Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В рамках IV кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться арт-проект «Образи»

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в рамках кінофестивалю відбудеться арт-проект «Образи», який буде складатися з виставки фотографій з образами французької акторки Мілен Демонжо та виставки ляльок, які виготовляють харківські майстри. «Коли я спілкувалася з Мілен Демонжо, я звернула увагу на величезну кількість коробок, які перебували в її квартирі. У цих коробках знаходилися її фотографії. Це роботи її першого чоловіка, який був професійним фотографом. Коробки з фотографіями були знайдені після його смерті в будинку, де він проживав», - підкреслила Вікторія Маренич.

У рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відбудеться презентація анімаційного фільму про П'єра Рішара

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в 2013 році в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується презентувати анімаційний фільм про П'єра Рішара. «Французький учасник, який до нас два роки приїжджав на фестиваль і познайомився у нас з П'єром Рішаром, знімає цей фільм. Саме на фестивалі вони вирішили створити історію життя П'єра Рішара. Зараз йде робота над цим анімаційним фільмом, і на п'ятому кінофестивалі, я думаю, ми його презентуємо», - повідомила Вікторія Маренич.

В рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відкриється меморіальна дошка Йосипу Тимченку

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відкриється меморіальна дошка Йосипу Тимченку, харків'янину, який створив прообраз кіноапарата. «Цього року виповнюється 120 років Йосипу Андрійовичу Тимченко. Він народився в Золочівському районі, і саме він створив той механізм, який є прообразом кіноапарату. Якби не Йосип Андрійович, можливо, і не відбувся б перший кінопоказ братів Люм'єр. Тому в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» ми відкриємо меморіальну дошку Йосипу Тимченку за адресою: Московський проспект 10/12. Саме там знаходилася майстерня цієї чудової людини», - повідомила Вікторія Маренич. Крім цього в рамках кінофестивалю буде презентовано книгу Володимира Миславського, присвячену Йосипу Тимченку.

У 2011 році архівні установи 6 районів області отримали нові приміщення

У 2011 році архівні установи 6 районів області отримали нові архівні приміщення. Також практично у всіх районах області встановлена ​​пожежна та охоронна сигналізація. Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. "У цьому році нами проведена значна робота з удосконалення роботи архівних приміщень. Коли в 2010 році був проведений аналіз, ми з'ясували, що в переважній більшості архівних установ немає пожежної, охоронної сигналізації та гідрометрів, які б визначали вологість у приміщеннях, де зберігаються документи. До того ж, у багатьох архівних установах не були відокремлені приміщення для зберігання архівних документів від адміністративної частини. Сьогодні практично в усіх архівних приміщеннях встановлени і пожежна і охоронна сигналізації. Також нами проведена робота і затверджені у всіх районах програми збереження архівного фонду», - сказав Василь Хома.

Оголошується набір!

В рамках Програми заходів із перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» інститут вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету розпочинає набір претендентів на навчання за напрямами «Економіка та підприємництво» і «Менеджмент та адміністрування» за кошти фізичних і юридичних осіб. Тривалість Програми – 10 місяців, форма навчання – денно-заочна. Початок занять – з 20 лютого 2012 року. Прийом документів здійснюється Харківською РРГ МЦПК до 3 лютого 2012 року, за адресою: 61022, м. Харків, Держпром, 7 під’їзд, 3 поверх, кімната 316а, Головне управління економіки Харківської облдержадміністрації, тел.: (057) 705-10-30, 757-40-07.

IV міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня. «Зараз ми активно доопрацьовуємо положення про фестиваль. У нього будуть внесені деякі зміни. По-перше, склад журі фестивалю буде змінюватися щорічно. По-друге, у конкурсних показах не зможуть взяти участь фільми, які виготовлені і надані студентами або родичами членів журі. Це наша позиція. Усі, хто братиме участь, повинні знаходитися в рівних умовах. Ми оцінюємо не школи і не прізвища майстрів, які є вчителями учасників, ми оцінюємо в першу чергу роботи», - підкреслила Вікторія Маренич.

На IV Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» буде більш жорсткий відбір конкурсних картин, ніж раніше

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, для конкурсного показу IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується відібрати не більше 40 картин.

У 2011 році робота апаратів райдержадміністрацій значно вдосконалена

Про це заявив у ході сьогоднішньої прес-конференції заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома. «У 2011 році ми продовжили роботу з надання методичної допомоги структурним підрозділам облдержадміністрації та апаратів райдержадміністрацій. Представники ХОДА виїжджали в район, проводили перевірку діяльності конкретного структурного підрозділу. За підсумками складалася довідка, в якій відбивалися, як недоліки, так і позитивні моменти, нові форми і методи роботи. Це дало змогу вдосконалити роботу ключових підрозділів, таких як оргвідділ і відділ по роботі зі зверненнями громадян». За його словами, зараз у всіх районах області голови райдержадміністрацій та їх заступники регулярно проводять прийоми громадян, в тому числі і виїзні. Налагоджено роботу відділів контролю. 

На IV Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» відбудеться концерт пам'яті Едіт Піаф

«На IV Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» відбудеться унікальний концерт пам'яті Едіт Піаф, в якому візьмуть участь дуже відомі у Франції співак і співачка. Концерт буде побудований у формі діалогу з музики, пісень і листів, які ці люди писали один одному», – повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації – співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

До 1 травня 2012 року міжнародний автомобільний пункт пропуску «Гоптівка» планують ввести в експлуатацію

Роботи з реконструкції пункту пропуску «Гоптівка» ще тривають. У минулому році на це було освоєно 22,5 млн. грн. У цьому році заплановано освоїти ще 50 млн. грн. Заявив під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «До 1 травня цього року ми плануємо закінчити реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» і ввести його в експлуатацію. На даний момент там ведеться поетапна робота, щоб забезпечити пропускну здатність самого пункту пропуску. Частково виконані роботи по конструкціям та комунікаціям. Заплановані роботи по установці конструктивів і обладнання приміщень, а також з благоустрою території», - зазначив Василь Хома.

На IV Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» вже подано близько 30 конкурсних робіт

Триває прийом конкурсних робіт на IV Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень». Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на даний момент вже подано близько 30 робіт. За її словами, цього року очікується більша кількість робіт українських режисерів, ніж на попередніх фестивалях.

Відділ з протидії та запобігання корупції ХОДА отримав додаткові повноваження

Відділ з протидії та запобігання корупції ХОДА з набранням чинності Закону України «Про корупцію» отримав додаткові повноваження. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Вчора був підписаний Указ Президента, яким визначено порядок проведення спецперевірок та надходження посадових осіб або службовців на роботу в державні органи. Зараз готується документ, згідно з яким буде визначено механізм проведення таких заходів. Мова буде йти про багатоступеневу систему перевірки. По-перше, буде перевірятися, чи притягувалася людина до відповідальності за вчинення корупційних діянь. По-друге, буде перевірятися, чи притягувалася людина до кримінальної або адміністративної відповідальності. Третє - перевірка фізичних та юридичних осіб на наявність або участь в органах управління комерційних структур. Також будуть перевірятися декларації про доходи і витрати», - сказав Василь Хома.

У 2013 році в Харкові буде презентована нова книга Мілен Демонжо

Сьогодні під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич повідомила, що нова книга Почесного президента фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень», актриси Мілен Демонжо буде презентована на Україні в рамках V кінофестивалю в 2013 році. «У ході мого робочого візиту до Франції я зустрілася з Мілен Демонжо, і вона мені передала свою останню книгу, яка з 1 січня з'явилася в книжкових магазинах Парижа. Поки книга тільки французькою мовою. Вона буде обов'язково перекладена, і до п'ятого ювілейного фестивалю, який відбудеться в травні 2013 року, ми її обов'язково презентуємо», – заявила співголова фестивалю.

Мілен Демонжо увійде до складу журі IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, Почесний Президент кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо в 2012 році увійде також і до складу журі кінофестивалю. «Це було її велике бажання, і в кінці березня я вже відвезу їй конкурсні роботи, які до того часу відбере селекційна комісія», - повідомила начальник управління.

Харківська облдержадміністрація вжила всіх необхідних заходів для забезпечення доступу до публічної інформації

У 2011 році вступив в силу Закон «Про доступ до публічної інформації». Тому в ХОДА та районних адміністраціях були створені відповідні підрозділи, що відповідають за виконання статей нового Закону. Про це в ході прес-конференції сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «В обласній державній адміністрації створено управління із забезпечення доступу до публічної інформації. Воно складається з 2 підрозділів. Перший відповідає за роботу з інформаційними запитами. Друге підрозділ займається роботою зі збору, зберігання та обробки цієї інформації. Відповідно, у нас сформований банк даних тих документів, які знаходяться в розпорядженні і володінні обласної адміністрації. У 2011 році всі структурні підрозділи ХОДА передали управлінню повний пакет документів. Тепер там знаходиться більше 3 тисяч документів», - сказав Василь Хома.

У 2012 році продовжить роботу Школа юного журналіста

У 2012 році продовжить роботу Школа юного журналіста при обласній державній адміністрації. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Такого проекту немає ні в одному регіоні України, в цьому ми є піонерами», – підкреслила вона.

У 2012 році на базі прес-центру ХОДА працюватиме політичний прес-клуб

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, з лютого на базі прес-центру обласної адміністрації розпочне свою роботу прес-клуб, присвячений майбутнім виборам до Верховної Ради Україні. «У 2012 році будуть вибори до Верховної Ради. Я б дуже хотіла, щоб щомісяця на базі нашого прес-центру проходили круглі столи, дебати. Ми готові запрошувати політиків різних політичних поглядів і течій, ми будемо запрошувати і тих, хто займається політикою професійно, і тих, хто хоче просто висловити свою позицію. Звичайно, ми будемо відкриті для журналістів. Такий прес-клуб з наступного місяця почне свою роботу», - повідомила Вікторія Маренич.

У 2011 році офіційний сайт Харківської облдержадміністрації відвідали майже 500 тис. інтернет-користувачів

«У 2011 році офіційний сайт Харківської облдержадміністрації продовжував активно працювати в режимі інформаційного агентства. За минулий рік сайт відвідали майже 500 тис. інтернет-користувачів. Це хороший показник, і в 2012 році ми хочемо продовжувати працювати на такому ж високому рівні», - повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» продовжить свою роботу в 2012 році

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в поточному році продовжиться робота виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області». За її словами, 2012 року виставка дещо змінить формат. «Ми вирішили зібрати кілька районів в одному місці, де люди могли б не тільки відвідати ярмарок та придбати книги за цінами виробників, а й поспілкуватися з творчими особистостями Харківщини. У березні ми плануємо почати з Золочівського району. Ми проїдемо по розробленому в нашому управлінні маршруту, щоб згадати максимальну кількість пам'ятних дат і наших славних земляків і займатися популяризацією знань про наш край», - підкреслила Вікторія Маренич.

На Харківщині будуть підтримувати видання книг місцевих авторів

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в 2012 році планується активізувати роботу з видання книг харків'ян і жителів області. Для цього планується залучити як бюджетні, так і позабюджетні кошти. «У бюджеті 2012 року ми будемо просити виділення коштів на таку дуже потрібну роботу, як видання книг місцевих авторів. Я вважаю, що це дуже важливо. Оскільки у нас не досить багатий бюджет, ми будемо шукати позабюджетні джерела фінансування, але книги харківських авторів мають виходити», - підкреслила Вікторія Маренич.

2011-й рік став для Харківської облдержадміністрації знаковим в інформаційному плані

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, у 2011 року управлінням була проведена 201 прес-конференція (на 83 більше, ніж в 2010) і 90 прес-турів, з них 30 - за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. «Коли в квітні 2010 року ми почали роботу в облдержадміністрації, ми ставили за мету створити умови для роботи представників ЗМІ для того, щоб ми могли вам допомагати і працювати в одній зв'язці з виконання спільних завдань. Наша робота в цьому напрямку буде продовжуватися і в 2012 році. Після свят ми одразу ж активно включилися в роботу по організації різних заходів, створенню інформаційних приводів для того, щоб у 2012 році облдержадміністрація, і її прес-центр зокрема, стали справжнім центром спілкування, обміну думками тощо», - підкреслила Вікторія Маренич.

У 2012 році проект «Чай з губернатором» продовжить роботу в новому форматі

«Минулого року ми активно почали працювати над таким проектом, як спілкування голови облдержадміністрації з журналістами у форматі «без краваток», яке ми назвали «Чай з губернатором». Цей формат існував ще тоді, коли Михайло Добкін був мером Харкова, і був продовжений, коли він став губернатором – адже завжди є інформація, якою хочеться поділитися, а у журналістів накопичуються питання», – повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Вона підкреслила, що в минулому році стартувала телеверсія цього проекту, і тепер «Чай з губернатором» щомісяця буде виходити в ефірі обласного державного телебачення.

У Харківській області ведеться активна робота з районними ЗМІ

Управлінням у справах преси та інформації ХОДА ведеться активна робота з районними ЗМІ. Як наголосила сьогодні під час прес-конференції начальник управління Вікторія Маренич, в першу чергу ця робота спрямована на поліпшення умов роботи журналістів в районних виданнях, а також на покращення якості районних ЗМІ.

На Центральному ринку, біля станцій метро «Холодна гора» і «Пролетарська» працюють пункти обігріву

У зв’язку з посиленням морозу Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації інформує, що у Харкові працюють мобільні пункти обігріву, встановлені Навчальним центром оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України для громадян, які не мають даху над головою в період сильних морозів. Вони розташовані на вулиці Полтавський Шлях в районі станції метро «Холодна гора», на Центральному ринку і біля станції метро «Пролетарська». Для обігріву людей встановлені намети армійського зразка, обладнані печами - «буржуйками». За інформацією Українського гідрометеоцентру, найближчими днями в Харкові очікується температура повітря мінус 19-22 градуса.

Михайло Добкін підтримує відкриту чесну приватизацію «Турбоатома» структурами, які мають досвід роботи та фінансово спроможні

Фонд державного майна України вніс харківське ВАТ «Турбоатом» в перелік підприємств, які будуть приватизовані в 2012 році. Вчора в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що ставиться до цього факту позитивно. «Держава – не завжди ефективний власник, і харківському «Турбоатому» пощастило, що його очолив свого часу Віктор Суботін, який зміг прийняти дуже багато корисних менеджерських рішень для цього підприємства. Але він керував заводом від імені держави і в багатьох питаннях був зв'язаний по руках і ногах, бо діяв за дорученням Фонду державного майна. Багато рішень необхідно було узгоджувати раніше з Міністерством промислової політики, а в даний час – з Державним агентством, яке стало правонаступником Міністерства після його ліквідації», – висловив свою думку губернатор.

Під час проведення в Харкові Євро 2012 головне - забезпечити безпеку людей. Михайло Добкін

Про це в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» з представниками ЗМІ сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми повинні бути готові до розвитку будь-якої ситуації. Перш за все, в плані безпеки - тут ще дуже багато роботи. Дуже добре, що делегація Королівства Нідерландів, яка недавно побувала в Харкові, у своєму складі мала представників поліції. Вони змогли разом з українськими колегами обговорити спільні дії, щоб не допустити будь-якої загрози, чи то для жителів нашого регіону, чи то для гостей з будь-якої іншої країни», - зазначив Михайло Добкін.

Стан радіаційної безпеки в Харківській області є задовільний

За інформацією Східної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України на території Харківської області станом на 01.01.12 знаходиться 386 підприємств, організацій та установ, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ), в тому числі: в промисловості та науково-дослідних закладах - 103, лікувально-профілактичних установах – 283. Стан радіаційної безпеки в Харківській області зумовлений наявністю підприємств, організацій та установ, що використовують радіаційно-небезпечні технології і речовини, і їх впливом на обслуговуючий персонал, населення та навколишнє природне середовище є задовільний. Радіаційних аварій та інцидентів з ДІВ у ІV кварталі 2011 року на території Харківської області не зафіксовано.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3684,7 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 530,84 куб. м піщано-сольових сумішей і 43 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 107 одиниць техніки і 155 дорожніх робітників. Станом на 26 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

У Харківській області надається підтримка підприємствам і організаціям, які переходять на альтернативні джерела енергії

На Харківщині, як і в цілому по Україні, особлива увага приділяється питанням енергозбереження. Як наголосив 25 січня в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, в області всіляко заохочуються підприємства та організації, які з метою економії переходять на альтернативні джерела енергії.

Події дня

Сьогодні, 26 січня, о 12:00 Обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62, 2 поверх) відкриється виставка творчих робот дітей і молодих людей с особливими потребами «Яким я хочу бачити цей світ». О 12:00 у ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відео-конференція на тему «Впровадження європейської системи безпеки харчування». О 13:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, співголови оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич на тему «Про хід підготовки кінофестивалю «Харьковская сирень». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми.

Архів документів