Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Навчально-виховний процес у школах Харківщини поновиться, коли температура повітря не буде більше 15 градусів морозу

Як повідомив сьогодні начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, на початку тижня місцевими органами виконавчої влади, районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування були ухвалені рішення про призупинення навчально-виховного процесу у загальноосвітніх закладах Харківської області до кінця поточного тижня. Проте через низьку температуру повітря відновлення навчально-виховного процесу в учбових закладах регіону переноситься. Школи почнуть приймати дітей, коли температура повітря не буде більшою за 15 градусів морозу. 

На електричній трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт в с. Геївка Зміївського району ведуться активні будівельні роботи

Станом на 15:00 на електричній трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт насосна ПХК Геївка потужністю 10Квт в с. Геївка ведуться активні будівельні роботи. За повідомленням голови обласного оперативного штабу – першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба фахівці продовжують прорубувати просіку для проведення нових ЛЕП для підстанції з метою стабілізації електропостачання. Крім того тривають роботи з монтування нової електричної підстанції блочно-модульного типу 35/6 кВ з трансформатором 4 мВА та лінії ПЛ-6 кВ.

Пункти обігріву в знеструмлених населених пунктах Зміївського району забезпечені всім необхідним для надання допомоги

Голова обласного оперативного штабу – перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб сьогодні відвідав пункти обігріву населення у с. Геївка, с. Суха Гомольша, с. Нижній Бишкин і с. Черкаський Бишкин Зміївського району, в яких припинене електропостачання через пожежу на електричній трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт в с. Геївка. Валентин Дулуб повідомив, що всі пункти працюють стабільно. Вони забезпечені всім необхідним для надання допомоги людям. У всіх пунктах забезпечено 3-разове харчування. Станом на 15:00 ситуація в знеструмлених селах стабільна, перебуває під постійним контролем, ніяких скарг від населення не надходило.

В поточному опалювальному сезоні теплопостачальні підприємства області розрахувалися з НАК «Нафтогаз України» за газ на 50%

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області з НАК «Нафтогаз України» за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011-2012 р.р., станом на 1 лютого складає 50%, заборгованість – 428,5 млн. грн. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ і розвитку інфраструктури Роман Грива. За його словами, за аналогічний період опалювального сезону 2010-2011 р.р. рівень розрахунків складав 39%.

У 2011 році в рамках програми «Доступне житло» Харківська область використала більше 4 млн. грн.

Про це в ході селекторної наради ХОДА повідомив начальник управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації Михайло Рабинович. За його словами, у 2011 році Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в Харківську область для надання державної підтримки на будівництво доступного житла було перераховано 5 964,305 тис.грн. Мінрегіон міг виділити і більше коштів в залежності від реальної кількості бажаючих брати участь в програмі. Однак навіть з виділених коштів реально використано 4 164,305 тис. грн. Провівши ретельний аналіз ситуації, що склалася, було встановлено, що фактично в Харківській області з 416 квартир вільних від зобов'язань, на які можуть спрямовуватися бюджетні кошти, всього 56 черговиків придбали квартири. Це черговики, які були залучені для участі в Програмі ПАТ «Трест Житлобуд - 1». У зв'язку з відсутністю громадян, бажаючих взяти участь у Програмі, 1 800,0 тис. грн. повернено назад в Міністерство.

Підприємців навчили захищати персональні дані

В рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва (ХРФПП) за підтримки Головного управління економіки ХОДА відбувся черговий безкоштовний бізнес-семінар на тему «Захист персональних даних - нові обов'язки підприємців». В рамках семінару були розглянуті актуальні питання впровадження Закону України «Про захист персональних даних», зокрема нові зобов'язання суб'єктів господарювання, які виникають щодо реєстрації і порядку ведення баз даних персональної інформації.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі

Голова ХОДА Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі. В ході прийому жителями району було піднято ряд питань, важливих для громади. Зокрема, обговорювалося питання про купівлю шкільного автобуса для Іванівської сільської ради. За словами Михайла Добкіна, автобус буде придбано до 1 вересня 2012 року. Також в ході прийому порушувалося питання про будівництво підстанції для енергозабезпечення історико-археологічного музею «Верхній Салтів», про реконструкцію системи водопостачання та водовідведення селища Вільча і відкриття автобусного маршруту Вовчанськ - Шевченкове - Харків. Всі питання були взяті главою області під особистий контроль, щодо їх рішення було дано відповідні доручення.

Завдання влади - максимально наблизити якісну медичну допомогу до всіх жителів області

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, для харківської влади важливо наблизити якісну медичну допомогу до мешканців області. «Якщо порівняти рівень медичної допомоги в Харкові та якомусь віддаленому районі нашої області, то буде велика різниця. Тому завдання керівництва області дати людям можливість отримати якісну, а головне, професійну медичну допомогу», - зазначив Михайло Добкін.

«Харківський облавтодор» готовий забезпечити безперебійне розчищення трас в регіоні

Харківська область забезпечена снігоочисною технікою. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Погода приносить сюрпризи тільки лінивим. Задовго до початку зими в Харківській області були складені схеми і карти основних і другорядних магістралей, які в разі рясного снігопаду повинна розчищати техніка», – зазначив він.

Регіональний перинатальний центр при Харківській обласній клінічній лікарні стане одним з кращих в Україні за якістю оснащення

На даний момент закінчуються останні роботи по встановленню обладнання у Регіональному перинатальному центрі. Як підкреслив 2 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, за якістю обладнання харківський перинатальний центр буде найкращим в Україні. «Нове обладнання надходить щодня. Я думаю, що з оснащення нашому перинатальному центру не буде рівних в Україні. Там зроблено ремонт, забезпечена стерильність скрізь і в усьому, створені оптимальні умови для роботи тільки кращих вітчизняних та іноземних фахівців. Рівень медичної допомоги, яку можна буде отримати в перинатальному центрі, буде свого роду унікальним, і всі найскладніші випадки будуть розглядатися саме там», - підкреслив глава області.

У Харківській області понад 70% озимих у доброму та задовільному стані

Як повідомив в ефірі програми  обласного телебачення "Час влади" голова ХОДА Михайло Добкін, сьогодні в області понад 70% озимих у доброму та задовільному стані. Товщина сніжного покриву дозволяє бути впевненими в тому, що вдасться зберегти ці озимі. «Ніхто не знижує завдання по валу. У 2011 році ми досягли одного із самих рекордних показників за кількістю врожаю, а за якістю - кращого за всю історію незалежності України. Я думаю, що у нас є всі можливості повторити цей результат в 2012 році. Тим більше, що сьогодні, напередодні ухвалення Верховною Радою закону про ринок землі, в сільське господарство йдуть серйозні інвестиції», - підсумував Михайло Добкін.

На кількість і якість отриманого врожаю впливає багато факторів

Про це в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «На сьогоднішній момент сільськогосподарські країни світу не мають технологій, які б дозволяли їм не залежати від погодних умов. Відвідуючи райони Харківської області, я неодноразово приділяв увагу успішним сільгосппідприємствам. Перш за все, мене цікавило - за рахунок чого успішні підприємства в рівних погодних умовах з неуспішними можуть досягати високих результатів і отримувати високі врожаї. Що тут: технологія, особливі знання чи спеціальна техніка? Перш за все, як і скрізь, в основі успіху лежить дуже важка праця. На тлі складного 2010 року для сільського господарства нашого регіону, коли середня врожайність по зернових в регіоні була не вище 16 ц з га, деякі господарства не могли зібрати і 10 ц. Але, при цьому, у нас в регіоні були підприємства, які збирали 50 ц з га. Тому тут необхідно не сподіватися тільки на Господа Бога і на хорошу погоду. Тут потрібно ще з розумом підходити до вибору компаній, які поставляють все необхідне для того, щоб урожай якнайкраще був захищений», - зазначив Михайло Добкін.

Товариство Червого Хреста України надає допомогу

За інформацією Харківського обласного комітету Товариства Червоного Хреста України у всіх районах м.Харкова, містах та районах Харківської області організації товариства під час сильних морозів надають допомогу всім потребуючим. Адреси організацій і контактні особи тут.

Закон про ринок землі захистить власника землі і залучить до сільського господарства інвесторів. Михайло Добкін

Як сказав в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, тривалий час земля України нещадно експлуатувалася без серйозних інвестицій та застосування сучасних технологій. І причиною тому була, перш за все, відсутність законодавчої бази для впевненості інвестора в тому, що в нього завтра цю землю не відберуть.

Завдяки реформам, ініційованим Президентом, Україна стає державою, з якою вигідно вести справи. Михайло Добкін

Як підкреслив 2 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки комплексним реформам, які реалізуються в державі, інвестиційний рейтинг України стабільно підвищується. «Для мене один з найважливіших рейтингів - це оцінка свободи ведення бізнесу іноземними компаніями, які працюють в Україні. Тут дуже багато складових, починаючи від корупційності чиновників і закінчуючи податковим законодавством. Україні ще дуже далеко до лідируючих позицій, але ті реформи, які ініціював Президент в нашій державі, навіть із сьогоднішнім темпом, дозволяють нам говорити, що Україна перестає бути terra incognita для іноземного бізнесу, а стає державою, з якою вигідно вести справи», - підкреслив глава області.

Інвесторам, які візьмуться за будівництво великих елеваторів та овочесховищ на Харківщині, буде надана максимальна підтримка

Як підкреслив 2 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області дуже зацікавлені в притоці інвестицій в сільське господарство, зокрема, у будівництво зерно-і овочесховищ. «Є заявки від тих людей, які працюють в нашому регіоні вже не перший рік і хочуть отримати можливість будівництва елеваторів з млинами. Враховуючи, що наше завдання - забезпечити комфортні умови для ведення бізнесу, ми гарантуємо максимальну підтримку будь-якого великого інвестора, який підтвердить свою фінансову можливість реалізувати цей проект. Ми готові надати майданчики швидко, якісно і без будь-яких зволікань на будь-якому рівні, допомогти з технічними умовами для підведення мереж. Враховуючи, що наша система отримання дозволів вже максимально спрощена, я не бачу тут якихось серйозних проблем, які б заважали в цьому напрямку реалізовувати ті чи інші серйозні проекти», - підкреслив глава області.

Цього року в Україні очікується збільшення зарплати для медичних працівників на 30%

Про це повідомив в ефірі програми Харківського обласного державного телебачення «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «З тією заробітною платою, яку сьогодні мають лікарі та медичний персонал, нам буде дуже складно залишати в державній системі охорони здоров’я висококласних фахівців. Тому днями Президент оголосив про те, що заробітна платня для медиків буде підвищуватися. На жаль, ми не можемо відразу підняти її в 2-3 рази, але цього року очікується збільшення зарплати на 30%. У наступному році бюджет також буде передбачати її підвищення. Тож поетапно ми підведемо медичну систему до того, що там буде не тільки вигідно і престижно працювати, але й за це ще будуть платити гідні гроші», – сказав Михайло Добкін.

Мережа перинатальних центрів допоможе вирішити проблему дитячої та материнської смертності в Україні

Як повідомив 2 лютого під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, після відкриття в лютому Регіонального перинатального центра при Харківській обласній клінічній лікарні у Харківській області планується продовжувати роботу зі створення мережі перинатальних центрів. «Це один з кількох центрів, який буде відкрито до 2014 року. Ми не будемо зупинятися на відкритті цього перинатального центру, тому що за кількістю мешканців нам ще потрібно буде побудувати один або два подібних », - повідомив глава області.

У Харківській області робиться все, щоб уникнути трагічних випадків в період сильного похолодання

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сильні морози не були для нашої області несподіванкою. За прогнозами синоптиків, ми в цей період і чекали сильного похолодання. В області і в кожному районі силами місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування із залученням МНС та військових заздалегідь були створені штаби, розгорнуті пункти обігріву для тих, хто не має свого житла або потрапив у складну ситуацію і потребує невідкладної допомоги. Також у пунктах обігріву можна отримати гарячий чай і їжу. Ці пункти працюють цілодобово, вони розгорнуті у всіх місцях масового скупчення людей у Харкові і практично у всіх районах і містах Харківської області», – повідомив він.

Угода про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з чітко регламентує ряд спільних дій сторін

«Угода не носить декларативний характер, вона чітко прописує ряд наших спільних дій. На сьогоднішній день ми можемо говорити про те, що кожен напрямок у нас розробляється у вигляді кластера – будь це сільське господарство чи відродження промисловості області. Те ж саме можна говорити і про інноваційний кластер, де будуть пропонуватися шляхи взаємодії з інвесторами», – зазначив під час брифінгу за підсумками підписання Угоди про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він висловив надію, що, завдяки реалізації в Харкові даного пілотного проекту, буде можливо визначити, як інновації можна застосовувати в цілому по Україні.

В Україні проводиться цілий комплекс заходів щодо розвитку внутрішнього IT бізнесу

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова Національного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, Україна - найпотужніша країна, яка входить в 5 найцікавіших виробників IT-продукту, повинна набагато більше займатися розвитком національного ринку.

Робота пунктів обігріву в Красноградському районі

Станом на 03 лютого на території району відкриті 2 стаціонарні пункти обігріву: у Красноградському територіальному центрі соціального обслуговування та 3 палати у Центральній районній лікарні. На привокзальній площі автовокзалу також встановлено пересувний пункт обігріву для безпритульних громадян, де можна зігрітися гарячим чаєм та кашою. «Під особливим контролем соціальних служб району перебувають громадяни похилого віку, що проживають самостійно та сім’ї, що опинилися в складних життєвих умовах. Голова райдержадміністрації тримає на особистому контролі питання забезпечення продуктами харчування віддалених сел Красноградського району, де немає стаціонарних торгівельних пунктів»,- повідомив перший заступник голови Красноградської РДА Андрій Мужевский.

Харківські майданчики будуть розглядатися для розміщення виробництва вітчизняних вакцин

Найближчим часом в Україні стартує попередня робота з організації виробництва вітчизняних вакцин. Відповідне доручення підписав Президент України Віктор Янукович. Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання тристороннього договору про співробітництво в інноваційній сфері голова ХОДА Михайло Добкін, в якості майданчиків для розміщення цього виробництва будуть розглядатися і потужності непрацюючих підприємств Харківщини.

Харківська область є прикладом для інших регіонів України в проведенні регіональних ініціатив

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова Національного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, в Харківському регіоні реалізується багато ініціатив, які дозволили сконвертувати потужний потенціал і сучасний економічний розвиток, якого влада чекає від країни в цілому і від кожного регіону.

Робота пунктів обігріву в Нововодолазькому районі

Як повідомила голова Нововодолазької райдержадміністрації Світлана Ротач, станом на 3 лютого на території району відкрито 3 стаціонарних пункти обігріву: в приміщенні сільської лікарської амбулаторії с.Охоче, в приміщенні сільської медичної амбулаторії с.Старовірівка, в хірургічному корпусі Нововодолазької ЦРЛ ( вул Пушкіна,16), де передбачені 4 ліжка для безпритульних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які опинилися у скрутному становищі. Додатковий пункт обігріву також відкрито біля автостанції в приміщені кафе-бару "Світлана". За цей час за допомогою звернулися 2 особи. Загинувших від переохолодження, в районі немає.

Об'єднання зусиль центральних і регіональних органів влади надасть набагато більше можливостей у розвитку інноваційної діяльності

«У рейтингу діяльності регіонів, який щоквартально складає Міністерство економіки України, є 2 показника, які безпосередньо пов'язані з темою підписаного сьогодні договору. Перший показник - кількість інноваційних підприємств на території регіону. За цим показником Харківська область посідає 2 місце в Україні. Другий показник - кількість випущеної інноваційної продукції на душу населення. Тут ми посідаємо 7 місце. Частка інноваційних підприємств на промисловій карті регіону як і в цілому в Україні залишає бажати кращого. Нам необхідно створювати додаткові переваги і на законодавчому рівні, і на регіональному для того, щоб ми могли зацікавлювати людей вкладати гроші в нові наукові розробки, технології, купувати нове обладнання і займатися випуском високотехнологічної інноваційної продукції. В цьому плані об'єднання зусиль центральних і регіональних органів влади надасть незрівнянно більші можливості», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Успіхи в інноваційному розвитку Харкова – це успіхи в інноваційному розвитку всієї країни

«Вигода для Харкова – це вигода для України, а успіхи в інноваційному розвитку Харкова – це успіхи в інноваційному розвитку всієї країни. Сьогодні об'єднуються ініціативи, які є на центральному та місцевому рівнях. Інструментарій, який зараз створюється для розвитку інноваційної складової економіки країни, поєднується з тими напрацюваннями та елементами інноваційних систем, які зформувалися за останні роки в Харкові», – зазначив під час брифінгу за підсумками підписання Угоди про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації глава агентства Володимир Семиноженко.

Підписання угоди - це ще один логічний крок у низці вжитих нами заходів зі створення логічної системи управління економікою. Михайло Добкін

Угода про співпрацю між Харківською обласною адміністрацією, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації надасть Харківщині розширені можливості для створення єдиної інноваційної системи управління економікою, - наголосив сьогодні в ході підписання документа голова ХОДА Михайло Добкін.

Підписано угоду про співробітництво між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації

Сьогодні в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і голова Національного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко підписали Угоду про співробітництво між обласною адміністрацією, обласною радою і Національним агентством. Головна мета підписання цього документа - створення в Харківській області належних умов для інноваційного розвитку регіону, а також для залучення інвестицій у наукомісткі сектори виробництва.

Ситуація у Зміївському районі перебуває під постійним контролем обласного оперативного штабу

Як повідомив голова обласного оперативного штабу – перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, 2 лютого о 21:20 сталась пожежа на електричній трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт насосна ПХК Геївка потужністю 10Квт в с. Геївка Зміївського району. Внаслідок пожежі знеструмлені 4 населених пункти: с. Геївка, с. Суха Гомольша, с. Нижній Бишкин і с. Черкаський Бишкин із загальною чисельністю мешканців 977 осіб (394 домоволодіння) та Нижньобишкинська ЗОШ 1-3 ступенів. Постраждалих під час пожежі немає.

Архів документів