Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Євген Савін провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці області звернулися до заступника керівника області, стосувалися соціальних та гуманітарних питань.

У Харківській філармонії відбудеться третій концерт із циклу «Музика і живопис»

18 січня в концертному залі Харківської філармонії відбудеться концерт з циклу «Музика і живопис», який вже полюбився слухачам. 3-й концерт буде присвячений новорічним святам і називається «Свято, казка, Різдво». В атмосферу чарівного свята слухачів занурять найталановитіші художники: Суріков, Гаузе, Стюарт, Бем, Ватто, Зічі, Менцель, Кустодієв. На їх полотнах зображені прекрасні бали та зимові ігри на вулиці, веселощі, радість на обличчях рум'яних від морозу людей. У глядачів може скластися враження, що картини оживають під музику Чайковського, Бородіна, Куперена, Каліннікова. Мистецтвознавець Олег Коваль проведе для слухачів екскурсію в ті часи, коли створювалися ці геніальні картини, та розповість багато цікавого про їх авторів.

На ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ подали свої матеріали 1238 учнів Харківщини

10 січня 2012 року закінчився прийом робіт учнів-переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України на ІІ етап конкурсу. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, на 60 секцій 11 наукових відділень надійшло 1238 робіт учнів усіх районів та міст області. З них 566 робіт підготували школярі сільських районів, 570 – школярі м. Харкова, 102 - подали обдаровані діти навчальних закладів обласного підпорядкування. Минулого року в другому етапі конкурсу взяли участь 1035 робіт.

13 січня в Харківській філармонії відбудеться Староноворічне Янко-Шоу

Вже не перший рік програма Шоу-концертів починається з того моменту, як глядачі заходять до залу в передчутті, що саме їх музичні побажання здійсняться в цей вечір! Найменше очікуване від колективу філармонії, може відбутися саме 13 січня! Адже цього вечора диригентська паличка Юрія Янко перетвориться на чарівну, що виконує всі мрії шанувальників класичної музики. Феєрична імпровізація диригента і оркестрантів, несподівані сюрпризи і конкурси. Море посмішок, веселощів, жартів і каламбурів, феєрверк святкової симфонічної музики та конкурси з призами від філармонії зустрінуть глядачів і подарують заряд бадьорості на весь наступний рік.

В березні у Харкові відбудеться науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді»

14-15 березня 2012 року на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури відбудеться науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді». До участі у конференції запрошуються історики, політологи, культурологи, лінгвісти та інші науковці, молоді вчені, аспіранти, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, студенти та школярі.

Як сучасну людину, яка вміє читати, зробити читачем? - тема розмови у «Філософському кафе»

Cьогодні 12 січня о 16.30 усі бажаючі запрошуються до галереї «Мистецтво Слобожанщини» на чергове засідання «Філософського кафе» за темою: «Вміння читати та прочитувати». Ведучий - письменник Анатолій Кутнік.  Тематика засідання – як сучасну людину котра вміє читати, зробити читачем? Сьогодні дорослі і підлітки користуються соціальними мережами та Інтернетом, але не помічають, як у кожному слові роблять помилки. Невже закінчилась книжкова цивілізація, і ми її останнє покоління?  

Події дня

Сьогодні, 12 січня, о 14:00 у прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитра Перепелиці та заступника начальника Головного управління - начальника управління у справах сім'ї та молоді Лариси Козлової на тему: «Робота управління у рік фізкультури та спорту» о 15:00 за адресою майдан Свободи, 5, Держпром, 4 під’їзд, 5 поверх, каб. 5 відбудеться засідання правління громадської ради при обласній державній адміністрації.

Порушено кримінальну справу стосовно колишніх високопосадовців обласної державної адміністрації за фактом незаконного відчуження у 2009 році земель державної власності

Прокуратурою області проведено перевірку за зверненням Харківської обласної державної адміністрації від 3 січня 2012 року щодо протиправних дій колишнього голови облдержадміністрації при підписанні та видачі одному з товариств з обмеженою відповідальністю державних актів на право власності на земельні ділянки. За результатами перевірки прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб Харківської обласної державної адміністрації та Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження упродовж 2009 року земель державної власності шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та за фактом службового підроблення за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 статті 364, ч.2 статті 366 Кримінального кодексу України.

У 2011 році на Харківщині план із заснування нових ОСББ було виконано на 101,5%

Одним із основних напрямків реформування житлово-комунального господарства є підвищення якості обслуговування житлового фонду шляхом створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Як зазначається у Звіті про діяльність Харківського регіонального комітету з економічних реформ, відповідно до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки, на кінець 2011 року по області було заплановано довести загальну кількість створених ОСББ до 528. Наразі за попередніми даними в області зареєстровано 536 ОСББ, і рівень виконання зазначеного показника станом на 1січня 2012 року складає 101,5%.

Харківщина розвиває транскордонне та міжрегіональне співробітництво

В сфері зовнішньоекономічної діяльності Харківщини постійно проводиться робота щодо розширення ринку збуту вітчизняної продукції шляхом підписання програм про торгово-економічне співробітництво між Харківською областю та регіонами-партнерами.

У 2011 році Харківським Комітетом з економічних реформ було вжито ряд заходів з підвищення ефективності роботи промислового комплексу області

У 2011 році було вжито ряд заходів з метою підвищення ефективності роботи промислового комплексу Харківської області. За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в рамках роботи регіонального Комітету з економічних реформ було проаналізовано фінансово-економічний стан провідних машинобудівних підприємств, визначені пропозиції щодо вирішення їх проблемних питань та перспектив розвитку. Про це йдеться у звіті про діяльність Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році.

Харківська державна академія фізичної культури визнана кращим ВНЗ України з фізичного виховання та спорту

Як повідомляє сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (№ 1558 від 29.12.11) затверджені підсумки проведення Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах України за 2010/2011 навчальний рік. Перше місце в номінації «ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації з факультетами фізичного виховання та профільні вищі навчальні заклади» посіла Харківська державна академія фізичної культури. Друге місце в номінації «Вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації» - КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Харківський регіональний перинатальний центр буде одним з перших, створених в Україні

Досягнення у сфері охорони здоров’я Харківського регіону за рішенням центральних органів влади дозволили визначити Харківську область як пілотну для впровадження напрацювань низки проектів Європейського Союзу, а також реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» під патронатом Президента України. Харківська область включена в перші 8 областей України, де будуть створені сучасні перинатальні центри. Про це йдеться у звіті про діяльність Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році.

В рамках реформи сільського господарства на Харківщині активно розвивається молочне тваринництво

Протягом 2011 року в молочному скотарстві Харківської області успішно реалізовано низку інноваційно-інвестиційних проектів. Зокрема, введено в експлуатацію сучасний автоматизований доїльний зал «Вестфалія» на 500 корів в ПСП «Родіна» Дворічанського району, змонтовано сучасний молокопровід «ДеЛаваль» на 300 корів в ПСП ім. Фрунзе Зачепилівського району. Про це йдеться у звіті про діяльність Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році.

Склад збірної команди області на участь у Кубку України з легкої атлетики у приміщенні визначиться 15 січня

14-15 січня 2012 року в легкоатлетичному манежі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» (пр. Московський, 244/1) відбудеться чемпіонат області з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих та чемпіонат області з легкої атлетики серед юніорів. Запланована кількість учасників - 200 чоловік. На цих змаганнях визначається склад збірної команди області на участь у Кубку України з легкої атлетики у приміщенні та чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів. Початок змагань: 14 січня – о 14.00; 15 січня – о 10.00. Організатор змагань - Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА.

Кожен професійно-технічний навчальний заклад області в середньому забезпечений 25 одиницями мультимедійної техніки

В Харківській області продовжується оснащення професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) сучасними засобами мультимедійної техніки та Інтернет-комунікацій. Станом на 01.12.2011 у ПТНЗ області налічується 8 інтерактивних дошок, 67 веб-камер, 33 мультимедійні проектори з екранами, 56 ноутбуків, близько 750 сканерів, принтерів та ксероксів. Середня оснащеність мультимедійною технікою на один ПТНЗ складає 25 одиниць.

У відкритих змаганнях Харківської області зі стрибків у воду візьмуть участь представники 4 областей України

13-15 січня 2012 року в басейні КЗ МК ДЮСШ імені Яни Клочкової (вул. Динамівська, 5) відбудуться обласні відкриті змагання зі стрибків у воду пам’яті заслуженого тренера України Науменка М.В. У змаганнях планується участь збірних команд м. Києва, Дніпропетровської, Луганської та Харківської областей, загальною кількістю – 80 осіб. Початок змагань: 13 січня – о 18.00; 14 січня – о 09.30 та 15.00; 15 січня – о 09.30. Організатор змагань - Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА.

Міжнародна громадськість виявляє активну зацікавленість Харківською областю

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко, до Харківської області проявляють інтерес багато держав.

У Харківській області буде активізовано роботу з суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності

На Харківщині роботі зовнішньоекономічної сфери приділяється посилена увага. Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко, в 2012 році ця робота максимально активізована. «Управління має акумулювати цю роботу. Це і роз'яснення з чинного законодавства, і заходи, пов'язані з тарифним регулюванням. Крім того, ми видаємо ліцензії тим суб'єктам, до яких застосовані заходи індивідуального ліцензування», - повідомив Анатолій Педешко.

На лютий 2012 року заплановано засідання учасників Єврорегіону «Слобожанщина», яке відбудеться в місті Бєлгороді

На лютий 2012 року заплановано засідання учасників Єврорегіону «Слобожанщина» за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та губернатора Бєлгородської області Євгена Савченка, яке відбудеться в місті Бєлгороді. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко. За його словами, зараз відбувається підготовка до візиту і узгодження всіх питань і заходів.

У 2012 році Харківщина продовжить реалізацію своєї євроінтеграційної програми

Як повідомив начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко, в 2012 році буде продовжено роботу з євроінтеграції Харківської області. Зокрема, планується провести кілька традиційних заходів, націлених на ознайомлення жителів області з роботою Європейського Союзу, а також перспективами України щодо вступу в нього.

В рамках роботи Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році проведено більше 30 засідань та 44 круглі столи

Робочими групами і підгрупами Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році було проведено 30 засідань і 44 «круглих столи». Крім того, відбулися 4 розширені засідання Комітету. Про це йдеться у звіті про діяльність Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році.

Кількість районних державних адміністраторів необхідно збільшити

Як зазначив сьогодні в ході наради з питань роботи дозвільних центрів у районах і містах Харківської області заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, з 1 січня 2012 року кількість дозволів, які видаються через єдині дозвільні центри, збільшилася в 2,5 рази - з 66 до 141. «Це досить серйозне навантаження як на регіональний дозвільний центр, так і державних адміністраторів, які працюють в районах області. За кілька днів роботи в 2012 році кількість звернень до дозвільного центру та державних адміністраторів різко збільшилася. Тому актуальним стає питання збільшення кількості державних адміністраторів у районах Харківської області. У них має бути мінімум 2 адміністратора, а в таких великих районах як Харківський, Чугуївський, Дергачівський - по 3-4», - підкреслив Василь Хома.

Харківські спортсмени візьмуть участь у I зимових Юнацьких Олімпійських іграх

З 12 по 23 січня 2012 року в м. Інсбрук (Австрія) відбудуться I зимові Юнацькі Олімпійські ігри. До складу юнацької олімпійської збірної команди України увійшли спортсмени Харківської області із трьох видів спорту: лижних гонок, фігурного катання на ковзанах та шорт-треку. У лижних гонках за збірну команду України виступить вихованка Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту Олена Шаталова. У фігурному катанні на ковзанах танцювальна пара Олександра Назарова, Максим Нікітін та Єлизавета Усманцева - школа вищої спортивної майстерності. В шорт-треку Марія Долгополова - вихованка міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву із зимових видів спорту.  

Відбулася нарада з питань роботи дозвільних центрів у районах і містах Харківської області

Сьогодні відбулася нарада з питань роботи дозвільних центрів у районах і містах Харківської області під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми. У засіданні взяли участь начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Сергій Авершин, керівники територіальних дозвільних органів, керівники райдержадміністрацій та міських рад, адміністратори районних та міських дозвільних центрів. В ході наради було розглянуте питання про введення видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності в районних і міських дозвільних центрах, у тому числі – в Єдиному дозвільному центрі м. Харків.

Діти з кількох районів Харківщини відвідали новорічну виставу Харківського цирку

5 січня більше ніж 500 дітей з Печенізького, Дворічанського, Вовчанського, Великобурлуцького, Чугуївського районів та м. Чугуєва мали змогу відвідати Харківський цирк з програмою «Новорічне конфетті». Про це повідомляє офіційний сайт Великобурлуцької РДА. Для маленьких глядачів з арени цирку виступили угорські, російські та українські артисти з веселими та акробатичними номерами, а також дресированими тваринами. Після вистави всі діти отримали солодкі подарунки.

На Балаклійщині приділяють належну увагу розвитку дитячої творчості

Напередодні Нового року в районному Будинку культури м.Балаклії вшанували творчих дітей краю, які відстоювали честь району впродовж 2011 року на обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Юних вокалістів, танцюристів, музикантів, творчі колективи привітала начальник районного відділу культури й туризму Валентина Пересічанська, яка підкреслила, що нашим дітям підкорилися і Крим, і Західна Україна, й Росія – скрізь була перемога!

В Харкові відбувається традиційний фестиваль предметного дизайну ванних кімнат "Водопарад"

Як повідомляє управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, з 5 по 30 січня в Харкові проводиться фестиваль "Водопарад" – перший у своєму роді в країнах Східної Європи фестиваль предметного дизайну на тему ванної кімнати. Цього року темою свята дизайну стало «Відкриття», на фестивалі представлені роботи близько 50 дизайнерів і архітекторів. Проект народився в 2001 році. Його створили ентузіасти – харківські дизайнери та архітектори. Вже дванадцять років поспіль в січні він збирає цвіт українського дизайну і провідних виробників обладнання для ванних кімнат, приймаючи гостей як з ближнього зарубіжжя, так і різних куточків світу. Мета проекту – просування вітчизняного дизайну в усьому світі.

Сьогодні свій 60-річний ювілей відзначає Володимир Бабаєв

Сьогодні свій 60-річний ювілей відзначає Володимир Бабаєв – ректор Харківської національної академії міського господарства, кандидат технічних наук, доктор наук з державного управління, професор, академік Міжнародної інженерної академії, заслужений будівельник України, лауреат Державної премії України в галузі архітектури, кавалер ордену «За заслуги»,  ордену Святого князя Володимира трьох ступенів, нагороджений орденом Нестора Літописця ІІ. Ювіляра щиро привітали заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, члени Ради ректорів м.Харкова, представники громадськості.  

Пішов з життя Василь Несвіт

Керівництво Південної залізниці з великим сумом сповіщає, що 7 січня 2012 року на 73 році життя перестало битися серце колишнього начальника Південної залізниці (1997 – 2000 рр.), почесного залізничника, заслуженого працівника транспорту України Несвіта Василя Андрійовича. Трудова діяльність Василя Андрійовича залишила яскравий слід в історії Південної залізниці та залізничного транспорту в цілому. Він завжди мав активну громадянську позицію, був депутатом Харківської обласної ради. Його висока професійна майстерність, вірність обраному шляху, кращі людські якості є прикладом для нинішнього покоління. Пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях всіх, хто знав Василя Андрійовича.

Архів документів