Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2011 році Харківська область отримала максимальну кількість державних субвенцій за останні роки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, в 2011 році Харківська область отримала з державного бюджету значні суми на різні галузі. «Цього року ми отримали 126 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток, 100 мільйонів гривень на метрополітен і 122 мільйони гривень на дороги - це вже 350 мільйонів, а це далеко не все. Я працюю вже більше 10 років, але я не пам'ятаю, щоб раніше нам такі гроші виділяла держава, раніше ми отримували по 30-40 мільйонів гривень на рік», - підкреслив Сергій Овсянников.

Президент України Віктор Янукович відвідає Харківщину в кінці січня або на початку лютого 2012

20 січня або 2 лютого 2012 року очікується робочий візит Президента України Віктора Януковича до Харківської області. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час підсумкової зустрічі з представниками ЗМІ. 

У 2012 році Харківська область отримає з державного бюджету 4 значні субвенції на медицину

В обласному бюджеті на 2012 рік передбачено 4 цільові субвенції на медичну галузь загальною сумою майже 100 мільйонів гривень. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников. За його словами, з цієї суми 60 мільйонів гривень передбачається витратити на придбання медичного автотранспорту та обладнання для лікарень, на 19,4 млн.грн. буде закуплено медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги, 12 млн.грн. передбачено на закупівлю витратних матеріалів для закладів охорони здоров'я, а також засобів для інгаляційної анестезії. Крім цього на 11,5 млн.грн. передбачається придбати обладнання для мамографічної, рентгенологічної та ультразвукової діагностики.

На початок 2012 року Харківська область виходить без боргів по заробітній платі у бюджетній сфері

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, на даний момент проблем з виконанням обласного бюджету за 2011 рік немає. Зокрема, зарплати бюджетникам будуть виплачені до кінця року. «Ми доклали всіх зусиль, щоб бюджет 2011 року було виконано, і ми закінчили рік без боргів і з виконаними зобов'язаннями. За листопад-грудень нам вдалося додатково отримати з Міністерства фінансів додаткову дотацію а розмірі 126 мільйонів гривень, яка пішла на забезпечення видатків по заробітній платі. Завдяки цьому наші райони і міста на початок року виходять без боргів по заробітній платі. На сьогоднішній день нами профінансовані всі статті витрат по всіх узятих зобов'язаннях, проблем з фінансуванням у нас немає», - підкреслив Сергій Овсянников.

Загальний обсяг обласного бюджету на 2012 рік становить 4,3 млрд. грн.

28 грудня обласна рада за поданням Харківської обласної державної адміністрації затвердила обласний бюджет на 2012 рік. Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, загальний обсяг обласного бюджету становить 4,3 млрд. грн. Обсяг загального фонду власних і закріплених доходів становить 1,2 млрд. грн., Дотації з державного бюджету - 555 млн.грн., субвенції з державного бюджету - 2,4 млрд. грн., спеціальний фонд - 93 млн.грн. Говорячи про дохідну частину, Сергій Овсянников відзначив, що 56% (2,4 млрд. грн.) Із загального обсягу становлять субвенції з державного бюджету.

Приміщення органів влади, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами

Відбулось підсумкове засідання обласного комітету з забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдання, яке було поставлене на 2011 рік, виконано повністю. Сьогодні приміщення органів влади, місцевого самоврядування, управлінь праці та соцзахисту, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами. За його словами, обладнання засобами безперешкодного доступу поодиноких будівель закладів охорони здоров’я на території м. Харкова буде завершено до 1 березня 2011 року.

В державному бюджеті на 2012 рік закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край». «Оснащення новою медичною технікою повинно бути буденною умовою. За 2010–2011 роки ми постачили медичного обладнання в область і частково в Харків більше, ніж, мабуть, за попередні десять років. Ми й на 2012 рік маємо дуже серйозне фінансування – у бюджеті країни на наступний рік уже закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області, – зазначив він. – На сьогодні ми зробили значний прорив у системі охорони здоров’я, і це можна однозначно записати до головних досягнень 2011 року. Нам є про що звітувати».

З 1 січня в Харківській області в рамках Єдиного дозвільного центру розпочне роботу електронний кабінет

Як зазначив сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, Єдиний дозвільний центр у Харкові значно спростив діяльність підприємців всього регіону. Для ще більш ефективної роботи з видачі дозвільних документів з 1 січня 2012 року почне роботу електронний кабінет, який дозволить подавати документи через інтернет. «Це дозволить в рази скоротити кількість відвідувачів Єдиного дозвільного центру, бо не виходячи зі свого офісу в он-лайн режимі можна подати заяву і відстежити на якому етапі вона перебуває, хто її затримує, якщо таке буде, хто не погоджує. Це ще буде офіційним підтвердженням для звернення до суду, якщо якийсь з адміністраторів затримав видачу документів», - повідомив голова області.

Оппозиционные депутаты облсовета не могут разобраться со Стратегией устойчивого развития Харьковской области из-за своей экономической безграмотности. Николай Кизим

Голословные утверждения депутата областного совета от фракции «Батьківщина», члена постоянной комиссии по вопросам социально-экономического развития Игоря Райнина о том, что Стратегия устойчивого развития Харьковской области до 2020 года, в разработке которой приняла участие большая группа ученых, является «пустым» документом, не соответствующим программе Президента Украины Виктора Януковича «Украина – для людей», носят деструктивный характер и вводят в обман жителей региона. Об этом заявил один из разработчиков стратегии – доктор экономических наук, профессор Харьковского национального экономического университета Николай Кизим.  Профессор Кизим подчеркнул, что Игорь Райнин не имеет базового экономического образования: в 1997 г. он закончил Харьковский авиационный институт по специальности инженер-механик, последующие знания получал в сфере государственного управления – в 2000 г. закончил Украинскую Академию государственного управления при Президенте Украины, а в 2003 г. защитил диссертацию на соискание ученой степени кандидата наук по государственному управлению.

У Харківській області в усіх районах та містах обласного значення створені дозвільні центри

Про це в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харківській області в усіх районах та містах обласного значення створені дозвільні центри. Всі вони працюють і в цьому році 100% дозвільних документів були видані тільки через такі центри. Регламенти у нас є в усіх без винятку дозвільних центрах у всіх районах і містах. Що стосується чисельності працюючих, ми проаналізували структуру видачі дозволів - у нас з 65 тисяч поданих на 29 грудня 2011року заяв в дозвільні центри у всіх районах і містах - 81% припадає на єдиний дозвільний центр, який знаходиться у місті Харкові. Ми в особливо великих районах збільшимо кількість адміністраторів. Але якщо такі райони де до 10 тисяч жителів, я думаю немає сенсу тримати там по 2 людини. Вони взагалі не завантажені», - зазначив Михайло Добкін.

З 1 січня 2012 року дозвільні документи будуть видаватися виключно державними адміністраторами

З початку 2012 року набувають чинності нові правила видачі дозвільних документів, згідно з якими всі дозволи для ведення бізнесу будуть видаватися виключно державними адміністраторами через дозвільні центри на місцях. Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв. «Метою реформи регуляторної політики є поліпшення бізнес-клімату, створення сприятливих умов для надходження інвестицій і забезпечення прискореного економічного зростання України. Органи влади мають бути готові до здійснення з 1 січня 2012 року видачі документів дозвільного характеру, а також переоформлення та видачі дублікатів суб'єктам господарювання через дозвільні центри виключно державними адміністраторами. Від грамотної організації роботи дозвільних центрів залежить активізація підприємницької діяльності», - підкреслив він.

Проблеми чорнобильців у регіоні вирішуються

Серед негараздів 2011 року Президент України Віктор Янукович вирізняє велику кількість акцій протесту чорнобильців у Києві та Донецьку.   Як розв’язуються чорнобильські проблеми в регіоні та що передбачено для стабілізації ситуації, розповів в ексклюзивному інтерв’ю газеті «Слобідський край» голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», депутат обласної ради, безпосередній учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, генерал-майор внутрішніх справ Анатолій Вінник. Повний текст інтерв’ю тут.

Без розвитку інфраструктури досягати серйозних результатів в спорті неможливо. Михайло Добкін

Харківська область традиційно посідає лідируючі позиції у всеукраїнських аматорських та дитячих спортивних змаганнях, і ми розраховуємо на те, що найближчим часом ще більше зміцнимо свої позиції, зазначив під час відкриття нового спортивного залу Золочівської школи № 2 голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що наявність футбольних полів і таких залів дає можливість професійно проводити тренування і спортивні змагання.  

Підприємства, де працюють люди з інвалідизацією, забезпечили інвалідів Харківської області технічними засобами реабілітації

В Харківській області понад 150 тисяч інвалідів, потреба яких в технічних та інших засобах реабілітації складає 14,4 тисяч одиниць. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на 2011 рік в області була передбачена видача лише 4,2 тис. од. таких засобів, що складає 29,4% від потреби. Враховуючи низький відсоток забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, з ініціативи облдержадміністрації у Харківській області було прийнято рішення провести роботу із залучення позабюджетних коштів.

Бюджет 2012 року - це бюджет розвитку. Михайло Добкін

У 2012 році всі стратегічні напрями розвитку та перспективні об'єкти в Харківській області будуть отримувати необхідне фінансування. Про це сьогодні в ході відкриття спортивного залу в Золочівській загальноосвітній школі I - III ступенів № 2 повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Бюджет 2012 дуже складний, але тим не менш дозволяє нам працювати над розвитком регіону. Це не бюджет проїдання, це бюджет розвитку», - підкреслив він.

У новорічну ніч Харківський метрополітен працюватиме до 3:00

Як повідомляє офіційний сайт Харківського метрополітену, згідно наказу Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради (№ 401 від 20.12.11 р.) у зв'язку з проведенням святкових новорічних заходів, метрополітен буде працювати до 3:00 в ніч з 31 грудня 2011 року на 1 січня 2012 року. 1 і 2 січня 2012 року перевезення пасажирів здійснюватиметься згідно з графіком руху поїздів вихідного дня; - 3, 4, 5, 6 січня - згідно графіка руху поїздів робочих днів; - 7, 8, 9 січня - згідно графіка руху поїздів вихідного дня.

Депутати Харківської обласної ради планують продовжити будівництво спортивних майданчиків у районах області

У 2011 році депутати Харківської обласної ради відмовилися від виплат на депутатську діяльність, і на зекономлені бюджетні кошти було побудовано 20 спортивних майданчиків у районах області. Як повідомив сьогодні в ході відкриття спортивного залу в Золочівській загальноосвітній школі I - III ступенів № 2 голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, 2012 року депутати планують продовжити роботу в цьому напрямку.

Повністю погашено заборгованість із заробітної плати перед працівниками ХКП «Міськелектротранс» та Малинівського ВУ ЖКГ

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 28 грудня після проведення обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат повністю ліквідована заборгованість із зарплати працівникам Малинівського виробничого управління ЖКГ та Харківського комунального підприємства «Міськелектротранс». За його інформацією, співробітникам Малинівського ВУЖ КГ виплачено 181,1 тис. грн., а працівникам КП «Міськелектротранс» – 6 млн. 604,6 тис. грн., в тому числі 56 млн. 411,5 тис. грн. – 3071 звільненому працівнику. «Робота з погашення боргів по заробітній платі в Харківській області триває», – підкреслив Ігор Шурма.

Нові спортивні комплекси планується збудувати у кожному районі Харківської області

Як наголосив сьогодні в ході відкриття нового спортивного залу Золочівської загальноосвітньої школи I - III ступенів № 2 голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині і в подальшому планується продовжувати роботу за договором між НАК «Нафтогаз Україна» і облдержадміністрацією. Завдяки цій роботі в сільських районах області й надалі будуть будуватися спортивні споруди для дітей та дорослих, - зазначив голова ХОДА. «Цього року за договором між НАК «Нафтогаз України» та Харківською облдержадміністрацією ми освоїли 100 мільйонів гривень, це більше, ніж за останні 15 років. Спортзал у Золочеві - це один з трьох оздоровчих комплексів, які побудовані в 2011 році завдяки цьому договору. Ця ідея гідна продовження, тому ми плануємо побудувати такі комплекси у всіх 27 районах області», - підкреслив Михайло Добкін.

Відкрито Центр ґендерної освіти в Харківському національному університеті внутрішніх справ

За сприяння Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулось урочисте відкриття Центру ґендерної освіти. У заході взяли участь ректор університету, доктор юридичних наук, професор, Народний депутат України Олександр Бандурка, керівниця Міжнародного правозахисного жіночого центру Ла Страда-Україна Катерина Левченко, члени Вченої ради ХНУВС, викладачі, студенти та курсанти ХНУВС, співробітниці Центрів ґендерної освіти вищих навчальних закладів м. Харкова, журналісти.

Михайло Добкін відкрив новозбудований спортивний зал в Золочівській загальноосвітній школі I – III ступенів № 2

Сьогодні було урочисто відкрито новозбудований спортивний зал Золочівської загальноосвітньої школи I - III ступенів № 2. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін та голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній. Вітаючи дітей та вчителів, Михайло Добкін зазначив, що у Золочівського району є досягнення в різних видах спорту, і відкриття нового залу, де можна займатися фізичною культурою в комфортних умовах, а не в пристосованих приміщеннях, сприятиме зміцненню здоров'я школярів і дозволить спортсменам досягти нових висот.

Події дня

Сьогодні, 29 грудня, о14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника Головного фінансового управління ХОДА Сергія Овсяннікова з питання "Бюджет Харківської області на 2012 рік"; о 17:40 в Народній українській академії (вул. Лермонтівська, 27) розпочнеться свято третьокурсників "Екватор", о 19:15 - новорічний карнавал.  

У 2012 році харків'яни та гості міста зможуть почути новий орган

Як зазначив сьогодні директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, не виключається можливість, що вже в 2012 році харків'яни і гості міста зможуть почути звучання нового органу. «Зараз залишилися чисто технологічні завдання - установка деяких деталей, які ставляться в останню чергу, наприклад, електроніки. Потім вже можна приступати до завантаження, транспортування, що, звичайно, займе досить багато часу, адже орган - це дуже складний інструмент. Монтаж органу в залі може тривати близько 3 місяців, потім почнеться його настроювання. Але у випадку, якщо будівельники, архітектори спрацюють злагоджено, ми зможемо ці роботи закінчити в 2012 році », - сказав він.

Закінчено виплату коштів за виготовлення органу для Харківської обласної філармонії

Останній транш в сумі 435 тисяч євро переведено на рахунок німецької фірми «Aleksander Schuke», яка виготовила орган для Харківської філармонії. Про це сьогодні повідомив начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «У нас цього року дуже гостро стояло питання про те, щоб перерахувати фірмі-виробнику органу оплату за виготовлення. Ця досить резонансна проблема гальмувала подальші дії, але тепер її знято. Суму в 435 тисяч євро вже переведено фірмі «Aleksander Schuke», німецька сторона ці гроші отримала. Це був останній транш за виготовлення. Ми зараз активно готуємо органний зал для установки органу, і як тільки це буде зроблено, фірма-виробник транспортує його в Україну», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Ухвалено обласний бюджет Харківщини на 2012 рік (уточнено)

Депутати Харківської обласної ради ухвалили бюджет на 2012 рік. Загальний обсяг обласного бюджету з врахуванням дотацій та цільових субвенцій з Державного бюджету України за доходами та видатками в 2012 році складе 4 млрд. 299 млн. 32,4 тис. грн. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено у сумі 4 млрд. 188 млн. 407,5 тис. грн., спеціального фонду бюджету – 110 млн. 624, 9 тис.грн. Загальний обсяг видатків затверджено у сумі 4 млрд. 299 млн. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету – в сумі 4 млрд. 178 млн. 407,5 тис. грн. та видатків спеціального фонду – в сумі 120 млн. 624,9 тис. грн.

Харківські спортсмени візьмуть участь у I зимових Юнацьких Олімпійських іграх

З 13 по 22 січня 2012 року в м. Інсбрук (Австрія) відбудуться I зимові Юнацькі Олімпійські ігри. До складу юнацької олімпійської збірної команди України увійшли і спортсмени Харківської області за чотирма видами спорту: біатлону, лижних гонок, фігурного катання на ковзанах та шорт-треку. У біатлоні та лижних гонках за збірну команду України виступатимуть вихованки Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту Олена Шаталова і Олександра Андрєєва, у фігурному катанні на ковзанах танцювальна пара Олександра Назарова, Максим Нікітін та Єлизавета Усманцева школа вищої спортивної майстерності, в шорт-треку Марія Долгополова - вихованка міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву зимових видів спорту.

З назв 14 інтернатів Харківської області вилучена інформація, яка дискримінує їх вихованців за соціальним походженням і станом здоров'я

На X сесії Харківської обласної ради VI скликання було ухвалено рішення щодо зміни назв 6 шкіл-інтернатів санаторного типу, 6 спеціальних шкіл-інтернатів, 1 школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і 1 дитячого будинку. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, з назв закладів буде вилучено інформацію, що дискредитує їх вихованців. «За безвинним голосуванням щодо зміни назв інтернатів стоять набагато важливіші речі. По завершенні навчання в інтернаті кожна дитина приходить на працевлаштування з атестатом, в якому повністю прописані дискримінаційні для дітей назви установ, що вказують на їхне соціальне становище та стан здоров’я в цілому. З ініціативи служби у справах дітей за активної роботи з Головним управлінням освіти і науки ХОДА був напрацьований проект постанови, який в майбутньому зробить неприпустимим і неможливим дискримінацію дітей за соціальним походженням і станом здоров’я. Мова іде лише про внесення змін у печатки, штампи, вивіски і абсолютно не відображається в організаційно-правовій формі – тип закладу не змінюється», – підкреслив він.

Діти з сільських районів Харківщини мають побачити новорічні вистави в Харкові

Сьогодні в ході Х сесії Харківської обласної ради заступник голови ХОДА Євген Савін звернув увагу депутатів і голів районів на необхідність доставки дітей з сільських районів області на новорічні вистави в Харків. «У наших дітей 26 грудня почалися канікули, і ми готуємо досить велику кількість святкових заходів. Обласна адміністрація спрямовує зараз для дітей запрошення на різні уявлення, і я хотів би, щоб ви особливо звернули увагу на доставку дітей із сільських районів, щоб не виявилося, що ми вам зараз дамо запрошення, а ви не зможете дітей привезти до Харкова. Концерти чудові, тому прошу вас уважно до цього поставитися, попрацювати з транспортними компаніями та забезпечити доставку дітей на свято до Харкова. Багато хто з них такого не бачив», - підкреслив заступник керівника області.

Відбулося перше засідання робочої групи кластеру культури і туризму Харківської області

В обласному центрі культури і мистецтва 27 грудня відбулося перше засідання робочої групи Кластеру культури і туризму Харківської області, на якому були визначені  цілі його формування та розвитку. У засіданні взяли участь представники харківських установ культури і мистецтва та потенційні учасники кластеру. Виявити потенційні інвестиційні проекти, здатні розвивати культуру і туризм в нашій області – ось завдання робочої групи кластера культури і туризму. За підсумкам нинішнього засідання представники музеїв, бібліотек, організаційно-методичних центрів, туристичного бізнесу, районних управлінь культури, місцевих органів влади, вузів, а також потенційні інвестори повинні подати заявки для участі у формуванні та розвитку кластера культури і туризму.

Михайло Добкін привітав з Новим роком вихованців Харківського міського дитячого будинку змішаного типу

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав вихованців Харківського міського дитячого будинку змішаного типу з новорічними та різдвяними святами. Губернатор подарував дітям солодкі подарунки, і побажав щастя та радості в наступаючому 2012 році.

Архів документів