Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін підписав листа до 100 різних найбільших компаній світу

Голова обласної адміністрації Михайло Добкін підписав листа до 100 різних найбільших компаній світу. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Ми вибрали 100 провідних компаній світу і написали їм листи, де було поставлено просте запитання: що потрібно вашій компанії для того, щоб ви відкрили представництво або штаб-квартиру в Харкові? Ми надали їм всі наші основні характеристики, наші програми по структурі економіки, наше податкове законодавство, інші наші закони. Ми готові до конструктивної розмови, готові надавати підтримку, щоб вони у нас починали свій бізнес», - заявив заступник губернатора.

У 2011 році обласний бюджет отримав більш ніж на 20% більше прибуткового податку, ніж у 2010 році

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у 2011 році обласний бюджет отримав більш ніж на 20% більше прибуткового податку, ніж у 2010 році. «У 2011 році в регіоні було зібрано 3 млрд. 321 млн. грн., тоді як у 2010 році - 2 млрд. 818 млн. грн. Я вважаю, що це результат системної роботи ХОДА в цьому напрямку. Було чотири серії бігбордів, на яких за даними Державної податкової служби ми розміщували злісних неплатників прибуткового податку - ті підприємства, де більша частина заробітної плати виплачується в конвертах», - сказав він.

Проблем з розміщенням гостей Євро-2012 в Харкові не буде

Проблем з розміщенням гостей Євро-2012 в Харкові не буде. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, під час Чемпіонату під житло будуть задіяні всі без винятку готелі та мотелі Харкова, приватний сектор та наметові містечка. Заступник губернатора повідомив, що на сьогоднішній день офіційно заброньовано лише 21% від загальної кількості місць в готелях різних категорій, але висловив упевненість, що все буде зайнято, в тому числі і студентські гуртожитки ВНЗ, які задіяні у програмі Євро-2012.

Спортсмени Харківської  області вибороли 3 медалі на зимовому Чемпіонаті України зі стрибків у воду

24-29 січня 2012 р. в м. Київ відбувся зимовий чемпіонат України зі стрибків у воду.  У змаганнях взяли участь збірні команди Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської областей та м.Києва.  У змаганнях вдало виступили спортсмени збірної команди Харківської області. Так Олексій Пригоров разом з Іллею Кваша (м. Миколаїв)  виборов золоті медалі у синхронних стрибках з трампліну - 3 метри, а також срібну медаль в особистих стрибках з триметрового трампліну. Сергій Бондар здобув срібну медаль у синхронних стрибках з вишки. Крім того, харківські спортсмени у різних видах програми зайняли чотири 4-х місця та чотири – 5-х. За підсумками  чемпіонату сформована збірна команда України для участі у Кубку світу, який відбудеться у Лондоні у середині лютого 2012 року.  

Юрій Сапронов підбив підсумки 2011 року для Харківської області

«2011 рік був непростим для світової економіки. Якщо брати показники розвинених країн Європи, то темп зростання ВВП Німеччини за минулий рік склав 3%, Франції - 1,6%, Великобританії - 0,7%, Швеції - близько 4%. На тлі цих країн Україна в 2011 році виглядала більш ніж достойно: за найпесимістичнішими розрахунками зростання ВВП склало 4,5%, остаточну цифру ми будемо мати до 20 березня», - зазначив сьогодні в ході прес-конференції віце-губернатор Юрій Сапронов, підводячи підсумки 2011 року.

Михайло Добкін підписав наказ «Про утворення обласного оперативного штабу»

Голова Харківської облдержадміністрації – начальник цивільного захисту (цивільної оборони) Харківської області Михайло Добкін підписав наказ «Про утворення обласного оперативного штабу». Штаб утворено у зв’язку з суттєвим ускладненням погодних умов та різким зниженням температури з метою забезпечення належного функціонування систем життєзабезпечення населення та реагування на можливі надзвичайні ситуації на території області.

Усі райони Харківської області безперебійно забезпечуються хлібом

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області немає проблем з постачанням хліба та хлібобулочних виробів в найвіддаленіші населені пункти регіону. «У разі виникнення проблем із забезпеченням районів області хлібом та хлібобулочними виробами прошу звертатись за телефоном 700-24-59», - повідомив заступник керівника області.

На Харківщині педагоги й учні, які потребують підвезення до школи, забезпечені транспортом на 100%

У Харківській області досягнуто повного забезпечення транспортом для підвезення до навчальних закладів учнів та вчителів з ​​віддалених населених пунктів. Про це повідомив начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «На сьогоднішній день загальна кількість школярів і вчителів, які користуються транспортом для того, щоб приїхати в школу, становить 12 тисяч 598 осіб. Автопарк, який працює в цій сфері, становить 284 одиниці транспорту. Наразі у нас забезпечено підвіз 100% вчителів та учнів до шкіл області», - підкреслив Роман Шаповал.

Призначений новий головний лікар Великобурлуцької центральної районної лікарні

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на посаду головного лікаря Великобурлуцької центральної районної лікарні призначений Олександр Ворошилов. Медичному персоналу Великобурлуцької ЦРЛ його представив начальник Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан.

Вчені п’яти країн з’ясовуватимуть сучасні місце і роль викладача в освітньому процесі

1 лютого о 10.00 у Харківському гуманітарному університеті „Народна українська академія” відбудеться Міжнародна науково-практична конференція „Викладач як суб’єкт і об’єкт освітнього процесу. Сторіччя ХХІ”. Планується участь дослідників з Польщі, Російської Федерації, Казахстану, Киргизької Республіки та України.  Головна мета конференції: проаналізувати основні тенденції зміни місця і ролі викладача у сучасному освітньому процесі, виявити чинники, які впливають на трансформацію соціальних характеристик викладацького корпусу, визначити оптимальні шляхи поновлення мотивації і відродження моральних принципів у діяльності педагога.

Оголошується конкурс театральних відеотрейлерів (анонсів) «Інсайд»

З 1 лютого по 23 березня 2012 року  Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва при підтримці Управління культури і туризму ХОДА проводить перший регіональний конкурс театральних відеотрейлерів (анонсів) «Інсайд». В ході проведення конкурсу учасникам надається можливість відвідання  вистав провідних харківських театрів та проведення відеозйомки вистав з глядацького залу та «з-за куліс». Матеріали відеозйомки використовуються для створення двохвилинного трейлера вистави, який надається на розгляд журі.  Конкурсні відеотрейлери в подальшому можуть використовуватися в якості відеоанонсів та рекламних матеріалів. 

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом в громадський приймальні ХОДА. До нього звернувся 31 громадянин, зокрема 16 мешканців області та 15 мешканців Харкова. Питання, які адресували заступникові губернатора мешканці Харкова та області, стосувалися скерування на лікування в обласні медичні установи та інститути Національній академії медичних наук; надання матеріальної допомоги; включення до реєстру на лікування з приводу катаракти; забезпечення слуховими апаратами; направлення на санаторно-курортне лікування. Надані консультації і роз’яснення з приводу нових розмірів пенсій.

Засоби кіномистецтва можуть бути ефективними у  вирішенні соціальних проблем

26 січня відбувся «круглий стіл» на тему: «Соціальна робота засобами кіномистецтва: проблеми та перспективи». Його організатори -Харківський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ХОДА, Харківська Асоціація дитячої екранної творчості «Дитятко» та Харківська обласна громадська організація «Професійна ліга соціальних працівників Харківщини».  Мета заходу - не тільки обговорення ефективності використання медіа-ресурсів у соціальній роботі, а й пошук можливостей для практичного використання кіно, соціальних відеороликів, реклами у вирішенні складних соціальних проблем. Перегляд та обговорення фільму мінської кіношколи «Сінема» і став ключовим моментом «круглого столу».

Показник епідеміологічного порогу не перевищений в жодному з міст та районів області

На 4 тижні (20.01.2012 - 26.01.2012) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 14,23 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 34,78, що нижче на 59,10%. Питома вага дітей становить 63,72%. Показник епідеміологічного порогу не перевищений в жодному з міст та районів області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У рейтингу конкурентоспроможності регіонів України за 2011 рік Харківщина покращила свій результат на чотири позиції

Третє місце Харківської області в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України за 2011 рік, складеному Фондом «Ефективне управління» спільно з Всесвітнім економічним форумом, стало результатом системної роботи команди управлінців ХОДА. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У рейтингу конкурентоспроможності регіонів України наша область, яка посідає четверте місце по вкладу у ВВП країни, отримала сукупний індекс 4,05 бала, що на 0,18 бала більше середньоукраїнського результату. У порівнянні з 2010 роком ми поліпшили свій результат на чотири позиції, показавши рівномірні результати за всіма субіндексами», – зазначив заступник голови ХОДА.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1923 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 339,71 куб. м піщано-сольових сумішей і 9 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 92 одиниць техніки і 116 дорожніх робітників. Станом на 30 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня (змінено)

Сьогодні о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова.

Досвід роботи Єдиного розрахункового центру м.Харкова буде запропонований для застосування по всій Україні

Сьогодні Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Анатолій Близнюк ознайомився з роботою Єдиного розрахункового центру, який успішно працює в Харківській області з 1999 року. Сьогодні в його системі більш 2 мільйонів особових рахунків по всіх регіонах України, з них більше 900 тисяч у Харківській області, 65 видів послуг приймається до оплати від населення.

КСП «Харківміськліфт» планується задіяти в пілотному проекті по заміні ліфтів в Україні

«КСП «Харківміськліфт» планується задіяти в пілотному проекті по заміні ліфтів. Сьогодні я побачив, що на цьому підприємстві є все необхідне: обладнання, логістика, електроніка, налагоджено обслуговування ліфтів. Але підприємство завантажене лише на 50%. Тому ми будемо залучати підприємство до роботи в інших областях, зокрема, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Київській, щоб завантажити його виробничі потужності, і замінити якомога більше ліфтів в країні з меншими затратами», - зазначив сьогодні Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк.

Анатолій Близнюк і Михайло Добкін вручили ключі від квартир 2 співробітникам КСП «Харківміськліфт»

Сьогодні Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк під час візиту на Харківське комунальне спеціалізоване підприємство «Харківміськліфт» разом з головою ХОДА Михайлом Добкіним вручив 2 співробітникам підприємства ключі від квартир. «КСП «Харківміськліфт» - підприємство, яке забезпечує житлом своїх співробітників. Тільки завдяки цьому, вдалося повернути висококваліфікованих фахівців, які раніше виїжджали працювати в інші країни», - зазначив директор КСП «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров.

Анатолій Близнюк високо оцінив готовність всіх служб Харківської області до роботи в умовах низьких температур

Сьогодні відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва. Під час наради розглядалося питання забезпечення життєдіяльності в зв’язку з погіршенням погодних умов. У нараді взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, який перебуває з робочою поїздкою в Харківській області, голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств та ін.

Диспетчерська КСП «Харківміськліфт» окрім Харкова обслуговує ліфти ще у 8 містах України

Про це сьогодні в ході візиту на КСП «Харківміськліфт» Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка повідомив директор підприємства Анатолій Кандауров. За його словами, на сьогоднішній момент КСП «Харківміськліфт» обслуговує ліфти у 8 містах України. Зокрема, підприємство надає послуги з диспетчеризації ліфтів Києву, Полтаві, Сумам, Комсомольську та іншим містам України. Але вже в найближчому майбутньому цей список буде збільшуватися.

Анатолій Близнюк відвідав КСП «Харківміськліфт»

Сьогодні Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк разом з головою ХОДА Михайлом Добкіним, головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом відвідав Харківське комунальне спеціалізоване підприємство "Харківміськліфт" та ознайомився з його роботою. Комунальне спеціалізоване підприємство "Харківміськліфт" займається не тільки обслуговуванням і ремонтом ліфтового господарства міста, але й має власну виробничу базу. Зокрема, підприємство виробляє різні ліфтові комплектуючі: двері, стельові панелі, кнопки виклику, деталі механізмів і інші складові ліфта. Також «Харківміськліфт» почав експериментальне виробництво власних ліфтів та впровадження їх у Харкові. Крім ліфтових комплектуючих підприємство виробляє урни, лавки, паркани і кабіни вуличних туалетів.

Харківщина знаходиться в процесі розгляду остаточного рішення про тарифи

«Харків ухвалював рішення про тарифи в межах своєї компетенції і на основі діючої законодавчої бази. Тарифи давно не переглядалися, тому зараз підвищення вийшло значним. І якщо це необхідно, то потрібно шукати джерела, за рахунок яких це можливо профінансувати. В даний час місто і область знаходяться в процесі розгляду остаточного рішення про тарифи», – заявив сьогодні під час брифінгу Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. Міністр висловив упевненість в тому, що відповідне рішення буде знайдено.

У цьому році реформи будуть проводитися в регіонах

Президент України Віктор Янукович, реалізуючи ідеологію реформ, назвав 2012 рік - роком реформ. Перший етап адміністративної реформи пройшов на рівні міністерств і відомств, далі реформи будуть проводитися в регіонах. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. «Ми сьогодні зібралися для того, щоб обговорити, виробити критерії, за якими ми будемо оцінювати роботу регіонів. У кожному регіоні є своя специфіка. Тому потрібно визначити, як оцінювати роботу керівників регіонального рівня та органів місцевого самоврядування щодо поліпшення життя людей. Ми сьогодні обговорили ці питання, у тому числі один з принципово важливих - для реалізації реформ потрібні кваліфіковані кадри, які б вміли це робити і розуміли б, що вони роблять. Ми виробили протокол, зараз внесемо туди зміни з урахуванням пропозицій. Потім на основі цього будемо пропонувати змінити законодавчу базу. Тобто, це конкретна робота з реалізації завдань, поставлених Президентом», - сказав Анатолій Близнюк.

Всі кошти, зекономлені в результаті оптимізації обласних і районних адміністрацій, необхідно направляти на збільшення зарплати держслужбовців

Як зазначив в ході наради Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка в Харкові з представниками семи регіонів України голова ХОДА Михайло Добкін, для залучення в органи державної влади висококваліфікованих фахівців, необхідно створити ряд стимулів, а головне - фінансових. «В ході обговорення адміністративної реформи, була пропозиція після оптимізації обласних та районних державних організацій половину заощаджених коштів перераховувати до держбюджету, а другу половину - залишати на місцях для збільшення фонду зарплати. Я вважаю, що потрібно 100% коштів залишати на місцях і повністю направляти на підвищення зарплати. До останнього збільшення мінімальної зарплати головний спеціаліст райдержадміністрацій отримував трохи більше 1 тис.грн. На ці гроші неможливо залучити висококваліфікованих фахівців. Ми зобов'язані зробити так, щоб держслужбовці отримували трохи більше середньої зарплати по регіону. Інакше ми людей не утримаємо», - підкреслив Михайло Добкін.

Враховуючи дефіцит кадрів в країні, ми зобов'язані основні державні інвестиції вкладати в людський ресурс. Михайло Добкін

Одна з найгостріших проблем в Україні - це дефіцит кваліфікованих кадрів на управлінські посади, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка в Харкові з представниками семи регіонів України. «Сьогодні дефіцит підготовлених кваліфікованих кадрів - це одна з головних проблем нашої країни. Між існуючими управлінцями і наступним кадровим резервом не просто прірва, а безодня. На сьогодні система дозволяє прийти на високу посаду людині, яка професійно взагалі до неї не готова. Якщо у великих містах з кадрами питання вирішується більш менш нормально, то якщо ми говоримо про вибори селищного чи сільського голови, то іноді люди приходять такі, які навіть не розуміють, куди потрапили», - підкреслив глава області.

Швидкі шахи з нагоди святкування новорічних та різдвяних свят

21-22 січня в приміщенні ДЮСШ «Локомотив» з нагоди святкування новорічних та різдвяних свят були проведені змагання з швидких шахів.В змаганнях взяли участь 28 спортсменыв, серед яких були і ветерани шахів, і учні загальноосвітніх шкіл і спортсмени-інваліди.        За підсумками дводенної боротьби  І місце з результатом 7,5 очок із 9 можливих посів майстер ФІДЕ з Сахновщанського району Валерій Скорлупкін, ІІ-ІІІ місця згідно  коефіцієнту посіли кмс Іван Швидун та Сергій Барков, які набрали по 7 очок. Серед спортсменів-інвалідів беззаперечним лідером виявився Вячеслав Масіч, який набрав 6 очок. Серед школярів кращий результат показала Молчанова Катерина з Сахновщанського району,  ІІ місце у Євгена Котляренка (Панютинська ЗОШ №1).    

Центру та регiонам необхідно об'єднатися, щоб вирішити завдання з реформування держави, поставлені Президентом України

У 2012 році процес реформування різних галузей України входить в активну фазу. У зв'язку з цим усім регіонам разом з міністерствами необхідно об'єднати зусилля, щоб виконати всі завдання щодо реалізації реформ, поставлені Президентом України Віктором Януковичем, - підкреслив сьогодні під час наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

Питання підвищення ефективності взаємодії центральних органів влади з регіонами дуже актуальні

Про це в ході наради Анатолія Близнюка з представниками семи регіонів України сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Питання підвищення ефективності взаємодії центральних органів влади з місцевими адміністраціями та органами місцевого самоврядування щодо втілення в життя Національної програми реформ дуже актуальні. Їх значимість, особливо зараз, коли процес реформування переміститься в регіони, важко переоцінити», - сказав він.

Архів документів