Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Держава робить усе для того, щоб замінити російський газ альтернативними джерелами енергії

«Нова ціна, яка сьогодні закладена в бюджеті і відповідно до якої ми повинні оплачувати російський газ, дуже складна для бюджету розвитку нашої держави. Колосальна частина коштів, які могли б послужити розвитку регіону, сьогодні буде йти на оплату російського газу, тому держава робить все для того, щоб знайти альтернативні джерела, в тому числі і хоча б частково перевести діючі ТЕЦ на вугілля», – заявив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Цей рік буде одним з вирішальних у проведенні реформ в нашій державі

«2012-й рік, напевно, буде одним з вирішальних у проведенні реформ в нашій державі. Думаю, що час, який було використано на підготовку до змін нашого життя, витрачено не дарма. Було проведено дуже багато підготовчої роботи, і коли реформування вийде на фінальну стадію, тоді буде зрозумілий весь масштаб перетворень, які готувалися протягом 2010-2011 рр. Рік тільки починається, у всіх хороші очікування, надії. Я хочу, щоб однією з надій кожного громадянина України, була зміна України в кращий бік. Я не сумніваюся в тому, що ми цього досягнемо», - зазначив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Узгоджено план дій з Благодійним фондом «Розвиток України» щодо зміцнення матеріально-технічної бази протитуберкульозної служби Харківщини

Відповідно до реалізації програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» узгоджено план спільних дій Харківської облдержадміністрації та Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» щодо забезпечення протитуберкульозних закладів Харківщини медичним обладнанням, медикаментами та товарами медичного призначення у 2012-2015 роках. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 47 км автодоріг. Використано на забезпечення безпечного проїзду 127 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 59 одиниць техніки і 106 дорожніх робітників. Станом на 20 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Стартував щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків»

Всеукраїнська асоціація платників податків Україна ініціювала щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків». Перший, обласний етап рейтингу стартував у перший понеділок січня і триватиме до другого понеділка березня. Другий, всеукраїнський етап почнеться в третій понеділок березня і закінчиться 1 травня.

Події дня

Сьогодні, 20 січня, об 11:00 у пресс-центрі ХОГА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться брифінг голови ХОДА Михайла Добкіна; Об 11:00 в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва (м. Харків, пр-т Московський, 142) відбудеться Регіональна нарада з питання підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2012 році за участю першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого, заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука та заступників голів Чернігівської, Полтавської, Сумської і Луганської облдержадміністрацій з питань АПК; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться секторна нарада обласної державної адміністрації. Порядок денний: Про хід виконання доручень голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення селекторних нарад обласної державної адміністрації: - від 11.02.2011 з питання «Про відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів, які не працювали тривалий час, та відкриття нових відповідно до потреб населення». - від 01.07.2011 з питання “Про стан підготовки області до відзначення 20-ї річниці незалежності України”. О 15:00 у Художній галереї "Маестро" (вул.Сумська, 25) відкриється виставка "Про гендер цікаво"; О 18:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відкриє свої двері Фольклорна вітальня за темою „Ой на річці, на Йордані”, присвячена закінченню зимових святок.

Харківські ТЕЦ розглядають можливість переходу з газу на вугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України працює над питанням зменшення обсягу споживання газу в енергетичному комплексі країни, в тому числі і в теплоенергетиці. В даний час всі харківські ТЕЦ ведуть розрахунок коштів, необхідних для реконструкції і заміни обладнання та переходу з газу на вугілля. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Більшу частину роботи по зміні меж Харкова планується виконати у 2012 році

Про це повідомив у ході сьогоднішньої прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, Харківщина - один з трьох регіонів України, який має власний генеральний план розвитку області. Він був розроблений управлінням містобудування та архітектури ХОДА, і в 2010 році був затверджений на сесії обласної ради. План розвитку територій Харківської області, в тому числі включає й перспективу розвитку м.Харкова. Сьогодні з усіма районами, що прилегають до нього, ведуться відповідні переговори, складаються схеми, які конкретно території увійдуть до складу обласного центру.

Тарифи на теплопостачальних підприємствах Харківщини покривають затрати на 70 – 90%

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на Харківщині продовжується робота з перерахунку тарифів на житлово-комунальні послуги. Наразі більшість із них не покривають затрати підприємств-постачальників на виробництво та надання тієї чи іншої послуги. «На сьогоднішній день ми продовжуємо роботу по перегляду тарифів. По теплозабезпеченню тарифи на сьогодні на 70-90% відповідають економічно-обгрунтованим розрахункам. Тобто ті тарифи, які діють сьогодні в усіх теплових мережах, не покривають затрат підприємства-постачальника. Тим часом ціни на основні матеріали, що використовуються для обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення, опалення зросли у 1,5 – 2,7 рази. Тому треба розуміти, що тарифи переглядаються тільки через те, що виросли ціни на основні складові калькуляції тарифу на ту чи іншу послугу», - підкреслив Валентин Дулуб.

На всіх дорогах області забезпечений вільний проїзд транспорту

Як зазначив сьогодні на прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, завдяки чіткій і злагодженій роботі Служби автомобільних доріг Харківської області, облавтодору та райавтодор на всіх дорогах області забезпечений вільний проїзд транспорту. На дорогах області щодня працює 100-110 одиниць техніки і 200-250 працівників. Цілодобово ведеться моніторинг стану автомобільних доріг. На випадок надзвичайних ситуації укладено 101 договір на залучення 195 одиниць техніки сторонніх підприємств, які будуть задіяні в зимовому утриманні в районах Харківської області.

Харківська область готова до установки лічильників у житлових будинках

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області проведено всі необхідні організаційні роботи для встановлення лічильників комунальних послуг у житлових будинках. «Ми встановили лічильники на всіх підприємствах, які надають житлово-комунальні послуги. Наступний етап - це встановлення лічильників у житлових будинках. Це питання взяв на себе Кабінет Міністрів. Йшлося про те, що в 2012 році в державному бюджеті буде закладено суму близько 3 - 4 мільярдів гривень на оснащення житлових будинків лічильниками. На сьогоднішній момент ми чекаємо остаточного вирішення цього питання, але ми до цього готові. Як тільки гроші надійдуть, ми одразу закупимо лічильники і встановимо їх», - підкреслив Валентин Дулуб.

У 2012 році в Харківській області буде продовжено розробку двох нових родовищ газу

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в поточному році газодобувнійї галузі на Харківщині буде як і раніше приділятися значна увага. «Ми плануємо в 2012 році до 5% довести питому вагу природного газу, який видобувається у нас приватними підприємствами. Всього, як ви знаєте, у Харківській області видобувається більше 40% природного газу в цілому по Україні, з яких 31% видобуває ГПУ «Шебелинкагазвидобування». Безумовно, цього року будуть продовжені розробки двох родовищ, ми зараз чекаємо підтвердження цього від «Шебелинкагазвидобування», і буквально наступного тижня буде точна інформація, де вестимуться роботи з розробки нових родовищ і в яких обсягах», - повідомив перший заступник глави області .  

Визначено 16 земельних ділянок під будівництво доступного житла для мешканців Харкова та області

У 2011 році на реалізацію «Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки» в Харківській області з державного бюджету було виділено 4,2 млн. грн., придбано та передано черговикам 56 квартир загальною площею 2,86 тис.кв.м (у 2010 році - 36 квартир площею 1,9 тис.кв.м) - темп росту склав 155%. Про це заявив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Сьогодні керівництво області готується до реалізації вже другого етапу програми, а саме будівництва доступного житла «з нуля». Під нього на території Харківської області визначено 16 земельних ділянок загальною площею 50 га.

У 2011 році в Харківській області введено в експлуатацію 51 об'єкт незавершеного будівництва

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в 2011 році в Харківській області було проведено інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництва. За її результатами було зареєстровано 1083 об'єкта різної форми власності. На даний момент вже ведеться робота щодо завершення будівництва та введення в експлуатацію ряду з цих будівль. «Ми постаралися в 2011 році провести максимум робіт на цих об'єктах, і в результаті станом на 1 січня 2012 року вже введено в експлуатацію 51 об'єкт. З них державної форми власності 5 об'єктів, комунальної - 12, приватної - 34 об'єкти. Ми працюємо на випередження і не чекаючи особливих вказівок з Кабінету Міністрів», - підкреслив Валентин Дулуб.

На початок року рівень розрахунків споживачів Харківської області за природний газ становить 46%

На сьогоднішній день рівень розрахунків споживачів Харківської області за природний газ становить 46%. Про це поінформував сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Для порівняння він повідомив, що в січні минулого року ця цифра становила 37%. «Здавалося б, 46% – відсоток невисокий, але ми зараз набираємо обертів. Ви знаєте, рік тільки почався, коштів у бюджетах поки немає, тому у підприємств та установ, що фінансуються з державного бюджету, є деякі затримки з фінансуванням. Я думаю, що в лютому – березні ситуація докорінно зміниться, і рівень розрахунків збільшиться», – заявив перший заступник глави ХОДА.

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за послуги теплопостачання за підсумками 2011 року становить 90,2%

За підсумками 2011 року розрахунки споживачів області за послуги теплопостачання здійснювалися на рівні 90,2%. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це порівняно високий показник. Зокрема, рівень розрахунків населення становить 93%; установ, які фінансуються з державного бюджету, – 91,6%; місцевих бюджетів – 74,6%; інших споживачів – 92,2%.

Харківська область посіла друге місце в Україні по створенню ОСББ

У 2011 році в Харківській області було створено 103 нових ОСББ, що в 1,5 рази більше, ніж у 2010 році, і на 8 ОСББ більше, ніж було заплановано. Серед областей України за рівнем виконання плану по створенню ОСББ Харківщина в 2011 році посіла друге місце. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Більше 7 млн.грн. освоєно в 2011 році в рамках реалізації Програми модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області

«У 2011 році затверджено Програму модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки. Це дуже важлива програма для Харківської області. Вона передбачає модернізацію існуючого теплогенеруючого обладнання, заміну застарілих і реконструкцію малоефективних котлів, впровадження нових енергозберігаючих технологій та альтернативного палива. Завдання, яке ми поставили перед собою, - зменшити споживання природного газу приблизно на 30%», - повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

До Євро-2012 Харківську область буде повністю очищено від пестицидів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в 2011 році з території Харківської області було вивезено 715 тонн пестицидів та непридатних до вживання отрутохімікатів. На даний момент на Харківщині залишилося 55 тонн пестицидів, які будуть вивезені на утилізацію вже найближчим часом.

21 січня визначаться переможці Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Підсумковий етап ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 21 січня в приміщенні Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна. Участь у ньому візьмуть 18 студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, що стали переможцями обласного етапу за 6 рівнями. О 9.00 відбудеться урочисте відкриття конкурсу за участю представників Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Рад ректорів та директорів вищих навчальних закладів, творчих та громадських організацій; 

У 2011 році на реалізацію програми «Питна вода Харківської області» було витрачено 21,5 млн. грн.

У 2011 році в рамках програми «Питна вода Харківської області», розробленої на 2006-2020 роки, за рахунок державного та обласного бюджетів були виконані роботи на суму 21,5 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Це дуже необхідні для жителів Харківської області роботи, тому що вода – це джерело життя. Ми витратили ці кошти на реконструкцію башт Рожновського по вул. Чайковського та вул. Піщаній в сел. Безлюдівка Харківського району, будівництво нових свердловин в м. Люботин, м. Барвінкове, смт. Великий Бурлук, с. Комишуваха Барвінківського району, реконструкцію системи водозабезпечення та водоочищення з установкою блочної хімічної очистки на водозаборі ЦРЛ в м. Барвінкове. Також були реконструйовані очисні споруди в Зачепилівці, Барвінковому, Змієві, і каналізаційні мережі в Чугуєві, Балаклії, с. Губарівка Богодухівського району. Були проведені роботи з розчищення русла р. Немишля в м. Харкові», – зазначив перший заступник губернатора.

Всі аварійні ситуації на мережах теплопостачання Харківської області усуваються протягом нормативних термінів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, поточний опалювальний сезон стартував успішно і триває також без істотних проблем. За його словами, такого результату вдалося досягти в першу чергу завдяки посиленій підготовці протягом року.

У Харківській області найбільш активно в Україні розвиваються прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за підсумками 2010-2011 років Харківщина визнана беззаперечним лідером в Україні у роботі з розвитку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. В Харківській області кожна шоста дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, виховується у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

20 січня в Чугуївському районі стартує «Зимовий Есхар-2012»

20-21 січня в Чугуївському районі відбудеться відкритий фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2012». Це традиційне свято пісні та поезії відбудеться в на Чугуївщині вже в вісімнадцятий раз. Фестиваль проводиться у кілька етапів: концерт учасників та гостей фестивалю; робота творчих майстерень та конкурсний відбір, конкурсні виступи та гала-концерт за участю кращих виконавців, демонстрація фільму про попередні фестивалі авторської пісні, нагородження лауреатів у разних номінаціях. Заходи фестивалю відбуватимуться в Будинку культури селища Есхар та районному Будинку культури м. Чугуїв.

Валентин Дулуб взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди свята Хрещення Господнього

19 січня перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб взяв участь у святкових заходах з нагоди Хрещення Господнього в Саржиному Яру. Перший заступник голови області був присутній при урочистому богослужінні на джерелі, а також відвідав храм ікони Божої Матері «Відрада і Втіха». «Кожен рік ми зустрічаємо велике, радісне свято Богоявлення і кожен раз ми по-новому переживаємо цю радість. У цей радісний день Святого Богоявлення бажаю Вам і Вашим родинам доброго здоров'я, любові, благополуччя та миру. Нехай ваша праведна праця  принесе міць і славу Україні і нашій Слобожанщині!», - з такими словами Валентин Дулуб звернувся до харків'ян і гостей міста, які прийшли в цей день до джерела.

В Центрі ґендерної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся навчально - методичний семінар

Співробітники нещодавно відкритого Центру поінформували кураторів учбових груп «Забезпечення гендерної рівності та протидії насильству в сім’ї» про напрями державної ґендерної політики, про можливості нового навчально-методичного центру в напрямі ґендерної освіти та виховання курсантів та студентів ВНЗ, плани діяльності на 2012 рік та можливості співпраці. У заході взяв участь ректор ХНУВС, Народний депутат України Олександр Бандурка, спеціалісти Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА та Обласного ґендерного ресурсного центру.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 553,5 км автодоріг. Використано на забезпечення безпечного проїзду 627,33 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 95 одиниць техніки і 134 дорожніх робітників. Станом на 19 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Події дня

Сьогодні, 19 січня, о 14.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба. О 16.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх, вхід з боку площі Свободи) відбудеться відкриття виставки фотоколажу Ігоря Лаптєва «Жорна часу».

Мешканці області, які приховали інформацію про доходи під час оформлення субсидій, мають повернути до державного бюджету близько 300 тис. грн.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, в області працюють більше 90 соціальних інспекторів, які перевіряють достовірність документів, за якими громадянам призначаються субсидії. «Якщо виявляються факти приховування доходів, то право на отримання субсидії призупиняється. За весь термін, на який вона була призначена, людина має повернути кошти державі. Щорічно перевіряються 65-70% справ. Загалом мешканці області, які приховали інформацію про доходи, мають повернути до державного бюджету близько 300 тис. грн.», - підкреслила Олена Захуцька.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання громадян стосувалися теплопостачання, установки лічильників, водопостачання, тарифів на житлово-комунальні послуги, приватизації землі та ін. Вирішення всіх питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Архів документів