Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін відкрив новозбудований спортивний зал в Золочівській загальноосвітній школі I – III ступенів № 2

Сьогодні було урочисто відкрито новозбудований спортивний зал Золочівської загальноосвітньої школи I - III ступенів № 2. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін та голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній. Вітаючи дітей та вчителів, Михайло Добкін зазначив, що у Золочівського району є досягнення в різних видах спорту, і відкриття нового залу, де можна займатися фізичною культурою в комфортних умовах, а не в пристосованих приміщеннях, сприятиме зміцненню здоров'я школярів і дозволить спортсменам досягти нових висот.

Події дня

Сьогодні, 29 грудня, о14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника Головного фінансового управління ХОДА Сергія Овсяннікова з питання "Бюджет Харківської області на 2012 рік"; о 17:40 в Народній українській академії (вул. Лермонтівська, 27) розпочнеться свято третьокурсників "Екватор", о 19:15 - новорічний карнавал.  

У 2012 році харків'яни та гості міста зможуть почути новий орган

Як зазначив сьогодні директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, не виключається можливість, що вже в 2012 році харків'яни і гості міста зможуть почути звучання нового органу. «Зараз залишилися чисто технологічні завдання - установка деяких деталей, які ставляться в останню чергу, наприклад, електроніки. Потім вже можна приступати до завантаження, транспортування, що, звичайно, займе досить багато часу, адже орган - це дуже складний інструмент. Монтаж органу в залі може тривати близько 3 місяців, потім почнеться його настроювання. Але у випадку, якщо будівельники, архітектори спрацюють злагоджено, ми зможемо ці роботи закінчити в 2012 році », - сказав він.

Закінчено виплату коштів за виготовлення органу для Харківської обласної філармонії

Останній транш в сумі 435 тисяч євро переведено на рахунок німецької фірми «Aleksander Schuke», яка виготовила орган для Харківської філармонії. Про це сьогодні повідомив начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «У нас цього року дуже гостро стояло питання про те, щоб перерахувати фірмі-виробнику органу оплату за виготовлення. Ця досить резонансна проблема гальмувала подальші дії, але тепер її знято. Суму в 435 тисяч євро вже переведено фірмі «Aleksander Schuke», німецька сторона ці гроші отримала. Це був останній транш за виготовлення. Ми зараз активно готуємо органний зал для установки органу, і як тільки це буде зроблено, фірма-виробник транспортує його в Україну», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Ухвалено обласний бюджет Харківщини на 2012 рік (уточнено)

Депутати Харківської обласної ради ухвалили бюджет на 2012 рік. Загальний обсяг обласного бюджету з врахуванням дотацій та цільових субвенцій з Державного бюджету України за доходами та видатками в 2012 році складе 4 млрд. 299 млн. 32,4 тис. грн. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено у сумі 4 млрд. 188 млн. 407,5 тис. грн., спеціального фонду бюджету – 110 млн. 624, 9 тис.грн. Загальний обсяг видатків затверджено у сумі 4 млрд. 299 млн. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету – в сумі 4 млрд. 178 млн. 407,5 тис. грн. та видатків спеціального фонду – в сумі 120 млн. 624,9 тис. грн.

Харківські спортсмени візьмуть участь у I зимових Юнацьких Олімпійських іграх

З 13 по 22 січня 2012 року в м. Інсбрук (Австрія) відбудуться I зимові Юнацькі Олімпійські ігри. До складу юнацької олімпійської збірної команди України увійшли і спортсмени Харківської області за чотирма видами спорту: біатлону, лижних гонок, фігурного катання на ковзанах та шорт-треку. У біатлоні та лижних гонках за збірну команду України виступатимуть вихованки Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту Олена Шаталова і Олександра Андрєєва, у фігурному катанні на ковзанах танцювальна пара Олександра Назарова, Максим Нікітін та Єлизавета Усманцева школа вищої спортивної майстерності, в шорт-треку Марія Долгополова - вихованка міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву зимових видів спорту.

З назв 14 інтернатів Харківської області вилучена інформація, яка дискримінує їх вихованців за соціальним походженням і станом здоров'я

На X сесії Харківської обласної ради VI скликання було ухвалено рішення щодо зміни назв 6 шкіл-інтернатів санаторного типу, 6 спеціальних шкіл-інтернатів, 1 школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і 1 дитячого будинку. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, з назв закладів буде вилучено інформацію, що дискредитує їх вихованців. «За безвинним голосуванням щодо зміни назв інтернатів стоять набагато важливіші речі. По завершенні навчання в інтернаті кожна дитина приходить на працевлаштування з атестатом, в якому повністю прописані дискримінаційні для дітей назви установ, що вказують на їхне соціальне становище та стан здоров’я в цілому. З ініціативи служби у справах дітей за активної роботи з Головним управлінням освіти і науки ХОДА був напрацьований проект постанови, який в майбутньому зробить неприпустимим і неможливим дискримінацію дітей за соціальним походженням і станом здоров’я. Мова іде лише про внесення змін у печатки, штампи, вивіски і абсолютно не відображається в організаційно-правовій формі – тип закладу не змінюється», – підкреслив він.

Діти з сільських районів Харківщини мають побачити новорічні вистави в Харкові

Сьогодні в ході Х сесії Харківської обласної ради заступник голови ХОДА Євген Савін звернув увагу депутатів і голів районів на необхідність доставки дітей з сільських районів області на новорічні вистави в Харків. «У наших дітей 26 грудня почалися канікули, і ми готуємо досить велику кількість святкових заходів. Обласна адміністрація спрямовує зараз для дітей запрошення на різні уявлення, і я хотів би, щоб ви особливо звернули увагу на доставку дітей із сільських районів, щоб не виявилося, що ми вам зараз дамо запрошення, а ви не зможете дітей привезти до Харкова. Концерти чудові, тому прошу вас уважно до цього поставитися, попрацювати з транспортними компаніями та забезпечити доставку дітей на свято до Харкова. Багато хто з них такого не бачив», - підкреслив заступник керівника області.

Відбулося перше засідання робочої групи кластеру культури і туризму Харківської області

В обласному центрі культури і мистецтва 27 грудня відбулося перше засідання робочої групи Кластеру культури і туризму Харківської області, на якому були визначені  цілі його формування та розвитку. У засіданні взяли участь представники харківських установ культури і мистецтва та потенційні учасники кластеру. Виявити потенційні інвестиційні проекти, здатні розвивати культуру і туризм в нашій області – ось завдання робочої групи кластера культури і туризму. За підсумкам нинішнього засідання представники музеїв, бібліотек, організаційно-методичних центрів, туристичного бізнесу, районних управлінь культури, місцевих органів влади, вузів, а також потенційні інвестори повинні подати заявки для участі у формуванні та розвитку кластера культури і туризму.

Михайло Добкін привітав з Новим роком вихованців Харківського міського дитячого будинку змішаного типу

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав вихованців Харківського міського дитячого будинку змішаного типу з новорічними та різдвяними святами. Губернатор подарував дітям солодкі подарунки, і побажав щастя та радості в наступаючому 2012 році.

Інформатизація закладів культури області сприяє більш оптимальній комунікації управління культури і туризму з відповідними районними відділами

27 грудня на базі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв відбувся перший он-лайн семінар для районних відділів культури та туризму Харківської області. Такі інтернет-тренінги – результат роботи управління культури і туризму ХОДА щодо розвитку інформатизації сфери культури області. Вони стали можливими за рахунок комп'ютеризації переважної більшості бібліотек завдяки реалізації програми «Бібліоміст» в Харківській області. „Таке дистанційне навчання є дуже перспективним також з боку економії часу і коштів на відрядження районних управлінь до м.Харкова”,- зазначив начальник управління культури и туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Михайло Добкін взяв участь у «прямій» телефонній лінії «Слобідського краю»

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь у «прямій» телефонній лінії газети «Слобідський край», в ході якої відповів на численні запитання, що стосувалися підсумків розвитку Харківщини в цьому році. Повний варіант бесіди Михайла Марковича з читачами газети вийде друком завтра, в четвер 29 грудня, в черговому випуску «Слобідського краю».  

На даний момент у Харківській області рівень захворюваності на грип та ГРЗ не перевищує норму

Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент спалаху захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання на Харківщині немає. За його словами, ситуація регулярно аналізується, але незважаючи на сприятливі для мікроорганізмів погодні умови, рівень захворюваності досить низький. «Ми щоденно дуже ретельно аналізуємо ситуацію із захворювань на гострі респіраторні захворювання та грип. Ми сьогодні збираємо оперативні дані по поліклініках, оскільки якщо збільшується рівень захворюваності, різко зростає кількість викликів швидкої допомоги. Це є перший дзвіночок, і аналізуючи кількість викликів, ми починаємо моніторити ситуацію з захворюванням. Так от зараз немає жодного приводу говорити про те, що ми сьогодні маємо тенденцію до росту рівня захворюваності або тим більше спалах», - підкреслив Ігор Шурма.

Притрасовим лікарням необхідно надати особливий статус

Лікарні, які знаходяться біля магістралей і та залізничних колій, потребують особливого підходу у фінансуванні. Сьогодні вкрай необхідно розглянути питання надання їм відповідного статусу. Про це повідомив ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Він підкреслив, що на прикладі лікарні у Валках, яка обслуговує не тільки жителів району, але потерпілих від дорожньо-транспортних пригод на трасі Київ-Харків, вдалося з’ясувати, що більше 23% фінансового ресурсу іде на надання допомоги тим людям, які потрапляють в ДТП.

Оптимізація роботи дільничних лікарень - перший крок перед впровадженням медичної реформи на Харківщині

Про це у ході прямого ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «До сьогоднішнього дня ми мали мережу дільничних лікарень. Це було щось таке проміжне між лікарською амбулаторією на селі і центральною районною лікарнею. Ми проаналізували ту ситуацію, яка була у дільничних лікарнях області: у 90% випадків на харчування однієї людини у дільничній лікарні виділяється заледве більше 1,5 грн., на медикамент трохи більше 1 грн. Кого можна вилікувати та нагодувати за такі гроші? Більш того, коли ми почали їздити і перевіряти: хто у нас лікується в дільничних лікарнях, виявилося, що там лікуються одинокі люди, які не мають грошей. За таких умовах їм потрібен хоча б теплий куток і дах над головою. І це не дивлячись на те, що сьогодні у Харківській області є мережа 18 інтернатів для людей такого віку. Там харчування за двадцять гривень. І там є медичне обслуговування. Питання стоїть тільки в тому, що сьогодні оперативно та ефективно повинна спрацювати влада і запропонувати таким людям поїхати туди і переконатись, що там їм буде краще. За таких умов ми вирішили поміняти усю структуру. Це не реформа, це є певне наведення порядку перед системними змінами, які приведуть до реформи у Харківській області», - зауважив Ігор Шурма.

Кожна людина має за необхідності отримувати якісну медичну допомогу

Як підкреслив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в результаті реформ у медичній сфері кожна людина має бути впевнена в тому, що за необхідності отримає якісну медичну допомогу. «Ми сьогодні маємо вижити таких заходів, щоб кожна людина, не зважаючи на вік чи рівень заможності, мала чітке переконання, що за необхідності вона отримає необхідний об’єм медичної допомоги. Якщо ми говоримо про місто, то в першу чергу при розвитку найнеобхідніших складових охорони здоров’я треба звертати увагу на поліклініки і швидку допомогу, а для сільської місцевості це ФАП і лікарська амбулаторія», - зазначив заступник голови області. 

Після ухвалення Закону про загальнообов’язкове державне медичне страхування медицина зможе отримати повне фінансування

Як зазначив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент медицина в Україні фінансується лише на 50% від необхідного обсягу. За його словами, змінити ситуацію можна тільки з ухваленням Закону про загальнообов’язкове державне медичне страхування.

Події дня

Сьогодні, 28 грудня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) продовжиться пленарне засідання X сесії Харківської обласної ради; о 14:00 в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбудеться закриття та нагородження переможців виставки-конкурсу ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Розвиток екологічної компетентності учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області в умовах сталого розвитку суспільства».

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

На 51 тижні (16.12.2011 - 22.12.2011) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 14,15 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 39,88, що нижче на 64,51%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем року на 9,23%. Питома вага дітей становить 64,04%. Показник епідемічного порогу не перевищений ні в одному з міст та районів області.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в громадській приймальні ХОДА. До нього звернулися 26 громадян, зокрема 15 жителів Харкова та 11 жителів області. Питання, які адресували заступникові губернатора мешканці районів Харківської області, стосувалися надання допомоги в лікуванні катаракти, онкологічних захворювань, заміни суглобів, скерування на консультацію і лікування в обласній клінічній лікарні та створення комісій по конфліктних ситуаціях в закладах охорони здоров’я.

Протягом 2011 року Харківщина активно розвивала зовнішньоекономічне співробітництво

У 2011 році Харківською обласною адміністрацією було проведено 28 міжнародних заходів економічної направленості, які значно розширили міжнародні економічні зв’язки регіону. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

У 2011 році була виконана досить ефективна і насичена робота з розвитку міжнародного та міжрегіонального співробітництва

Про це сьогодні у ході прес-конференції сказав начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко. «Міжнародна діяльність цього року була досить ефективна і насичена. Кількість проведених на Харківщині заходів становить 210. Нашу область та місто Харків відвідали 74 зарубіжні делегації. Це офіційні делегації зі Словаччини, Ізраїлю, Словенії, Білорусії, Австрії, Швейцарії. В свою чергу, ми відвідали Російську Федерацію, Словаччину, Бельгію. Таких делегацій було 17», - сказав Анатолій Педешко.

Турецькі та китайські бізнесмени зацікавлені в інвестиціях у сільське господарство Харківщини

Іноземні інвестори виявляють зацікавленість до інвестування у сільське господарство регіону. Це зазначив сьогодні у ході прес-конференції начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. Він повідомив, що Харківщину відвідувала делегація з Туреччини, яка мала зацікавленість до внесення в економіку області біля 50 млн. долл. інвестицій. За словами начальника управління, турецькі бізнесмени мають намір заключити відповідні угоди щодо зрошення сільськогосподарських ділянок, але поки що їхні наміри знаходяться у стадії проектів.

Документи щодо інвестицій компанії «Shell» в Харківську область передано на розгляд до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, продовжується робота з питання інвестицій компанії «Shell» в газову галузь Харківської області. «З самого початку, з приїзду президента компанії «Shell» сюди, було створено робочу групу. У нас є відповідний план, відпрацьовано багато моментів щодо узгоджень, рішення також виносилося на сесію обласної ради, і зараз документи направлені до Кабінету Міністрів і Верховної Ради. Говорити, що цю справу буде вирішено завтра, не можу. Є певна ринкова процедура, але я думаю, що вже в 2012 році ми будемо мати реальний результат», - підкреслив Анатолій Педешко.

Промислові підприємства Харківщини цікаві для інвесторів

Про це у ході пресс-конференції заявив начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко. «Харківське велике потужне підприємство «Турбоатом» - до нього мають інтерес як в Азії, так і в Америці. Нещодавно у нас відбулася таджиксько-українська комісія, на якій зацікавленість з таджикської сторони до підприємств регіону також була великою. Не слід забувати про такий потужний завод, як ФЕД. Якщо така країна як Китай, укладає угоди з харківським підприємством - це однозначно є бренд нашої області», - зазначив Анатолій Педешко.

В селищі Великий Бурлук відбулось урочисте відкриття багатофункціонального спортивного майданчика

26 грудня в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17.02.2011 №76-VІ, відбулось урочисте відкриття багатофункціонального спортивного майданчика в селищі Великий Бурлук. У відкритті взяли участь начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, народний депутат України Дмитро Шенцев, голова Великобурлуцької районної державної адміністрації Володимир Криничанський, голова районної ради Олександра Жиліна, а також представники ЗМІ, громадськості міста, спортсмени та учнівська молодь.

Діти соціально незахищених категорій були запрошені на новорічну ялинку до дельфінарію

26 грудня 1400 дітей Харківської області та міста Харкова відвідали обласну новорічну ялинку, що була проведена Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та КУ «Харківський обласний центр молоді» на базі Харківського міського дельфінарію «Немо». Участь у святі взяли діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; діти-інваліди; діти з багатодітних і малозабезпечених сімей; діти, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; талановиті і творчо обдаровані діти.

На Харківщині працюють інвестори з 61 країни

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, за темпами приросту прямих іноземних інвестицій Харківщина посідає третє місце в Україні після Києва та Дніпропетровської області. «На 1 жовтня 2011 року обсяг прямих іноземних інвестицій наростаючим підсумком становив 2776,7 млн. дол. США, що складає 1011,0 дол. США на одну особу населення. Питома вага інвестицій, вкладених в економіку Харківщини, за січень–вересень 2011 року склала 5,7 %. Темп росту прямих інвестицій за дев’ять місяців дорівнює 102,3 %», - повідомив Анатолій Педешко.

Харківський «Локомотив» - володар Кубка України

24-25 грудня у Палаці спорту «Локомотив» ім.Г.Кірпи відбулися фінальні змагання Кубка України з волейболу серед чоловічих команд. У грі за перше місце харківський «Локомотив» переміг хмельницький «Новатор» у трьох партіях 3:0 (25:23, 25:22, 25:16) і в дев’ятий раз (шостий раз поспіль) став володарем Кубка України. У матчі за третє місце красноперекопська «Кримсода» виграла у харківського «Локо-Експрес» з рахунком 3:0 (26:24, 25:21, 25:20). Вітаємо харківський «Локомотив» з видатним досягненням та бажаємо наступних перемог!

Протягом 2011 року зовнішній товарообіг між Харківщиною та Росією зріс на 30%

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, протягом січня-жовтня 2011 року спостерігалося збільшення обсягів зовнішньої торгівлі між Харківщиною та Російською Федерацією.

Архів документів