиться на контролі Служби автомобільних доріг

Стан усіх доріг Харківської області повністю знаходиться на контролі Служби автомобільних доріг, райавтодорів та дорожньо-експлуатаційних підприємств, які оперативно реагують на зміни погодних умов і вживають заходів до того, щоб створити сприятливі умови на дорогах. Зокрема, 22 грудня у Богодухівському, Валківському, Зміївському, Красноградському, Краснокутському, Лозівському, Куп'янському та Первомайському районах області було обмерзання і працювала спецтехніка, яка обробляла дороги піщано-сольовою сумішшю. Валентин Дулуб підкреслив, що на сьогоднішній день Службою автомобільних доріг витрачено близько 150 тонн солі та близько 20 тонн розсолу. Щоденно задіяно близько 60 одиниць техніки, яка працює на різних ділянках автомобільних доріг Харківської області, і близько 100 дорожніх робітників.

На окружній дорозі ведеться постійне чергування дорожніх служб

«На окружній дорозі, яка є візитною карткою Харкова і Харківської області, постійно працюють два ДЕПа і два районних відділення Служби автомобільних доріг. Ці підприємства постійно чергують, ведуть прибирання сміття, прибирають узбіччя і стежать за станом дороги. Постійно там чергує 4-5 одиниць техніки, 3-4 навантажувача, і залучаються люди, щоб прибирати дорогу і узбіччя навколо неї», - повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У рамках підготовки до Євро 2012 для служби автомобільних доріг області придбали спеціальні дробильні установки

Про це в ході прес-конференції сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Ми придбали 2 спеціальних дробильних установки для дроблення гілок і для розчищення лісосмуг від порослі. Це сучасна італійська техніка. Раніше вона була тільки в «Харківобленерго». При необхідності ми цю техніку в них орендували. Тепер такої потреби не буде. Дробильні установки будуть використовуватися Харківською службою автомобільних доріг та підприємствами з ремонту автомобільних доріг у Харківській області. Це дуже потрібна і необхідна нам техніка. Крім цього, було придбано кілька дробарок, які також будуть використовуватися для розчищення лісосмуг. Все це відноситься до виконання програми підготовки до Євро 2012», - сказав Валентин Дулуб.

Служба автомобільних доріг Харківської області з підготовки до нового зимового періоду посідає I місце в Україні

Служба автомобільних доріг Харківської області з підготовки техніки та посипальних матеріалів до нового зимового періоду посідає I місце в Україні. Це заявив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що в Харківській області обслуговується 9614,2 км доріг. Для того, щоб повністю забезпечити обслуговування цих доріг в зимовий період, Службою автомобільних доріг у Харківській області був розроблений план заходів, які включають в себе всі роботи, які будуть проводиться 26 райавтодорами та 6 дорожньо-експлуатаційними підприємствами Харківської області.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Харківському районі

В ході робочої поїздки до Харківського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися земельних відносин, діяльності правоохоронних органів тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

У всіх районах і населених пунктах Харківської області розроблено схеми з прибирання снігу на випадок сильних снігопадів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі населені пункти Харківщини готові до розчищення снігу в разі сильних снігопадів. «Сьогодні в кожному районі є схема прибирання снігу, яка в обов'язковому порядку включає прибирання снігу в райцентрі, способи очищення дороги на Харків до певного населеного пункту, а також розчищення доріг до всіх населених пунктів району. Далі вже в кожному населеному пункті теж розписана техніка та призначені відповідальні за розчищення снігу для того, щоб діти могли спокійно дійти до школи, щоб лікарня працювала, в магазини доставлявся хліб і так далі», - підкреслив Валентин Дулуб.

Всі ремонтні роботи на дорогах, які було заплановано на 2011 рік, виконані на 100%

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі роботи по ремонту доріг, які були заплановані на поточний рік, виконано в повному обсязі. Це стосується як поточного ремонту, так і підготовки доріг до Євро-2012. Зокрема, завершено роботи з установки колесовідбійника, нанесення додаткової розмітки та шумових смуг на окружній дорозі.

Служби автомобільних доріг області отримали нову техніку

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Вчора на сесії обласної ради Михайло Добкін вручив ключі від нової техніки, яка придбана за рахунок коштів обласного бюджету та коштів служби автомобільних доріг України. Всього вчора було передано 43 одиниці великої снігоприбиральної техніки і 127 одиниць засобів малої механізації для роботи на дорогах Харківської області. У процесі підготовки до нового зимового сезону ми врахували всі ті проблеми, які були в 2010 і 2009 роках. Тому ми намагалися купувати найсучаснішу техніку, саму потрібну для нашої служби автомобільних доріг», - зазначив Валентин Дулуб.

Відкриття виставки «Освіта Харківщини ХХІ століття»

26  грудня о 10.00 на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбудеться двадцять п’ята обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Розвиток екологічної компетентності учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області в умовах сталого розвитку суспільства». У межах виставки заплановано: презентації за номінаціями; проведення «круглих столів»; обговорення шляхів удосконалення системи роботи підвищення ролі педагогічної компетентності вчителя; ознайомлення з практичною реалізацією мети формування екологічної свідомості та культури учнів у навчальній та позакласній роботі; вручення дипломів учасникам виставки.

Міжнародні конкурси імені Тараса Шевченка та імені Петра Яцика

24 грудня розпочнеться обласний етап ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. В урочистому відкриття конкурсів візьмуть участь представники Головного управління освіти і науки ХОДА, Рад ректорів та директорів вищих навчальних закладів, провідні викладачі.

Виповнюється 80 років Академії внутрішніх військ МВС України

Як інформує офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, 24 грудня 2011 року об 11.30 в Академії внутрішніх військ МВС України (майдан Повстання, 3) розпочнуться урочисті заходи з нагоди 80-ї річниці заснування вищого навчального закладу. В урочистостях запланована участь керівників Міністерства внутрішніх справ України, області та міста, а також делегацій з Російської Федерації, республік Беларусь, Казахстан, Азербайджан.

Затверджено рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, орієнтованих на дитячу аудиторію

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі затвердила рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, основною аудиторією яких є діти. Зокрема, в рекомендаціях враховані вимоги до змістового наповнення ресурсів, їх візуального оформлення, норм безпеки, а також правила етики для журналістів при роботі з дітьми в ході збору матеріалу.

Члени Споживчого Товариства «Земля» висловили подяку Михайлу Добкіну за надану підтримку і допомогу

Члени Споживчого Товариства «Земля» висловили величезну подяку голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, голові Харківської міської ради Геннадію Кернесу, начальнику Управління державної інспекції та контролю з використання та охорони земель у Харківській області Сергію Бізикіну в тому, що вони надали підтримку суспільству у відстоюванні прав на користування земельною ділянкою розміром 45 га, яка знаходиться на території Кулиничівської селищної ради.

До новорічних свят! На ярмарку сільськогосподарської продукції – тиждень низьких цін

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку ХОДА, з 24 грудня на новорічному ярмарку, що відбувається у Харкові в сквері за пам’ятником Леніну на площі Свободи, триватиме святкова акція – «Тиждень низьких цін». В цей період кращі сільгосптоваровиробники Харківщини реалізовуватимуть свою продукцію за цінами ще на 10-15% нижче, тому всі, хто завітає на ярмарок, зможуть зекономити при підготовці до свят. З 24 по 31 грудня шукайте на ярмарку спеціальні акційні цінники!  

Події дня

Сьогодні, 23 грудня, о 12.30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба на тему "Готовність дорожнього господарства Харківської області до роботи в зимовий період"; о 15:00 в актовій залі Харківського національного університету ім. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться презентація новітнього видання роману Михайла Шолохова "Тихий Дон"; о 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан і перспективи розвитку природно-заповідного фонду Харківської області. 2. Про стан оздоровлення, розчищення, збереження та охорони малих річок, струмків, джерел Харківської області. Забруднення, раціональне використання водних ресурсів та відновлення водних екосистем. 3. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради 15.07.2011 з питання "Про стан забезпечення пожежної безпеки на об'єктах соціальної сфери".

Без схеми планування територій Харківської області жодна копійка державних коштів не буде спрямована на капітальні вкладення

«Ніякого фінансування на капітальні витрати, в тому числі і з державного бюджету, не буде, якщо у міста або району та області в цілому не буде нормативно-правового документа, яким і є Схема планування територій Харківської області. Це необхідний документ, без якого жодна копійка державних коштів не буде спрямована ні на ремонт, ні на інші види капітальних вкладень. Ви повинні розуміти, що часу в нас залишилося рівно рік», – заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін. Перший заступник губернатора Валентин Дулуб звернув увагу присутніх на те, що без генеральних планів подальший розвиток економіки регіону та впровадження інвестиційних проектів стане неможливим. Він зазначив, що Верховна Рада перенесла набуття чинності ст. 40 закону «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з якою жорсткі заходи повинні були бути з 1 січня 2012 року. Новий термін – 1 січня 2013 року.

На Харківщині планується створити Раду регіону

Як повідомив сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в області розглядається питання про створення Ради регіону, яка буде розглядати важливі для Харківщини питання так само, як актив області та колегія. «З наступного року ми дещо змінимо формат проведення колегії і активу. Ми проведемо не більше 8 засідань, більшість питань для яких будуть визначені вже цього року. Зараз розглядається пропозиція про створення Ради регіону, яка буде працювати разом з колегією. Я думаю, що до кінця січня ця тема буде повністю відпрацьована і винесена на розгляд колегії, і ми приймемо рішення, в якому вигляді ми будемо далі працювати», - зазначив голова області.

Загальнообласна кількість загиблих осіб в автопригодах зменшилась на 12,7%

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав в. о. начальника управління Державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області, полковник міліції Олександр Азацький.

Архів документів