Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3684,7 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 530,84 куб. м піщано-сольових сумішей і 43 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 107 одиниць техніки і 155 дорожніх робітників. Станом на 26 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

У Харківській області надається підтримка підприємствам і організаціям, які переходять на альтернативні джерела енергії

На Харківщині, як і в цілому по Україні, особлива увага приділяється питанням енергозбереження. Як наголосив 25 січня в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, в області всіляко заохочуються підприємства та організації, які з метою економії переходять на альтернативні джерела енергії.

Події дня

Сьогодні, 26 січня, о 12:00 Обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62, 2 поверх) відкриється виставка творчих робот дітей і молодих людей с особливими потребами «Яким я хочу бачити цей світ». О 12:00 у ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відео-конференція на тему «Впровадження європейської системи безпеки харчування». О 13:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, співголови оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич на тему «Про хід підготовки кінофестивалю «Харьковская сирень». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми.

Віктор Янукович привітав Михайла Добкіна з днем народження

Голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні вітальні телеграми з нагоди дня народження. Зі святом голову Харківської області привітав Президент України Віктор Янукович. «Шановний Михайле Марковичу! Щиро вітаю Вас із днем народження. Бажаю міцного здоров’я, родинного затишку, невичерпних життєвих сил та нових здобутків на ниві служіння Українському народові. Вірю, що Ваш управлінський талант, життєва мудрість, високе сумління та відданість справі і надалі сприятимуть успішному розв’язанню актуальних проблем соціально-економічного розвитку Харківської області. Добра й щастя Вам, успіхів у всіх добрих справах і починаннях», - йдеться у привітанні.

2012 рік буде цікавим, але непростим. Михайло Добкін

2012 рік буде цікавим, насамперед завдяки матчам Євро-2012, і непростим через виборчу кампанію до Верховної Ради України та тривалу фінансову кризу. Про це повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Також, за словами губернатора, рік обіцяє бути насиченим різними культурними акціями та іншими цікавими заходами: зокрема буде відкрито унікальний парк розваг для дітей, а на початку травня відбудеться традиційний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень».

У Харкові буде реалізований пілотний проект з модернізації ЖКГ

Харкову за багатьма напрямками вдалося досягти того, до чого в інших обласних центрах ще навіть не приступили. Тому було ухвалено рішення про реалізацію пілотного проекту з модернізації житлово-комунального господарства саме в цьому місті. Про це в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» заявив голова ХОДА Михайло Добкін. «Я разом з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом вчора зустрічався з Прем'єр-Міністром України Миколою Азаровим. У ході зустрічі нам вдалося досягти домовленості про те, що на території міста Харкова буде реалізований пілотний проект з модернізації житлово-комунального господарства. Поки це лише усна домовленість. Але, я впевнений, що в найближчому майбутньому вона переросте у постанову Кабінету Міністрів України», - сказав Михайло Добкін.

У середині лютого має визначитися інвестор будівництва оптового сільськогосподарського ринку

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, 11 лютого в Києві відбудуться тендерні торги, на яких буде визначено інвестора будівництва оптового сільськогосподарського ринку в Харківській області. Віталій Алексейчук підкреслив, що як тільки буде визначений інвестор, темпи будівництва значно прискоряться. Передбачається, що будівництво буде завершено у вересні цього року.

26 січня Михайло Добкін відзначить свій День народження

26 січня голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відзначить свій день народження. Як повідомив керівник області сьогодні в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором», цей день він проведе на роботі, приймаючи привітання під час обідньої перерви. Крім того, Михайло Добкін повідомив, що вже створено робочу групу, яка займатиметься оцінкою подарованих йому подарунків.

У 2011 році Харківська область отримала з Аграрного фонду більше 140 млн.грн.

«За підсумками роботи за минулий рік агропідприємства зрозуміли, що кошти Аграрного фонду – це безвідсоткові кредити. Коли ми починали роботу з укладання форвардних контрактів, сільгоспвиробники ставилися до цього з недовірою. У підсумку область отримала з Агарного фонду 140,2 млн.грн. безвідсоткових кредитів. Умови, за якими Аграрний фонд купував зерно, були кращими, ніж на ринку. Цього року область працюватиме в цьому напрямку набагато краще. Уряд виділив 5 млрд.грн. на укладання форвардних контрактів. Ми вже почали відповідну роботу», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Володимир Висоцький – це людина, яка характеризує цілу епоху. Михайло Добкін

Сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що повністю підтримує встановлення в Харкові пам'ятника Володимиру Висоцькому. «Я дуже позитивно ставлюся до того, щоб у нас в місті з'явився пам'ятник Володимиру Висоцькому. Це людина, яка характеризує цілу епоху. Людина, пісні якої актуальні через десятиліття після її смерті. Він якщо не краще за всіх, то одним з кращих зміг описати в своїх піснях події Великої Вітчизняної війни. Я вважаю, що його вплив на цілі покоління по тим посилам, які він дав у своїх творах, можна зіставити з впливом Олександра Пушкіна», – зазначив губернатор.

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» обговорив з представниками регіональних та районних ЗМІ найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, були порушені питання основних подій майбутнього 2012 року; проведення матчів Чемпіонату з футболу Євро 2012; тарифів на послуги ЖКГ; використання альтернативних джерел енергії; подальшого будівництва Харківського метрополітену та ін. «Чай з губернатором» транслюватиметься завтра, 26 січня, – о 19:30 – в ефірі обласного телебачення; – о 21:50 –  в ефірі 7 каналу.

24 січня Україна тепло зустріла своїх юних олімпійців, не зважаючи на морозну погоду

 Привітати юнацьку олімпійську збірну з успішним виступом на І зимових Юнацьких Олімпійських іграх в Інсбруку, до зали офіційних делегацій міжнародного аеропорту "Бориспіль" прибули:

У Харкові буде розширюватися мережа молокоматів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в поточному році в Харкові планується відкрити не менше 20 нових молокоматів. «Перед нами поставлено завдання, щоб в кожному багатолюдному місці стояв молокомат, тому мережу молокоматів будемо розширювати, за цим майбутнє. Я думаю, що ніде немає більш якісного молока, ніж в молокоматах, бо там, по суті, рука людська не доторкається до молочної продукції. Зараз у нас два молокомата в місті, молоко для них поставляє підприємство «Родина» Богодухівського району, але керівники ряду інших підприємств виявляють зацікавленість цим питанням і також збираються ставити свої молокомати. У наступному році ми плануємо поставити не менше 20 молокоматів», - повідомив Віталій Алексейчук.

В 2011 році Харківщина отримала 38,6 млн. грн. на підтримку сільського господарства

У минулому році порівняно з 2010 роком збільшилась підтримка сільського господарства з боку держави і обласного бюджету. Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Якщо ми в 2010 році отримали всього 9,2 млн. грн. із державного бюджету, то у 2011 – 38,6 млн. грн., з них 28,7 млн. грн. за будівництво та реконструкцію ферм. Також ми першими отримали компенсацію за тваринницьку продукцію з обласного бюджету та техніку для сільського господарства», – зазначив він.

На Харківщині планують нарощувати обсяги виробництва тваринницької продукції

Цього року в області буде реалізовуватися програма з нарощення молочної і м’ясної продукції. Про це у ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук. «Сьогодні перед нами стоїть завдання – реконструювати та відновити роботу ферм. Ми плануємо такі роботи провести у кожному районі. Тільки так ми зможемо повністю забезпечити молочною і м’ясною продукцією жителів області. До 2020 року ми повинні це обов’язково виконати. У цьому році ми розраховуємо, що приріст буде не менше 5 тисяч голів», - зауважив Віталій Алексейчук.

Триває підготовка Харківщини до весняно-польових робіт

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області триває активна підготовка до весняно-польових робіт. Зокрема, мова йде про закупівлю посівного матеріалу, а також мінеральних добрив.

На проведення весняно-польових робіт на Харківщині необхідно 1,9 мільярда гривень

«Для проведення весняно-польових робіт нам в цілому необхідно 1,9 мільярда гривень. Це включаючи і власні, і кредитні кошти, і інвестиції», - про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, на даний момент в області успішно реалізується програма по залученню інвестицій в сільське господарство. Крім того, ведеться робота зі збільшення кредитування галузі. «Я вдячний нашим банкам, тому що в 2011 році ми отримали 827 мільйонів гривень кредитів, тоді як у 2010 році було 500 мільйонів гривень, а в 2009 році - всього 209 мільйонів», - повідомив Віталій Алексейчук.

Аграрії Харківщині виконали усі поставлені перед ними завдання

Жителі Харківщини забезпечені усіма видами сільськогосподарської продукції. Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань АПК Віталій Алексейчук. За його словами, якщо порівняти 2011 рік і середні показники 2008-2010 років, тобто за 3 минулі роки, Харківська область має ріст по зерну на 137,2%: вироблено 3,5 млн. тон. А в середньому за минулі роки було виготовлено 2,5 млн. тон. І це стосується не лише зерна, а й інших сільськогосподарських продуктів.

У Харківському гуманітарному університеті "Народна українська академія" сьогодні відбулася посвята в студенти

Вже вдруге в «НУА» посвята в студенти відбувається саме в День Святої Великомучениці Тетяни. Не тільки тому, що вона є покровителькою студентів, а й тому, що саме після першої в житті першокурсників сесії вони можуть вважатися повноправними студентами. За 20 років існування академії, тут склалися власні традиції і цінності, які під час посвяти щороку передаються першокурсникам. Це культ освіти і пізнання, поважне відношення до вчителя, сім'ї, до історії країни і загальнолюдських цінностей. 

На даний момент 73% озимих у Харківській області знаходяться в задовільному стані

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на даний момент 27% площ озимих на Харківщині потребують пересіву. У той же час заступник керівника області підкреслив, що до весни стан озимини може змінитися.

Харківщина посідає 4 місце в Україні за цінами на сільськогосподарську продукцію

«На сьогодні Харківщина посідає 4 місце в Україні за цінами на всі види сільськогосподарської продукції. Це не межа можливостей нашої області. Ми над цим працюємо», - повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, на рівень цін позитивно вплинули продовольчі ярмарки, які проводилися у 2011 році і будуть проводитись надалі.

Поздравление Михаила Добкина с Татьяниным днем

Татьянин день - любимейший праздник студенческого братства. Ведь независимо от времени и эпохи студенты всегда любили и умели повеселиться и покуражиться. Сегодня в харьковских вузах и студенческих общежитиях вновь звучит бессмертный «Gaudeamus». Да здравствует университет, Да здравствуют профессора! Да здравствует каждый студент, Да здравствуют все студенты, Да вечно они процветают! Присоединяясь к этой заздравной, хочу пожелать многотысячной харьковской студенческой гвардии жить долго и ярко, чтобы реализовать свой огромный потенциал и найти достойное применение многочисленных талантов и знаний себе на радость и на благо стране. Председатель областной государственной администрации Михаил Добкин

В 2012 році в бюджетах Харківської області передбачено понад 600 млн. грн. на розвиток житлово-комунального господарства  (виправлено)

«Цього року на розвиток житлово-комунального господарства області в бюджетах області передбачено понад 600 млн. грн.», – повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, це дасть можливість зняти багато болючих питань, виконати роботи з покращення водо- та теплозабезпечення, освітлення та благоустрою багатьох населених пунктів області і м. Харкова.

Канада зацікавлена у співробітництві з Харківщиною

Сьогодні в приміщенні Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації відбулася зустріч начальника Головного управління Анатолія Педешка з політичним радником Посольства Канади в Україні – заступником голови Місії Грегорі Лемермейером. Під час зустрічі були обговорені питання перспектив двостороннього співробітництва Харківської області з Канадою.

Відбувся круглий стіл на тему «Модернізація комунальної теплоенергетики Харківської області»

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА разом з Міжгалузевою регіональною корпорацією «Теплоенергія» було проведено засідання круглого столу на тему: «Модернізація комунальної теплоенергетики Харківської області». У заході взяли участь члени робочої групи "Регіональний економічний розвиток" Харківського регіонального Комітету економічних реформ, керівництво Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури та інших структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, керівники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, теплопостачальних підприємств, підприємств паливно-енергетичного комплексу, представники виробників енергозберігаючого обладнання для теплового господарства, науковці Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Михайло Добкін подякував Всеволоду Філіппу за плідну роботу

Сьогодні екс-Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп представив керівництву області свого наступника Сергія Семенова. У ході зустрічі Михайло Добкін подякував Всеволоду Філіппу за тісну співпрацю та плідну роботу, а також підкреслив, що він буде завжди бажаним гостем в Харкові.

Михайло Добкін зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Російської Федерації у Харкові Сергієм Семеновим

Сьогодні відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з новопризначеним Генеральним консулом Російської Федерації в Харкові Сергієм Семеновим. У зустрічі також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, екс-Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, а також начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Медики у вільний від роботи час фотографують, малюють, вишивають і плетуть гобелени

З 27 січня по 15 лютого в Центрі культури та мистецтва проходитиме виставка робіт медиків «Їх друге покликання - 2012», організована центром спільно з Обкомом Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я в рамках Гранд-проекту «Овація». Учасниками обласного галузевого фестивалю-конкурсу образотворчого мистецтва можуть стати всі бажаючі працівники установ охорони здоров'я м.Харкова та Харківської області. До участі в конкурсі приймаються фотороботи та роботи декоративно-прикладного мистецтва: малюнок, батік, гобелен, флористика, вишивка, бісероплетіння та інші. Відкриття виставки відбудеться 27 січня о 15.00 за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, 1 поверх. Виставка працюватиме з 10.00 до 17.30 (Пк-Сб). 

«Яким я хочу бачити цей світ»

26 січня в 12.00 в обласному центрі культури і мистецтва відкривається виставка робіт дітей та молодих людей з особливими потребами  «Яким я хочу бачити цей світ». На виставці представлено понад 140 малюнків і виробів. Автори найцікавіших самі проведуть презентацію своєї творчості. Тут будуть і картини, створені незрячими малюками за методом Брайля, і намальовані пальчиками дітей з порушеннями опорно-рухової системи. А от твори дітей, що не чують, відрізняються особливою яскравістю і соковитістю барв. З цієї події стартує міжнародний інноваційний проект Kids 'Republic (Всесвітній дитячий і молодіжний парламент), його мета - об'єднати дітей та молодь з різних країн для співробітництва, сприяти розкриттю та розвитку їх творчих здібностей.

У Харкові освітяни тренуватимуться готувати аплікаційний пакет на конкурс програми Темпус

3 лютого на базі Харківського гуманітарного університету „Народна українська академія” відбудеться тренінг-семінар „Успіх у програмі ТЕМПУС – це реально!”. Головна мета заходу: інформування про можливості, які надаються програмою ТЕМПУС, формування навичок підготовки проектної пропозиції для участі у конкурсах програми, знайомство з успішними практиками участі у програмі.

Архів документів