Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Всі поліклініки Харкова і Харківської області будуть забезпечені цифровими флюографічними апаратами

«Всі центральні районні лікарні області і всі 27 поліклінік міста Харкова будуть забезпечені цифровими флюографічними апаратами на 2 робочих місця. Це внесок обласної державної адміністрації у боротьбу із туберкульозом», – повідомив заступник губернатора Харківської області Ігор Шурма. Він підкреслив, що після передачі медичним закладам Харківщини пересувних цифрових флюорографічних кабінетів «КРАС», другий крок – це забезпечення флюографічними цифровими апаратами поліклінічних відділень міста та області, бо саме до них в першу чергу люди йдуть на обстеження.

Дорогі земляки!

Ми прожили непростий, але цікавий рік. Він запам’ятається рекордними врожаями, появою нових об’єктів у ході підготовки до ЄВРО-2012, реформуванням складного державного механізму, особистими успіхами кожного. Я бажаю, щоб у Новому році здійснилося усе, що ви задумаєте у новорічну ніч для себе особисто і рідної України. Нехай добробут, щастя і любов ніколи не полишають вас. З Новим роком! З Різдвом Христовим! Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Заплановані святкові заходи для дітей та молоді

Під час новорічних канікул з 2 по 8 січня 2012 року Управлінням культури та туризму облдержадміністрації заплановано проведення низки заходів для дітей та молоді: - у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбуватиметься Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості "Зимовий сонцеворот"; - у Будинку органної та камерної музики - Фестиваль "Різдво у Харкові"; - у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Кооперативна, 13) 3-8 січня - книжкова виставка "Правитель страни "Fantasy" до 120-річчя від дня народження англійського письменника, філолога Дж. Толкієна (1892-1973).

Будьте обережні з вогнем на Новорічні свята!

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує жителям Харківської області про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час Новорічних і Різдвяних свят! Заборонено використовувати джерела відкритого вогню в приміщеннях, де встановлена Новорічна ялинка й проводяться святкові заходи! Наполегиво рекомендуемо уникати в цих приміщеннях великої кількості дітей. Заборонено прикрашати ялинки легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу, вати, целулоїду, застосовувати свічки, “бенгальські вогні“.

До 1 січня буде завершено ремонтні роботи в перинатальному центрі при обласній клінічній лікарні, до кінця січня закінчиться оснащення обладнанням

Завтра закінчуються всі будівельно-монтажні роботи в регіональному перинатальному центрі при КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і з перших днів Нового року починається оснащення, яке буде завершено протягом січня. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область готова протистояти поширенню туберкульозу

«Сьогодні наша область практично повністю укомплектована всім необхідним для того, щоб поставити серйозний заслін на шляху поширення туберкульозу», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході передачі сертифікатів і ключів на пересувні флюорографи «КРАС» лікарям медичних установ області. За його словами, коли на Харківщині почалася реформа системи охорони здоров'я, перші кроки були зроблені щодо удосконалення системи протидії туберкульозу.

Пересувні флюорографи «КРАС» дозволять провести безпечну флюографію майже в кожному населеному пункті Харківської області

Пересувні флюорографи «КРАС» дозволять повністю укомплектувати всі міжрайонні лікарні та збільшити охоплення населення Харківської області діагностикою на визначенням ранніх стадій захворюваності на туберкульоз. Про це повідомив сьогодні в ході передачі сертифікатів і ключів на флюорографи лікарям медичних установ області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Якщо ви вирішили самостійно влаштувати феєрверк - дотримуйтесь правил безпеки

У зв’язку з збільшенням випадків травмування неякісними піротехнічними виробами підчас святкування Новорічних свят Головне управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує правила безпеки: -не використовуйте піротехніку з дефектами; не можна носити піротехнічні іграшки в кишенях; не можна спалювати їх у багатті; не можна розбирати вироби та піддавати їх механічним впливам; не можна працювати з піротехнічними виробами в нетверезому стані;

Заклади охорони здоров’я Харківської області одержали пересувні флюорографічні установки «КРАС»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов урочисто вручили сертифікати та передали ключі від кабінетів флюорографічних рухомих «КРАС» закладам охорони здоров’я Харківської області. В церемонії також взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, головний лікар КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Федак, представники профспілки медичних працівників, ОблСЕС та ХОО Товариства Червоного Хреста, керівники медичних закладів області.

Події дня!

Сьогодні, 30 грудня, о 10:30 на території КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (пр. Правди, 13) відбудеться урочиста передача рухомих флюорографічних кабінетів «Крас» міжрайонним медичним центрам Харківської області.  

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті силами мешканців збудовано і відкрито православну капличку

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті, що розташований у Борівському районі, збудовано, освячено і відкрито православну капличку. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, мешканці інтернату збудували капличку власними силами за рахунок благодійних коштів. В даний час у цій соціально-медичній установі мешкає 140 чоловіків, які визнані інвалідами. Облдержадміністрацією ведеться робота з поліпшення матеріально-технічного стану установи та умов утримання підопічних. На цей час Піски-Радьківський психоневрологічний інтернат отримав благодійну допомогу на загальну суму 80,7 тис. грн., частина з яких витрачена на будівництво каплички та благоустрій прилеглої до неї території.

Михайло Добкін привітав переможців обласного конкурсу журналістської майстерності з нагоди 20-річчя Незалежності України

Сьогодні у ході підсумкової зустрічі із представниками ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив нагороди переможцям обласного конкурсу журналістської майстерності з нагоди 20-річчя Незалежності України. «Хочу вам побажати, щоб ви в наступному році реалізували всі свої задумки. Всі ми живемо більшу частину свого життя на роботі, і якщо у нас не буде професійних перемог, якщо ми не будемо добиватися успіхів кожен на своєму місці, то, напевно, і не будемо отримувати задоволення від відпочинку. Хочу побажати Вам всім у наступному році добитися максимальних результатів у своїй професії, а в особистому плані – здоров'я, щастя, успіхів і стабільності», – сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін вручив журналістам Харківщини нагороди від обласної державної адміністрації

Сьогодні у Будинку Рад відбулася підсумкова зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна із представниками ЗМІ. На початку зустрічі губернатор коротко підбив підсумки співпраці обласної державної адміністрації та засобів масової інформації регіону. «Сьогодні, напередодні Нового року можна підводити деякі підсумки нашої з вами спільної діяльності. Вона була в цьому році як ніколи плідної: з вашою допомогою ми провели 215 прес-конференцій та брифінгів і здійснили 90 прес-турів в різні райони і міста області. За допомогою регіональних та центральних засобів масової інформації ми змогли донести до жителів інформацію про ту роботу, що ми проводили, плани, які були намічені і реалізовувалися в цьому році», – сказав голова ХОДА.

У 2011 році Харківська область отримала максимальну кількість державних субвенцій за останні роки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, в 2011 році Харківська область отримала з державного бюджету значні суми на різні галузі. «Цього року ми отримали 126 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток, 100 мільйонів гривень на метрополітен і 122 мільйони гривень на дороги - це вже 350 мільйонів, а це далеко не все. Я працюю вже більше 10 років, але я не пам'ятаю, щоб раніше нам такі гроші виділяла держава, раніше ми отримували по 30-40 мільйонів гривень на рік», - підкреслив Сергій Овсянников.

Президент України Віктор Янукович відвідає Харківщину в кінці січня або на початку лютого 2012

20 січня або 2 лютого 2012 року очікується робочий візит Президента України Віктора Януковича до Харківської області. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час підсумкової зустрічі з представниками ЗМІ. 

У 2012 році Харківська область отримає з державного бюджету 4 значні субвенції на медицину

В обласному бюджеті на 2012 рік передбачено 4 цільові субвенції на медичну галузь загальною сумою майже 100 мільйонів гривень. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников. За його словами, з цієї суми 60 мільйонів гривень передбачається витратити на придбання медичного автотранспорту та обладнання для лікарень, на 19,4 млн.грн. буде закуплено медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги, 12 млн.грн. передбачено на закупівлю витратних матеріалів для закладів охорони здоров'я, а також засобів для інгаляційної анестезії. Крім цього на 11,5 млн.грн. передбачається придбати обладнання для мамографічної, рентгенологічної та ультразвукової діагностики.

На початок 2012 року Харківська область виходить без боргів по заробітній платі у бюджетній сфері

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, на даний момент проблем з виконанням обласного бюджету за 2011 рік немає. Зокрема, зарплати бюджетникам будуть виплачені до кінця року. «Ми доклали всіх зусиль, щоб бюджет 2011 року було виконано, і ми закінчили рік без боргів і з виконаними зобов'язаннями. За листопад-грудень нам вдалося додатково отримати з Міністерства фінансів додаткову дотацію а розмірі 126 мільйонів гривень, яка пішла на забезпечення видатків по заробітній платі. Завдяки цьому наші райони і міста на початок року виходять без боргів по заробітній платі. На сьогоднішній день нами профінансовані всі статті витрат по всіх узятих зобов'язаннях, проблем з фінансуванням у нас немає», - підкреслив Сергій Овсянников.

Загальний обсяг обласного бюджету на 2012 рік становить 4,3 млрд. грн.

28 грудня обласна рада за поданням Харківської обласної державної адміністрації затвердила обласний бюджет на 2012 рік. Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, загальний обсяг обласного бюджету становить 4,3 млрд. грн. Обсяг загального фонду власних і закріплених доходів становить 1,2 млрд. грн., Дотації з державного бюджету - 555 млн.грн., субвенції з державного бюджету - 2,4 млрд. грн., спеціальний фонд - 93 млн.грн. Говорячи про дохідну частину, Сергій Овсянников відзначив, що 56% (2,4 млрд. грн.) Із загального обсягу становлять субвенції з державного бюджету.

Приміщення органів влади, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами

Відбулось підсумкове засідання обласного комітету з забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдання, яке було поставлене на 2011 рік, виконано повністю. Сьогодні приміщення органів влади, місцевого самоврядування, управлінь праці та соцзахисту, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами. За його словами, обладнання засобами безперешкодного доступу поодиноких будівель закладів охорони здоров’я на території м. Харкова буде завершено до 1 березня 2011 року.

В державному бюджеті на 2012 рік закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край». «Оснащення новою медичною технікою повинно бути буденною умовою. За 2010–2011 роки ми постачили медичного обладнання в область і частково в Харків більше, ніж, мабуть, за попередні десять років. Ми й на 2012 рік маємо дуже серйозне фінансування – у бюджеті країни на наступний рік уже закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області, – зазначив він. – На сьогодні ми зробили значний прорив у системі охорони здоров’я, і це можна однозначно записати до головних досягнень 2011 року. Нам є про що звітувати».

З 1 січня в Харківській області в рамках Єдиного дозвільного центру розпочне роботу електронний кабінет

Як зазначив сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, Єдиний дозвільний центр у Харкові значно спростив діяльність підприємців всього регіону. Для ще більш ефективної роботи з видачі дозвільних документів з 1 січня 2012 року почне роботу електронний кабінет, який дозволить подавати документи через інтернет. «Це дозволить в рази скоротити кількість відвідувачів Єдиного дозвільного центру, бо не виходячи зі свого офісу в он-лайн режимі можна подати заяву і відстежити на якому етапі вона перебуває, хто її затримує, якщо таке буде, хто не погоджує. Це ще буде офіційним підтвердженням для звернення до суду, якщо якийсь з адміністраторів затримав видачу документів», - повідомив голова області.

Оппозиционные депутаты облсовета не могут разобраться со Стратегией устойчивого развития Харьковской области из-за своей экономической безграмотности. Николай Кизим

Голословные утверждения депутата областного совета от фракции «Батьківщина», члена постоянной комиссии по вопросам социально-экономического развития Игоря Райнина о том, что Стратегия устойчивого развития Харьковской области до 2020 года, в разработке которой приняла участие большая группа ученых, является «пустым» документом, не соответствующим программе Президента Украины Виктора Януковича «Украина – для людей», носят деструктивный характер и вводят в обман жителей региона. Об этом заявил один из разработчиков стратегии – доктор экономических наук, профессор Харьковского национального экономического университета Николай Кизим.  Профессор Кизим подчеркнул, что Игорь Райнин не имеет базового экономического образования: в 1997 г. он закончил Харьковский авиационный институт по специальности инженер-механик, последующие знания получал в сфере государственного управления – в 2000 г. закончил Украинскую Академию государственного управления при Президенте Украины, а в 2003 г. защитил диссертацию на соискание ученой степени кандидата наук по государственному управлению.

У Харківській області в усіх районах та містах обласного значення створені дозвільні центри

Про це в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харківській області в усіх районах та містах обласного значення створені дозвільні центри. Всі вони працюють і в цьому році 100% дозвільних документів були видані тільки через такі центри. Регламенти у нас є в усіх без винятку дозвільних центрах у всіх районах і містах. Що стосується чисельності працюючих, ми проаналізували структуру видачі дозволів - у нас з 65 тисяч поданих на 29 грудня 2011року заяв в дозвільні центри у всіх районах і містах - 81% припадає на єдиний дозвільний центр, який знаходиться у місті Харкові. Ми в особливо великих районах збільшимо кількість адміністраторів. Але якщо такі райони де до 10 тисяч жителів, я думаю немає сенсу тримати там по 2 людини. Вони взагалі не завантажені», - зазначив Михайло Добкін.

З 1 січня 2012 року дозвільні документи будуть видаватися виключно державними адміністраторами

З початку 2012 року набувають чинності нові правила видачі дозвільних документів, згідно з якими всі дозволи для ведення бізнесу будуть видаватися виключно державними адміністраторами через дозвільні центри на місцях. Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв. «Метою реформи регуляторної політики є поліпшення бізнес-клімату, створення сприятливих умов для надходження інвестицій і забезпечення прискореного економічного зростання України. Органи влади мають бути готові до здійснення з 1 січня 2012 року видачі документів дозвільного характеру, а також переоформлення та видачі дублікатів суб'єктам господарювання через дозвільні центри виключно державними адміністраторами. Від грамотної організації роботи дозвільних центрів залежить активізація підприємницької діяльності», - підкреслив він.

Проблеми чорнобильців у регіоні вирішуються

Серед негараздів 2011 року Президент України Віктор Янукович вирізняє велику кількість акцій протесту чорнобильців у Києві та Донецьку.   Як розв’язуються чорнобильські проблеми в регіоні та що передбачено для стабілізації ситуації, розповів в ексклюзивному інтерв’ю газеті «Слобідський край» голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», депутат обласної ради, безпосередній учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, генерал-майор внутрішніх справ Анатолій Вінник. Повний текст інтерв’ю тут.

Без розвитку інфраструктури досягати серйозних результатів в спорті неможливо. Михайло Добкін

Харківська область традиційно посідає лідируючі позиції у всеукраїнських аматорських та дитячих спортивних змаганнях, і ми розраховуємо на те, що найближчим часом ще більше зміцнимо свої позиції, зазначив під час відкриття нового спортивного залу Золочівської школи № 2 голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що наявність футбольних полів і таких залів дає можливість професійно проводити тренування і спортивні змагання.  

Підприємства, де працюють люди з інвалідизацією, забезпечили інвалідів Харківської області технічними засобами реабілітації

В Харківській області понад 150 тисяч інвалідів, потреба яких в технічних та інших засобах реабілітації складає 14,4 тисяч одиниць. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на 2011 рік в області була передбачена видача лише 4,2 тис. од. таких засобів, що складає 29,4% від потреби. Враховуючи низький відсоток забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, з ініціативи облдержадміністрації у Харківській області було прийнято рішення провести роботу із залучення позабюджетних коштів.

Бюджет 2012 року - це бюджет розвитку. Михайло Добкін

У 2012 році всі стратегічні напрями розвитку та перспективні об'єкти в Харківській області будуть отримувати необхідне фінансування. Про це сьогодні в ході відкриття спортивного залу в Золочівській загальноосвітній школі I - III ступенів № 2 повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Бюджет 2012 дуже складний, але тим не менш дозволяє нам працювати над розвитком регіону. Це не бюджет проїдання, це бюджет розвитку», - підкреслив він.

У новорічну ніч Харківський метрополітен працюватиме до 3:00

Як повідомляє офіційний сайт Харківського метрополітену, згідно наказу Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради (№ 401 від 20.12.11 р.) у зв'язку з проведенням святкових новорічних заходів, метрополітен буде працювати до 3:00 в ніч з 31 грудня 2011 року на 1 січня 2012 року. 1 і 2 січня 2012 року перевезення пасажирів здійснюватиметься згідно з графіком руху поїздів вихідного дня; - 3, 4, 5, 6 січня - згідно графіка руху поїздів робочих днів; - 7, 8, 9 січня - згідно графіка руху поїздів вихідного дня.

Депутати Харківської обласної ради планують продовжити будівництво спортивних майданчиків у районах області

У 2011 році депутати Харківської обласної ради відмовилися від виплат на депутатську діяльність, і на зекономлені бюджетні кошти було побудовано 20 спортивних майданчиків у районах області. Як повідомив сьогодні в ході відкриття спортивного залу в Золочівській загальноосвітній школі I - III ступенів № 2 голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, 2012 року депутати планують продовжити роботу в цьому напрямку.

Архів документів