Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за листопад 2011 р. становив 100,2 %. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

У IV кварталі 2011 року Головним юридичним управлінням було розглянуто 189 письмових звернень та проконсультовано 117 осіб

За IV квартал 2011 року (з 1 жовтня по 30 грудня 2011 року) Головним юридичним управлінням було розглянуто 189 письмових звернень громадян, за результатами розгляду яких заявникам надані письмові роз’яснення положень чинного законодавства України. На особистий прийом осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги, з питань, що належать до компетенції облдержадміністрації, що проводиться керівництвом та головними спеціалістами Головного юридичного управління відповідно до затвердженого графіку, звернулося 117 осіб, яким були надані роз’яснення положень законодавства та консультації.

Підбито підсумки роботи  телефонних «гарячих ліній» із запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми

Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації підбито підсумки роботи регіональних консультативних телефонних «гарячих ліній» із запобігання та протидії домашньому насильству (057 705 12 66) та з протидії торгівлі людьми (057 714-38-50).

Харківські лучники отримали новорічний подарунок від губернатора області

Напередодні Нового року в Харківській спортивній школі олімпійського резерву зі стрільби з луку «Комунар» відбулося вшанування кращих спортсменів та тренерів року. У номінації «Кращий спортсмен року» перемогла Юлія Захарченко, а «Кращим тренером року» став Олександр Бурцев. Окрім медалей та кубків кращі стрілки Харківщини отримали в подарунок від керівництва області та Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету сучасні приціли і стріли.

Не має жодних перешкод для проведення лижних гонок у Харкові

7 – 8 січня на ОСК "Темп" (вул. Батумська, 16) відбудеться проведення відкритого Кубку області зі спринту з лижних гонок. Також 7 січня в Палаці ігрових видів спорту "Локомотив" ім. Г. Кірпи (вул. Котлова, 90/1) відбудеться проведення 9 туру Відкритого чемпіонату Росії з волейболу між командами "Локомотив" (Харків) та "Бєлогор`є-Металоінвест" (Бєлгород, Російська Федерація). Організатор змагань - Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації.

13 січня в Харківській філармонії відбудеться Староноворічне Янко-Шоу

Вже не перший рік програма Шоу-концертів починається з того моменту, як глядачі заходять до залу в передчутті, що саме їх музичні побажання здійсняться в цей вечір! Найменше очікуване від колективу філармонії, може відбутися саме 13 січня! Адже цього вечора диригентська паличка Юрія Янко перетвориться на чарівну, що виконує всі мрії шанувальників класичної музики. Феєрична імпровізація диригента і оркестрантів, несподівані сюрпризи і конкурси. Море посмішок, веселощів, жартів і каламбурів, феєрверк святкової симфонічної музики та конкурси з призами від філармонії зустрінуть глядачів і подарують заряд бадьорості на весь наступний рік.

На майдані Свободи працює Різдвяний ярмарок

Враховуючи чисельні звернення жителів міста Харкова та побажання товаровиробників області 4-6 січня поточного року на майдані Свободи під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса проводиться Різдвяний ярмарок. Сільгосптоваровиробники, які беруть участь у ярмарку, реалізують власну продукцію за цінами, що на 10 - 15 % нижче середніх  по області.

Сім'я А.М. Гаража висловила подяку Михайлу Добкіну за надану матеріальну допомогу на лікування

На ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна від сім'ї А.М. Гаража, що проживає в селищі Комсомольський Зміївського району Харківської області, прийшов лист із вдячністю за надану матеріальну допомогу на лікування.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у грудні 2011 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж грудня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Шість медалей вибороли харківські спортсмени на Кубку України з шорт-треку

Дмитро Полтавець став другим на дистанції 1500 м і третім - на 1000 м. Євген Гутен посів I місце на дистанції 1500 м і II місце на 500-метровій дистанції. Олексій Кошеленко на цій дистанції був третім. А в естафеті на 5000 м харківські спортсмени та Віктор Корольов фінішували першими. У загальнокомандному заліку Харків посів II місце, а Київ - І. В естафеті на 500 м срібло завоювала ІІ команда Харківської області у складі: Соколов Микита, Іванченко Роман, Желтоног Олександр, Хмелевський Артем. У дівчат на дистанціях 1500 м, 1000 м і 500 м три бронзових нагороди завоювала харків'янка Юлія Семерій.

З цього року чорнобильцям будуть виплачувати нові удосконалені пенсії

Про це сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, раніше у Харківській області 7 тисяч чорнобильців отримували пенсію до 2 тис. грн., а 600 чоловік – від 15 тис. до 30 тис. грн. Що не було соціально справедливим. Адже, наприклад, 2 людини за однаково пророблену роботу і отриману від цього шкоду для здоров’я, отримували зовсім різні пенсії. Тепер, після вступу в дію постанови №1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, прийнятої Кабінетом Міністрів 23 листопада 2011 року, середня пенсія ліквідаторів аварії на ЧАЕС підвищиться фактично у 3 рази.

Уряд розгляне пропозицію Харківщини щодо індексації пенсій для людей, які не можуть сьогодні підтвердити заробітну плату і час перебування у Чорнобилі

Харківська обласна державна адміністрація в особі голови Михайла Добкіна звернулася до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням розглянути питання індексації пенсії для людей, які не можуть підтвердити сьогодні заробітну плату і час перебування в період Чорнобильської трагедії, відповідно до розміру, який би був на порядок вищий. Про це сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Міністерство соціальної політики України вносить зміни до Порядку забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації

Президентом України 18 листопада 2011 року підписано Закон України «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виготовленими за індивідуальним замовленням» (№ 4064-VI). Статтею 26 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» передбачено, що держава гарантує розробку, виробництво технічних та інших засобів реабілітації та закупівлю спеціального автотранспорту, виробів медичного призначення та забезпечення ними інвалідів, дітей-інвалідів для соціальної адаптації, полегшення умов праці і побуту, спілкування інвалідів, дітей-інвалідів, поширює інформацію про таку продукцію.

Засідання координаційної ради з розробки і реалізації проекту Технополіс «П'ятихатки» відбудеться на початку 2012 року

Членами робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ спільно з представниками координаційної ради з розробки і реалізації проекту Технополіс «П'ятихатки» планується проведення на початку 2012 року на базі Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації засідання з метою обговорення ходу робіт з реалізації проекту та плану взаємодії з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, так як проект Технополіс „П'ятихатки” є складовою частиною національного проекту „Місто Майбутнього”.

У кожному вищому навчальному закладі затверджені Правила прийому абітурієнтів

У кожному вищому навчальному закладі розроблені Правила прийому, які затверджені керівником ВНЗ та погоджені в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України. Ці правила оприлюднені на офіційних сайтах вищих навчальних закладів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.

У цьому році буде посилено контроль за використанням технічних засобів під час проведення ЗНО

Про це у ході прес-конференції наголосив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. «Вже зараз я хочу, щоб усі учасники знали, що ми будемо посилювати контроль використання технічних засобів, в першу чергу мобільних телефонів. Ми багато таких випадків призупинили у минулому році. Не дали змогу скористатися мобільним телефоном. Але не виключаємо того, що напевно не скрізь нам це вдалося. Тому ми готуємо зараз відповідну програму, щоб за допомогою технічних засобів вилучати телефони і не допускати можливості абітурієнтам їх використовувати на пунктах тестування», - зазначив Олександр Сидоренко.

Кожен третій одинадцятикласник зареєструвався на пробне зовнішнє незалежне  оцінювання

Про це у ході прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, з метою надання можливості ознайомлення з процедурою проведення ЗНО Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти 24 та 31 березня 2012 року проводитиме пробне зовнішнє незалежне оцінювання. На нього у Харківській області зареєструвалося 6232 учасники, які обрали 10665 тестувань.

Розпочалася реєстрація абітурієнтів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року

З 1 січня по 20 лютого 2012 року триває реєстрація абітурієнтів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року. Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, для реєстрації потрібно скористатися спеціальною комп’ютерною програмою, розміщеною на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти. Для того, щоб зареєструватися потрібно оформити заяву – реєстраційну картку та разом з іншими документами надіслати поштою до Регіонального центру оцінювання якості освіти.

Команда Харківської області зайняла ІІІ місце на Кубку України з лижних гонок серед дорослих, юніорів та юнаків

В кубку України з лижних гонок, що відбулися 22-27 грудня в м. Сколе, Львівської області, на НСБ «Тисовець», взяли участь спортсмени з 11 областей. Організатори змагань - Держмолодьспорт та Федерація лижного спорту України. Успішно виступили спортсмени Харківської області, та зайняли ІІІ загальнокомандне місце.Особливо відзначилися спортсменки Харківського обласного вищого училища фізичної культури, учасниці І зимових Юнацьких Олімпійських ігор Шаталова Оксана - 2 місце в спринті серед жінок, яка здобула звання Майстра спорту України; Андрєєва Олександра - 2 місце в спринті серед дівчат, 1 місце в гонці вільним стилем на 5 км та 3 місце в гонці класичним стилем на 5 км.

Харків’янки стали срібними призерками Відкритого чемпіонату України з біатлону

З 24 по 28 грудня в м.Сколе, Львівської області, на НСБ «Тисовець» відбувся Відкритий чемпіонат України з біатлону. Організатори змагань - Держмолодьспорт та Федерація біатлону України. Серед харків'ян відзначилися спортсмени «Українського Східного центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту»: МСМК Бурдига Наталія, що стала срібною призеркою в спринті на 7.5 км, та в складі збірної команди ФСТ «Динамо» - Чемпіонкою в естафеті. МС Цесельська Катерина стала срібною призеркою в індивідуальній гонці на 10 км, та в складі збірної команди ФСТ «Україна” бронзовою призеркою в естафеті.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. В ході прийому мешканці області зверталися до нього із земельних питань. Заступник губернатора взяв порушені питання на контроль.

Близько 50 тисяч мешканців Харкова та області зустріли Новий рік на пл. Свободи (уточнено)

За інформацією Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України у Харківській області, святкові заходи, які відбулися в Новорічну ніч на пл. Свободи, відвідали близько 50 тисяч мешканців Харкова та області. Правопорушень під час святкових заходів не зафіксовано.

Розпочалася приписна кампанія з юнаками 1995 року народження

За повідомленням Харківського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, сьогодні, 3 січня, на Харківщині, як і по всій державі, стартувала приписна кампанія з юнаками 1995 року народження. Понад 12,5 тисяч мешканців Харківської області протягом наступних трьох місяців пройдуть приписку при районних (міських) військкоматах. За даними командування Харківського ОВК, вже на старті уперед вирвалися та визнані кращими окремі військові колективи, серед яких  Жовтневий ОРВК та Дергачівський ОРВК.

Харківщина попрощалась із Анатолієм Бугайцем

Сьогодні в будівлі адміністративного корпусу заводу «Турбоатом» відбулася церемонія прощання з почесним генеральним директором ВАТ «Турбоатом», Героєм України Анатолієм Бугайцем. Провести в останню путь почесного громадянина міста Харкова та Харківської області прийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Євген Савін, Василь Хома, Віталій Алексейчук, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, заступники міського голови Тетяна Таукешева, Світлана Горбунова-Рубан, Михайло Фатєєв, Ігор Терехов, ректор ХНАМГ Володимир Бабаєв, ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, турбобудівники та мешканці Харківщини.

У Харкові відбудеться міжнародний спортивно-розважальний проект "MAXI.FIGHTs and DJs"

25 січня 2012 року о 21:00 в приміщенні виставкової зали "Радмір Експохолл" (м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271) з метою пропаганди у молодіжному середовищі здорового способу життя і встановлення добрих взаємин між молодіжними і спортивними громадськими організаціями різних країн відбудеться унікальний, міжнародний спортивно-розважальний проект під назвою "MAXI.FIGHTs and DJs".

Пожежа на Валківщині забрала життя чотирьох дітей

За повідомленням прес-служби Головного управління МНС України в Харківській області 30 грудня о 12:51 до Валківського райвідділу МНС надійшло повідомлення про пожежу у с.Високопілля Валківського району. Займання виникло у кімнаті житлового будинку, горіли домашні речі, меблі, перекриття, дах на площі 30 кв.м. На місці пожежі знайдено тіла чотирьох дітей: двох дівчат 2006 та 2008 років народження, двох хлопчиків 2009 та 2010 років народження.

Події дня

Сьогодні, 3 січня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки ХОДА Романа Шаповала та директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка про особливості вступної кампанії 2012 року.

181 особливо нужденний чорнобилець отримав до Нового року матеріальну допомогу від Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль Україна»

Сьогодні в офісі Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль Україна» представники всіх районних організацій Харкова та області отримали матеріальну допомогу для 181 особливо нужденного чорнобильця на загальну суму 77 тисяч грн. За словами заступника обласної організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолія Губарєва, ці гроші були закладені в кошторисі проведення заходів до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. На обласній Координаційній раді було прийнято рішення не проводити фестивалі, ніяких розважальних заходів, а всі заощаджені кошти спрямувати на виплату матеріальної допомоги особливо нужденним - інвалідам 1 та інших груп з онкозахворюваннями.

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування. Михайло Добкін

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування, зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Починаючи з 2010 року, система фінансування стабільна, і з року в рік з обласного та державного бюджету виділяється більше коштів, ніж у попередні роки. На наступний рік закладено достатньо коштів для того, щоб ми могли оснастити машинами швидкої медичної допомоги всі наші райони. Якщо сьогодні ми можемо говорити про те, що м. Харків 3 роки тому впоралося з цією проблемою, то про районах області та містах обласного значення ми цього сказати не можемо, тому необхідно буде укомплектувати новою технікою систему швидкої медичної допомоги в цілому по регіону», – заявив він.

Харківська область відмовляється від флюорографічного обстеження

З 1993 року Всесвітня організація охорони здоров’я закликала відмовитись від флюорографічного обстеження як від шкідливого. Відповідно до ст. 17 Закону "Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання", флюографія проводиться виключно з дозволу пацієнта. Відповідно до Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз", єдиним скринінговим механізмом до нинішнього часу була рентгенофлюографія, але сьогодні постає запитання, наскільки ризик опромінення співставний з ймовірністю виявити захворювання. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, альтернативою флюорографії є повномірна цифрова рентгенографія.

Архів документів